Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şöyle söyliyim bende şu an kullanmadığım büyük fanlı markasını bilmediğim bi laptop soğutucusu var. Onun kadar ses yapıyor. Laptopu kapatınca gerçekten rahatlıyorum. Çalışırken kulaklarımı tırmalıyo sanki. Aşırı rahatsız ediyor beni. İnip çıkması neysede netde gezerken zaten genelde inip çıkmıyor sürekli fazla hızda çalışıyor. Şu an ses yüzünden eski acer laptopuma geri döndüm.
  • yok hocam bende ses o kadar yüksek değil karşılaştırma için energey manager dan fan tozu temizleme yaptığınızda ses normalden daha mı fazla bir deneyin, işlemcinin devamlı yüzde yüz devamlı 3 ghz seviyelerinde çalışıyorsa güç seçeneklerinden dengeli modu seçip bakabilir misiniz.Yüksek performan seçtiğimde durum bende de aynı devamlı 3ghz seviyelerinde ama dengeli modda işlem gücüne göre frekans artıp düşüyor ama o fanın ara ara çalışıp durması devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 3 Nisan 2014; 22:55:09 >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Denediydim onu, o modda zaten normalden aşırı derecede fazla çalışıyor. Benimki o sesin yarısı kadar gibi bişi. Cpu kullanımına win8deki görev yöneticisinden bakıyorum. Netde gezinirken bi sayfayı açarken %50-70 olup iniyor %10a. O sırada sayfayı açarken cpu hızı 2,5-3,0 ghz arası oluyor. Acaba bendeki model mi sorunlu ilk defa böyle birşeyle karşılaştım. Teknosada denediydim bu modeli ama onda böyle bişi yoktu.
  • ses seviyesi hemen hemen aynı diyebilrim o zaman ben nedense rahatsızlık duymadım, diğer arkadaşlarda da böyle bir şey var mı acaba merak ettim şimdi ama sorun donanımsal değil gibi geliyor bana hiç driver güncellemesi yaptınız mı acaba
  • Hatta aynı modeli benden bir gün sonra tavsiyem üzerine işyerindeki bir arkadaşımda aldı şimdi onu aradım aynı durum var mı diye cevap bekliyorum
    İlk internetden win 8 için olan driverları indirip kurmuştum. Bu sorun olunca format atıp cd deki driverları yükledim.
  • Az önce arkadaşım geri dönüş yaptı onda böyle bir problem yokmuş gece gece iş çıktı başıma yarın servis yolu gözüktü hatta alalı 1 hafta olmadığı için direk vatana gidip değişim isticem
    Fandaki ses problemi mi yoksa cpu kullanımı problemi mi yokmuş ? Sendeki model hangisinden i5 mi i7 mi ?. Bende göndericem bu gidişte ebrarbilgisayara ama sorun çıkacak gibi geliyor değişimde. Büyük ihtimal değişimi yapmıyacaklardır, garantiye göndericekler, onlarda sorun yok deyip geri göndericekler sanırım. Var mı bu sorun başkasında olan yoksa sadece bize mi böyle sorunlu model denk geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

Denediydim onu, o modda zaten normalden aşırı derecede fazla çalışıyor. Benimki o sesin yarısı kadar gibi bişi. Cpu kullanımına win8deki görev yöneticisinden bakıyorum. Netde gezinirken bi sayfayı açarken %50-70 olup iniyor %10a. O sırada sayfayı açarken cpu hızı 2,5-3,0 ghz arası oluyor. Acaba bendeki model mi sorunlu ilk defa böyle birşeyle karşılaştım. Teknosada denediydim bu modeli ama onda böyle bişi yoktu.

kardeş senin dediğine bakıp hususi 8-10 sayfa üst üste açtım cpu 1,7 yi geçmedi.ya senin işletim sisteminde sorun var yada bilgisayarda.benimde fan sayfalara bağlanınca falan devreye giriyor ama o kadar rahatsız edici derecede değil.fan sesini ancak ortam sessiz olduğunda duyuyorum, tv falan çalışırken kulak vermeyle zor duyuyorum.
  • fanın sesi beni rahatsız etmiyor zaten tv açıkken duymuyorum bile ancak kulak vericem dikkatli o şekilde duyuluyor ama merak ettiğim diğerlerinde de fan sürekli çalışıp duruyor mu yani fan devreye giriyor bir 5 saniye sonra duruyor 10 sn kadar tekrar 5 sn kadar daha çalışıyor yine duruyor bu devamlı bu şekilde devam ediyor hw mönitörde ortalama sıcaklık boşta 39-40 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 3 Nisan 2014; 23:37:16 >
  • ben i5 olanını kullanıyorum doğubanktan aldım hiç bir sorun yok.oyundan çıktıktan sonra hafif ses çıkarıyor o kadar kalan zamanlarda hiç duymuyorum desem yeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoranSLX -- 3 Nisan 2014; 23:53:42 >
  • Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal bendeki pc de sorun var. Windows 7-8-8.1 ve ubuntu kurdum hepsinde de sorun oldu. Virüsdendir belki deyip virüs tarama yaptım kaspersky ile. Hddyi de komple sildim recovery bölümüyle birlikte. Temiz sistem kurdum ama yinede hiç bişey değişmedi. Ben her sayfayı açarken görev yöneticisinde cpu kullanımı 2,5-3 ghz arası çalışıyor sayfa yüklendikden sonra hemen iniyor 1,5 ghz civarına. Almadan önce bende sessiz olduğunu düşünüyordum. Burdaki yorumları okudukdan sonra sipariş verdim, yaklaşık 1 ay bu laptopu araştırdım. Ama şansa bak işte bana sorunlu model denk geldi :) Mesela Şu linkdeki fishi 50 yapınca cpu kullanımı %50 ve 2,90 ghzda çalışıyor ve fan baya hızlı çalışıyor. Normal gibi ama sitelerde gezerken face-haber siteleri falan cpu her açtığım sitede 2,5 - 3 ghz arası ve cpu %50-60lara gelip düşüyo bu normal mi. Bu önemli deil benim için zaten fakat ses konusu gerçekten can sıkıcı sürekli yükselip inmesi. 2-3 dk da bir yapsa sorun deil de her 10 sn de bir yapması sinir ediyor.

• Bende de i5 var da sizde ses sürekli inip çıkıyor mu her 10sn de bir boşta iken bile ?
  • saatlerdir çözüm arıyorum şöyle bir şey denedim oldu gibi.Denetim masası/güç seçenekleri/yüksek performans/plan ayarlarını değiştir/gelişmiş güç ayarlarını değiştir/işlemci güç yönetimi/en düşük işlemci durumu/prizde de pilde olduğu gibi yüzde 5 yapın uygula ve tamam dedikten sonra yeniden başlatın hocam. Şu an 1 saat oldu test ediyorum ve fanın o devamlı çalışıp durması geçti ayrıca görev yöneticisinde de işlemci frekansı yüksek performansta seçilide düşüp azalmakta
    Bende dengeli mod seçili. O dediğin en düşük işlemci durumu bende zaten pilde de %5 prizde de %5
  • i5-4200m işlemcili olan modelinden aldım. Şimdilik gayet memnunum alalı 5 gün oluyor. Battlefield 3 ü low ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum. Elbette bilgisayarın oyun bilgisayarı olmadığını unutmamak gerek.
  • 10 saniyede bir değil hocam naptın ya.günde maksimum 2 kere duyuyorum fan sesini.senin bilgisayarda sorun olabilir gönder istersen bi servise
  • Göndericem yakında o zaman. Fan sesinden artık başım ağrıyor. Laptop biosdayken bile sürekli sesi artıp kesiliyor. Netde dolaşırken genelde fan sesi fazla çıkıyor, masaüstüne geldiğimde boştayken 10 sn de bir oluyor. Aynı zamanda laptopun sol tarafı, işlemci fanının olduğu yerin üstü ve altı sıcak. Oyuna falan girmediğim halde.
  • biraz önce z510 geldi ve şimdi usb den win8.1 kurmaya çalışıyorum ama olmuyor (usb yi bootable hale getirdim)

bios ekranını açıyorum seçimleri yaptıktan save and exit diyorum . pc kapanıp açıldıktan sonra Default Boot Device Missing or boot failed diye bi hata alıyorum.

belki usb de bi hata vardır deyip dvd deki win7 yi yüklemeye çalıştım ama yine olmadı.

yardım ederseniz sevinirim.

(sorun çözüldü) çok basitmiş. usb yi üste çıkarınca usb yi tanıdı ve halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chuck92 -- 4 Nisan 2014; 18:23:36 >
  • Merhaba MaxAurilius;

Şu ayarlamayı yapın ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra kullanıma devam edin bir saat kadar kullanın sonuç aynıysa yeni yollar arayalım bende bu yol etkili oldu.

Denetim Masası=>
    Güç Seçenekleri=>
    Bilgisayarı Hangi Modda Kullanıyorsanız O Modda yada (En Uygun Deneme Dengeli Modda Olur.)=>
    Plan Ayarlarını Düzenle=>
    Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir.=>
    (Aşağı İn) İşlemci Güç Yönetimi=>
    Endüşük İşlemci Durumu %5 (Varsayılanı)=>
    En Yüksek İşlemci Durumu %15 =>
    Sistem Soğutma İlkesini Pilde (Varsayılanı) Edilgen=>
    Prizde Edilgen Yapın Uygula Deyin Kapatın PCyi yeniden Başlatın.

Sorun Çözülürde, Aşırı Isınma Gibi Bir Durum Olursa Eğer(Sistem Soğutma İlkesini Denemedim), Sadece Sistem Soğutma İlkesini Prizde Eski Hali Olan Etken Yapıp Kaydedin.

Kolay Gelsin

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.