Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çileli,sıkıntılı alışveriş sürecim sonucunda, 2 gün önce i7'li z510'uma kavuştum. Şuana kadar ki izlenimlerim gayet olumlu. Eski bilgisayarımdan sonra gayet sessiz ve soğuk geldi z510. Umarım uzun süre devam eder bu performansı. Lenovo'nun sitesine baktığımda bios update göremedim, sanırım daha yayınlanmamış. Şu fn tuşlarını normale çevirebilseydik güzel olurdu.

Ekran paneli hakkında özellikle z500 konusunda okuduğum yorumlar canımı sıkmıştı, fakat bilgisayarı canlı görünce söylenen kadar kötü olmadığını gördüm. Tatmin edici seviyede ekranı. Energy manager programındaki koruma modu da iyi düşünülmüş. Pil şarja bağlıyken %60 seviyesinde sabit tutuyor.

Gta IV, Need For Speed Most Wanted, Euro Truck Simulator 2 oyunlarını test ettim. Yüksek ayarlarda sıkıntı olmadan oynatabiliyor.

Şuanlık izlenimlerim bunlar. Bana göre tek eksiği klavye adınlatmasının olmaması. İ7'li z500 modellerinde olup bunda olmaması hayret verici. Üstelik yurtdışında i5'li modellerde bile bulunuyor. Maliyeti azaltıp daha fazla kâr etmek için neler yapıyorlar. Sanki maliyeti neyse basit bir aydınlatmanın...
    Siparişi verirken aydınlatmalı klavye var diye sipariş vermiştim, Lenovo Türkiye sitesindeki tanıtım broşüründe yazan aydınlatmalı klavye ibaresine aldandım. İleride belki z500 klavyesi bulursam değiştiririm diyorum ama uyar mı emin değilim.

• BLueCLouDs B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı Olsun Hocam. Win8 Ve Win 8.1 Linkini Yolladım Özelden İstediğinizi Seçip İndirin. Freedosa DVDden veya Usbden Kurulumla İlgili Herşeyi Konuya Ekledim.Hazırlıkları Ordan Yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razura

En güncel Intel Wireless-N 7260 driver'ını kullanıyorum.

İlk olarak Lenovo'nun sitesinden Z510 driver bölümündeki 16.1 sürümünü(evet, Lenovo'nun sitesinde tüm driverlar güncel değil) yükledim. Problemi farkettikten sonra Intel'in kendi sitesinden en son sürüm olan 16.6'yı yükledim ve problem hala ara ara devam ediyor.

wireless ağına yakından bağlanmayı dene bağlantı kopuyormu bir bak
    Bunda Sorun Çıkmazsa Sorun İnternet Sağlayıcında veya Modeminde Olabilir.Yakındayken Bile Devam Ederse
    Bilgisayarınızda etkili bir virüs var. İyi Bir Virüs Korumasıyla Tarattır Bilgisayarını.
    Ayrıca başka modemlerle sinyalinin karışması gibi bir durumda olabilir. Modemi yeniden başlatmak veya resetleyip yeniden yapılandırmak sorunun çözümü olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvadorx

quote:

Orijinalden alıntı: Razura

En güncel Intel Wireless-N 7260 driver'ını kullanıyorum.

İlk olarak Lenovo'nun sitesinden Z510 driver bölümündeki 16.1 sürümünü(evet, Lenovo'nun sitesinde tüm driverlar güncel değil) yükledim. Problemi farkettikten sonra Intel'in kendi sitesinden en son sürüm olan 16.6'yı yükledim ve problem hala ara ara devam ediyor.

wireless ağına yakından bağlanmayı dene bağlantı kopuyormu bir bak
    Bunda Sorun Çıkmazsa Sorun İnternet Sağlayıcında veya Modeminde Olabilir.Yakındayken Bile Devam Ederse
    Bilgisayarınızda etkili bir virüs var. İyi Bir Virüs Korumasıyla Tarattır Bilgisayarını.
    Ayrıca başka modemlerle sinyalinin karışması gibi bir durumda olabilir. Modemi yeniden başlatmak veya resetleyip yeniden yapılandırmak sorunun çözümü olabilir

Modem ile aynı odada olduğumda bile aynı problemi yaşıyorum.
    İnternet sağlayıcı ve modemden kaynaklanmadığını düşünüyorum çünkü evdeki diğer bilgisayarlarda hiçbir bağlantı problemi yaşamadım.
    Sadece anti-virus değil, Advance System Care gibi günlük bakım programı da kullanıyorum. Yeni format attığım bir sistemin, hiçbirşey yüklemediğim halde virüs bulundurmasına ihtimal dahi vermiyorum.

Tavsiyeler için yine de teşekkürler. Yabancı forumlarda aynı problemi yaşayanların açtıkları konuları takip ediyorum. Herhangi bir fix. çıkardıkları takdirde bu konuyla da paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razura -- 3 Şubat 2014; 21:57:28 >

• quote:

Bir Program Var Sistemin ilk Kurulumundan Kalan Kırıntıları Temizliyor PC Açılmasını Hızlandırıyor Bide PC Başlangıcında Açılmaya Çalışan Çok Program Varsa Açılması Süresini Etkiler.
    Programı Diskime Upload Ettim Full Yapmak İçin Serialde Var.
    http://yadi.sk/d/UqwTcx2dHEfYr

Hocam linke tıklıyorum sayfa açılmıyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Satıcılar 1000 Katları Şeklindeki Boyutlarda Satarlar (Kurnazlık işte) Ama Bilgisayarın 1 Kilobaytı 1024 bayt olarak tanımlamasından dolayı 1000 GB Lik Bir Harddiskin Gerçek GB dı 1/40 Oranında Düşüş Gösterir.

Örnek:
    Üretici Mantığı 1000 Katları Şeklinde Hesaplarsak:

1 TB=1000 GB =>1.000.000.000.000 B
    1 GB=1000 MB =>1.000.000.000 B
    1 MB=1000 KB =>1.000.000 B
    1 KB=1000 B

Bilgisayarın Tanımladığı Mantıkta Hesaplarsak : 1KB = 1024 B Üzerinden

1.000.000.000.000B/1024B = 976.562.500 KB
    976.562.500 KB/1024KB = 953.674 MB
    953.674 MB/1024MB = 931 GB

Şuan Toplam 1TBLik Diskine Bakarsan Aynı Sonucu Görürsün. :)
  • West! kullanıcısına yanıt
    Buyur Başka Link
    https://mega.co.nz/#!D8I1FSYZ!KUquDOzzsQrTbGwIhE-FWs239uoYcginR23K92jKIMU
  • quote:

Buyur Başka Link
    https://mega.co.nz/#!D8I1FSYZ!KUquDOzzsQrTbGwIhE-FWs239uoYcginR23K92jKIMU

Sağol hocam hemen yüklüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumsur

yok onu biliyorum zatende bazı kendi kullandıgı şeyler varya servicesler fln onlarda kasıyordu xp de demek bunda yapmıyormus tam anlayamadım şimdi sıkıntı yok zaten .

siz enerjy modunu anlayabildinizmi ? bende 1 kez koruma moduna aldım %60 da sabitledi kapatıp açsamda aynı tekrar tıklamıyorum yani ama bir ayar flnda yapmadm

Bilgisayarı Kapatıp Açtıktan Sonra Bendede Devam Ediyor Ayarlar Ama Kapatıp Arada 1 Gün Geçince Açınca Eski Haline Sıfırlanıyor. Böyledemi Kayıtlı Kalıyor.?
  • Dikkatimi çekti.Bugün sniper ghost warrior 2 oynadım.Sıcaklık en fazla 52 derece oldu.Ultradaydı.Fan çalışmaya başladı bir ara.Ben oyundan çıktım.Mailleri vs. okudum yarım saat geçti hala son sürat çalışıyordu.Koruma modu açıktı.
    Fan bayağı çalıştı sıcaklık 32 dereceye düştü daha sonra çıkardım ben prizi.Hemen durdu fan.Sizce bu normal mi ?
  • İstanbul bilişimde dükkan garantisi veriyorlardı ben oradan tv aldığımda. Nu üründe durum aynımı acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssga

İstanbul bilişimde dükkan garantisi veriyorlardı ben oradan tv aldığımda. Nu üründe durum aynımı acaba?

kanuna göre satıcı firma servis garantisi de vermek zorundadır. ürününde arıza olduğu taktirde ist. bil. e git bunu söyle eğer teknik servis hizmeti vermezse ikamet ettiğin kaymakamlığa gidip dilekçe ile başvur 200 TL cezası var sanırım.
  • Face Of Melinda kullanıcısına yanıt
    Önceki Yorumlarımda Bahsettiğim Gibi Çok Uygulama Açınca Fan Çalışıyor Isınmasada Normal.
  • LENOVO ideaPad Z510 59 391785 modeli var bende de i5-4200M işlemcili olanı,1 ay kadar oldu alalı notebookadresi.comdan almıştım 1650tlye 6 taksitti şimdi artmış biraz fiyatı,ben win 7 ultimate 64 bit kurdum ve performanstan memnunum ancak wireless kopma problemi arada da olsa ben de de oluyor,şimdilik tek sıkıntısı bu.
  • selamlar kolay gelsin, bende z510 i7 modelini alıcam bugün.her yerde herkez kafasına göre yazmış iyimi kötümü açıkçası anlıyamadım.oyun performanslarında iyi olduğunu ama ısınma problemi yaşandığını okudum.genel olarak kullanıcısı olduğunuz laptopu i7 modelini önerirmisiniz.ben gemiciyim seyahatlere çıkıyorum 7 8 ay gelmiyorum malum gemide kamarana çekiliyorsun bana oyunlarda yeterli bi pc lazım bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teş ederim.
  • tcseran T kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Ben Konuda Isınma Hakkında Video İle Biligilendirme Yaptım Isınma Sorunu Hiç Görmedim İ7 li Modelinde,, Okuduğunuz Yorumlar Modelden Modele Değişiklik Gösteren Yorumlardır. İ7li Modelini Kullanıyorum ve Hiç Sıkıntı Yaşamadım. Konuyu Dikkatlice Okuyursanız Aklınızdaki Soru İşaretleri Gidecektir.
    Selamlar.
  • Merhaba arkadaşla bende gecen hafta bu laptopu aldım
    2 3 gundur kısısel bilgisayarınızı bır sorunla karsılastı dıyor sanırım mavi ekran hatası ve de bilgisayarda gezınırken arada sırada donmalar oluyor bunlar için ne yapmalıyım , iyi aksamlar
  • keremcanx K kullanıcısına yanıt
    Hatayla İlgili Ekran Görüntüsü Alabilirseniz Dha İyi Yardımcı Oluruz. @keremcanx
  • buyıur

• keremcanx K kullanıcısına yanıt
    Mavi Ekran Hataları ve Çözümleri için İpuçları=

Mavi ekran hatalarının bir çok kök sebebi olabilir, bu sorunların nerden kaynaklandığını anlayabilmek için bu öneriler işinizi kolaylaştırabilir.

Sistem Kurtarma: Eğer bilgisayarınız mavi ekran vermeye başladıysa, sistem kurtarmayı kullanarak bilgisayarınız daha önce aldığınız sistem yedeğine döndürerek problemlden kurtulmanızı sağlayabilir, eğer bu işlem işe yararsa problemin son sistem yedeği aldıktan sonra yüklediğiniz bir sürücüden kaynaklandığını bulabilirsiniz.
    Kötü Amaçlı Yazılım için Tarama: Bu aracı Windows genellikle günceller ama siz hiç kullandınızmı? Bu yazılım ile Windows ‘un dibine kadar kazarak dip tarama yapabilir Windows ‘un kalbi olan kernel dosyalarda hasas tarama yaparak problemli dosyalara kancayı atabilirsiniz. Bu programı kullanarak herhangi bir yazılımın sistem dosyalarınızda sıkıntı yaratmadığını kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
    Mavi Ekran Hatası – Donanım Problemleri: Mavi ekranlar bilgisayarınızda ki bozuk donanımdan da kaynaklanabilir. Ramlerinizi ve diğer donanımlarınızı hatalar için tarayın, sıcaklık kontrolleri yaparak, aşırı ısınma problemine göz atın.
    Windows’u Tekrar Yükeleyin: Windows ‘u tekrar yükleyerek, tüm problemlerden kısadan kurtulabilirsiniz. Hem yeni bir işletim sistemine sahip olursunuz hemde hızlı olacaktır. Fakat tüm bu yükleme işleminden sonra Mavi ekran hatası alıyorsanız. Probleminiz kesinlike donanımınızda.

Tüm bu problemlerden arındırılmış bilgisayar sağlıklı bir şekilde çalışacaktır şühesiz. Fakat hala bir çözüm üretemediyseniz ve konu hakkında daha fazla bilginiz yoksa bu işlem için bir bilgisayar servisi ile görüşmenizi tavsiye ederim. Belki de problem hiç de düşündüğünüz gibi tüm bu süreçlerde olmayabilir.
    Bilgisayarınız bir yılda 2 veya 3 kere mavi ekran hatası döndürüyorsa bunu sıkıntı etmeyin bu normaldir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.