Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcı İncelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
20
Favori
125.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar system update programını kurup güncelleme yapmaya çalışan var mı? Program hata veriyor.
  • Arkadaşlar adı üzerinde burası inceleme sayfası sorularınızı kullanıcı platformuna yazmanızı tavsiye ederim.linki altta

http://forum.donanimhaber.com/m_62778683/mpage_1/key_/tm.htm
  • Arkadaşlar cihazı 2 saat önce vatan bilgisayar batıkent şubesinden aldım ilk laptopum oluyor şuan için performansından gayet memnunum vatan bilgisayarda kendi windowsunu yüklediler ama 64 bitmiş format çekip 32 bit yüklesem mi ki acaba önerir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divided We Stand

Arkadaşlar cihazı 2 saat önce vatan bilgisayar batıkent şubesinden aldım ilk laptopum oluyor şuan için performansından gayet memnunum vatan bilgisayarda kendi windowsunu yüklediler ama 64 bitmiş format çekip 32 bit yüklesem mi ki acaba önerir misiniz ?

64 olması daha iyi performans verir. ayrıca 32 bit 4gb ram'e kadar destekliyor. 64 bitte kalsın
  • quote:

Arkadaşlar cihazı 2 saat önce vatan bilgisayar batıkent şubesinden aldım ilk laptopum oluyor şuan için performansından gayet memnunum vatan bilgisayarda kendi windowsunu yüklediler ama 64 bitmiş format çekip 32 bit yüklesem mi ki acaba önerir misiniz ?

İ7 li modelini mi aldiniz acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

64 olması daha iyi performans verir. ayrıca 32 bit 4gb ram'e kadar destekliyor. 64 bitte kalsın

Hocam 64 bitte kalsın da az önce asasins creed yükledim oyunu açtım yükleme ekranında yüzde 85 de takılıyor acaba bunda windowsun 64 bit olmasının bir etkisi var mıdır ? Bir de bunda iki tane ekran kartı var birisi intelin dandik olanı diğeri nvidia 630m oyunlarda otomatik olarak nvidiayı kullanıyor mu yoksa bizim mi değiştirmemiz gerekiyor ?

@rushstyle

benimki i5 8gb olan modeli hocam z580 in i7 işlemcili olanı yok zaten sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 29 Temmuz 2012; 21:43:35 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam 64 bitte kalsın da az önce asasins creed yükledim oyunu açtım yükleme ekranında yüzde 85 de takılıyor acaba bunda windowsun 64 bit olmasının bir etkisi var mıdır ?

@rushstyle

zannetmiyorum. oyunda sıkıntı vardır büyük ihtimal

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 64 bitte kalsın da az önce asasins creed yükledim oyunu açtım yükleme ekranında yüzde 85 de takılıyor acaba bunda windowsun 64 bit olmasının bir etkisi var mıdır ?

@rushstyle

zannetmiyorum. oyunda sıkıntı vardır büyük ihtimal

Hocam dead space yi yükledim az önce high ayarda gayet güzel oynadım Oyun oynıcam oynayacak oyun yok crysis 2 indiriyorum daha 2 saati var elimde adam akıllı oyun cdsi yok kafayı yicem valla

• quote:

bende aldım ama eksileri mevcut laptobun

1- yukardada bir arkadaşımızın dediği gibi fan sesli biraz. tabikide bu sadece sessiz bir ortamda duyuluyor.
    2-masaüstündeyken ekranın sol en üst tarafında bir nokta var. masaüstü temasına göre kaybolabiliyor mesela lenova temasını koyduğunuzda görünüyor. belkide ölü pikseldir ama ikitane aldık ikisininde aynı olması tuhaf. çerçevenin hemen altında en üst solda . tuhaf geldi.
    3-bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama ekran arkadan aydınlatmalı olduğundan normade bütün laptoplarda ekrana aşağıdan bakıldığında çizgi çizgi görünür. tabiki buda her tonda görünmüyor. mesela haber7 nin tonlarında rahat görünüyor o çizgiler. işte o sayfaya baktığınızda ekranı yatırmasanızda çizgiler hafif görünebiliyor. anlatabildimmi bilmiyorum.
    4-altı çok ısınıyor. kimse bunun aksini iddia etmesin. altı ısınıyor. ikitane aldık ikiside aynı şekilde. z570 modelinin i7 lisini kullandım oda aynı şekilde ısınıyordu.
    5-alttaki batarya hafif oynuyor. öyle ahım şahım oynamıyor. ama sımsıkı montede olmuyor. elimle oradan tuttuğumda hissettim. ikitane aldık ikiside aynı
    6-toucpad hayal kırıklığında uğrattı beni. keşke z570 modelinin aynısını kullansaydı. kullanması biraz zor belki ondan bana tuhaf gelmiş olabilir.

gördüğüm eksiler şimdilik bunlar. zamanla çıkarmı bilmiyorum ama sorunsuz laptop yoktur. mutlaka hepsinin bir sorunları var.

@lord987 arkadaşımızın belirttiği sorunları destekleyecek veya çürütecek tezi olan arkadaşlar cevap yazabilirse memnun oluruz. havada kalmasın da kesinleştirmiş olalım.

mesela bize de z570'in hafif pürüzlü touchpad'i z580'in pürüzsüz olanına göre daha kullanışlı gibi geldi bugün vatan'da..

aslında çoğunlukla usb mouse kullanılır ama yine de takılıyo insanın kafasına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gary_1907 -- 30 Temmuz 2012; 2:20:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gary_1907

quote:

bende aldım ama eksileri mevcut laptobun

1- yukardada bir arkadaşımızın dediği gibi fan sesli biraz. tabikide bu sadece sessiz bir ortamda duyuluyor.
    2-masaüstündeyken ekranın sol en üst tarafında bir nokta var. masaüstü temasına göre kaybolabiliyor mesela lenova temasını koyduğunuzda görünüyor. belkide ölü pikseldir ama ikitane aldık ikisininde aynı olması tuhaf. çerçevenin hemen altında en üst solda . tuhaf geldi.
    3-bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama ekran arkadan aydınlatmalı olduğundan normade bütün laptoplarda ekrana aşağıdan bakıldığında çizgi çizgi görünür. tabiki buda her tonda görünmüyor. mesela haber7 nin tonlarında rahat görünüyor o çizgiler. işte o sayfaya baktığınızda ekranı yatırmasanızda çizgiler hafif görünebiliyor. anlatabildimmi bilmiyorum.
    4-altı çok ısınıyor. kimse bunun aksini iddia etmesin. altı ısınıyor. ikitane aldık ikiside aynı şekilde. z570 modelinin i7 lisini kullandım oda aynı şekilde ısınıyordu.
    5-alttaki batarya hafif oynuyor. öyle ahım şahım oynamıyor. ama sımsıkı montede olmuyor. elimle oradan tuttuğumda hissettim. ikitane aldık ikiside aynı
    6-toucpad hayal kırıklığında uğrattı beni. keşke z570 modelinin aynısını kullansaydı. kullanması biraz zor belki ondan bana tuhaf gelmiş olabilir.

gördüğüm eksiler şimdilik bunlar. zamanla çıkarmı bilmiyorum ama sorunsuz laptop yoktur. mutlaka hepsinin bir sorunları var.

@lord987 arkadaşımızın belirttiği sorunları destekleyecek veya çürütecek tezi olan arkadaşlar cevap yazabilirse memnun oluruz. havada kalmasın da kesinleştirmiş olalım.

mesela bize de z570'in hafif pürüzlü touchpad'i z580'in pürüzsüz olanına göre daha kullanışlı gibi geldi bugün vatan'da..

aslında çoğunlukla usb mouse kullanılır ama yine de takılıyo insanın kafasına

hemen cevap verelim

1. Fanın sesli olduğu konusunda kesinlikle katılmıyorum. Sessiz ortamda tabiki sesi duyulacak ne bekliyordu arkadaş sıfır ses mi ?
    2. Bizzat kontrol ettim öyle bir nokta göremedim ölü piksel olabilir
    3.Ekran ürünün fiyatına göre kaliteli düzeyde sonuçta 1500TL civarı bir notebook alıyorsun
    4.Alt orta kısmın ısınması yaz mevsimi dolayısıyla ısınması normal ama üstte ısıyı hissettirmiyor
    5.Bataryanın hafif oynadığı doğrudur ama yerine sorunsuz otuyor zaten altta kilitleri var o yönden bir sıkıntınız olmasın
    6.Touchpad konusunda arkadaşa katılıyorum fiziksel tuş bulumuyor yani tek parça bir touchpad var ama mouse kullandığım için benim için önemli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 30 Temmuz 2012; 2:36:39 >

• @QrY!
    sağolasın hocam hazır seni bulmuşken birşey sorayım.. özel mesajla soracaktım ama belki bi başka kafasıkarışık'ın işine yarar burdan soruyorum:

iki konuyu da inceledim, i7 3612qm işlemcili, 6 gb ram olan modeli pek alan yok. daha çok i5 3210m işlemcili olan(ram konusunda pek birlik yok 4-6-8 gidiyor sanırım) model tercih edilmiş. acaba bu özellikle yapılan bir seçim mi, yoksa bahsettiğim modelin sadece vatancomputer'da bulunmasından mı kaynaklı?

çünkü ben bu iki işlemciyi karşılaştırdığımda 3612 qm'nin bariz üstün olduğunu gördüm. ama buna rağmen acaba boşuna mı inat ediyorum i7 konusunda diye soruyorum kendime.

• Ben şöyle cevaplandırayım i7 işlemcili modeli fiyatına göre ekran kartı düşük olduğu için tercih edilmiyor işlemcide iş bitmiyor lenovonun y580 modeliyle aynı fiyata i5 olanında gtx660 var yada ona alternatif olarak msi v.s gibi markalar var i7 olanı bunların gölgesinde kalıyor ama i5 olanı orta fiyat segmentinde 1500 seviyesinde uygun fiyatlı bir model i7'sine gerek duyulmuyor pek heleki oyun düşünüyorsaki çoğu düşünüyor işlemci değil,ekran kartı önemlidir.Bu durum i5 olanı almayı kolaylaştırıyor
  • Arkadaşlar Lenovo z580 almayı düşünüyordum bazı kullanıcılarda menteşe sorunu var z580 dede böyle bi durum söz konusu olabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mischevious60

Arkadaşlar Lenovo z580 almayı düşünüyordum bazı kullanıcılarda menteşe sorunu var z580 dede böyle bi durum söz konusu olabilirmi

menteşeler pek sağlam durmuyor. benim sağ menteşenin ekran çerçevesi ekrandan biraz ayrık. biraz canımı sıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord987

quote:

Arkadaşlar Lenovo z580 almayı düşünüyordum bazı kullanıcılarda menteşe sorunu var z580 dede böyle bi durum söz konusu olabilirmi

menteşeler pek sağlam durmuyor. benim sağ menteşenin ekran çerçevesi ekrandan biraz ayrık. biraz canımı sıktı.

hocam bi ss atabilirmisn aklımda bu ürün vardı menteşe aralığı nası çok mu açık
  • Eve gidince çekip atarım. menteşe aralığı derken anlamadım. benim menteşenin üstündeki ekran çerçevesi ayrık. Ekranı kapatıp açtığımda menteşe çerçeveyi çekiyor. Tabiki buda ilerde kırılırmı diye korkutuyor beni. birde lenovo menteşe konusunda sabıkalı bir firma. Bu çerçeve sorunu ba§ka kimsede varsa veya biri bir açıklama yaparsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gary_1907

@QrY!
    sağolasın hocam hazır seni bulmuşken birşey sorayım.. özel mesajla soracaktım ama belki bi başka kafasıkarışık'ın işine yarar burdan soruyorum:

iki konuyu da inceledim, i7 3612qm işlemcili, 6 gb ram olan modeli pek alan yok. daha çok i5 3210m işlemcili olan(ram konusunda pek birlik yok 4-6-8 gidiyor sanırım) model tercih edilmiş. acaba bu özellikle yapılan bir seçim mi, yoksa bahsettiğim modelin sadece vatancomputer'da bulunmasından mı kaynaklı?

çünkü ben bu iki işlemciyi karşılaştırdığımda 3612 qm'nin bariz üstün olduğunu gördüm. ama buna rağmen acaba boşuna mı inat ediyorum i7 konusunda diye soruyorum kendime.

Dostum Vercenik'in dediği gibi aynı fiyata i5 3210m ve gtx660m li y580 olduğu için i7 li z580 tercih etmezdim

• quote:

Eve gidince çekip atarım. menteşe aralığı derken anlamadım. benim menteşenin üstündeki ekran çerçevesi ayrık. Ekranı kapatıp açtığımda menteşe çerçeveyi çekiyor. Tabiki buda ilerde kırılırmı diye korkutuyor beni. birde lenovo menteşe konusunda sabıkalı bir firma. Bu çerçeve sorunu ba§ka kimsede varsa veya biri bir açıklama yaparsa sevinirim.

ya işte ekranla kasanın ayrıldığı yer, evet biri bi açıklama yapıp aydınlatırsa konuyu iyi olur
  • Arkadaşlar laptop bazen oyunlarda intel ekran kartını kullanıyor mesela crysis 2 yi ilk yüklediğimde intel ekran kartını kullanmış biraz kastı acaip moralim bozuldu sonra aklıma geldi ayarlardan ekran kartını nvidia yaptım kasmadan oynattı fakat az önce oyunu açtığımda yine intel ekran kartına almış yine değiştirmek zorunda kaldım onun ayarı var mıdır mesela oyunlarda hep nvidia yı kullansın diğer işlemlerde pilden tasarruf etmek için intel ekran kartını kullansın bunun ayarını nasıl yapabiliriz bir de oyun oynarken laptop şarjda kalsın mı ben dün aldığımdan beri şarja koydum hala şuan şarjda çalışıyor bir de şarj süresi en ideal ne kadardır kaç saatte şarj olur ??
  • quote:

quote:

Eve gidince çekip atarım. menteşe aralığı derken anlamadım. benim menteşenin üstündeki ekran çerçevesi ayrık. Ekranı kapatıp açtığımda menteşe çerçeveyi çekiyor. Tabiki buda ilerde kırılırmı diye korkutuyor beni. birde lenovo menteşe konusunda sabıkalı bir firma. Bu çerçeve sorunu ba§ka kimsede varsa veya biri bir açıklama yaparsa sevinirim.

ya işte ekranla kasanın ayrıldığı yer, evet biri bi açıklama yapıp aydınlatırsa konuyu iyi olur

Ya aslıbda biri şu menteşelerin nerden ve nasıl kırıldığını anlatırsa çok makbule geçeçek benim menteşenin bağlı olduğu ekran paneli ekranda ayrık. ekrana yukardan dik bakınca görünüyor. birde oraya parmakla basınca anlaşılıyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.