Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcı İncelemesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
20
Favori
125.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wireless çok mu kötü ben mi sorun yaşıyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zugwang.

Wireless çok mu kötü ben mi sorun yaşıyorum ?

wireless bende antenlerin kapalı olmasına rağmen gayet başarılı çekiyor...airties 205 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gary_1907

quote:

Orijinalden alıntı: Divided We Stand

quote:

laptopun rengi ne ona göre öneri yapalım

siyahından aldım kırmızı filan bozar erkek adamı

nt ve bim'i örnek göstermiştim zaten, o 29 tl'lik mouse çok sık giriyor indirime ve pat diye 20 tl seviyesine düşüyor. bence onu alabilirsiniz. veya dayanabilecekseniz vatan'da falan indirim bekleyin o hayalinizdeki microsoft'u alın.

bime de bakarım bi yakın zaten microsoftu geç 2-3 hafta önce teknosada 39 tl idi geçen baktım 59 tl ye yükseltmişler bir de sınırlı üretim çok beğenmiştim ama bi mouseye 60 lira vermek işime gelmiyor.

• ekrana usten ve yandan bakildiginda kum gibi gosteriyor bu yurt disi forumlardada belirtilmis,

bundan bagimsiz orta duzey kasayi kimsenin 2GB grafik karti ile yapip bizim tuketicimize satacaklarimi akil etmemisler ben kafadan 1366x768 cozunurluklu 2GB grafik kartli makinalari kafadan sildim.

Ekran cozunurlugu min. 1900x1066 olmali boyle bir makina icin. Asus Sony Apple Toshibada ornekleri var o kadar da farkli fiyatta degiller
  • quote:

Orijinalden alıntı: old_guru

ekrana usten ve yandan bakildiginda kum gibi gosteriyor bu yurt disi forumlardada belirtilmis,

bundan bagimsiz orta duzey kasayi kimsenin 2GB grafik karti ile yapip bizim tuketicimize satacaklarimi akil etmemisler ben kafadan 1366x768 cozunurluklu 2GB grafik kartli makinalari kafadan sildim.

Ekran cozunurlugu min. 1900x1066 olmali boyle bir makina icin. Asus Sony Apple Toshibada ornekleri var o kadar da farkli fiyatta degiller

hocam diğer konuda da aynı şeyi yazmışsınız fakat laptopun ekranının diğer laptoplardan pek bir farkını ya da eksiğini görmedim ben ? ayrıca 2 gb nvidia 630m ekran kartını bu fiyatta i5 ivy bridge işlemciyle satmaları mı yanlış bence fiyatı ve performansı gayet uygun. ayrıca ekran kartının max. çözünürlüğünün 1366x768 olduğunu zannetmiyorum o ekranın verdiği max. çözünürlüktür eğer laptopu başka bir monitöre bağlarsanız görürsünüz. bilmiyorum yanlışım var mı araştıracam şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Divided We Stand

quote:

Orijinalden alıntı: old_guru

ekrana usten ve yandan bakildiginda kum gibi gosteriyor bu yurt disi forumlardada belirtilmis,

hocam diğer konuda da aynı şeyi yazmışsınız fakat laptopun ekranının diğer laptoplardan pek bir farkını ya da eksiğini görmedim ben ? ayrıca 2 gb nvidia 630m ekran kartını bu fiyatta i5 ivy bridge işlemciyle satmaları mı yanlış bence fiyatı ve performansı gayet uygun. ayrıca ekran kartının max. çözünürlüğünün 1366x768 olduğunu zannetmiyorum o ekranın verdiği max. çözünürlüktür eğer laptopu başka bir monitöre bağlarsanız görürsünüz. bilmiyorum yanlışım var mı araştıracam şimdi.

@Divided We Stand

Diger forumdada belirttim ilk konuda bu ekranin degisik acilardan gorselligi konusunda yurt disi forumlarinda expertler olcumunu yapmislar ve Z580`nin ortalamanin cok altinda ortaya cikmis.

2GB grafik kartinin bu ekran kasa ile satilmasi konusunda da haklisin fiyati uygun olsun diye yapmislar. Ama kesinlikle koca bir aldatmaca bu dunyanin hic bir yerinde orta seviyedeki notebooklara (laptopmagdan bak bu orta ve alti seviye notebook olarak belirlenmis) 2GB grafik karti takilmaz. Cunku ekrandan ve kasadan o performansi alamazsin. Yani konfigurasyonda : nvdia 630 i5 2GB da bir sey yok ama Z580 e bunlari koymak firsatciliktan baska bir sey degil tuketici kandiriyorsun. Y580 Lenovannin bir ust makinasi 1366x768 olmasina gore gorse olcum degerleri Z580 den cok daha iyi. Niye Lenovonin dedigi gibi premium bir kasa.

Birde dedigin gibi laptobu baska iyi bir monitore takip oynuyorsan super goruntu verir. Ama oyle kullanicaksam notebook almam desktop alirim.

Cebimden verdigim fiyat icin en iyi gorseliklte oyun oynamak istiyorsam laptob almam desktop alirim.

• buyrun viewing angle (kenardan koseden bakilinca kotu gosterme) ile ilgili olarak bir z580 bir de y580 bakin kendiniz karar verin.

y580 (bu videolari ureticiler buraya koydugundan sadece y580 var)
    Dávid Csendesyoutube
    LENOVO Y580 viewing angle
    http://www.youtube.com/watch?v=UvrmvUngFgo

z580 (burada sadece resim var viewing angle diye arattirin resimler var)

www.notebookreview.com
    Lenovo IdeaPad Z580 Review: Almost The Perfect Budget Laptop
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=6524&review=lenovo+ideapad+z580

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi old_guru -- 1 Ağustos 2012; 8:53:40 >

• hocam bi sorum olacaktı ? senın kı freedos muydu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewZ580

hocam bi sorum olacaktı ? senın kı freedos muydu ?

evet freedos
  • quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

quote:

Orijinalden alıntı: NewZ580

hocam bi sorum olacaktı ? senın kı freedos muydu ?

evet freedos

anladım hocam benım kurulu geldı kapalı kutuda en iyi perfonması alabılmem için neler yapmam lazım ?
  • nbookun altı ısınmıyor diyenler ısı derecesni yazabilirlermi.bu alt ortada hdd mi var arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Şöyle ki, uzun süre yüklü bir şekilde yani Photoshop CS5, onlarca sekmeli tarayıcı, arkada açık onlarca uygulama ile 5-6 saat kullanımda ısınmadan bahsediyorum. Klavyeden parmaklarımı yakacak kadar ısıtıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdayd

nbookun altı ısınmıyor diyenler ısı derecesni yazabilirlermi.bu alt ortada hdd mi var arkadaslar?

Daha önce birçok defa tarafımdan ve Qry! tarafından printscreen şeklinde oyunda iken ve sistem boşta iken sıcaklılar konmuştu. Daha önceki meseajlara bakarsanız bulabilirsiniz. Sistem boşta iken ısı genellikle 44-45-46 derece oluyor. Kesinlikle aşırı bir ısınma söz konusu değil ve tabii ki klavyede parmak uçlarımı yakmıyor. Yoksa nasıl 2-3 saat durmadan Call of Duty veya Spec Ops Line oynayabilirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: enderoid

quote:

nbookun altı ısınmıyor diyenler ısı derecesni yazabilirlermi.bu alt ortada hdd mi var arkadaslar?

Daha önce birçok defa tarafımdan ve Qry! tarafından printscreen şeklinde oyunda iken ve sistem boşta iken sıcaklılar konmuştu. Daha önceki meseajlara bakarsanız bulabilirsiniz. Sistem boşta iken ısı genellikle 44-45-46 derece oluyor. Kesinlikle aşırı bir ısınma söz konusu değil ve tabii ki klavyede parmak uçlarımı yakmıyor. Yoksa nasıl 2-3 saat durmadan Call of Duty veya Spec Ops Line oynayabilirim :)

Oyundayken ısı değerlerini ölçmek için hangi programı kullanmak gerek? Ve bu ısı değerleri kaç olursa tehlike sinyalleri var demektir?

Ayrıca tarayıcı olarak opera'yı tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 7 Ağustos 2012; 22:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

quote:

quote:

Oyundayken ısı değerlerini ölçmek için hangi programı kullanmak gerek? Ve bu ısı değerleri kaç olursa tehlike sinyalleri var demektir?

Qry! bana HW Monitor programını önermişti. Konun ilk sayfasına bakarsan görebilirsin. Ben en fazla Battlefield 3' ü en yüksek ayarlarda oynarken 80 derece gördüm, fakat yine de lafını edecek bir sıcaklık söz konusu değildi.

Opera' yı ben de kullanıyorum, memnunum. Ama Mozilla' nın yerini tutmuyor tabii :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

quote:

quote:

Qry! bana HW Monitor programını önermişti. Konun ilk sayfasına bakarsan görebilirsin. Ben en fazla Battlefield 3' ü en yüksek ayarlarda oynarken 80 derece gördüm, fakat yine de lafını edecek bir sıcaklık söz konusu değildi.

Opera' yı ben de kullanıyorum, memnunum. Ama Mozilla' nın yerini tutmuyor tabii :)

• quote:

Orijinalden alıntı: metude

Isınma hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Şöyle ki, uzun süre yüklü bir şekilde yani Photoshop CS5, onlarca sekmeli tarayıcı, arkada açık onlarca uygulama ile 5-6 saat kullanımda ısınmadan bahsediyorum. Klavyeden parmaklarımı yakacak kadar ısıtıyor mu?

dostum 5-6 saat değil 10 saat kullansan dahi alt tarafın ısısı üste yani klavyede hissedilmiyor o yönden bir sıkıntı olmaz

ayrıca sıcaklık için everest ve hw monitör kullanabilirsiniz bildiğim kadarıyla işlemci 95-105 dereceye kadar çalışabiliyor

• Bilgisayar boştayken bu sıcaklıklar biraz yüksek değilmi acaba?
    kaspersky 2012 internet security ve mozilla açık

8 gb'lık model bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemerdem123 -- 8 Ağustos 2012; 13:13:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®ohirrim

Bilgisayar boştayken bu sıcaklıklar biraz yüksek değilmi acaba?
    kaspersky 2012 internet security ve mozilla açık

8 gb'lık model bu arada

bence normal, yüksek olsa bile hisettirmiyor. Eski dell laptopumda (5110) 50yi görünce cayır cayır yanıyordu laptop. Ben 60ı gördüm ama hiç hisettmedim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.