Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcı İncelemesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.200
Cevap
20
Favori
125.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QrY!

quote:

Orijinalden alıntı: metude

Isınma hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Şöyle ki, uzun süre yüklü bir şekilde yani Photoshop CS5, onlarca sekmeli tarayıcı, arkada açık onlarca uygulama ile 5-6 saat kullanımda ısınmadan bahsediyorum. Klavyeden parmaklarımı yakacak kadar ısıtıyor mu?

dostum 5-6 saat değil 10 saat kullansan dahi alt tarafın ısısı üste yani klavyede hissedilmiyor o yönden bir sıkıntı olmaz

ayrıca sıcaklık için everest ve hw monitör kullanabilirsiniz bildiğim kadarıyla işlemci 95-105 dereceye kadar çalışabiliyor

Bu dediğin çok güzel peki ısınma kaynaklı donmalar yaşanıyor mu?

Edit: Windows derecelendirmesinde düşük puan almasının sebebi olarak tümleşik ekran kartını kullanıyor, hariciyi kullansa daha yüksek puan alır. Merak ettiğim neden hariciyi kullanmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwfx -- 8 Ağustos 2012; 18:09:40 >

• quote:

quote:

quote:

Isınma hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Şöyle ki, uzun süre yüklü bir şekilde yani Photoshop CS5, onlarca sekmeli tarayıcı, arkada açık onlarca uygulama ile 5-6 saat kullanımda ısınmadan bahsediyorum. Klavyeden parmaklarımı yakacak kadar ısıtıyor mu?

dostum 5-6 saat değil 10 saat kullansan dahi alt tarafın ısısı üste yani klavyede hissedilmiyor o yönden bir sıkıntı olmaz

ayrıca sıcaklık için everest ve hw monitör kullanabilirsiniz bildiğim kadarıyla işlemci 95-105 dereceye kadar çalışabiliyor

Edit: Windows derecelendirmesinde düşük puan almasının sebebi olarak tümleşik ekran kartını kullanıyor, hariciyi kullansa daha yüksek puan alır. Merak ettiğim neden hariciyi kullanmamış.

ısınma kaynaklı donma hiç yaşamadım windows derecelendirmesine gelince düşük olan puan aero masaüstü performansı. oyun performansı ve 3b iş performansı 6.7
    dahili grafik birimini devre dışı bıraktığımızda puan daha da yükselecektir

• Bu konun ilk mesajında dahili grafik kullanıldığından düşük puan vardı ben ona atıfta bulundum.

Grafik için geçiş düğmesi var mı yoksa otomatik mi geçiş yapılıyor?
  • quote:

Bu konun ilk mesajında dahili grafik kullanıldığından düşük puan vardı ben ona atıfta bulundum.

Grafik için geçiş düğmesi var mı yoksa otomatik mi geçiş yapılıyor?

geçiş düğmesi yok otomatik geçiş yapıyor otomatik geçiş yapmazsa çalıştıracağınız programa sağ tıklayıp hangi grafik birimi ile çalıştıracağınızı seçebilirsiniz.
  • arkadaslar 1 hafta lenovo z580 8 gb ram 750 gb hd modelını bende aldım.. aldıgımda cd falan vermedıler hersey yuklu idi bılgasayara sorum su alt tarafın ortası hemen ısınıyor yanı yarım saat falan nete gırsem sıcaklık degerlerı 55 60 arasında seyredıyor hemen nette okudum genelde kullananlar ısıtma problemı olmadıgını sölemıs ama benımkı ısınıyor o sıcaklık degerlerı normalmıdır sızce vatana gerı kontral göturmelımıyım bılgısayarı ben çok anlamıyorum lütfen yardım edın
  • Arkadaşlar bu Onekey Teather dokunmatik tuşunun içeriği tam olarak ne işe yarıyor?

Dokunmatik halde bulunan bu tuşa bastığımda;

- Normal
    - Film
    - Akıllı seçenekleri ekrana geliyor.

Film modunu anladım da, Akıllı Mod tam olarak nedir?

AYRICA;

ESC: Fotoğraf çekmek için

F1: Uyku moduna almak için

F2 - F3 - F4 - F5 ve F6 tuşlarının görevleri nelerdir?

Teşekkür ederim...
  • arkadaslar neden kımse cvp vermıyor lutfen yardımcı olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: wfatih87

arkadaslar 1 hafta lenovo z580 8 gb ram 750 gb hd modelını bende aldım.. aldıgımda cd falan vermedıler hersey yuklu idi bılgasayara sorum su alt tarafın ortası hemen ısınıyor yanı yarım saat falan nete gırsem sıcaklık degerlerı 55 60 arasında seyredıyor hemen nette okudum genelde kullananlar ısıtma problemı olmadıgını sölemıs ama benımkı ısınıyor o sıcaklık degerlerı normalmıdır sızce vatana gerı kontral göturmelımıyım bılgısayarı ben çok anlamıyorum lütfen yardım edın

bende sicaklik su an 50-52 civari (klimali ortamda). bazen 60 goruyor antalya sicagina dayanamiyor o an bile alti pek fazla sicak degil, normal.Ustu zaten hep serin ... hic histtermiyor sicakligi masallah.

eski laptopum delle karsilastirdigimda 50 dereceyi gorunca laptopun altini birak ustu cayir cayir yaniyordu. bence bu sicakliklar bu yazda gayet normal

• tsk ederım.. ben çok anlamıyorum o yüzden bı sıkıntı olabilirmi die.. bide energy managament ayarlarını en sağlık pil açısından nasıl yapmam gerekıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Arkadaşlar bu Onekey Teather dokunmatik tuşunun içeriği tam olarak ne işe yarıyor?

Dokunmatik halde bulunan bu tuşa bastığımda;

- Normal
    - Film
    - Akıllı seçenekleri ekrana geliyor.

Film modunu anladım da, Akıllı Mod tam olarak nedir?

AYRICA;

ESC: Fotoğraf çekmek için

F1: Uyku moduna almak için

F2 - F3 - F4 - F5 ve F6 tuşlarının görevleri nelerdir?

Teşekkür ederim...

film moduna aldığın zaman ses yüksekliği ve kalitesi artar akıllı seçenek de otomatik ayarlama

f2 ekranı kapatır
    f3 projektör modu
    f4 ekran çözünürlüğünü ayarlama
    f5 bluetooth ve wireless açma kapama
    f6 touchpad i kapatıp açma

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar aynı ürünün 6gb i7sini almayı düşünüyorum mühendislik programları için ama tabiki oyunda oynıyacagım.. i7 de sıcaklık sorunu cok fark eder mi kullanan varmı nasıl oyunlarda felan sıcaklık?

• Z580 kullanıyorum,yada kullanmaya çalışıyorum ekran kartı güncellemesini yapamadım..301.42 güncellemesi var diyor fakat kuruluma geçince hata veriyor, ben hala 295.93 kullanmaktayım ,umarım nvdia sitesi sorunu çözer
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlzeis

Z580 kullanıyorum,yada kullanmaya çalışıyorum ekran kartı güncellemesini yapamadım..301.42 güncellemesi var diyor fakat kuruluma geçince hata veriyor, ben hala 295.93 kullanmaktayım ,umarım nvdia sitesi sorunu çözer

dene istersen

• quote:

arkadaslar 1 hafta lenovo z580 8 gb ram 750 gb hd modelını bende aldım.. aldıgımda cd falan vermedıler hersey yuklu idi bılgasayara sorum su alt tarafın ortası hemen ısınıyor yanı yarım saat falan nete gırsem sıcaklık degerlerı 55 60 arasında seyredıyor hemen nette okudum genelde kullananlar ısıtma problemı olmadıgını sölemıs ama benımkı ısınıyor o sıcaklık degerlerı normalmıdır sızce vatana gerı kontral göturmelımıyım bılgısayarı ben çok anlamıyorum lütfen yardım edın

benimkinin de alt orta bolumu ısınıyor sanırım orda hdd var.ama bu ısınma el yakacak kadar olmadıgı icin (hp ve casper eski modellerinin altı el yakıyor mesela) bunu bazı arkadaslar sıcak olarak kabul etmiyor sanırım.vatana goturup sormustum ellerğyle kontrl ettler bu scaklık normal dedıler. Arkadasın bırı spec ops oynarken parmak yakmıyos demıs katilmyorum o tur oyunlar sol el parmajarını yakar.asus ble yakıyordu.kucuk bir netbok fanım var oynarken onu elime dogru acıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• diğer konuda da yazdım buraya da yazayım;

Beyler yeni imza yaptım, kullanmak isteyenler alabilir

[center][b]-LENOVO Z580-[/b] 

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_62778683/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62778683][image]https://store.donanimhaber.com/1c/9b/a8/1c9ba80ced75de0e06c743af7f02bb56.gif[/image][/link][link=http://forum.donanimhaber.com/m_62849560/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62849560/][image]https://store.donanimhaber.com/49/bf/bf/49bfbf4dc7b1787c15495870a3ca37fd.gif[/image][/link][/center]
    [center][color=blue]i5 [b]3210M[/b] 2.5 GHZ up to 3.1 GHZ[/color] [b];[/b] [color=green] [b]Nvidia[/b] GT [b]630M[/b] [/color] [b];[/b] [color=grey]4 GB [b]1600 Mhz[/b] DDR3 RAM [/color] [b];[/b] [color=orange][b]500 GB[/b] Hard Disk [b]5400[/b] RPM [/color] [b];[/b] 2 [b]USB[/b] [b][color=grey]2.0[/b][/color] + 2 [b]USB[/b] [b][color=blue]3.0[/b][/color][/center]

• quote:

Orijinalden alıntı: carlzeis

Z580 kullanıyorum,yada kullanmaya çalışıyorum ekran kartı güncellemesini yapamadım..301.42 güncellemesi var diyor fakat kuruluma geçince hata veriyor, ben hala 295.93 kullanmaktayım ,umarım nvdia sitesi sorunu çözer

çözümü incelemede bir göz atarsanız halledersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdayd

quote:

benimkinin de alt orta bolumu ısınıyor sanırım orda hdd var.ama bu ısınma el yakacak kadar olmadıgı icin (hp ve casper eski modellerinin altı el yakıyor mesela) bunu bazı arkadaslar sıcak olarak kabul etmiyor sanırım.vatana goturup sormustum ellerğyle kontrl ettler bu scaklık normal dedıler. Arkadasın bırı spec ops oynarken parmak yakmıyos demıs katilmyorum o tur oyunlar sol el parmajarını yakar.asus ble yakıyordu.kucuk bir netbok fanım var oynarken onu elime dogru acıyorum.

alt orta da hdd yok zaten hdd o kadar ısınmıyor lenovo etiketinin olduğu bölümde

• Arkadaşlar ben 1600 tl civarı i7 işlemcili bir notebook almayı düşünüyorum. Bugün lenovo z580 i5 başlığı altındaki tüm yorumlarınızı okudum. Şimdilik yorumlarınıza bakılırsa i5 olması dışında lenovo z580 sınıfı geçmiş bir notebook olarak göze çarpıyor. i5 alacak olsam yorumlarınızı dikkate alarak z580 i5 alırdım gayet emin bir şekilde. 1600 tl'ye i7 işlemcili aklınızda herhangi bir modele ait fikir varmıdır paylaşırsanız çok memnun olurum. Yoksa z580 i5 lenovo alacağım.

Not: Oyun oynamak amaçlı alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmxceb

Arkadaşlar ben 1600 tl civarı i7 işlemcili bir notebook almayı düşünüyorum. Bugün lenovo z580 i5 başlığı altındaki tüm yorumlarınızı okudum. Şimdilik yorumlarınıza bakılırsa i5 olması dışında lenovo z580 sınıfı geçmiş bir notebook olarak göze çarpıyor. i5 alacak olsam yorumlarınızı dikkate alarak z580 i5 alırdım gayet emin bir şekilde. 1600 tl'ye i7 işlemcili aklınızda herhangi bir modele ait fikir varmıdır paylaşırsanız çok memnun olurum. Yoksa z580 i5 lenovo alacağım.

Oyun amacli alacam diyosan once lenovanin y580 modellerine bir bak.Ekran karti cok daha iyi, oyunlarda z580den yuzde 50 daha fazla performans alirsin

y580 modelinin i5 islemcilerinin pcdepo'da fiyati 1700 civari, z580 ise 1400 tl. i7 modellerinin fiyatlari ise i5lere karsi 300 tl daha pahalidir.Tavsiyem sen y580in i5 modeline bak, i5 oyunlarda gayet yeterli hic 300 tl fazla verip i7 alma.Zaten oyunlarda i7ler daha fazla isinirlar buna hic gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skenderbeu -- 11 Ağustos 2012; 19:16:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mmxceb

Arkadaşlar ben 1600 tl civarı i7 işlemcili bir notebook almayı düşünüyorum. Bugün lenovo z580 i5 başlığı altındaki tüm yorumlarınızı okudum. Şimdilik yorumlarınıza bakılırsa i5 olması dışında lenovo z580 sınıfı geçmiş bir notebook olarak göze çarpıyor. i5 alacak olsam yorumlarınızı dikkate alarak z580 i5 alırdım gayet emin bir şekilde. 1600 tl'ye i7 işlemcili aklınızda herhangi bir modele ait fikir varmıdır paylaşırsanız çok memnun olurum. Yoksa z580 i5 lenovo alacağım.

aynı serinin i7 lisi burdan bakabilirsin bende almayı düşünüyorum ama bu seriden i7 alan arkadaşlar varsa yorum bekliyorum i5 e bakılırsa ısınma konusunda hiç bi sıkıntı yok i7 dede yoksa büyük ihtimal alacagım keşke yapan olsa i7 i5e göre daha fazla ısınır tamam ama normal olmalı ısı degeri eğer öyleyse tercihim bundan yana olacak..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.