Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z585 Kullanıcı Platformu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
13
Favori
71.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: babtheerkin

@Se_co tesekkur ederim , biraz uzun bir yazı oldu ama umarım isine yaramıstır :)

Z585 le ilgili merak ettigim birkac sorum olucak,satın alanlar eger yanıtlarlarsa cok mutlu olurum :)

1- Lenovo yla ilgili surekli bir ekran çıtası hassas,kırılıyor yorumu okuyorum bu ne kadar dogru bu model acisindan genel parca kalitesi nedir ?
    2- Sarj olmama problemi ve pil kullanımıyla ilgili genel negatif yorumlar var,pil ne kadar dayanıyor ve sarj almama kabul etmeme gibi bir sorunla karsilastiniz mi ?
    3- Boşta ve oyun sırasında alınmış birkaç Hwmonitor cpu+gpu ısı sonucları paylasmanız mumkun mu ? Isınma sorunu olarak sormuyorum cunki 0 bir cihazın ısınma sorunu yasamaması normal ama oyunda veya yükteyken max kac C sıcaklık gordunuz ?
    4- Amd Apu modellerinde yazılımsal crossfire sorunları var bunu ileride giderilicegini dusunuyorum ama suan icin sorum harici ekran kartını tek basina calistirma imkanı var mı ?
    5- Cihazın Windows Experience Index ( Deneyim Dizini ) skorları nedir ? Cpu+Ram+Grafik+Oyun Grafigi+Aero seklinde ayrılan windows un pc uzerinde yaptıgı derecelendirmeden bahsediyorum.Bu bilgi sanırım internet uzerinde daha once paylasilmamıs bir bilgi,eger cihaza sahip biri bunu paylasirsa bir ilk olucak :)
    6- Lenovo Z serisiyle ilgili surekli yasanan bir ekran problemi mevcut,belirli bir sure sonra ekranda ölü pixel+anlamsız çizgiler olusmaya basladıgı soyleniyor.Boyle bir tecrubeniz oldu mu ?
    7- Cihaz ilk calistiginda ve sonrasındaki 1-2 gün cihazdan tuhaf yanık kokusu benzeri bir koku duydugunuz oldu mu ? ( Z580 + Y580 lerde boyle bir durum var. )

Biraz uzun sorular oldu kusura bakmayın ama cevaplayabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim

1- Hocam burada ilk alan benim sanırım laptopu fiziksel olarak hiç bir problem yok, eğer olursa bilgilendiririm.

2- Batarya veya şarj olmama problemi hiç yaşamadım, bana göre iyi gidiyor şarjı.

3- Atlıyorum.

4- Crosfire açık iken daha yüksek performans aldığımı gördüm(benim görüşüm) ama istenmezse kapatılabiliyor ati driver üzerinden.

5- Buyrun link Win 7 üzerinden yaptım.https://www.box.net/shared/fftacdjek3wlp215i7tp

6- Ekran ile alakalı hiç bir problemim olmadı çok şükür.

7- Buna da rastlamadım.
    ---------------------------------------------------------------------

Benim sorum aynı notebook üzerinde hem win7, hem win8 kullanmış arkadaşlar için.

Hangisini önerirsiniz? Şu an win7'den aşırı memnunum ama win8'i de merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amylee -- 21 Kasım 2012; 4:03:35 >

• @amylee Cevaplar icin cok tesekkur ederim , cihazı almayı dusunuyorum bunun gibi birkac sey kafama takılmıstı simdi biraz daha rahatladım saol :)

Windows 8 i kısa bir sure test etme imkanım oldu (Toshiba L serisi uzerinde),arayuzu Windows 7 den daha guclu olacaga benziyor daha seri dahada basitlestirilmis yanları var ama ozellikle notebooklarda driver problemleri var bildigim kadarıyla.Bir de bazı oyunlarda hata verdigini duydum.Yine de genel dusuncem onumuzdeki gunlerde cikicak updatelerle durum normalleşecektir.Genel sorunlar yazılımsal uyum problemleri bununda sebebi belli,daha cok yeni Win8.Bunların dısında kendi tecrubemde baska hicbir falsosu oldugunu farketmedim acikcasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 21 Kasım 2012; 9:17:35 >
  • z585 bugün elime ulaştı. Açıkçası beğendim. İçime sindi yani iyiki almışım. Ama win8 de bitlocker şifrelemeyi bulamadım. Yok mu acaba?
  • Z585 kodlu bilgisayarı çok araştırdım ve sonunda da aldım. babtheerkin abimizin yazdıkları o kadar açıklayıcı olmuş ki içimde hiçbir tereddüt kalmadı. Benim bilgisayar bilgim sizler kadar çok degil. ama ihtiyaçlarımı karşılayacagını düşünüyorum. alalı 1- 2 gün oldu. cihaz gerçekten de göze hitap ediyor ve çok sessiz çalışıyor. ayrıca ısınma sorunu kesinlikle yok. windows 8 biraz alışma meselesi bence başarılı buldum. ofis programı kurmak istiyorum link verebilecek arkadaşım varsa memnun olurum.

babtheerkin abimiz siz bu bilgisayarı z 585 düşünüyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: usturupp

Z585 kodlu bilgisayarı çok araştırdım ve sonunda da aldım. babtheerkin abimizin yazdıkları o kadar açıklayıcı olmuş ki içimde hiçbir tereddüt kalmadı. Benim bilgisayar bilgim sizler kadar çok degil. ama ihtiyaçlarımı karşılayacagını düşünüyorum. alalı 1- 2 gün oldu. cihaz gerçekten de göze hitap ediyor ve çok sessiz çalışıyor. ayrıca ısınma sorunu kesinlikle yok. windows 8 biraz alışma meselesi bence başarılı buldum. ofis programı kurmak istiyorum link verebilecek arkadaşım varsa memnun olurum.

babtheerkin abimiz siz bu bilgisayarı z 585 düşünüyormusunuz?
    @usturupp

Selamlar,faydalı oldugunu dusunduysen ne mutlu.bu yıl sonuna dogru yeni bir notebook almayı dusunuyordum tam arastırırken bu pc gozume carptı.Cok buyuk bir ihtimalle z585 alıcam,vatan bilgisayar belirli periyodlarla %25 indirim yapıp 1500 TL altına dusuruyormus bu cihazı boyle bir duyum aldım fiyat takibi yapıyorum indirim geldigi anda alıcam,almısken vatandan alayım istedim bugune kadar satın aldıgım hicbir elektronikte sorun yasatmadılar bana :)

---

Urune ait söyle guzel bir inceleme yakaladım ;http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z585-Notebook.83889.0.html merak edenler bakabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 17 Şubat 2013; 12:01:23 >

• Ürünü teslim aldıktan 1 kaç saat sonra arızalandı. Kapandı ve ekrana bir daha hiçbir şekilde ışık gelmedi. Kurtarma tuşu da işe yaramadı. Teknik servisle görüştüm donanımsal bir arıza gibi görünüyor değişim isteyin dedi. Bakalım vatan bilgisayara bugün geri yolladım. Sonucu paylaşırım
  • Bu alete Win8 yaramadı; sürücler yüzünden çok fazla aksaklık yaşanıyor. Eğer seçeneğiniz varsa Win 7 alın. Şubata kadar sürüclerdeki sorunlar giderildikçe yavaş yavaş geçersiniz.
  • Arkadaşlar Wi8 Single Language sürümünden Win8 pro'ya nasıl yükseltebilirim? Kaç Para acaba?
  • Arkadaşlar Lenovo z585 laptop teslim aldıktan 1 kaç saat sonra arıza yaptı. Hiçbir şekilde bir daha ekrana görüntü gelmedi. 30 gün içerisinde donanımsal bir arıza olursa ürün birebir değişim yapılıyormuş. Ürünü servise gönderdim. Servis donanımsal arıza tespit ederse ürünü değiştirecekmiş.

Şimdi tecrübeli arkadaşlara sorum eğer değişim değil de tamir işlemi gerçekleşirse ne yapmam lazım? 1 günde arızalanan laptop un tamir edilmesi ağırıma gider

Bu konudaki tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tar1k_demir

Arkadaşlar Lenovo z585 laptop teslim aldıktan 1 kaç saat sonra arıza yaptı. Hiçbir şekilde bir daha ekrana görüntü gelmedi. 30 gün içerisinde donanımsal bir arıza olursa ürün birebir değişim yapılıyormuş. Ürünü servise gönderdim. Servis donanımsal arıza tespit ederse ürünü değiştirecekmiş.

Şimdi tecrübeli arkadaşlara sorum eğer değişim değil de tamir işlemi gerçekleşirse ne yapmam lazım? 1 günde arızalanan laptop un tamir edilmesi ağırıma gider

Bu konudaki tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.

Aynı gün bozulduysa eğer bildiğim kadarıyla üç gün içinde zaten iade edebiliyorsunuz veya aynısı ile değiştirebiliyorsunuz ? Sizi oyalamaları çok saçma. Ayrıca vatan'da kontrol testi var açıp bakıyorlar size niye uygulamadılar?

• tam bu bilgisayarı almaya karar verdim ki wi-fi sorunu falan olduğunu gördüm şu anda sorun çözüldü mü buna rağmen almalı mıyım bilmiyorum yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rustler81 -- 24 Kasım 2012; 15:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdussamet.

tam bu bilgisayarı almaya karar verdim ki wi-fi sorunu falan olduğunu gördüm şu anda sorun çözüldü mü buna rağmen almalı mıyım bilmiyorum yorumlarınızı bekliyorum

Dostum yukarıda çözüldüğünü söylemişler zaten. Ayrıca sorun win7'de mevcut değil, hiç olmadı bir süre win7 kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amylee -- 25 Kasım 2012; 2:41:57 >
  • wifi için en kolay çözüm: lenovo'nun sitesinden driver indirmeye gelin. ordan işletim sistemini win7 için olanı secin, energy management i indirin. yükleyin. programı yukledikten sonra uyumluluktan win 7 yapın. sonra fn+f5 degismis olacak. ordan acık yapın. hadi rast gele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besteci2002 -- 6 Aralık 2012; 16:34:55 >
  • Bende bu cumartesi Vatandan çanta ile birlikte 1666.66 ya aldım çok güzel bir alet daha oyun performansına bakmadım ama win8 ile inanılmaz hızlı açılıyor ve çok seri ve zevkli programlar arası geçiş yapılabiliniyor tek sorunum wi-fi de onu bu sabah yaptım bu kezde ilk yükleyişte lenovo donanımsal bir sorun yaşarsanız sorumlu değildir felan yazısı geldi. ilerde bu bana bir sorun çıkarır mı? ( pil orijinal değil felan yazmıştı ilk başta. ) Ayrıca bu laptop ile düşük oyunlar mmo rpg felan oynamak istiyorum onlar çok sorun çıkarmaz ama skyrim de test edebilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amylee

quote:

Orijinalden alıntı: abdussamet.

tam bu bilgisayarı almaya karar verdim ki wi-fi sorunu falan olduğunu gördüm şu anda sorun çözüldü mü buna rağmen almalı mıyım bilmiyorum yorumlarınızı bekliyorum

Dostum yukarıda çözüldüğünü söylemişler zaten. Ayrıca sorun win7'de mevcut değil, hiç olmadı bir süre win7 kullanırsınız.

tamam kendi kendilerine çözmüşler ama sorunsuz bi bilgisayar almak istiyorum
  • quote:

quote:

Arkadaşlar Lenovo z585 laptop teslim aldıktan 1 kaç saat sonra arıza yaptı. Hiçbir şekilde bir daha ekrana görüntü gelmedi. 30 gün içerisinde donanımsal bir arıza olursa ürün birebir değişim yapılıyormuş. Ürünü servise gönderdim. Servis donanımsal arıza tespit ederse ürünü değiştirecekmiş.

Aynı gün bozulduysa eğer bildiğim kadarıyla üç gün içinde zaten iade edebiliyorsunuz veya aynısı ile değiştirebiliyorsunuz ? Sizi oyalamaları çok saçma. Ayrıca vatan'da kontrol testi var açıp bakıyorlar size niye uygulamadılar?

Bugün vatandan aradılar servise göndermemisler teknik elemanları ürünün arızalı olduğunu teyit etmiş yarın yenisini göndereceklermis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bugün vatandan aradılar servise göndermemisler teknik elemanları ürünün arızalı olduğunu teyit etmiş yarın yenisini göndereceklermis.

Bu arada bugün yenisi elime ulaştı. Bir sorum var bu üstteki dokunmatiklerden en sağdakine dokununca ekrana bir pencere geliyor mu sizde? Bende sadece fan bir hızlanıp bir yavaşlıyor. Nette görmüştüm dokununca bir pencere geliyordu oradan seçiyordun seçenekleri ?

• Arkadaşlar oyunlarda full ekran nasıl yapıyoruz? Oyunlarda ekran sağdan soldan kısık gözüküyor
  • quote:

quote:

@Se_co tesekkur ederim , biraz uzun bir yazı oldu ama umarım isine yaramıstır :)

Z585 le ilgili merak ettigim birkac sorum olucak,satın alanlar eger yanıtlarlarsa cok mutlu olurum :)

1- Lenovo yla ilgili surekli bir ekran çıtası hassas,kırılıyor yorumu okuyorum bu ne kadar dogru bu model acisindan genel parca kalitesi nedir ?
    2- Sarj olmama problemi ve pil kullanımıyla ilgili genel negatif yorumlar var,pil ne kadar dayanıyor ve sarj almama kabul etmeme gibi bir sorunla karsilastiniz mi ?
    3- Boşta ve oyun sırasında alınmış birkaç Hwmonitor cpu+gpu ısı sonucları paylasmanız mumkun mu ? Isınma sorunu olarak sormuyorum cunki 0 bir cihazın ısınma sorunu yasamaması normal ama oyunda veya yükteyken max kac C sıcaklık gordunuz ?
    4- Amd Apu modellerinde yazılımsal crossfire sorunları var bunu ileride giderilicegini dusunuyorum ama suan icin sorum harici ekran kartını tek basina calistirma imkanı var mı ?
    5- Cihazın Windows Experience Index ( Deneyim Dizini ) skorları nedir ? Cpu+Ram+Grafik+Oyun Grafigi+Aero seklinde ayrılan windows un pc uzerinde yaptıgı derecelendirmeden bahsediyorum.Bu bilgi sanırım internet uzerinde daha once paylasilmamıs bir bilgi,eger cihaza sahip biri bunu paylasirsa bir ilk olucak :)
    6- Lenovo Z serisiyle ilgili surekli yasanan bir ekran problemi mevcut,belirli bir sure sonra ekranda ölü pixel+anlamsız çizgiler olusmaya basladıgı soyleniyor.Boyle bir tecrubeniz oldu mu ?
    7- Cihaz ilk calistiginda ve sonrasındaki 1-2 gün cihazdan tuhaf yanık kokusu benzeri bir koku duydugunuz oldu mu ? ( Z580 + Y580 lerde boyle bir durum var. )

Biraz uzun sorular oldu kusura bakmayın ama cevaplayabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim

1- Hocam burada ilk alan benim sanırım laptopu fiziksel olarak hiç bir problem yok, eğer olursa bilgilendiririm.

2- Batarya veya şarj olmama problemi hiç yaşamadım, bana göre iyi gidiyor şarjı.

3- Atlıyorum.

4- Crosfire açık iken daha yüksek performans aldığımı gördüm(benim görüşüm) ama istenmezse kapatılabiliyor ati driver üzerinden.

5- Buyrun link Win 7 üzerinden yaptım.https://www.box.net/shared/fftacdjek3wlp215i7tp

7- Buna da rastlamadım.

Benim sorum aynı notebook üzerinde hem win7, hem win8 kullanmış arkadaşlar için.

Hangisini önerirsiniz? Şu an win7'den aşırı memnunum ama win8'i de merak ediyorum.

Öncelikle merhaba hocam..araniza yeni katıldım..3 haftadır z585 kullanıyorum..Almamdaki büyük etkenlerden biride forumdonanimda yazılanlar oldu..size bir sorum olacaktı.Verdiğiniz windows deneyim dizinini inceledim..benim masaüstü performansım 5.0 olarak puanlandırılmış,win8 kullanıyorum ondan olabilir mi? Ramimde 7.4 gb olarak gözüküyor ve verdiği puan 7.2..bunlar neden kaynaklanıyor olabilir acaba? cevaplarsanız sevinirim..iyi forumlar

@babtheerkin Hocam 7. sorunuz bende oldu hatta bir şey oldu sanmıştım ama sonradan düzeldi..Oyunlarda ısınma olarakta full ayarlada oynadığım prototype oyununda 77 dereceleri gördüm (en fazla gördüğüm değer) genel olarak sıcaklık 40 derecelerde bende..

@tek1n Sizin sorununuzda çözünürlükle alakalı..Oyunda çözünürlüğü arttırdıkca ekranda genişleyecektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar61

quote:

quote:

3- Atlıyorum.

7- Buna da rastlamadım.

Öncelikle merhaba hocam..araniza yeni katıldım..3 haftadır z585 kullanıyorum..Almamdaki büyük etkenlerden biride forumdonanimda yazılanlar oldu..size bir sorum olacaktı.Verdiğiniz windows deneyim dizinini inceledim..benim masaüstü performansım 5.0 olarak puanlandırılmış,win8 kullanıyorum ondan olabilir mi? Ramimde 7.4 gb olarak gözüküyor ve verdiği puan 7.2..bunlar neden kaynaklanıyor olabilir acaba? cevaplarsanız sevinirim..iyi forumlar

@babtheerkin Hocam 7. sorunuz bende oldu hatta bir şey oldu sanmıştım ama sonradan düzeldi..Oyunlarda ısınma olarakta full ayarlada oynadığım prototype oyununda 77 dereceleri gördüm (en fazla gördüğüm değer) genel olarak sıcaklık 40 derecelerde bende..

@tek1n Sizin sorununuzda çözünürlükle alakalı..Oyunda çözünürlüğü arttırdıkca ekranda genişleyecektir..

Hocam windows 7 ile 8 in masaüstü deneyimi farklı olduğu için puan düşebilir hocam. Ram de aynı sebeptendir büyük ihtimal.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.