Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
28
Favori
94.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba cihazı bekodan satın aldım ben de lenovo vantage üzerinden klavyenin ışık rengini değiştirmek istiyorum fakat yapamıyorum. örneğin kırmızı rengi seçiyorum fakat altta kaydet butonu yok sadece varsayılana dön butonu var dolayısıyla renk hep mavi kalıyor. klavye özelleştirmesi adına sadece lenovonun belirlemiş olduğu 3 profil var. yardımcı olabilir misiniz. herkese iyi forumlar dilerim.
  • Donzil D kullanıcısına yanıt
    Kullanım amacınız öncelikli olarak oyun değilse daha çok çekirdek olması sizin daha çok işinize yarayacaktır. Isınma değerlerinin daha iyi olduğu belirtiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma değerleri daha iyi derken daha önceki Amd serilerine göre mi iyi anlamadın da intel işlemciye göre mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donzil D kullanıcısına yanıt
    İntele göre

• maraznurullah M kullanıcısına yanıt
    Lenovoya ulaşmak uğraştırıcıymış. Önce telefonla aradım bir süre bekledim açan olmayınca kapattım. İnternetten canlı desteğe bağlandım 15 kişilik sırayı yaklaşık yarım saat bekledim. Sıra bana gelince hata verdi. Garanti işini soracaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 23 Eylül 2020; 16:5:33 >
  • Vitriyol V kullanıcısına yanıt
    Bende de öyle oldu. Neden bu kadar yoğun anlamadım. Lenovo iyidir diye almıştım. Meğer hiç bulaşmamak lazımmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Bende de öyle oldu. Neden bu kadar yoğun anlamadım. Lenovo iyidir diye almıştım. Meğer hiç bulaşmamak lazımmış.
    Benim bir kere garantiye işim düşmüştü 3 sene önce Legion y520 kullanırken klavyem bozulmuştu bir haftada yapıp vermişlerdi. Zamanla daha kötüleşmişler anlaşılan

• Cihaz da çok iyi aslında. Başka bir zaman yine deneyeceğim ulaşmayı umarım olur bu sefer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 23 Eylül 2020; 16:27:26 >
  • Vitriyol V kullanıcısına yanıt
    ben de sabah 10'da aradım açmadı. 5 10 dk bekledim

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Benim Y530'da stres altında iken adaptör takılı bile olsa pilde boşalma oluyordu. Mediamarkt ile servise göndermiştim. Birkaç hafta mı gün mü hatırlamıyorum anakartta arıza var isterseniz anakartı tamir edip bir de tekli 16 GB ram takalım 24 GB olsun ayrıca fatura tarihi boyunca istediğiniz zaman iade edebilirsiniz diye bir teklif vermişlerdi. Yani ben böyle bir şey duymamıştım o yüzden Lenovo diye can atıyordum.

Dell G5 almıştım ondan önce Koç sistem pek ilgilenmemişti. Beş para etmez bir servis zaten, ayrı olarak aldığım monitörün ekranı kazayla kırılmıştı parayla bile panel değişimi yapmıyoruz demişlerdi. Bunu öğrenmek için de 10 dolar vermiştim o zamanın parasıyla. Nedense dolarla çalışıyor adamlar.

Ondan önce de HP kullanmıştım. HP'de direk PC üzerinden uygulamayla servis çalışanları ile görüşebiliyorsunuz. PC ısınıyor nedendir diye sormuştum uzaktan bağlanıp kontrol etmişlerdi. Şu an nasıldır bilmiyorum tabi.

En iyi servisler sanırım thinkpad gibi cihazlarda var. Kurumsal cihaz olduğu için direk eve gelip tamir ediyorlar. Bizde durum nedir bilmiyorum belki Ankara İstanbul gibi yerler için geliyorlardır. Onun dışı kargo olabilir.

• Benim cihaz da sorguladığımda garanti ağustosta başlamış görünüyor. Herkesinki ağustosta alınıp iade edilmemiştir muhtemelen depo garantisidir. Kayıt linki falan var ama daha yapmadım.
  • Arçelikten aldığım model benim de dün elime ulaştı. Tüm özellikleri forumda bahsedildiği gibi. Az önce Premiere render sürelerini masaüstü bilgisayarımla karşılaştırdım. Performansı ve sıcaklık değerleri ile beklentilerimi karşıladı. Görüntülerini paylaşıyorum belki bazılarının karar vermesinde yardımcı olur.

Masaüstündeki 5 yıllık i5 4460 30:24 dakikada, 4600h 12:47 dakikada tamamladı. Benim için büyük sıçrama. Amd'nin İntel'e göre zayıf olduğu Adobe programlarında durum böyle ise gerisini siz düşünün. İşlemci 82-83 derece civarında sabitlendi ve throttle yok 4Ghz boost hızının altına inmedi. Fanlar sesinden anlayabildiğim kadarıyla son hızda değildi. Bu testte işlemci %75-85 civarı yük altında idi. İşlemcinin %100 kullanıldığı başka bir renderda sıcaklık 88 dereceyi geçmedi ve tekrar hızını düşürmedi. Laptop kapalı odada düz masada durarken renderı başlattım, 10 dakika geçtikten sonra görüntüleri aldım. Bu sıcaklıklarda klavyenin f5-f12 arasında farkedilecek sıcaklık artışı vardı, rahatsızlık verecek durum yok.

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800HLenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800HLenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H

Bilgisayar beni tatmin etti, tek olumsuzluk Lenovo Vantage uygulaması gerçekten berbat.

• Ekran sarımtırak görünüyor beyazlar tam beyaz değil bu normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pechete

Ekran sarımtırak görünüyor beyazlar tam beyaz değil bu normal mi?
    Hocam Windows da gece modu açık olabilir mi ekranı daha sarı yapıyor o mod.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Benim Y530'da stres altında iken adaptör takılı bile olsa pilde boşalma oluyordu. Mediamarkt ile servise göndermiştim. Birkaç hafta mı gün mü hatırlamıyorum anakartta arıza var isterseniz anakartı tamir edip bir de tekli 16 GB ram takalım 24 GB olsun ayrıca fatura tarihi boyunca istediğiniz zaman iade edebilirsiniz diye bir teklif vermişlerdi. Yani ben böyle bir şey duymamıştım o yüzden Lenovo diye can atıyordum.

Dell G5 almıştım ondan önce Koç sistem pek ilgilenmemişti. Beş para etmez bir servis zaten, ayrı olarak aldığım monitörün ekranı kazayla kırılmıştı parayla bile panel değişimi yapmıyoruz demişlerdi. Bunu öğrenmek için de 10 dolar vermiştim o zamanın parasıyla. Nedense dolarla çalışıyor adamlar.

Ondan önce de HP kullanmıştım. HP'de direk PC üzerinden uygulamayla servis çalışanları ile görüşebiliyorsunuz. PC ısınıyor nedendir diye sormuştum uzaktan bağlanıp kontrol etmişlerdi. Şu an nasıldır bilmiyorum tabi.

En iyi servisler sanırım thinkpad gibi cihazlarda var. Kurumsal cihaz olduğu için direk eve gelip tamir ediyorlar. Bizde durum nedir bilmiyorum belki Ankara İstanbul gibi yerler için geliyorlardır. Onun dışı kargo olabilir.
    Hocam sana Lenovo güzel teklif yapmış gerçekten dell servis gerçekten kötü dell 7567 modelinde batarya sorunu vardı forumda insanlar şikayet editördü servis ilgilenmiyor diye dell büyük konuşmayayım almam.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Yok hocam baktım kapalı. Eski laptopla (o da IPS panel) karşılaştırdığımda beyazlar bariz daha sarımsı görünüyor bunda. Belki renk doygunluğu farkındandır ama %100 sRGB diye geçiyor anlamadım.
  • Ben de klavye rengini ayarlayamadım. Vantage uygulamasında sıkıntı var sanırım. Edge kısmında soru işareti altında gpu cpu boost gibi ibareler var ama seçenekleri yok. Isı modu perf. Olmasına rağmen yanlış yazıyor. Ek olarak tüm güncellemeleri yaptım Windows sürümü 1909. 2004 olması gerekmiyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami5357

arkadaşlar merhaba cihazı bekodan satın aldım ben de lenovo vantage üzerinden klavyenin ışık rengini değiştirmek istiyorum fakat yapamıyorum. örneğin kırmızı rengi seçiyorum fakat altta kaydet butonu yok sadece varsayılana dön butonu var dolayısıyla renk hep mavi kalıyor. klavye özelleştirmesi adına sadece lenovonun belirlemiş olduğu 3 profil var. yardımcı olabilir misiniz. herkese iyi forumlar dilerim.
    bende de aynı durum
  • Açma kapama tuşundaki ışığı kapatmanın bir yolu yok mu? Bir de beko/arçelik iade kabul eder mi acaba bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

• pechete P kullanıcısına yanıt
    Kapatılabileceğini sanmıyorum.

İade kabul ederler. Etmek de zorundalar. Ekran sorunundan dolayı mı iade etmek istiyorsunuz? Eğer ürünün geri kalan kısmını beğendiyseniz değişim isteyin. Çünkü ürünün fiyatı bir türlü sabit durmuyor.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.