Benimkilerle aynı. Demek ki ram burada da fark ediyor, kingston 32 kullanan arkadaşa yaptırdım. Ekran kapalı testler ikimizin de aynı, senin de aynı mesela. Ama ekran açık yapılan testte nedense 100 -150 fps düşüş var. Bu teste özel gerçi bu durum. Oyunlarda en fazla %4 fark oluyor sonradan aldıkları 32gb ram ile bizim stock ram arasında. Acaba benim cihazda başka bir şey mi var diye bizden birine daha yaptırtmak istedim de. Normal durum demek ki. Ekranın açık olması ney etkiliyor onu da anlamadım. Dert edecek bir şey yok gerçi ama merak ettim |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (48. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hayırlısı olsun hocam, araç işlerini hallettikten sonra 11800H alırsınız
Lenovo Cevap vermiyordu. En sonunda tekrar konu açıp mevcut tartışmaların konusunu yazdım gelen cevap :D Sinirlenip iadeyi basardım da 14gün sürem doldu
Keşke uyguna amazondan alaydım içim yanmazdı
Ekranı önemsemeyen oyun odaklı düşünenler 22-23 bin bandında Türkiyeden laptop alacaklarsa msi gp66 gp76 düşünsünler. Testleri oldukça iyi gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Mayıs 2021; 14:44:31 >
-
Bu arada 3060 model mı 3070 mi diye soranlar oluyor. Discord'da elaman güzel açıklamış.
-
https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B08THPMR3J/ref=ox_sc_saved_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
Amazon.de de gözüküyor ama TR'ye gönderim yok neden acaba? Stoktamı yok acaba
-
Hocam sizin yüzünüzden laptopa bağlılık kuramadım hep bir test ediyoruz bir şeyler yapıyoruz.
Şaka bir yana bence bizim alet gp66 dan falan iyi yahu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 25 Mayıs 2021; 23:3:38 > -
Dönem dönem TR' ye gönderim yapan depolarına ürün tedariği, sınırlı stok vs. gibi nedenlerle mümkün olamayabiliyor. Bu durumda da bu ürünlerin TR gönderimini kapatıyorlar.
Böyle durumlarda hesabınızı TR adresine gönderim olacak şekilde ayarladığınızda ürün sayfasında direkt "Ürün stoklarda mevcut değil" tarzında bir şeyler yazıyordu ama nedense bu üründe sepete ekleyinceye kadar anlaşılmıyor ne yazık ki.
-
Alet iyi ya siz bana bakmayın, ben çoğu araştırır sorgularım hep severek kullanıyorum ben de, bilgi olsun diye de paylaşıyorum, ram dışında problemi yok aletin zaten. Problem de denemez ama işte farklar görüp sonra lenovo'nun da böyle demesi sinirlendiriyor.
Hayır tek ben desem neyse..
Severek kullanıyorum vallahi ben problem yok ama bu ram mevzusunu youtube da falan yazıyorum. Belki gözüne batar lenovo'nun.
Hadi Vram Nvidia'nın elinde sanırım Micron olmasına karışamıyoruz d, kimi cihazlarda hem Vram samsung hem ramlerin tRFC değeri 560. Oyunlarda FPS stabilitesi %1 ler çok daha iyi oluyor. Ama tabi full ayarlarda oynanıyorsa farkı maximum FPS de pek hissetmiyorsun.
Benim için de uzun vade stabilitesi, yakışıklı tasarım, 16:10 kaliteli ekran olduğu için problem yok şimdilik.
Bıraktım artık test mest yapmıyorum ne kadar kurcalarsan o kadar fark bulursun.
GP66 GP76 da msi type-c mi koymamış, yoksa type-c den display port mu koymamış bir eksikliği var. Bu kadar pahalı alette bu olmaz mı ya diyorlar . Legion pro çoklu monitör sistemi kurbilyorsun. Typce-c portlar DP destekli
edit:
Yahu formattıktan sonra AMD yazılımını yükleyemiyorum hiç bir şekilde. Amd sitesinde var iki tane, içine driver da gömülü olduğu için bozuyor ekranı. Simsiyah kalıyor çizgi çizgi görüntü çıkıyor. Lenovo sitesinden indiyiroum 25 mayıs'da'inde güncellenmiş güya ama driver sürümü 31.3.2021 Neyse onu kuruyorum. Fakat Radeon software'i kurmuyor. Klasör içine girip manuel kurayım diyorum hata veriyor. Hata kodu falan da yok.
Radeon Software'i arıyorum nette ayrıca programı yok hep driver gömülü.. Ne saçma şeydir, resmi sitesinden indirilen sürücü niye bozar ki ekranı anlamadım gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Mayıs 2021; 1:5:53 >
-
Hibrit modu açarak denediniz mi kurulumları. Ben öyle yapmıştım sanki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açık hocam, zaten o açık olmadan kurmuyor. Sonunda hallettim ama canım çıktı.
Ekran gidince mecbur hariciye geçiyordum biostan. Program Ekle kaldır'a baktım sonra radeon software aslında kuruluyor. Demek ki problem sürücüde dedim. DDU ile kaldırdım, hibrit moda geçtim.
Klasöre açtığım AMD resmi sitesinden indirdiğim en son sürücü *.inf dosyasını aygıt yöneticisinden yükledim. Çat ekran gitti. Hani bir ara monster'larda çıkmıştı ya sorun. Aynısı işte. Ekranın değişik yerlerinde ışık parlaması oluyor falan. Çözümü yok , bir de 5800H diye aratıp indiriyoruz yani.
Neyse tekrar eski lenovo'nun driverı kurdum geri getirdim ekranı. Tabi harici monitör takarak. Hariciyi takınca direkt Nvidia devreye giriyor. Sonra en son indirilen driverı kurdum ben yine manayla radeon software'de kuruldu. Ama tabi ekran gitti yine saçmalıyor. Hemen driverı aygıt yöneticisinden, lenvonun son indirdiğim sürücü ile değiştirdim. Düzeldi. Tekrardan bir de sürücü klasöründe isimlerini değiştirip sürücüyü atacaktım hazır paket hazırlayacaktım falan filan ama üşendim ona. Başka zaman artık.
Vallahi AMD sistem kullananlara tavsiyem. Format atmasınlar, lenovo'nun hazır sistemi var iso olarak indiriliyor. Onu indirip kuracağım, usb bellek alınca. 8Gb vardı 16 GB lazımmış, 16 32 olanları da verdim arkadaşlara geri gelmedi
Entegre grafikte çalışırken, nvidia gpu hiç bir şekilde kullanılamıyor anlamadım.Photoshop falan görmüyor mesela, AMD yi de görmüyor işin kötüsü, Oyunlar da ati ile açılıyor hep.
Zaten saçma bir bug var, ilk 10 15dk sürekli GPU çalışıyor tam yüksek çarpanlarda. GPU-Z'u açınca düşüyor GPU ve VRAM kullanımı. AMD'nin dahili grafik sistemi çok sorunluymuş onu anlamış oldum. Hep dahiliye geçeyim de onu kullanayım biraz diyorum ama DGPU ile kullanmak daha iyi.
Dayanamadım döndüm DGPU'ya. Çekilecek çile değil, fan sesinden kafam şişti, pc anlamsızca ısındı soğumadı. İGPU kullanılacaksa intel alınacak arkadaş. Benim için problem değil ben dahili grafiği seven biri değilim zaten ama, pilde falan kullanmak için dahili iyi olurdu.
Bir de lenovo'nun kendi iso imajını yükledikten sonra denerim bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Mayıs 2021; 3:21:44 >
-
11800H MSI WARzone performansı,
Lenovo Legion 5 Pro
FHD aynı adamın ayarlarını yaptım
Bu da 2K hali
Vallahi kaliteli ekran derdiniz yoksa ve birinci öncelik oyunsa, 11800H intel işlemcili msi gp66 ya da gp76 alın geçin. Bu senenin piyasayı domine eden aleti olacak msi gp66 modeli.
-
11 gen intel alacağım sanırım
Ama 1080p ekran 2k dan sonra kötü geliyor hocam ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pazartesi kargoladım, salı ellerine ulaştı, bugün de iadem onaylandı anında ücret iadesi yaptılar. Mediamarkt sanırım yüksek fiyatlı ürünlerde üzmüyor. Normalde dizüstü iadelerinde çok şikayet var gibi duruyor. Neyse intel modelini beklemeye koyuldum. Mediamarkt uygun fiyatla sokarsa direkt alırım yine, iade konusunda üzmemeleri mutlu etti. Gerçi hakkımız da neyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 26 Mayıs 2021; 12:28:50 > -
Hayırlı olsun cuma günü bende düşünebilirm. Bu sıcaklık mevzusu çok canımı sıkıyıor. Alet cayır cayır ya, warzone oynadım 85 95 derece. Altını kaldırınca 82-84. Klavye kısmı çok ısınıyor.
İade edemezsem kullanırım ama ekranı ve kasa kalitesi dışında üzücü durumlar bunlar. Alacak arkadaşlar acele etmesin.
-
Ya tam alete ısınyorum diyorum. Bir bokluk çıkıyor üzülüyorum, güçlü cihaz ısınır arkadaş diyeceksin güçlü ama gücünü de gösteremiyor. Warzone'da elalem 130 170 fps alıyor masaüstü pc gibi, biz 90 100. Bu cihazı yoramadıktan sonra ne anladım, biraz işlem yapmaya kalksan cayır cayır ısınıyor.Belki normaldir bu ama ileri vadede ne olur alete zarar verir mi bilemedim vallahi. AMD sürücüleri leş gibi zaten, ağzıma sıçtı dün. Kurdum ama stabil değil yine de. IGPU kullanmama rağmen nvidia sürekli çalışıyor ısınıyor ama işlem yapmıyor sıfır gözüküyor. GPU-Z progrmaını açınca suruyor. Kapatınca tekrar çalışıyor fanlar çalışıyor falan. Saçma sapan bir durum yani. Driver 'da lenovo'nun kendi driverı
Ya iade edip üstüne para koyup intel olanını alacam ya da uyguna aldık diye mecbur kullanacağım. İntel fiyatını tahmin edebilsek ya da şu fiyattan gelecek deseler kesin geçerim de iadeyi. Şu anda şehir dışına da çıkmak zorundayım bu önümüzdeki 3 gün yattı zaten. Cuma erken gelirsem bu süre zarfında çıkan testlere göre hareket ederim.
Alacak arkadaşlar acele etmesinler derim. Zaten stok yok, intel versiyonu beklesinler. MSI ile aynı paraya gelirse testlere baksınlar ona göre seçsinler. Yoksa gidin MSI alın önceliğiniz oyunsa ya da yurt dışından kelepir almayacaksanız veyahut 23 bin üstünü gözden çıkarttıysanız.
Başka bir forumdna warzone değerleri. 5DK sonraki ısılar. Ya bu aletlerde termal macun problemi var ya da amd ısınıyor. Garantiyi bozmasa kendim yenilerim termal macunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Mayıs 2021; 14:13:29 >
-
AMD'nin performansı bana hep benchmark performansı gibi geldi.. Cinebench vs bir iki şeyi sanki hacklediler de hızlandı.. Pratik hayatta ben AMD'nin hızını görmedim. Oyunlar yavaş, video export yavaş, o yavaş bu yavaş.. O nedenle sıcak da çalışsa, güç de tüketse Intel kullanageldim..
-
Mediamarkt bile şaşırmıştır. Adamlar toplanıp cihaz aldı, yarısı iade etti, neler oluyor ya hesabı. Lenovo ile iletişim kurmuşlardır bence hatta cihazlara iade geldi diye.
Foruma yüklenelim biraz daha sonra Lenovo pazarlama müdürlerine mail ile ulaşırız. Forumdaki cevap tamamen komedi. Madem dandik konfigürasyonlarla cihazı kısıyorsun, o zaman Avrupa'da öğrenci indirimleriyle çatır çatır zarar etmeden bedavadan sattığın cihaz için de burada uygun fiyat çekiver. Yok konfigürasyonmuş bilmem neymiş, komedi. Fiyat 21.500 olmuş, cihaz düşük voltajlıların yanında eziliyor. Ara ara ASUS Scar 15 giriyor 3080'li aynı fiyata. MUX yok ancak olsa 3080'li Lenovo Legion 7 ile neredeyse aynı güçte. Yurtdışından alınır geçilir yani Lenovo Türkiye'nin nazını çekeceksek.
Ayrıca bu konuların kalması da iyi. Cihazı almak isteyenler buraları okuyunca ne düşünecek acaba? Kendi tercihleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 26 Mayıs 2021; 19:56:20 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı OnlineBu arada 3060 model mı 3070 mi diye soranlar oluyor. Discord'da elaman güzel açıklamış.
Çevirisi nedir hocam? Birde bu laptopta 165 hz az değil mi ekran olarak? Cs Go gibi oyunlarda 300 fps rahat alınır herhalde, ama ekrandan dolayı kullanılamaz oda.
-
Birde iade eden arkadaşlar neden iade ettiniz? Ramleri sıkıntılıda , başka sıkıntıları nelerki? Amd daha iyi değil mi intelden, neden intel almak istiyorsunuz ki?
-
Control'ü her şey (ray tracing dahil) tam çözünürlük 2kda 60 fps oynayabiliyor cihaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İntel bir işlemcinin 60 derecede çalışması çok garip geldi. 1 nesilde 20-30 derece ısı problemi çözmeleri çok mantıksız geliyor.
"undervolted core/cache -70mV and max fans." notu eklemiş yorum altına yeni gördüm.
Bizim işlemcilerde undervolted yapılamıyor mu acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiftlenbik -- 26 Mayıs 2021; 23:25:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X