Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.646
Cevap
39
Favori
189.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biri bana bu ürünün kasasının neyden yapıldığını söyleyebilir mi o kadar araştırdım bulamadım.

Fakat öğrendiğim kadarıyla kasanın üst kısmı alüminyum alt kısmı karbondan yapılmış doğrumudur bilmiyorum. Bu konuyu bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcanalgul

Arkadaşlar biri bana bu ürünün kasasının neyden yapıldığını söyleyebilir mi o kadar araştırdım bulamadım.

Fakat öğrendiğim kadarıyla kasanın üst kısmı alüminyum alt kısmı karbondan yapılmış doğrumudur bilmiyorum. Bu konuyu bilen birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Hocam ben plastik diye biliyorum ama işçilik iyiymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım bilgisayarı fakat bu konuya anlam veremedim. Kasanın üst kısmı farklı sert birşey alt kısmı daha farklı birseyden yapılmış hatta fanın olduğu yer bile farklı birseyden yapılmış izlenimine kapıldım. Bana alüminyum olduğunu söyleyen kişi vatan bilgisayarda çalışan birisiydi. Ne kadar doğru bilemem. Ama kasanın alt ve üst kısmının farklı olduğu aşikar.

Açıkçası kasaya parmağımla vurunca plastik sesi gelmiyor yada ben anlamıyorum :D neyse kesin bilgi yakında çıkar.

• quote:

Ben aldım bilgisayarı fakat bu konuya anlam veremedim. Kasanın üst kısmı farklı sert birşey alt kısmı daha farklı birseyden yapılmış hatta fanın olduğu yer bile farklı birseyden yapılmış izlenimine kapıldım. Bana alüminyum olduğunu söyleyen kişi vatan bilgisayarda çalışan birisiydi. Ne kadar doğru bilemem. Ama kasanın alt ve üst kısmının farklı olduğu aşikar.

Açıkçası kasaya parmağımla vurunca plastik sesi gelmiyor yada ben anlamıyorum :D neyse kesin bilgi yakında çıkar.

Hocam bir inceleme bekliyoruz Ilk izlenim olaeak cihaz boştayken internette dolaşırken falan ses çıkarıyor ku durum nedir

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Valla inceleme videosu çekecek kadar bilgiye sahip değilim ama bilgisayarın görüntüsü harika, baktıkça bakasım geliyor. Hatta şöyle söyleyim vatan bilgisayara Ge62 apache pro almaya gittim, kararım kesindi alacaktım fakat nedendir bilmem bu daha çok hoşuma gitti dayanamayıp aldım. Özellikle Y520'de klavye ledleri çok hoşuma gitti, çok canlılar, msi yeteri kadar canlı gözükmedi. Ekranı ips ve mat bence çok güzel bir görüntü sağlıyor ama tabi bu benim görüşüm. Ama sanki ekran aydınlatması yeterince parlak değil bir nebzede olsa karanlık kalıyor. Fan sesi pek duymadım son derece sessiz, yük altındayken fan sesi artıyor oda normaldir diye düşünüyorum. Tabi artıyor dediğim, öyle rahatsız edici bir ses değil çok çok az bir ses diyebilirim. Oyun olarak birtek rise of tomb rider oynama fırsatı buldum, malum kendisi tek başına kotamı bitirdi. Geforce experience ile optimum ayarlarda oynadım ve optimum ayarları very high'a yakındı ve tabi Full Hd'de.

Şarjı biraz sıkıntılı olacak gibi duruyor, bir film izledim bitene kadar %50'si bitti, 2 saat film sürse demekki şarj 4 saat gidiyor. Bakalım dün aldım daha nedir ne değildir pek bilemiyorum. Ama inşallah umduğum gibi olur.

• Bende bu gun vatanda inceledim cihazi.

Tasarim harika

Ekran parlakligi benim de dikkatimi cekti. Kotu diyemem ama yandaki msi larin az daha fazla parlak mis gibi geldi ama aradiki fark cok azdir. Ben ekranlara dikkatli baktigim icin farkettim.

Dediginiz msi tasarimi da cok kaliteli gorunuyor bence

Lenovo daha ince ve daha renkli sadelik sevmeyenleri cezbediyor.

• maresal52 kullanıcısına yanıt
    GE62'yi RGB klavyesi için alacaktım, inanın mat siyah ile kırmızı led harika uyumlu duruyor, RGB klavye desteğide olsa kesinlikle bu kırmızıyı tercih ederdim o yüzden RGB olmazsa olmazım olmaktan çıktı ha bide msi markası var tabi, ama şöyle düşündüm lenovo dediğimiz markada eski IBM bu adamlar asrın bilgisayarlarını yaptı kalitesiz adına leke sürecek birşey yapmazlar heralde, ayrıca bir önceki bilgisayarımda lenovo 5 yıldır kullanıyorum. Ufak tefek sıkıntı oldu ama tamamen ben kaynakliydi. O yüzden al bunu dedim kendime :D

Ben 256GB SSD'li olanını aldım 4800TL'ye geldi. Şuana kadar iyiki almışım dedim. İnşallah bu fikrim uzunca bir süre değişmez :)

• Valla bende z570 almisdim 2011 de tas gibi laptop cikdi.

Cizirti bike yokdu cihazta 5 yil sorunsuz kullandim

Benimde icim lenovo dan yana

Butcem olsa tabi indirimle msi 3 gb 1060 li versiyonlarina yonelirim.

Butceden ziyade o kadar para vermek istemiyorum. 4k nin ustune cikmak istemiyorum pek. Onun icin i5 li modelleri beklemedeyim. Yoksa az daha az daha derken 1060li alicam amazonda msi 1300 euro ya var :) 1200 bile var ama i5 li:)
    www.amazon.it
    MSI Gaming GP62MVR 7RF(Leopard Pro)-400DE 2.8GHz i7-7700HQ 15.6" 1920 x 1080Pixel Nero Computer portatile: Amazon.it: Informatica
    https://www.amazon.it/gp/aw/d/B01N1YKJDY/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A11IL2PNWYJU7H&psc=1

https://www.amazon.it/gp/product/B01MXFWCBI/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A11IL2PNWYJU7H&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maresal52 -- 24 Nisan 2017; 1:3:6 >

• Normalde yurtdışından laptop aldıracaktım abime ama benim emektar 6.5 senedir kullandığım Asus su koyuvermeye başladı gtx 1070 veya 1060 ekran kartlı laptop alma hayalim suya düştü.Burda almak zorunda kalırsam diye asus gl553vdye bakıyordum 1050 ekran kartlı olan 4900e satılırken şuan 5400den aşağı satılmadığını görünce lenovo gözüme çarptı.Bugün kayseride şehrin bir ucundaki vatan bilgisayarda varmış gittim inceledim özellikle ses konusunu çok merak ediyordum beni tatmin etti şunu söyleyim lenovo y700 kadar yüksek değil ama bu fiyata tatmin edici ekran canlılığı falanda hoşuma gitti.Vatanda sadece teşhir olduğu için internetten mediamarkttan siparişi geçtim 1-2 güne elime ulaşınca görecez performansını.Aslında asus çok istiyordum 6.5sene kullandım daha yeni sorun çıkarmaya başladı ama lenovoda sonuçta dünyada en çok gaming laptop satan 2.firma.
  • Gaming laptopta 4 saat şarj süresi iyi bir süre ben size söyleyim çünkü bu tarz laptoplar genelde oyun oynayan kesime hitap ettiği için batarya performansına pek önem vermiyorlar.
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Valla daha önce gamebook kullanan biri olmadığım için doğrudur.
    Bilgisayara bugün birkaç oyun daha yükledim fakat ekran onlarda da biraz karanlık kalıyor. Beni biraz rahatsız etti, acaba renk ayarlarında falan mı bir sıkıntı var boş bir zamanımda kontrol edebilirim.
  • Ayarı vardı illaki fazla çünkü gamebooklarda ince ayar yapabildiğin programlar var gelsin kullanmaya başlayınca deneyimlerimi yazarım şaka maka iyi ki dün sipariş vermişim 4800 iken şuan mediamarkt'ta 5800 olmuş.

• Bugün lenovo'nun sitesinden garantiyi sorgulattığımda 2 sene olarak garantisi gözüküyor, Türkiye'de de geçerli olma olasılığı yüksek. Merak edip soran arkadaşlar olmuştu.
  • skywalker06 kullanıcısına yanıt
    Neyse sizde alinda bu ayarlar vs hakkında bilgi verirsiniz banada :D evet indirimle bende o fiyata aldım. 256 GB SSD var, işin kötü tarafı 3 günde 200GB'ta yakın doldurmuşum.

Oyunlarda gayet başarılı, sırada corel, ps, dw gibi programları yükleyip deneme kaldı.

Onun ardından after effects' tede başarılı olursa 3, 4 sene beni götürür bu notebook

• quote:

Neyse sizde alinda bu ayarlar vs hakkında bilgi verirsiniz banada :D evet indirimle bende o fiyata aldım. 256 GB SSD var, işin kötü tarafı 3 günde 200GB'ta yakın doldurmuşum.

Oyunlarda gayet başarılı, sırada corel, ps, dw gibi programları yükleyip deneme kaldı.

Onun ardından after effects' tede başarılı olursa 3, 4 sene beni götürür bu notebook

Hocam sizdeki 1050 ti model değil mi?

• Bugün siparişimi verdim inşallah 10 mayısta burada olacak makine. Lenovo mağazalarında yokmuş özel siparişle geliyormuş dediler nedense artık.

• Hayır 1050 olan modeli Ti'si yoktu malesef. Siz ne kadara aldınız ? 1050Ti veya 1050 hangisiyse artık ?

• Arkadaşlar ben de vatandan kdv indirimi kampanyasında aldım. Laptop çok iyi tasarım ve donanım olarak.

Yalnız şu dahili batarya işini ne yapacağız? Ben lenovo ayarlardan prize bağlı uzun kullanım moduna aldım %60-65 ten sonra şarj ermeyecekmiş.

Nasıl yapmalı?

• Hocam bende endüstriyel tasarım mühendisliği okuyorum 6.5 senelik laptopta solidwork,3dsmax,unigraphics,maya ve catia kullanıyorum son 1hafta dedi artık ben render almıyorum emekli et beni ekran kartı bozulmak üzere sanırsam 4 senedir bu programları bu bilgisayar ile kullandıysam lenovo bana rahat yeter heralde ekran kartım erken bozulmasaydı yurtdışından 1070li asus alacaktım kısmet olmadı.Medimarkt geç kargoya verdi hala bekliyorum gelmesini bir gelsin ayarlar konusunda haber ederim.şuan 500gb hddde sadece 20gb boş ama yeni gelen laptopta 1tb+256 gb ssd yeter bana sonra 256gb ssd daha takacam makinaya 3.yuvası var.
  • S A M C R O kullanıcısına yanıt
    ben vatanda gidip özellikle baktım 1050 ekran kartlı satıyorlar hocam 1050ti getirmemişler nedense arada çok fark yok oyunlarda 4-5 fps falan farkediyor benchmark skorlarına baktığımda.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.