Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

linkteki model elime ulaştı dün. Windows 10 pro kurdum, bios ve diğer birçok driverı da kurup güncelledim. Bilmiyorum bu ürünün paneli için normal mi ancak kırmızı renklerde bir sorun var gibi geldi. Genel olarak turuncuya yakın duruyor kırmızı renk. Önceki cihazım lenovo y50, yan yana koyup kırmızı renk içeren herhangi bir görsel ya da video açtığımda fark çok barizleşiyor. Sanki ekranın önünde sarımsı, turuncumsu bir filtre varmış gibi. Cep telefonum xiaomi mi 6, onunla da kıyasladığımda y530'un kırmızıları maalesef turuncu kalıyor. Uğraşıyorum, araştırıyorum yazılımsal mı diye ancak pek düzelecek gibi de durmuyor. Öneriniz varsa müteşekkir olurum.

• Selamlar arkadaşlar aşağıdaki lenovo y530 modelini geçen hafta amazondan 6780 e aldım gayette memnun kaldım fakat birşey dikkatimi çekti, klavyede p, ğ, ü tuşlarına bastığımda aşağı doğru hafif bir esneme oluyor sanki altta bir boşluk var gibi. Kafaya takılcak birşey değil ama herkeste böylemi merak ettim. Kullanan arkadaşlar deneyip bilgilendirirse çok memnun olurum.

www.amazon.com.tr
    LENOVO NB Y530-15ICH 81FV001KTX, Intel i7-8750H işlemci, 16G DDR4 Bellek, 2TB HDD + 256G SSD, 15.6 FullHD, Nvidia GTX1050ti 4GVGA Ekran Kartı, Windows 10 Home: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07JW74L9Q/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

• Max Richter kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ekran fotoğrafı göndermeniz mümkün mü rica etsem
  • Lenovo legion y530/730

Fotoğrafta soldaki y530 sağdaki 4.5 yıllık notebookum y50. Telefon ile çektiğim için ikisi de olduğundan soluk göründü ama fark bariz ortada. Sadece kırmızılarda değil yeşillerde de bir solukluk var. Ne kadar ayar denesem de y50 seviyesine ya da cep telefonum mi6 seviyesine gelmiyor. "Color coverage is indeed poor. Managing just 57% of sRGB and 36% of AdobeRGB, the Y530 matches the Dell G5 15 5587 for worst color reproduction of the bunch." Notebookcheck adlı sitede de bunu görünce normal hâlinin böyle olduğunu düşünmeye başladım. Eğer cihazı herhangi bir şeyle karşılaştırmayıp zevkinize göre birkaç ayar yaparsanız kullanılabilir ancak bu donanıma bu ekran olmamış.

• underdog kullanıcısına yanıt
    Merhaba laptopun ekran yenileme hızı kaç acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    renk profilleri var oyun ıcın resım duzenleycıler için vs. aşagıdan bilgi alabilirsin ayrıca profıl paylasmıslar gama sorunlarını çözen

https://www.ultrabookreview.com/22037-lenovo-legion-y530-review/

sayfada profili nerden indirecegini bulamadıysan aşagıdaki linke tıkla

https://ultrabookreview.com/color-profiles/Lenovo%20Legion%20Y530%20FHD.icm

• Merhaba y530 kullananlar memnun mu? kronik bir sorunu var mı? Ayrıca bazıları adaptörden ve laptoptan değişik seslerin geldiğini söylüyor sizde
    durumlar nasıl?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam. Birkaç gündür bayağı araştırıyorum zaten, 5-6 farklı profil bulup denedim, orijinal hâline göre çok iyi oldu ancak donanımsal olarak ekran pek kaliteli olmadığı için ayarlar bir yere kadar götürüyor. Yabancı sitelerde de bahsedilmiş hep zaten rgb değerlerinin düşük olduğundan. Y520 de aynı şekilde, çok fazla konu var ekranın soluk oluşuna, mavinin mor gibi, kırmızının turuncu gibi, beyazın sarı gibi göründüğüne dair. Hani onlar için biraz anlaşılabilir görünüyor, 900$ civarı giriş seviyesi oyuncu notebooku için ortalama bir ekran falan diyorlar ama benim 2014'te aldığım y50'nin ekranında nasıl renkler daha iyi olabiliyor onu anlamak güç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Richter -- 8 Ocak 2019; 12:0:36 >

• Bu linkteki model var bende. Sizde bulunan model ile tasarım açısından bir farklılık olduğunu düşünmemekle birlikte söylediğiniz durum bende mevcut değil. Diğer tuşlar nasılsa p,ğ ve ü tuşları da aynı şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Richter

https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-y530-15ich-intel-core-i5-8300h-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050-ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81fv001ltx-p-HBV00000ECCHL

Bu linkteki model var bende. Sizde bulunan model ile tasarım açısından bir farklılık olduğunu düşünmemekle birlikte söylediğiniz durum bende mevcut değil. Diğer tuşlar nasılsa p,ğ ve ü tuşları da aynı şekilde.
    Selamlar cevap için teşekkürler. Aslında p,ğ ü tuşlarının ayarı aynı ama ben altındaki zeminden bahsediyorum zemin komple çok hafif aşağı iniyor. Biraz araştırdım bazı modellerde bilinçli yapılıyormuş ama emin olayım dedim. Anlaşılmadıysa akşam video çeker koyarım tekrar.

• Cihazı ben de aldım ancak ekranın kenarlarından ışık sızıntısı oluyor gibi geldi bana
    eski notebook ekranını uyuyor ise yenisine sökün yenisine takın sorun hal olur ama bu durumdada garanti gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuhuku -- 8 Ocak 2019; 15:2:36 >

• 4.15'teki gibi diyorsunuz hocam anladım, bende de oluyor o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Richter

https://youtu.be/uf_JLWAb-bw?t=255

4.15'teki gibi diyorsunuz hocam anladım, bende de oluyor o.
    Aynen bunu diyordum valla helal olsun videoyu hemen bulmussun:) bende böyle bişey aradım bulamamıştım. Çok sağolasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bu modelde de backlight bleeding dediğimiz probblem mevcut ancak artık bunu da iade edersem alabileceğim tek marka olan MONSTER kalıyor. Ona da Casper dengi bir marka dendiği için hiç güvenemiyorum. Bu laptopu bu şekilde kullanacağım sanırım :(
  • gelmisine G kullanıcısına yanıt
    Kashif Ahmedyoutube
    LG IPS Display monitor 34UM94 34UM95 Credit Card Light Bleed Fix
    https://www.youtube.com/watch?v=6GDepbvHJIE

bu yontemi deneyin faydası olur belki ısık sızmasına
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemi uygulamam çok zor zira çerçeve ve ekranın arasında bu kadar boşluk mevuct değil. Bakalım biraz yazılımsal bişiler deniycem belki çözülür
  • gelmisine G kullanıcısına yanıt
    birde fiber bezle hafif baskı uygulayarak sever gibi yapıyor öyle bir yöntem gördüm videolarda
  • Bu yöntemi kullanabilirim yumuşak bi mikrofiberle okşarım ekranı :) Ya da bu teknolojik şanssızlığımla yaşamaya alışırım :)
  • Almış olduğum Lenovo Legion Y530-15ICH Intel Core i5 8300H bu üründe ekranın en alt kısmında bulunan kamera-mikrofon bölgesinde hafif dokunmada ses geliyor sanki boşluk yapmış gibi malzeme kalitesinin düşük olmasından mı kaynaklanıyor diğer olan ürünlerde aynı mı yoksa hatalı bir ürün mü kullanıyorum ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.