Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Hepsiburada iade talebimi reddetmiş. Gerekçe olarak da ürünü kutusundan çıkarıp kullanmamı gösterdiler. Kullandığım ve işletim sistemi kurduğum için ürün 2. el statüsüne giriyormuş. Anlaşılan cayma hakkı falan falan yalan bu laptoplarda. Ürün bana geri gelince lenovo yetkili servisinden iade veya değişim raporu almam gerekiyormuş iade edebilmem için. İadeyle falan uğraşmak yerine yetkili servise gönderip direkt onarmalarını mı istesem diye düşünüyorum. Sizler ne yapardınız bu durumda?
  • Y530 i5 8300h modeli amazon.com.tr'de 4999 tl'ye satılıyor bir adet sipariş verdim. Fiyatı diğer yerlere göre daha uygun düşünenler varsa değerlendirebilir. Amazon.com.tr uzun süredir 5500 tl'ye satıyordu takipteydim,bugün bir pazaryeri satıcısının 5000 tl'den satışa çıkardığını görünce sipariş verdim. 5000 tl'nin altına daha fazla inmez diye düşünüyorum.

Ekleme: 4999 tl'ye satan mağaza elimde ürün yok diyerek kargoya verilmiş olarak gözüken siparişimi iptal etti,paramı iade etti. Amazon.com.tr mağduriyetimi biraz olsun gidermek için 5500 tl'ye sattığı aynı modeli 5350 tl'ye verdi. Dün sipariş geçtim bugün sabah saat 9 gibi elime ulaştı cihaz.

İlk izlenimim cihazın malzeme kalitesi,tasarımı çok iyi. İ5 işlemci ise şu an hız olarak gayet yeterli oyun oynamak için almadım bu bilgisayarı hiç oyun oynamam, photoshop,archicad,sketchup,autocad programlarını kullanmak için aldım. Bu programları çalıştırmadaki hızı gayet iyi hiç donma,kasma yaşatmadı ilk günden, işimi gayet hızlı yapacak gibi gözüküyor. Ekranın görüntü kalitesi bu segmentteki bir bilgisayar için çok iyi,renkler çok canlı. Klavyesinin kullanımı çok rahat,tuşların dokunma hissi güzel,dokusu çok güzel bir malzeme kullanmışlar. Hoparlörü bir laptop için gayet yeterli video,film izlemek için yeterli,kaliteli müzik dinlemek için çok yeterli olduğunu söyleyemeyeceğim basslar biraz güçsüz geldi bana. Fanların biraz gürültülü çalışması rahatsız etti, eski asus bilgisayarım çok sessiz çalıştığı için buna alışmak biraz zaman alacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 31 Ocak 2019; 14:21:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba, bu ürünü kullananlar i5 8300 gtx1050'lik model hakkında bilgi verebilir mi?

Oyunlarda nasıl performans alıyorsunuz, Battlefield 1 gibi oyunları yüksek grafikte oynamak mümkün müdür?, Kronik sorunları çok fazla mı?

Teşekkürler
  • pcsupport.lenovo.com
    BIOS Update for Windows 10 (64-bit) - Legion Y530-15ICH - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/legion-series/legion-y530-15ich/downloads/ds503758

28 ocak tarihli bir bios güncellemesi gelmiş. Güncelleme sürümü 8JCN48WW olarak geçiyor. Ben cihazı ilk aldığımda sitede 8JCN49WW sürümü vardı ve onu yüklemiştim. Bu nedenle yeni gelen güncelleme sizdeki zaten daha yeni diyor ve yüklenmiyor. Lenovo eski sürümleri mi geri getiriyor anlamadım. Bendeki sürümü kaldırıp buna mı geçmeliyim ya da bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.

• Lenovo legion y530/730

Ekranı eğerken böyle olması normal mi ?

• Thuky kullanıcısına yanıt
    Yani böyle üst klasman bir üründe bu ekranı hangi akla hizmet kullanıyorlar aklım hayalim almıyor. Üst düzey bi zeka (!) örneği göstermiş Lenovo.
  • john ronald reuel tolkien kullanıcısına yanıt
    Çözdünüz mü ben de aldımda bu bir fan yükselip düşüyor webde sekme açarken felan?

• Merhaba simdi bu laptop şöyle bir durum oluyor.Chrome açıyorum youtube girince 3.7 ghz e çıkıyor ve fan sesi yükseliyor 10 sn çalışıyor sonra yeni bilink daha açıyorum gene aynı şey yabancı forumlarlada da gördüm fakat daha çözüm bulamadım sizde oluyor mu bu?

• Amazon’daki 5.500’e satılan modeli tavsiye eder misiniz, yoksa o paralara önerebileceğiniz daha iyi bir şey var mı?

• Merhaba legion y530 laptop aldım uyumlu soğutuculu stand kullanan varmı tavsiye edebileceğiniz marka model varmı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • y730 alan yok mu hiç? sadece başlıkta geçiyor sanırım :)
  • Arkadaşlar Lenovo Legion Y530'un I5 8300H + GTX 1050 TI konfigürasyonlu versiyonunu veya Monster Abra A7 v10.2'yi (I7 8750H + 1050 TI) almayı düşünüyorum. Kasa tasarımı olarak Lenovo daha çok hoşuma gidiyor ama özellikle bu forumda okuduğum olumsuz yorumlar cihazdan soğutuyor. Kronik sorunu bir hayli fazla sanırım. Sizce riske girip Y530 almalı mıyım? Monster alırsam teknik servis konusunda daha rahat olacağımı düşünüyorum çünkü Ankara'da yaşıyorum, mağazaları var. Tabi Monster'a ileride 8gb daha ram takviyesi yapmam gerekecek.

• EnterX kullanıcısına yanıt
    Hocam korkmayın. Teknoloji şans işi. Bir şey olsa da Lenovo servisi çok iyi hizmet sunuyor ve çok iyi tekliflerde bulunabiliyorlar. İçiniz refah olsun.

• Lenovo iyidir abi lenovo aldım ben iyi baya

• Y530'un belirttiğiniz modeli daha ucuza bulmadıysanız eğer an itibariyle 6599 tl. Eğer Monster'a güvenebilecekseniz bu fiyatı vermişken 300 lira daha ekleyip 1060 ekran kartlı tulpar alın, 1050ti ile aralarında çok fark var.
  • Fan sorununu çözebildiniz mi?
  • Son bios sürümünü yükleyince eski duruma göre daha iyi sorun dediğim durumda chrome da 4-5 tane 4k video açtığımda felan oluyordu o.O da normal bence çünkü 3.7 ghz lere çıkıyor cpu değeri anlık ısınmaları önlemek için oyun oynarken battlefield v cihaz buz gibi turba fan çalıştırmasına bile gerek kalmıyor

• Max Richter kullanıcısına yanıt
    Amazonda 5500 tek fark hepsiburada 1050ti olması onun içinde 6599 vermeye gerek yok 5 fps farkediyor

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.