Şimdi Ara

Lenovo legion y530/730 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
8
Favori
34.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güle güle kullan kaça aldın ? 1050 TI mı ?
  • Merhaba herkese uzun araştırmalar sonucuda oyun oynamak için almayacağımdan dolayı en ağırbaşlı ve şık(bence) laptop bu kategoride y530 olduğu için bu modele karar verdim , 2 gün önce amazon.com.tr den gtx1050 i5 li modeli satın aldım ışık sızması sorunundan korkuyordum çok şükür hiç bir sorun yok , bitek sorunum e tuşunun basış hissiyatında problem var diger tuşlar gibi kusursuz bi basış hissiyatı ve tepkisi olmadığından bazen hızli yazarken acaba tuşa basamadımmı diye anlık olarak duraklamama sebep oluyor , normalde amazon kolay iade alıyor fakat bukadar kucuk bi nedendende iade almazlar diye tahmin ediyorum durduk yerede almıcaklari iade için kargoda bilgisayarın hırpalanmasını istemiyorum , birde yeniden gelicek modelde daha büyük sorunlar çıkma olasılığıda var bu yüzden sanırım bu şekilde kullanıcam , bi çözüm yolu varmıdır acaba yada bu sorun için bi önerisi olan varmı , tuşu çıkarıp kontrol etmek mümkünmü bu laptopta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uummuuttss -- 30 Mart 2019; 16:55:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gelmisine

Size şöyle söyleyeyim hangi markayı alırsanız alın sizi tatmin etmeyecek; piyasadaki tüm marka ve modellerde çeşitli sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.

Marka bazında güven hiçbir şekilde kalmamış. Modellerin de tüm yorumlarını okuyup öyle alın hatta yabancı diliniz varsa ingilizce bilhassa rusça forumları okuyun.

Ama çok ince eleyip sık dokursanız da hiçbir ürünü alamazsınız ben Y530'un bu sayfadaki forumunu en başından beri takip ediyorum ve ürünle ilgili cevapsız hiçbir soru kalmadığını düşünüyorum. Donanımsal ve yazılımsal olarakta ürünle ilgili 3 aya yakın bir tücrübem oldu; forumda cevaplanmamış sorularınız olursa da yardımcı olurum.
    Çok teşekkürler dostum. Evet senle aynı fikirdeyim. Her marka her model bilgisayar için eksi ve artı yönler var. O yüzden genel bir inceleme yapmak gerek ama fazla da aşırıya kaçmamak gerek bu sefer hiç bir şey almak mümkün olmayacak. Haziranda muhtemelen Y530'un 1050ti'lı modelinden alacağım.

Bu arada media markt'ta indirim vardı, bitmiş arkadaşlar. 1050ti'lı y530 modeli tekrar 9499 tl olmuş. İndirimde 7999tl idi.

• Lenovo y530 i7 8750h islemcili nasil sizce 16gb ram, 256gb ssd, 2tb hdd, gtx1050ti 4gb ekran karti fiyat 9000tl civari ya da alternatif bir cihaz tavsiyeniz var mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rsnttr R kullanıcısına yanıt
    Hocam bana sorarsanız 1050ti li cihaza 9000 tl çok , evet Türkiyede 1060 li cihazların en ucuzu bile 9 dan başlıyor ama bence az daha bekleyin 9 bin butceniz varsa ince cerceveli asus ve dell marka laptoplarda çıktı 1 2 aya gelir tr piyasasina , yada yurtdisindan 1060 li y730 falan getirtin bi tanidiginiza

• quote:

Orijinalden alıntı: EsEs2687

Lenovo y530 i5 8300 H 16 gb 1tb+128 ssd gtx 1050 modelini bugun media marketten aldim. Urun gayet iyi ve performansli.
    Hocam kaça aldın?

• Merhaba arkadaşlar.
    Dün gece amazon.tr'den 5.685 TL'ye Lenovo y530 i5 8300 H 16 gb 1tb+128 ssd gtx 1050 olan modeli satın aldım.Şu anda aynı sitede fiyatı 6.292,69 TL'ye yükselmiş !
    Bilgisayar fiyatlarına ne oluyor böyle anlamıyorum !

Bilgisayarı ofis + PuBG için satın aldım.
    Aslında 9-10 bin bandına da çıkabilirdim ama inanın acıdım,bu ürün şu piyasa da F/P olduğundan Gtx 1050 ile yetinmeye karar verdim.Umarım pişman olmam.

Ürün gelince deneyimlerimi paylaşırım.
  • uummuuttss kullanıcısına yanıt
    Asua veya dell ince cerceveli modellere tavsiyeniz hangisi olur model ve seri no ile orneklendirirmisiniz lutfen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir Rind kullanıcısına yanıt
    Eyvallah. Media market ten 6950 tl aldim

• quote:

Orijinalden alıntı: EsEs2687

Eyvallah. Media market ten 6950 tl aldim
    Hayırlı olsun,lakin Amazon'dan çok daha uyguna alabilirdiniz,neden MediaMarkt'ı tercih ettiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 3 Nisan 2019; 7:29:51 >
  • Merhaba herkese bilgisayarı denemek amacıyla oyun yükledım ve 2 3 gundur oyun denemesi yapıyorum , gpu 70 in üstüne hiç çıkmıyor ama cpu 94 leri görüyo ara ara hemde cs go yu son ayarlarda oynarken , lenovodan destek aldım bazı şeyleri yapmamı istediler ama değişen çok birşey yok , bu sıcaklık değerleri bence hiç normal değil , bi bilgisayar maximum 1 sene dayanabilir 90 ustu derecelere , sizde de cpuda aşırı ısınma sorunu var mı?
    update: Sorun çözüldü , cpu nun turbosunu kapattım şuanda 70 dereceyi bile görmüyor cpu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uummuuttss -- 3 Nisan 2019; 22:9:20 >
  • Bugün laptop geldi,ilk kurulumu tamamladım ve şu an Y530'dan yazıyorum.
    İlk hissettiğim şey "kalite" oldu.
    Bu fiyat bandında belki de en iyi malzeme kalitesine sahip dizüstüdür.
    Ayrıca çok zarif,ekran kalitesi çok iyi,ışık sızması vs yok.
    Şu an PubG indiriyorum,test ettiğimde sonuçlarını paylaşırım.
    İlk izlenimlerim böyle,kalın sağlıcakla.

Edit : Şimdi fark ettim de webde falan dolaşırken imleç arada bir 1 sn kadar takılıyor,yardımcı olabilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 3 Nisan 2019; 23:26:28 >
  • drmert kullanıcısına yanıt
    Media markette hediye cekim vardi.

• Laptopu ertesi gün iade ettim.
    Anlık takılmalar vardı,ayrıca 3-4 dakikada bir sistem boşta bile olsa fanlar son hızda çalışmaya başlayıp 2-3 sn sonra duruyordu,lenovo müşteri hizmetleriyle görüştüm,bu durum kronik şu an için çözümü yok dedi..
    Bu laptopta yeni bir sistemmi ne deniyormuş Lenovo,bildiğiniz kobay olduk anlayacağınız..
  • Son durum nedir? Yazılım için almak istiyorum önerir misiniz? Bir de şarjı 4-5 saat gidiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanchize

Son durum nedir? Yazılım için almak istiyorum önerir misiniz? Bir de şarjı 4-5 saat gidiyor mu?
    4 5 i bilmiyorum ama 3, 3.5 saat kesin gidiyo hocam, cihaz çok güzel sizde benim gibi oyun için almıyosanız ciddi bi görünümü olsun ama ekran kartı işlemciside iyi olsun diyosanız bu fiyatlardaki piyasadaki tek seçenek bu nerdeyse fakat aciliyetiniz yoksa bekleyin azcık derim 8. nesil işlemcilerde turbo boost ile ciddi ısınma problemi var bu tüm cihazlarda böyle şuan hepsi oyun oynarken cayır cayır ısınıyo 90 dereceler havada uçuşuyo, yada bejim yaptığımı yapabilirsiniz, çözümü cpu yu underclock yapmak, ya turboyu tamamen kapatın(performans kaybı oluyor oyunlarda) yada frekansı kısıtlayın, kendim 3ghz e sabitledim işlemciyi
    şuan oyunlar dahil 80 dereceye hiç ulaşmıyo cpu ve performans oyunlada veya benchmarklarda max yuzde 5 10 azalıyor , gpusu zaten çok serin calısıyo onda sorun yok max 70 dereceyi gördüm ben.Malzeme kalitesi ekran kalitesi msi in gs serisi gibi üst modellerini almıcaksanız hepsinden iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uummuuttss -- 7 Nisan 2019; 19:8:50 >

• i5 1050li modelde ekran kaç hz biliyor musunuz? Göremedim hiç biyerde, sadece birkaç yerde 1050ti olanda 144hz dediklerini gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gil Mocci

i5 1050li modelde ekran kaç hz biliyor musunuz? Göremedim hiç biyerde, sadece birkaç yerde 1050ti olanda 144hz dediklerini gördüm.
    60hz

• Vantage'nin son sürümünü yükledim ancak batarya muhafaza modu çalışmamaya başladı. Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.