Bildirim
Lenovo Legion Y540 | 2019 (12. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Fatura tarihinden itibaren başlar garantisi . Dert etmeyin ama yine de bir teknosaya ya da Lenovo Türkiye'ye sorun.quote:
Orijinalden alıntı: oozgurel
bu konu şu anda benimde kafama takıldı
alet tekrar aynı fiyattan stoğa girmiş ama garanti konusu önemli
benim bildiğim fatura tarihinden itibaren 2 yıldır garanti servisler faturaya bakarlar
konuyu lenovo ya ve teknosa ya sormakda fayda var
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknosadan siparis verdim bende. Cihaz geldiginde performans olarak yapmam gereken bise varmi. Oyun odakli aldim. İns pisman olmam. İ5 modeli.
Aynı durumu bende yaşadım. Dün lenovo servis ile konuştum ve bunun sebebini sordum. Distribütör çıkış tarihi garanti başlangıç tarihi olarak görünüyor ancak bu sizi bağlamaz. Biz fatura tarihine göre servis hizmeti veriyoruz dedi.
arkadaşalr merhaba
ilk olarak gta 5 ile oyun deneyimini test etmek istedim.
Her şey güzel ama çok fazla fan sesi çıkarıyor.
Sizde de durum böyle mi.
bir laptopta bu kadar fan sesi bana fazla gibi geldi.
bunun bir ayarı falan var mı -
Hayırlı olsun
Ekran konusunu netleştirsek 144 mü 120 hz mi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
144 hz
Bilgisayarı dengeli modda kullanabilirsiniz eğer iyice fan sesi olmasın istiyorsanız sessiz modda kullanabilirsiniz ancak sessiz modda performans düşüşü olur.
Undervolt yapıp sıcaklığı düşürerekte fan sesi azalabilir ama çok bir değişim olacağını sanmam,malesef 9750H işlemcisi çok ısınır o sebeple fanlar çalışmak zorunda kalıyor. -
Merhaba bende bugün Hepsiburada üzerinden ‘’Lenovo Legion Y540-15IRH Intel Core i5 9300H 16GB 512GB SSD GTX1650 Windows 10 Home 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 81SY001WTX’’ model ürünü 7999 TL ye aldım buradaki yorumları okuduktan sonra bayağı heyecanlandık ürüne kavuşmak için, öncesinde Asus tuf serisi bir ürün almıştım ama tam bir facia yaşadım iade ettim, şimdi legionu bekliyorum 😊
10 yılı aşkın bir süredir intel i5 model kullanıyorum, geçen hafta AMD işlemcili bir Asus tuf oyuncu bilgisayarı aldım abartısız 10 yıldır ilk defa bu kadar kötü bir işlemci gördüm intele göre %25 daha performans kaybı vardı bana göre hiç tavsiye etmem hocam.
MSİ GL serilerinin YouTube’da sökülme videolarına bakın sonra WASD tuşlarının olduğu bölgeyi aklınızda tutun, sonra kasa açılınca işlemcinin olduğu bölgeye bakın tam sol el bölgesinde işlemci bu yüzden sol el bölgesinde yoğun sıcaklık oluyor, kesinlikle MSİ önermiyorum kaliteli olmasına rağmen bu hataları MSİ den beni soğuttu, monster bilgisayarlarda ise işlemci sol el bölgesinden bayağı uzakta sıcaklık olmuyor, Lenovo zaten soğutma işinde çok başarılı lenovo öneririm.
Biraz önce aldım bende hocam yorumlar bayağı olumlu 5 yıldır lenovo kullanıyordum, sonra monster aldım beğenmedim Coin Whine yüzünden iade ettim, Asus Tuf aldım oda fan sesi çok yüksek ve amd işlemci hantaldı iade ettim şimdi tekrar Lenovoya döndüm bu model ile bakalım hayırlısı olur insallah :)
Hocam ryzen kaç? 3000 serisi mi 4000 mi? 3000 ise çok performanslı değiller zaten.quote:
Orijinalden alıntı: sfftclk
10 yılı aşkın bir süredir intel i5 model kullanıyorum, geçen hafta AMD işlemcili bir Asus tuf oyuncu bilgisayarı aldım abartısız 10 yıldır ilk defa bu kadar kötü bir işlemci gördüm intele göre %25 daha performans kaybı vardı bana göre hiç tavsiye etmem hocam.
3550H serisi çok araştırmadan aldım benim hatamdı ayrıca mouse kullanırken ani tutukluklar oluyordu, mouse pilini değiştirdim yine çözüm olmadı anladım ki işlemci kaynaklı işlemci kullanı mı da sürekli yüksek görünüyordu sistem boştayken.
Hayırlı olsun dostum.
Bende yıllarca ASUS kullandım. İlk notebookum ASUS un ROG serisiydi 2 yıl olmak üzereyken garantiden paramı iade ettiler gittim yeniden Asus aldım. Hem servis olrak hem ürün olarak ben asus tan memnundum.
İş laptumda son 3 yıldır Lenovo T460S var onu kullanıyorum ve beğeniyorum. Bu sefer aklım ASUS ta kalsada bende Lenovo Y540 aldım.
3 gün önce bu pc teknosada 7300 tl ye düştü fiyatı o kampanya ile hemen kacırmadan aldım. ve o gün stoklar bitti.
Ama sonrasında ASUS un yeni çıkardığı FA506II serisi Amd nin 7 nm li işlemcili pc lerini hepsiburada ön siparişe koydu ve biraz pişman oldum 1 gün daha bekleseydim Asus Tuf alırdım. Her türlü bu y540 lardan daha performanslılar.
Ama alınmış alınmıştır.
Benim en çok eleştirdiğim nokta klavye numaratörleri çok saçma olmuş. Numaralar çok yukarıda.ve alıştığım enter tuşu yok numaratorde. -
Hocam ben Asus Tuf serisi ve Amd işlemciye hiç ısınamadım o yüzden iade ettim geçen gün ürünü para hesaba gelince hemen Y540 aldım maalesef indirime denk gelmedim 7.999 TL aldım hayırlısı olsun, enter tuşunu sen söyleyince şimdi farkettim bende çok alışkınım o tuşa benim için büyük eksiklik ama Autoit kodlama dili ile + tuşunu enter tuşuna çevirecek küçük bir program yazabilirim bu sorunu böylece halletmiş oluruz, lakin amd işlemci ile ilgili tecrübem çok ani sıcaklık artışı ve fanın bir anda son hız çalışması çok rahatsız edici, mesela YouTube giriyorsunuz 1080 p video açınca fan bir anda son hız çalışıyor gürültülü bayağı kesinlikle Tuf serisi ve Amd işlemci tecrübelerim olumsuz. İ5 işlemci daha doyuruyor ekran kartını en azından psikolojik bile olsa ben öyle hissediyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfftclk -- 26 Mayıs 2020; 14:58:0 >
Haklı olabilirsin amd nin 3000 serisi için senin ki gibi sorunları laptop araken bir çok markada duydum. İade edene denk geldim.
Fakat yeni nesil amd 4000 serisi için ön yorumlar çok güzel bakalım zamanla onuda göreceğiz.
Şimdilik ben lenovo dan ilk etapda memnun kaldım.
Bu arada birşey sormak istiyorum.
Kutusu açılmış laptopu nasıl iade ettiniz.
Kusuru olduğu için mi iade aldılar. -
Ön siparişe gelen Asus Tuf ürünler kontrol ettim 60 hz panel, bence şahsi düşüncem 2020 yılında 60 hz panel bir leptop almak çok ama çok büyük bir hata olur, Türkiye’de uzunca bir süre 144 hz panel beklemekte hiç mantıklı değil, diğer sorunuza gelecek olursak leptobu aldım açtım kullandım 2 gün sonra memnun kalmadım sıfırladım Windows’u ayarlarından, PC’yi kutusuna koydum iade talebi oluşturdum Hepsiburada da bana verilen Kargo kodu ile geri gönderdim. 15 günlük cayma hakkı, lakin iade kotası dolu diye 1 hafta ürünü Kargo almamak için uğraştı çok canımı sıktılar sonunda iade etmeyi başardım. Kargolarda iade kotası dolu oyunu var bu aralar haberiniz olsun.
Ben teknosaya canlı destekten sordum kutusu acılan laptopların iadesi olmuyor dediler. Herhangi bir kusur yoksa. Eğer iade alsalardı asus alacaktım.
Benim hz önemli değil. 27 inç 144 hz monitorum var ps4 de var. Hz olayı sorun değil ama kısmet lenovo dan yana imiş bize hayırlı olsun artık :)
Bu işin sonu yok hep daha iyisi çıkacak gözümüz onlara kayacak ama elimizdekiler kötü değil kıymet bilmek gerek. -
Öyle birşey yok kutusu açılsada iade almak zorundalar
kutuyu açmadan ürünü nasıl test edeceğim, 15 gün içinde ürünü kullanıp iade edebilirsiniz yasal hakkınız bu ürünü görmeden aldığınız için iade hakkı var, mağazadan görerek alınanlarda iade hakkı yok, o okumadığımız alışveriş sözleşmelerinde bunlar yazıyor hocam biraz bilinçli tüketici olmak lazım 15 gün dolmadıysa iade edebilirsiniz halen:)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X