Şimdi Ara

Lenovo M58p Tüm Usb Sürücüler Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

L-IQ45 antelope anakarta sahip Lenovo M58p masaüstü bilgisayarımın tüm usb portları çalışmıyor(sanırım chipset güney köprüsü gitti). Bilgisayar üzerinde PS/2 klavye girişi olmadığından bilgisayarı açamıyorum. Sonradan aldığım PCI Usb kartı ise başlangıçta değil windowsun açılıp driverları tanımasından sonra çalıştığı için o şekilde de bir çözüm bulamadım.Şu anda bilgisayar atıl durumda kaldı.

Anakart üzerinde incelediğimde 7 pinli KB/MS portu var ancak herhangi bir detay(hangi pin hangi kablo taklılıyor) belirtilmediğinden dolayı o şekilde de bir çözüm bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

•  Lenovo M58p Tüm Usb Sürücüler Çalışmıyor

Boyle birsey bulabilirseniz ve dediginiz port bu is icin ise normal keyboard kullanabilirsiniz. Ayrica guney koprunuz degilde sanirim usb kontrolculeri idare eden bir yerler gitmis durumda. guney koprusunun gitmesi anakartin acilmamasi anlamina gelir. sizinki aciliyor. tabi bu saglam demek degildir. Zamanla gidebilir. usb lere cok yuklenmeseydiniz keske.
    Tek birsey farkettim onu duzelteyim diye editliyorum mesaji. Keyboard yada ps2 ler 5 pin olur sizin ki 7 pin ise bunun acilimi lenovo bu port icin ozel bir aparata sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 12 Ekim 2012; 12:00:29 >
  • Teşekkürler. Evet 7 pin e sahip. Ps2 olmamasının ne kadar kötü olduğunu bu ilk başıma gelen olayla anladım. Neden iptal olduğunu anlamadım buna ne sebep oldu onuda bilmiyorum ama inşallah bulurum. Garantisi bittikten hemen sonra başıma gelmesi sanırım benim talihsizliğim
  • kart okuyucu gibi seyler lenovolarda vardir. kart okuyucuyu internal usb portlarindan cikarin birde oyle deneyin.
  • Card reader bulunmuyor ancak anakart üzerindeki usb portlarınıda denedim fakat olmadı bugün anakartı bir elektronikci arkadaşa verdim inceleyip herhangi bir yanık olup olmadığına bakacak ve biosu yeniden yazdıracak artık pazartesi bakacağız sonuç ne olacak.
  • bilgisayarı niye açamıyorsun biosta mı şifre var yoksa windowsta mı?

PCI usb kartı ile biostayken klavye çalışmıyormu?
  • masidar bilgisayarda port olarak sadece usb portlar var onlarda şu anda devre dışı klavye olmadığı için açılışta takılıyor F1 e basın diyor ama klavye olmadığından el kol bağlı bakalım bios yeniden yazılınca sonuç değişecek mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.