Şimdi Ara

LENOVO P780 CUSTOM RECOVERY/LIFE/MIUI/MUSE/SLXROM/VIBE KURULUM REHBERİ-KITKAT GELİYOR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
14
Favori
26.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratai

Yeni modele has birşey olduğunu sanmıyorum. Bendekindede imei atılamıyor normalde, ama ben işi cinliğe vurdum, altından girdim üstünden çıktım öyle çözdüm.
    Yeni üretimdede olacağına %99 eminim.

nvram ı mtk droid tools ine bin ve tar.gz olarak yedek aldıktan sonra keyifle uçurabilirsiniz (nvram format, spflash de var)
    Kendi sorumun cevabını yine kendim buldum sonra ki mesajımda detaylar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ü s t a D -- 16 Ocak 2015; 22:02:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

quote:

Yeni modele has birşey olduğunu sanmıyorum. Bendekindede imei atılamıyor normalde, ama ben işi cinliğe vurdum, altından girdim üstünden çıktım öyle çözdüm.

nvram ı mtk droid tools ine bin ve tar.gz olarak yedek aldıktan sonra keyifle uçurabilirsiniz (nvram format, spflash de var)

Sayın hocam , yeni sürüm iki adet p780 cihaz geldi SLX te kamera çalışmadığı için Vibe V2.0 5 kurdum ok. malum değişimi yapıp cihazı kapatırken hızlı başlatma seçeneğiyle kapatıp açınca yeni numaralar uçmuyor fakat normal kapatıp açınca numaralar uçup Stock hale dönüyor :(

Droid Tools ile eski sürüm p780 den değiştirilmiş numara yedeğini nvram ile restore et dediğimde tekrar başlayınca stock numaralar geri yükleniyor.

Sizin bahsettiğiniz CİN liği bize de anlatırsanız SLX romdan kurtulup Vibe romun tadını çıkarırız forum olarak :)
    Konu hakkında desteğinizi bekler şimdiden teşekkür ederim.

Hocam merhaba p780 geri dönüş yaptım. 2014 model p780 aldım. 4.4.x yani kitkat yazılım kurarsam kamera açılıyor sıkıntı yok. ama SLX'te bi türlü arka kamerayı çalıştıramadım. 2-3 gündür ugraşıyorum arka kamera açılmıyor. SLX çok iyi çok stabil çokta alışmıştım bu roma nasıl halledicez bunu tıkandım kaldım yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy_wanted

quote:

quote:

Sayın hocam , yeni sürüm iki adet p780 cihaz geldi SLX te kamera çalışmadığı için Vibe V2.0 5 kurdum ok. malum değişimi yapıp cihazı kapatırken hızlı başlatma seçeneğiyle kapatıp açınca yeni numaralar uçmuyor fakat normal kapatıp açınca numaralar uçup Stock hale dönüyor :(

Droid Tools ile eski sürüm p780 den değiştirilmiş numara yedeğini nvram ile restore et dediğimde tekrar başlayınca stock numaralar geri yükleniyor.

Sizin bahsettiğiniz CİN liği bize de anlatırsanız SLX romdan kurtulup Vibe romun tadını çıkarırız forum olarak :)
    Konu hakkında desteğinizi bekler şimdiden teşekkür ederim.

Hocam merhaba p780 geri dönüş yaptım. 2014 model p780 aldım. 4.4.x yani kitkat yazılım kurarsam kamera açılıyor sıkıntı yok. ama SLX'te bi türlü arka kamerayı çalıştıramadım. 2-3 gündür ugraşıyorum arka kamera açılmıyor. SLX çok iyi çok stabil çokta alışmıştım bu roma nasıl halledicez bunu tıkandım kaldım yaa

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yeni nesil P780 lerde kamera çalışmaması ve Imei değişiminin , hatta tek çare olarak yapışan SLX ROM dan kurtulmanın cevabını buldum

Aşağıya yazdığım yolları izleyerek %85-90 TR dil olan VİBE 2.0 sürüme kavuşup cihaza yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz

Öncelikle bu linkten VİBE 2.0 romu ve diğer her şeyi PC ye indiriyoruz.Bütün indirmeler bittikten sonra hepsini bir klasöre toplayın kolaylık olur

Klasörün içinde hepsini zip ten çıkarın. Flash Tool u çalıştırıp adımları izledikten sonra en önemli kısım PRELOADER a çift tıklayıp klasörden NEW PRELOADER dosyasını gösterin.

Ardından Flash Tool da en sol kısımda FORMAT yazan yeri seçip içinde ikinci madde Format Nvram bölümüne tik atıp tekrar bir önceki ekrana dönüp Formatı tıklayıp SEARCHİNG yazısındayken KAPALI OLAN TELİ PC ye BAĞLAYIN çok kısa bir işlemden sonra yeşil halkayı gördüğünüzde halkayı kapatıp teli pc den ayırın..

Şimdi FİRMWARE/UPGRADE seçeneğini tıklayıp search teyken teli pc ye tekrar bağlayın VİBE 2.0 ROM yazmaya başlayacak...

Bitip YEŞİL HALKA geldiğinde yeşil halkayı kapatıp teli pc den ayırın..

Power la cihazı açalım biraz uzun sürüyor ilk açılış 5 dakika kadar bekleyin....

İlk kurulumu yapıp telefonu PC ye bağlayın..MTK DROİD TOOLS ile tekrar ROOT layıp..Imei değişimini yapın.. Reboot la tekrar başlatın telefonu

Her şeyiyle tıkır tıkır çalışan P780 cihazınız hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ü s t a D -- 16 Ocak 2015; 22:26:46 >

• Ü s t a D kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık kardeş. Bende yeni model lenovo p780 bekliyorum kısmetse arkadaş getirecek 15 güne kadar :) Tek korkum yeni modellerde sorun çıkma durumuydu umarım senin yöntemle çözebilirim...

Birşey sormak istiyorum. Vibe romu direk kurabiliyormuyuz? Yani eski romun ne olduğunun önemi var mı? Bir de Vibe romun diğer romlardan üstünlüğü nedir acaba kullanan biri olarak yorumun nedir? Çünkü saf androidden çok sıkıldım açıkçası yıllardır saf android telefonları kullanıyorum :)

Şimdiden bütün dosyaları arşivliyorum eğer yapamazsam seni rahatsız etsem sorun olur mu?
  • kardeş eline sağlık iyi anlatmışsın ama bu zaten bilinen bir yöntemdi bizim esas sorunumuz slx kullanmak slx kullanınca arka kamera calısmıyor bunada cozum bulursan cok sevınırız. tesekkurler
  • Arkadaşlar cihazım geldi üzerinde vibe rom yüklü ve rootlu geldi ama tüm imei yöntemlerini denedim imei değişmiyor. Hatta onu geçtim üstad arkadaşın değiği gibi ve diğer romlardan yükleyeyim dedim ama driver lar tam olmasına rağmen sp flash tool programı telefona hiçbir tepki vermiyor. CWM ile yükleyim dedim yine üstad ın verdiği linkten indirdiğim v5.0 olanı update.zip olarak sd karta attım ama CWM den de hata verdi yani yüklemeye hiç başlamadı...

Sorun nedir arkadaşlar nerede yanlış yapıyorum? Bu arada telefonumdaki:

Ana bant sürümü: p780.v101, 2014/03/12/ 15:06
    Derleme numarası:VIBEUI_V2.0_9439_7.10.1_DEV_P780

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler. İlla bu rom olsun demiyorum başka romu kurulum yöntemi ile de deneyebilirim. Yeter ki imei sabit kalsın...
  • quote:

Arkadaşlar yeni nesil P780 lerde kamera çalışmaması ve Imei değişiminin , hatta tek çare olarak yapışan SLX ROM dan kurtulmanın cevabını buldum

Aşağıya yazdığım yolları izleyerek %85-90 TR dil olan VİBE 2.0 sürüme kavuşup cihaza yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz

Öncelikle bu linkten VİBE 2.0 romu ve diğer her şeyi PC ye indiriyoruz.Bütün indirmeler bittikten sonra hepsini bir klasöre toplayın kolaylık olur

Klasörün içinde hepsini zip ten çıkarın. Flash Tool u çalıştırıp adımları izledikten sonra en önemli kısım PRELOADER a çift tıklayıp klasörden NEW PRELOADER dosyasını gösterin.

Ardından Flash Tool da en sol kısımda FORMAT yazan yeri seçip içinde ikinci madde Format Nvram bölümüne tik atıp tekrar bir önceki ekrana dönüp Formatı tıklayıp SEARCHİNG yazısındayken KAPALI OLAN TELİ PC ye BAĞLAYIN çok kısa bir işlemden sonra yeşil halkayı gördüğünüzde halkayı kapatıp teli pc den ayırın..

Şimdi FİRMWARE/UPGRADE seçeneğini tıklayıp search teyken teli pc ye tekrar bağlayın VİBE 2.0 ROM yazmaya başlayacak...

Bitip YEŞİL HALKA geldiğinde yeşil halkayı kapatıp teli pc den ayırın..

Power la cihazı açalım biraz uzun sürüyor ilk açılış 5 dakika kadar bekleyin....

İlk kurulumu yapıp telefonu PC ye bağlayın..MTK DROİD TOOLS ile tekrar ROOT layıp..Imei değişimini yapın.. Reboot la tekrar başlatın telefonu

Her şeyiyle tıkır tıkır çalışan P780 cihazınız hayırlı olsun

Üstad Allah senden razı olsun. Sayende kafayı sıyırmaktan kurtuldum :) Telefon üzerinde gelen rom vibe idi ama okadar dandikti ki telefon buysa yazık etmişler dedim açıkçası...

Ama paylaştığın linkteki v5.0 romunu anlattığın yöntemle kurabildim şükür :) Gerçekten çok hoşuma gitti.. Romun bazı bölümlerinde Türkçesi bozuk olsa da %90'a yakın Türkçe ve gayet akıcı kullanımı var :)

Yukarıdaki mesajda telefonu tanımamasının nedeni antivirüsümün benden habersiz driver'a el koymasıymış neyse onu çözdüm. Ama başka bir 65xx driveri kurarak çözdüm.

Ardından, yukarıda anlattığın yöntemle firmware yükseltme şeklinde romu yükledim. Telefonu açtım yine hiçbir yöntemle imei yazamadım(şansımı denemek için yapmıştım).

Sonra format nvram yaptım yine cihazı açtım imei falan eline sağlık uçmuş gitmiş ve yine imei yazılmıyor SuperSU var ama MTK DROİD TOOLS rootsuz görüyordu :)

Birkaç defa bu şekilde denedim MTK DROİD TOOLS hata verdi root yapmadı. En son denediğimde baktım ki (bir detay atlamışım) telefonun ekranında izin istiyor. İzin verince tıkır tıkır rootladı sonra imei yazdım ve test ettim sorunsuz çalışıyor. Emeğine sağlık kardeş tekrardan..

Romu çok kurcalayamadım ama ilk izlenimim: Üzerinde gelen Vibe romdan kat kat iyi. Saçma sapan yerlerde kasılma yapmıyor akıcı bir kullanımı var. En önemlisi de görselliği :)

EDİT:Ekleme

Arkadaşlar romu ve telefonu yaklaşık 4 gündür deniyorum. İlk denememde ekran süresi 7 saatin üzerindeydi ve görüşme süresi de 2 saat 40 dakikaydı ekran parlaklığı da hep %80 lerdeydi 34 saatin sonunda %4 kaldığındaki değerler bunlar...

Bu 2. şarjıydı bunda ekran parlaklığını otomatik olarak ayarladım. Tam rakamlar şunlar..
    Wİ-Fİ, 3G full açık tam 36 saatin sonundaki %2 kaldığındaki değerler. Ekran 8 saat 20 dakika açık kalmış 3 saat 20 dakika görüşme yapmışım. Telefonu aktif kullanırken ise çoğunlukla internette dolaşırım. Yani ekran açık kalma sürelerinin çoğunluğu internet ve whatsapp mesajlaşma diyebilirim.

Maşallah deyim telefon ve batarya hakkını veriyor gerçekten. Yaklaşık 12 saat aktif kullanımı görmek varmış daha ne olsun :)

Bunun yanında romdaki ufak detaylar okadar hoşuma gitti ki tamamen telefonu daha kullanışlı hale getirmek için tasarlanmış şeyler. Ekrana geniş basmada gelen menü vs. gibi ufak ama çok etkileyici detayları var :) Açıkçası romu beğendim tavsiye ederim ;) Resim önizleme bunda da çalışmıyor bunun dışında yine bildirim ışığı (ledi) sadece şarj konumundayken kırmızı yanıyor onun dışında mesaj cevapsız aramada çalışmıyor. Forumdaki eski mesajlarda eklentileri kurcalayım dedim ama linkler silinmiş o yüzden birşey yapamadım maalesef :( Bildirim ışığını yapmayı isterdim açıkçası...

Son olarak birşey sormak istiyorum. Sizin p780 ler orijinal şarj aleti ve kablosuyla şarj edildiğinde %0 dan full şarjı ne kadar sürüyor? Bana biraz fazla gibi geldi çünkü 2,5 saatten fazla sürdü telefona baktığımda %98 di. %98 den sonrası da çok çok yavaş şarj oldu. Sizde durum nedir tam şarj kaç saat sürüyor? Bir de lenovonun şarj kablosunun soketi telefona çok sert oturuyor yerine bu ileride sorun çıkarır mı?

Şimdi birde NİLLKİN 2A şarj aleti ve kablosu sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Gelince evdeki 4 telefonda test edip sonuçları sizlerle paylaşırım belki birilerinin işine yarar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 28 Ocak 2015; 1:45:49 >

• Hocam yorumun için teşekkür ederim.

Lenovo da batarya dolumuna yakın tracking şarj diye bir şey var sanırım. Tam ne işe yaradığını bilmiyorum ama tahminim yavaş şarj ederek tam dolum sağlıyor.4000 mah ı da doldurmak için 2,5 saat fena zaman sayılmaz aslında
  • Haklisin ustad batarya gercekten hakkini verince bu sarj suresi onemsiz kaliyor aslinda.. 48 saati gecti full wifi 3g acik ve ilk gunku kadar olmasa da ara ara kurcaliyorum hala %30 batarya duruyor daha ne olsun :) Üstad bu arada roma güncelleme gelmiş sen güncelledin mi? Ben cesaret edemedim şahsen :)

3. şarjının kullanım süreleri: kalan %2 değerde... Telefon aşağıdaki kullanım değerleriyle 3 günü çıkardı...

Wi-fi , 3G full açık.

Telefonun açık kalma süresi: 66 saat 30 dakika
    Ekran açık kalma süresi: 8 saat 33 dakika
    Görüşme süresi: 2 saat 6 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 30 Ocak 2015; 21:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Vibe romda mesaj ve cevapsız aramalarda bildirim ışığı çalışıyor. Yalnız whatsapp gmail gibi uygulamalarda bildirim ışığı aktif olmuyordu. google play deki bütün uygulamaları denedim olmamıştı ama LİGHT FLOW programında detay ayarlarını yapınca bildirim ışığı sorunsuz çalışmaya başladı. Detaylarını yazıyorum belki birilerinin işine yarar...

LİGT FLOW programının full sürümünü indiriyoruz.

LENOVO P780 CUSTOM RECOVERY/LIFE/MIUI/MUSE/SLXROM/VIBE KURULUM REHBERİ-KITKAT GELİYOR

-Kurulumu yaptıktan sonra programı lenovo batarya programında yok sayma listesine ekliyoruz yoksa devre dışı kalıyor.

- LİGHT FLOW Programını açıp ayarlar---->device settins and root yolunu izleyip direk mod ve root moduna tik koyuyoruz. Burada direk mod lenovo da çalışması için şart.

-Programda bildirim almak istediğiniz kısımları nootification settings bölümünden ekliyorsunuz.(whatsapp, gmail vs.)

En son aşamada telefonun ayarlar kısmından erişilebilirlikten LİGHT FLOW'u etkinleştir bölümü karşımıza geliyor. Oradan programı etkin hale getirince program hiçbir şekilde kapanmıyor ve bildirimler çok sağlıklı bir şekilde alınıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 31 Ocak 2015; 18:18:34 >

• Slm prgram bilgi için saol bnde note3 rom kullnıyırum bildrim ışıgı yanmıyordu bu progmla bildirim ışıgını ayarladım yanıyor.bilgi için saol .
    EYVALLAH İyi forumlar..

• Rica ederim LEONARD işine yaramasına sevindim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 25 Şubat 2015; 23:16:56 >
  • P780 Kitkat V103 modem
    Kitkat Vibe 2.0 ROM yükleyen arkadaşlar şebeke çekimle ilgili sorun yaşayanlar varsa bu modem dosyasını deneyebilirler. Daha iyi olduğunu söylemişler...
  • Mrb kimseyi yanıltmayım ama kitkat vibe romda tüm modem dosyalarını şebeke sıkntısı oldu ve ağmodu ayrları olmaması sebeke problemi çok oldu.tek tek modem dosylarını denedim hiç bir etkisi olmadı.denemiş ve bilgimi aktarım dedim ama denemek isteyenler varsa indirip deneyiblirsniz. İyi forumlar.

• Şebeke sıkıntıları nelerdir hiç yaşamadığımız için bilemiyorum. Fakat şu anda v103 modem dosyasını vibe 2.0 baralajbi ROM ile 2 arkadaşım kullanıyor, ayrıca 1 arkadaşım da varsayılan modem dosyası ile kullanıyor, hiçbirisinden de bir şikayet duymadım. Sadece 1 tanesi v102 modem yerine v103 modem yüklediğimizde sanki 3G çekim hızının arttığını ve sıkıntılı bölgelerde daha iyi çekmeye başladığını ama bundan da tam olarak emin olamadığını söyledi. Eğer sıkıntı yaşayan varsa denemekle birşey kaybedilmiş olmaz. tekrar eskisine dönülebilir.
  • VİBE ROMDA 1 VE YA 2 defa kurdum şebeke sorunu yaşadım .şuan yaklasık aralıkdan buyana note3 romu kullanıyorum.şebeke sinyali çok iyi iki hatda çalısıyor sebeke sıkıntısı modem dosyası ile uğrasmıyorsun.romu kur okadr ... iyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LE0NARD

VİBE ROMDA 1 VE YA 2 defa kurdum şebeke sorunu yaşadım .şuan yaklasık aralıkdan buyana note3 romu kullanıyorum.şebeke sinyali çok iyi iki hatda çalısıyor sebeke sıkıntısı modem dosyası ile uğrasmıyorsun.romu kur okadr ... iyi forumlar..

bazı romlarda yeni telefonların kamerası çalışmıyor galiba. Note3 rom da bu sorun var mı? Bir de siz hangi vibe rom denemiştiniz?
  • bendeki row versiyon p780 olduğu için yani rusya ya ürtilen versiyon olduğu için kamera sorunu hiç bir romda yşamadım.çin telefonlara rw tabanlı rom atıldığında kamera çalışmıyor
    Lenovo P780 4.4.2 Vibe UI 2.0 bu romda şebeke sıkıntısı çok oldu bende.. cn versiyon telefonlar bataraya baktığınızda tüm yazıları çincedir hemen hemen.
    row versiyonda İngilizcedir ..
    İyi forumlar..
  • Bu modem dosyasini cwm den mi kuruyoruz yoksa farkli bir kurulum yontemi mi var. Ayrica atiyorum cekim konusunda sikinti yasadim diyelim tekrar eski versiyonuna nasil donmem gerekiyor (yedek alinmasi gerekiyor ama neyle).. ben telefonu aldim ve sadece baralajbi v5 rom kurdum modem vs hicbir dosya kurmadim. Telefonun cekimi ile de aslinda hic sikayetim olmadi desem yeridir yine de konuyu merak ettim ne gibi farklar var acaba... bilmiyorum romdan mi kaynakli ama tek yasadigim sikinti telefon gecen hafta bir defa kendine reset atti. Tam telefonu cebimden cikardim tus kilidini actim sayfalar arasi sag sol yaptim ve reset :) sadece bir defa yaptigi icin cok da uzerine dusmedim acikcasi..

Edit: kullandigim hat vodafone.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanted007 -- 7 Şubat 2015; 22:16:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.