Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam batarya konusunda ne soyleyebilirsin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hey_Nigga kullanıcısına yanıt
    Detaylı bir test yapmadım ama şu öncül bilgileri verip, pil testi yaptıktan sonra cevaplayayım hocam.

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İncelemeLenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İncelemeLenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme

• Merhaba, ürünü kullanan arkadaşlar için bir sorum vardı, cihazı bugün teslim aldım W10 kurdum, ancak fanlar bir türlü durmuyor. Güncellemeler ve HWInfo dışında hiç bir şey yüklü değil. Şu anda da Edge üzerinde 1 sekme açık CPU kullanımı %10 fanlar kendi kendine durup çalışıyor ki arkada sisteme yük bindirecek bir şey yapmıyorum. Format sonrası bilgisayarı yeniden başlattım fanlar yine de çalışmaya devam etti arada 20-30 saniye durup tekrar çalışmaya başlıyor. Kullanan arkadaşlar için sizde fan sesi durumu nasıl ? Bu şekilde kullanabilmem mümkün değil.
  • Bir kaç sorunu dışında güzel laptop aslında. Ben de almıştım ama coil whine, wifi kartının çöp olması birde 15 inç kullanamayacağımı anlayınca iade edip E490 modelini aldım. Çok memnunum şuanda.

Konu sahibinin bahsettiği gibi ekstra ssd, ram vs. takarsanız coil whine sorunu çözülüyor. Wifi kartınıda değiştirmeyi unutmayın alacaksanız. Intel AC 9260 öneriliyor.

• Biosu güncelleyin derim.

• Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Wifi kartıyla ilgili bi sorun okumamıstım hocam o kadar kötü mü ?

• Hey_Nigga kullanıcısına yanıt
    Evet çoğu kişi problemli olduğunu söylüyor. O wifi kartının yerine Intel ac 9260 takıyorlar genelde.

• Windows kurulumu sonrası bir kaç saat arkaplan güncellemeleri, sistemin oturması sürecinde fan devri ara ara yükselebilir. Fakat bu durumun çok uzun sürmemesi gerek. BIOS güncellemesi yapın.

Ben Windows 10 kurulumu sonrası BIOS güncellemesi yaptıktan sonra fan ile ilgili hiç bir şikayetim olmadı.
  • BIOS güncelleştirilmiş hali böyle, şu iletiyi yazarken bile fanlar durup durup çalışıyor ki ne ortam sıcak ne de bilgisayarın sıcaklık değerleri yüksek. İlk gün %100 olan şarj da %96'da kaldı. (Batarya'nın kendini korumak için belirli bir seviyede bırakması normal ama ilk başta %100 gösterip ardından böyle kalması pek düzgün gelmedi. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1203FEA98 -- 19 Şubat 2020; 15:22:37 >
  • Zaten yukarıda arkadaş cevabı vermiş. Güncelleştirmeler vs. dolayısıyla oluyor olabilir. Bende ilk günlerde öyle sorunlarla karşılaşmıştım ama sonrasında sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.Yeni aldıysanız 1 hafta kullanın, düzelmiyorsa verin iadeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 19 Şubat 2020; 15:37:6 >
  • Bahsettiğim fan olayının sebebini öğrendim. Windows Store üzerinden "Lenovo Vantage" indirip kurduğunuz vakit sistem hakkında daha güzel verilere ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca bazı yardımcı "tool" seçenekleri de bulunmakta. Bu fan olayının sebebi de Lenovo'nun "Intelligent Cooling" özelliği. Eğer "Intelligent Cooling" seçeneği gözükmüyorsa Lenovo Vantage üzerinde, "Lenovo Intelligent Thermal Solution Driver" yüklenmemiş olabilir.
    Microsoft Store
    Get Lenovo Vantage - Microsoft Store
    https://www.microsoft.com/en-us/p/lenovo-vantage/9wzdncrfj4mv?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1203FEA98 -- 19 Şubat 2020; 17:25:17 >

• Evet Akıllı soğutma / Performans / Hızlı
    seçenekleri yer alıyor o kısımda.

Akıllı soğutma aktifken dediğiniz gibi oluyor fanlar.
  • Merhabalar kullanan arkadaşlar için tekrar bir sorum olacaktı. Daha öncesinde karşılaştığım bu fan sorununun çözümünün "Intelligent Cooling" kapatmak olduğunu düşünmüştüm ancak yine durum devam ediyor. Ayrıca BIOS güncel. Bu fanın dur-çalış-dur döngüsünün sebebini buldum tam olarak. (Lenovo forumlarında bazı modellerde bu sorun ile karşılaşan kullanıcılar olmuş ama henüz E595 ile ilgili bir başlık yok.) İşlemci sıcaklığı 50 dereceye yaklaştığında fan neredeyse tam hızda çalışmaya başlıyor ardından 43-44 dereceye gelince bir kaç dakika daha bu hızda çalışıp duruyor ardından 49 dereceye gelince tekrar başlıyor. Bilgisayar boştayken bile sıcaklık 43 derece olduğundan 49'a ulaşması 30-40 saniye sürmekte ki sistem boştayken bile bu şekilde ardından 2 dakika boyunca fan çalışıyor. Diğer E595 kullanıcılarında da böyle bir durum var mı acaba ?

• Şarjdayken fan çok çabuk çalışıyor dediğiniz gibi ama pildeyken her şey yolunda.
    Vantage'ı sildim bu arada.
  • 15.6" yerine 14" almak istediğim için e495 modelini düşünüyorum.Farklı olarak 16 ram mevcut,geri kalan özellikleri e595 ile tamamen aynı sanırım.Wifi kartında problem yaşayan oldu mu?Linux kuracağım için uyumluluk sorunu olmaz umarım.
    Fotoğraflardan tek olumsuz gördüğüm şey ekran/kasa oranı fazla gibi duruyor.Sizce nasıl?

Yazılım için kullanacağım f/p olarak thinkpad serisi gözüküyor.Bu cihaza eşdeğer performanstaki diğer bilgisayarlar 6 bin liradan başlıyor.
  • kloroflorokarbon K kullanıcısına yanıt
    Wifi kartı hakkında Lenovo Forum'da çok şikayet yaşayan oluyor evet hocam.

Steam aracılığıyla yaptığım indirmelerde yer yer saniyelik droplar gördüm ama tarayıcıda, youtube'ta herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Yani benim kullanım amacım doğrultusunda bir problem yaşamadım henüz.

Ekran/Kasa oranında fotoğraflar yanıltıcı olabilir çünkü ben de fotoğrafa sonradan baktığımda biraz değişik geldi ama şu an bilgisayarın karşısındayım tekrar tekrar bakıyorum ama göze kötü gelen herhangi bir durumla karşılaşmadım.

Coil Whine sorununu çözdükten sonra benim için bu fiyata kaçırılmayacak bir nimet gibi gözüktü bu özellikleriyle.

Tavsiye eder miyim? Evet CW sorunu çözüldükten sonra kesinlikle ederim.
  • kloroflorokarbon K kullanıcısına yanıt
    Cihazım şu an serviste ancak bir kaç husustan bahsedeyim. Bende yazılım için almıştım. İlk olarak Xubuntu kurdum ancak sebebini bilmediğim şekilde bazı zamanlarda boot etti bazı zamanlarda etmedi. Ayrıca arayüzde mouse imleçinin geldiği yerlerde pikselleşmeler oluştu ve görüntü bozuldu. Bu sırada başka bir sorun görmedim. Ardından Kubuntu kurdum ve hiç bir sorun olmadı sürücü tarafında. Xubuntu tarafında kernel ile alakalı bir sorun var gibi. Gerek Windows gerek Kubuntu tarafında ağ bağlantısında kopma sorunları ile karşılaşmadım ancak Windows tarafında ara ara ağa biraz geç bağlandı. Coil Whine sorunu bende de vardı ancak ssd ve ram takmama rağmen ses gitmedi. Onun dışında fiziksel olarak gerçekten kaliteli bir hissi var ama ekran IPS olmasına rağmen gördüğüm diğer ekranlara göre bir tık aşağıda geldi. Ancak bu fiyata bence alınabilenecek en iyi ürün bu. Yurtdışı fiyatları ile çok paralel TL fiyatları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1203FEA98 -- 2 Mart 2020; 23:32:6 >

• Ne hikmetse dün konuyu güncelledim 2 haftadır CW yok diye, yazdıktan sonra bir miktar geri geldi...

Boştayken ses oluyor, indirme yaparken ya da youtube video yüklerken ya da nette gezinirken ses kesiliyor. Bu sesin wifi kartından gelme durumu var mı acaba?

şu an ses yok ve değerler:
    %7 cpu
    %4 bellek
    wifi: %0
    gpu: %14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noctis in dies -- 3 Mart 2020; 14:19:53 >
  • noctis in dies kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle ses oradan geliyor. Pek çok modelde bu kart kullanılmış ve neredeyse hepsinde de aynı şikayetler mevcut. Tüm o geri dönüşlere rağmen Lenovo hala kullanmaya devam ediyor bu kartı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.