Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu skorlara göre 4500U %60-70 daha hızlı ama bu imkansız bence.

Öncelikle 3500U'nun geekbench skorları düşük verilmiş. Ortalama olarak 3200 civarı alması lazım.

Aynı hızlardayken 6c/6t 4c/8t'e göre %10-12 civarı daha hızlı olur. O yüzden burada %10-12 performans artışı olacak.

Ayrıca 4000 serisinin üstün yanı IPC, yani aynı saat hızındaki performans farkı. Bu da %12-14 civarında. İkisini eklersek aradaki fark %25 civarı olur.

4000 serisi daha yüksek hızlara da çıkabiliyor ama oralarda ne kadar kalabildiğine göre biraz daha fark oluşabilir.

Tabi bunlar saf performans karşılaştırması. Asıl önemli olan laptopun soğutma sistemi. 4500U'lu bir thinkpad başka bir markanın 4500U'suna göre daha iyi performans verecektir mesela. Hatta bazı ince, sığutması kötü laptoplarda 4500U performansı 3500U'yu bile aratabilir.

O yüzden laptop alınacaksa sadece işlemci modeline değil, ayrıntılı incelemelerine de bakmak lazım.

• cebo01 C kullanıcısına yanıt
    4500u için Geekbench skor tablosundaki skorlar şimdilik onlar. Cihazlar çıktığı zaman gerçek karşılaştırma yapma şansımız olur.
    Laptop için Thinkpad benim ilk tercihim olur. "Aynı" konfigürasyonda fiyatı daha pahalı oluyor ama soğutma, genişleme, ekran ve klavye kalitesi gibi alanlardaki detaylara
    daha çok önem veriyor. Umarım 4000 serisi Ryzen APU'lu cihazları çok geç çıkartmaz.
  • farselem kullanıcısına yanıt
    Evet evet, BIOS'tan baktığımda teyit almıştım, dual çalıştığı gözüksün diye koyayım dedim
  • Arkadaşlar wifi ve Coil whine kronik bir sorun mu? Tam almaya karar verdiğim sırada karşıma çıkması can sıkıcı oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Bruce Wayne

Arkadaşlar wifi ve Coil whine kronik bir sorun mu? Tam almaya karar verdiğim sırada karşıma çıkması can sıkıcı oldu.
    Wifi ile ilgili yaklaşık 4 aylık kullanım sürecinde ben daha bir sıkıntı yaşamadım.

Coil Whine kronik. Ama çözümü var:https://forum.donanimhaber.com/thinkpad-coil-whine-cozumu--141943411

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farselem -- 14 Mart 2020; 9:21:3 >
  • Merhaba ben de bu E595 almayı düşünüyorum fakat 4000 serisini beklesem mi bilemiyorum? Fiyatlarda oynama olur mu ?
  • Ben de e595 almayı düşünüyorum, bu fiyatta yani 3500 e başka alınabilecek tavsiye edebileceğiniz marka model var mıdır?

• MrLaderis kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarda oynama olsa bile kur riski de olabilir.

Tamamen sizin ayıracağınız bütçe ve katlanacağınız riskle alakalı bir durum hocam bu.

Emin olmak için görmeden bilemeyiz.
  • noctis in dies kullanıcısına yanıt
    Bütçe 4000-4500TL arası düşünüyorum
  • İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama az önce ben de bu cihazı HB Techburada satıcısından 4000 TL 'ye aldım. Buradaki mesajları okudum, kronik gibi gözüken wifi ve Coil whine gibi sorunlar çok rahatsız edici olursa umarım burada denilenleri yapınca o sorunları çözmüş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A84B2128D -- 24 Mart 2020; 17:37:34 >
    Marka sıkıntısı olmuyorsa aldığınız ram linkini paylaşabilir misiniz.

• Crucial CT8G4SFS8266 8GB 2666MHz DDR4 Notebook Ram
    Teşekkürler hocam, sipariş verdim.
  • Hayırlı olsun. RAM ile birlikte SSD veya HDD ilavesi de düşünüyor musunuz? Sadece RAM Coil Whine sesinin kesilmesinde yeterli gelmeyebiliyor.
  • Merhaba,

Öncelikle detaylı incelemeniz için teşekkür ediyorum. Bende Lenovo E595 ve E495 arasında kaldım. İki ürün arasında şu an 700 TL fark var. Fark olarak;

1. 8 Gb RAM. Anladığım kadarıyla garanti bozulmadan yaklaşık 260 TL ile bu fark kapatılıyor.
    2. Lenovo E495'de AMD Radeon RX Vega 10 ekran kartı var. Lenovo E595'de aynı ekran kartı var mı? Bazı yerlerde Intel HD Graphics belirtilmiş.
    3. 14" ve 15.6" arasında başka gözden kaçırdığım fiyata etki edecek bir fark var mı? (14" olan ürün neden daha pahalı anlam veremedim.)

Lenovo E595 AMD Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD:

Lenovo E495 AMD Ryzen 7 3700U 16GB 512GB SSD Freedos 14" FHD:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

• İlk izleniminiz nedir? WiFi yada Coil Whine sorunu ile karşılaştınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • t-aka T kullanıcısına yanıt
    Ryzen 7 3700u ların hepsi vega 10 gpulu

İkisi arasındaki tek fark ekran boyutu

Hocam dikkatimi çekti arkadaşın aldığı laptopun (Lenovo E595 AMD Ryzen 7 3700U) bellek hız frekansı 2400 MHz ama siz 2666 MHz önermişiniz...gerçi arada fiyat bakımından fazla fark yok... frekansın yüksek olmasının sisteme herhangi bir artısı olur mu? Ben sistem ne kadarını çalıştırabiliyorsa o kadarını kullanır diye biliyorum yine de bir danışayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farselem

Hayırlı olsun. RAM ile birlikte SSD veya HDD ilavesi de düşünüyor musunuz? Sadece RAM Coil Whine sesinin kesilmesinde yeterli gelmeyebiliyor.
    Evde yedekte duran 120 GB SSD vardı, onu taktım. Windows'u bu diske kurdum, Bilgisayarla gelen diski ise dosyalar vb için yedek olarak kullanacağım.

Çok uzun süre kullanmadım ama şimdilik Coil Whine sesi duymadım. Birisi Fan sesi ile ilgili şikayetçi olmuştu, henüz öyle bir durumla da karşılaşmadım.

Bios güncellemesi ve windows ile ilgili güncellemeleri yaptım. Windows ve Ofis dışında bilgisayara başka bir program kurmadım, Esas olarak iş amaçlı kullanacağım.

Wifi arada bir kopuyor, şimdilik tek yaşadığım sorun bu oldu. Başlıkta bahsedilen Wifi cardı almayı düşünüyordum ama Türkiye de satışı yok galiba ya da ben bulamadım İnternette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A84B2128D -- 27 Mart 2020; 5:19:35 >

• Taktığınız SSD PCIe M.2 mi, 2.5” Sata mıydı? Cihazın üzerinde olan 512 GB SSD diski hangi tipte? Sağlıklı günlerde kullanın hocam.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.