Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: t-aka

Taktığınız SSD PCIe M.2 mi, 2.5” Sata mıydı? Cihazın üzerinde olan 512 GB SSD diski hangi tipte? Sağlıklı günlerde kullanın hocam.
    Teşekkürler hocam.

Sata yuvasında plastik ssd benzeri bir parça vardı, onu çıkarıp evde boş duran SSD'yi taktım, Daha önce hiç M2 görmedim ama boyutlarından anladığım kadarıyla cihazla gelen M2.

Şu videonun 1.34 dakikasında laptopun içi görülüyor.

SMDSpainyoutube
    Lenovo ThinkPad E595 How to Upgrade M.2 Pcie Nvme RAM disassembly
    https://www.youtube.com/watch?v=D9LNq2MV__0&feature=youtu.be

Biraz acele işim vardı, cihazı açınca çok bakmadım ama Videodan ekran görüntüsü aldım.
    Kırmızı ile işaretlediğim yer m2
    Mavi Sata ssd
    Sarı boş ram yuvası
    Yeşil olan yerde galiba wifi adaptörü

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A84B2128D -- 27 Mart 2020; 8:9:32 >

• Teşekkürler hocam. 2.5” Sata SSD ihtiyaç olacak o zaman. Siz PC’yi aldığınızda fiyatı neydi? Şu an Hb de 3.999₺. En düşük 3.800₺ yi görmüş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DieForMC D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• t-aka T kullanıcısına yanıt
    Ben alalı 3 gün oldu galiba, HB'de Techburada satıcısından 3999 + (yanlış hatırlamıyorsam) 9 TL kargo bedeli ile 4008 TL'ye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A84B2128D -- 27 Mart 2020; 8:31:56 >
  • Güle güle kullanın hocam. Karşılaştığınız problem ve bulduğunuz çözümlerinizi buradan takip etmek isteriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: saymar

Hocam dikkatimi çekti arkadaşın aldığı laptopun (Lenovo E595 AMD Ryzen 7 3700U) bellek hız frekansı 2400 MHz ama siz 2666 MHz önermişiniz...gerçi arada fiyat bakımından fazla fark yok... frekansın yüksek olmasının sisteme herhangi bir artısı olur mu? Ben sistem ne kadarını çalıştırabiliyorsa o kadarını kullanır diye biliyorum yine de bir danışayım dedim.
    Laptoplar içerisinde gelen RAM' in frekansı 2666 MHz oluyor. Fakat 3500U ve 3700U en fazla 2400 MHz desteklediği için 2666 MHz olan ramler 2400 MHz frekansında çalışıyor. Bu noktada mevcut RAM 2666 olduğu için her ne kadar 2400' de çalışsa bile yanına alınacak olan RAM' in de 2666 olması bana daha mantıklı geliyor uyum açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A84B2128D

Evde yedekte duran 120 GB SSD vardı, onu taktım. Windows'u bu diske kurdum, Bilgisayarla gelen diski ise dosyalar vb için yedek olarak kullanacağım.

Çok uzun süre kullanmadım ama şimdilik Coil Whine sesi duymadım. Birisi Fan sesi ile ilgili şikayetçi olmuştu, henüz öyle bir durumla da karşılaşmadım.

Bios güncellemesi ve windows ile ilgili güncellemeleri yaptım. Windows ve Ofis dışında bilgisayara başka bir program kurmadım, Esas olarak iş amaçlı kullanacağım.

Wifi arada bir kopuyor, şimdilik tek yaşadığım sorun bu oldu. Başlıkta bahsedilen Wifi cardı almayı düşünüyordum ama Türkiye de satışı yok galiba ya da ben bulamadım İnternette.

Alıntıları Göster
    Hazır yol yakınken laptop içerisinde gelen m2 SSD' e Windowsu, depolama için ise Sata SSD' i kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

İçerisinde gelen m2 ssd' nin, standart bir sata ssd' e göre 4-5 kat daha fazla okuma-yazma hız performansı var. Ayrıca ömürleri daha uzun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farselem -- 27 Mart 2020; 8:17:51 >

• Bende bilgilerde 2400 olduğu için bu ürünü
    www.hepsiburada.com
    Crucial 8GB 2400Mhz DDR4 SODIMM Basics Series CB8GS2400 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/crucial-8gb-2400mhz-ddr4-sodimm-basics-series-cb8gs2400-p-HBV00000N21YF

bilgisayarla beraber yeni aldım ama henüz takmadım dual çalışmasında sıkıntı olacaksa iade edebilirim ayrıca kendimiz taksak garanti konusunda sıkıntı olur mu?

• Ayrıca format usb si hazırlarken rufus ayarları nasıl olmalı ?
  • Herkese merhabalar, tam Ryzen 7’li E495 modelini alacakken bu başlıklara denk gelmek üzdü doğrusu. Sizce alımı engelleyecek kadar büyük bir sorun mu CoilWhine? E495’lerde de ara ara olduğunu gördüm ne yazık ki de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark67

Bende bilgilerde 2400 olduğu için bu ürünü https://www.hepsiburada.com/crucial-8gb-2400mhz-ddr4-sodimm-basics-series-cb8gs2400-p-HBV00000N21YF
    bilgisayarla beraber yeni aldım ama henüz takmadım dual çalışmasında sıkıntı olacaksa iade edebilirim ayrıca kendimiz taksak garanti konusunda sıkıntı olur mu?
    2666 olan kesin dual çalışıyor ama 2400 test eden daha olmadı sanırım forumda, en azından yazılmadı. Mevcut takılı ram ile aynı frekans ve gecikme süresine sahip bir ram takmak teorik olarak daha mantıklı.

Fiziksel bir zarar vermezseniz garanti dışı kalacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bandobrass

Herkese merhabalar, tam Ryzen 7’li E495 modelini alacakken bu başlıklara denk gelmek üzdü doğrusu. Sizce alımı engelleyecek kadar büyük bir sorun mu CoilWhine? E495’lerde de ara ara olduğunu gördüm ne yazık ki de.
    RAM ve Sata disk takviyesi yapmak mali olarak sizi yormayacaksa büyük bir sorun değil. Bu şekilde CoilWhine sorunu olmadan kullanabilirsiniz.

Ayrıca alacağınız herhangi bir marka model üründe Coilwhine veya başka bir sorun olmayacağının garantisi yok. Buradaki gibi çözüm üretilen, konuşulan bir ürün de almazsanız çözüm de sağlayamayabilirsiniz.
  • farselem kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 16 GB RAM var, iki slot da dolu diye biliyorum. 512 GB SSD’nin yanına da sırf coilwhine için yeni depolama takmak.. Bilmiyorum kafam inanılmaz karışık, bir haftadır araştırma yapıyorum. Sonuçsuz doğrusu. Kimisi 4000 serilerini bekleyeceğim diyor. Kimisi CoilWhine diyor. Aldım diye sorun çıkacağı da kesin değil elbette ama insan direkt sorun çıkacağını varsayıyor işte.

• quote:

Hocam zaten 16 GB RAM var, iki slot da dolu diye biliyorum. 512 GB SSD’nin yanına da sırf coilwhine için yeni depolama takmak.. Bilmiyorum kafam inanılmaz karışık, bir haftadır araştırma yapıyorum. Sonuçsuz doğrusu. Kimisi 4000 serilerini bekleyeceğim diyor. Kimisi CoilWhine diyor. Aldım diye sorun çıkacağı da kesin değil elbette ama insan direkt sorun çıkacağını varsayıyor işte.
    Sadece depolama takviyesi yeterli olur o halde size.

Bence tüm ram slotları ve ekstra disk takılı olan e595 ve e495 modelleri hariç geri kalan modellerin tamamında coilwhine var. Kullanıcılardan gelen geri dönüş onların bu tür ürünlere ne kadar ilgileri, bilgileri olduğu ve kulak hassasiyetleri ile alakalı.

Acer Swift 3 14'' de var bizim evde mesela. Yine Ryzen 5 3500U işlemcili. Coilwhine yok ama fişinde topraklama olmadığı ve kasası metal olduğu için dokunduğunuzda elektrik çarpma hissi veriyor ve çözümü yok. Burada en azından bir çözüm var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farselem -- 27 Mart 2020; 16:17:0 >

Evet evet, düzelir eğer problem olursa, bilmiyorum.
    İnsan gerçekten ihtiyacım var mı bile düşünüyor hani.
    Keşke garanti kapsamında olsaydı bu durum fakat garanti kabul etmiyormuş sanırım.
  • quote:

Evet evet, düzelir eğer problem olursa, bilmiyorum.
    İnsan gerçekten ihtiyacım var mı bile düşünüyor hani.
    Keşke garanti kapsamında olsaydı bu durum fakat garanti kabul etmiyormuş sanırım.
    Coilwhine bir "sorun" olmadığı için garanti kapsamına girmiyor. Sadece konforu etkileyen bir durum.

Şuan kullanmakta olduğum masaüstü anakartta da var, daha önceki anakartımda da vardı. Bir türlü aşamadılar şu durumu.
    Hocam ben ürün özelliklerinde 2400mhz olduğu için bu ürünü aldım.Siz içini açtınız mı, içindekinin 2666 MHz olduğu kesin mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dark67

Hocam ben ürün özelliklerinde 2400mhz olduğu için bu ürünü aldım.Siz içini açtınız mı, içindekinin 2666 MHz olduğu kesin mi ?
    CPU-Z programı tüm detayları veriyor. Benden çıkan Hynix 2666 MHz idi. @noctis in dies arkadaşın cihazdan da Samsung 2666 MHz çıkmıştı.

Herkeste aynı çıkmayabilir, satın aldıktan sonra kontrol edip ona göre almakta fayda var. Ama büyük ihtimal 2666 MHz çıkar.

CPU max 2400 MHz desteklediği için o şekilde yazıyorlar.
  • Arkadaşlar E595 için Coil Whine kronik bir sorun mu yani her cihazda var mıdır?
  • 3700U'da Cinebench R15 OpenGL skoru kaç çıkıyor? Birisi test edebilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.