Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bayağıdır konuya uğramadım ama artık ya ben CW duymuyorum ya da kullana kullana gitti.

Artık beni rahatsız eden bir ses gelmiyor hocam.
  • noctis in dies kullanıcısına yanıt
    Hocam yazılım ile uğraşıyorum o yüzden sürekli bilgisayarın başındayım. ses olayı önemli oluyor. Coil whine sorunu problem olmasa kesin alacağım ama tedirgin ediyor beni.Sizde ssd ve ram takviyesi ile mi giderdiniz sorunu ?
    Bir de bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsunuz ( yazılım için mi)?
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    3500U'lu E595 kullanıyorum, aldığım gibi 16gb yaptım ve herhangi bir ses yok. Kronik değildir yani ama yüzdesi kaçtır bilemem.

Ben de yazılım için aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 4 Nisan 2020; 12:33:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Siz ram takmadan önce ses varmıydı ?
    Birde yazılım olarak android studio kullanacağım , yazılım olarak hangisini kullanıyorsunuz ? ve yazılım olarak bu bilgisayarı önerir misiniz?
    Gelir gelmez ram taktığım için bilmiyorum ses var mıydı.

Android Studio kullanıyorum ve gayet memnunum. Android Studio'da işlemci ne kadar iyiyse build süreleri o kadar kısa oluyor. O yüzden 9750H gibi bir işlemci daha iyi olur tabii ki ama fiyat farkı çok fazla.

3700U 3500U'dan %5 civarı daha hızlı yani herhangi bir fark yaratmaz, en üst seviye Ryzen 3750H bile anca %20 daha hızlı. O da büyük bir fark değil. 8250U, 8265U falan da aynı seviyede zaten. 9300H ise %40 gibi bir fark yaratır. Bunları söylüyorum çünkü Android Studio'da gezinme, kod yazma, emülatör çalıştırma gibi işlemleri tüm 4 çekirdekliler rahatça yapıyor. Farklar build sürelerinde ortaya çıkıyor. Bunları biliyorsunuzdur belki ama başkaları için de bilgi olsun diye yazayım dedim.

Gerçi ben Flutter ile kullandığım için build süresi yok. O yüzden benim kullanımıma fazla bile.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı programları kullanıyoruz.Ben de Android studio ve flutter için arıyorum.Başka bir sorun vardı ryzen işlemci için android studio kullanımı sıkıntılı diye özellikle. Bazı yerlerde sorun yok diyorlar bazıları android studio için intel işlemci alın diyorlar. Kararsız kaldım.
    i5-1021u işlemci var. Şu ana kadar hp'lerde ve thinkbook serisinde gördüm. Bir fikriniz var mı?
    Nasıl bir sorun varmış ki? 1 sene öncesine kadar emülatör sorunu vardı ama o da intellerdeki kadar sorunsuz çalışıyor artık. Güncel hiçbir sorun yok diye biliyorum.

Şu videonun 5. dakikasından sonraki ayarları etkinleştirince hiç sorun kalmıyor emülatör konusunda.

farsalem gibi ben de ssd+ram takviyesi yaptım hocam.

vallahi kronik mi değil mi bilmiyorum tam olarak ne desem genel bir yargı belirtmiş gibi olurum
  • Klavyede arka aydınlatma ışığı var mi. Bilen birisi yazabiir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Yok hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu bi laptopu almak istiyorum. Klavye ışığı hariç istediğim herşey var. Şimdi 2 ay önce siz 3800 e almışsıniz. Bana 4800 e mal olacak. Enayi gibi hissetmesem hemen alirim da

bana akıl verin ne olur. Typce şarjlı ips bir xihaz arıyorum. Bi de rami artirilsin

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Tam 1 ay önce bugün 3800'dü. 3700U almanız şart değil ki. Yukarıda söylendiği gibi 3500U'dan sadece %5 civarı daha hızlı. Oyunlarda ise en fazla %10 daha fazla fps alıyor. Bir arkadaş 3700U'lu E595 ile Cinebench R15 OpenGL testi atsa tam olarak görürüz ne kadar fark olduğunu. İndirip testi yapmak 5dk sürüyor toplamda.

Ryzen 7 diye birşey yok zaten. Ryzen 5 ile aynı şey, sadece 100-200mhz daha yüksek hıza çıkıyor. Bu da %5 fark yapıyor. 3700U için verilen bu miktarda fark gereksiz. 100TL falan olsa neyse.

urun.n11.com
    Lenovo Thınkpd E595 20nf001ptx1 R5-3500u 8gb 256gb +1tb Hdd 15.6 - n11.com
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-thinkpd-e595-20nf001ptx1-r5-3500u-8gb-256gb-1tb-hdd-156-P421501413

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebo01 -- 9 Nisan 2020; 2:1:17 >

• ThinkPad E495 T | Ryzen 7 3700U 8GB RAM 512GB SSD modelini aldım. Tasarım ve ekran kalitesi çok güzel. 8GB RAM takviyesi düşünüyorum. Mevcut RAM'in 2.1 GB ekran kartına ayrılmış durumda. Mühendislik işlerinde kullandığım için yeterli gelmeyecek. 15.6" laptopdan 14" ekrana geçtim, alışılıyor bir problem olarak görmedim. Klavye düzeninde Ctrl ve Fn tuşlarının yerleri farklı olduğu için alışma süreci gerektiriyor. CW sesi var. Ama çok rahatsız edici değil. SSD boyutu yeterli olduğu için takviye düşünmüyorum. Ama RAM takviyesi şart. 7.4.2020 HB den 4500 e aldım.

Cinebench R15 ve R20 testlerini gönderiyorum.

• t-aka T kullanıcısına yanıt
    E595 3500U'da Cinebench skorları şu şekilde. Ben de tam 1 ay önce bugün 3370 liraya almıştım. Ram takviyesi kesinlikle şart.

• Ryzen 5 3500u (vega8)
    8 gb RAM
    1tb+128gb ssd 4000₺

Ryzen 7 3700u (vega10)
    8 GB ram
    512gb ssd 4650₺. Hangisini almak mantıklıdır çok kararsız kaldım

• Kullanım tercihinize göre aradaki fiyat farkını değerlendirmek gerekiyor. 128GB SSD size mevcut kullanımda yetecek ve harici kullanımda sabit disk sizin için sorun olmayacaksa tercih edilebilir. İşlemci arasındaki farklar testlerde belli. Bu farkla sizin ne kadar önemli ise ona göre tercih etmek gerekiyor.

• Arkadaslar bu linkteki ürünü alicam ama ekran karti kac gb yazmamis bilen var mi alanlar lütfen yardimci olabilir mi

• matiasdelgadoo M kullanıcısına yanıt
    Harici ekran kartı yok. CPU içerisindeki Vega GPU çekirdeği RAM' den 2GB alan kullanıyor.
  • Merhaba,

3 hafta önce 4600 tl ye Thinkpad e595 16gb ram ryzen 3700 512gb ssd 1 tb harici disk versiyonunu aldım. 1 nisandan beri kullanıyorum.

Yardımcı olması açısından deneyimlerimi paylaşayım;

öncelikle bilgisayardan pek anlayan birisi değilim bu bilgisayarı "Thinkpad" kalitesi için aldım. Oyun vs de oynamıyorum tek istediğim aldığım ürünün kaliteli olup uzun yıllar bana hizmet etmesi.

Herneyse;

yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi coilwhine sorununun dışında lanet olası durmayan bir fan var. misal cpu kullanımı %5 olmasına rağmen fan susmuyor arkadaş. şuan bu postu atarken sadece bu sayfa açık ve arkada inanılmaz bir fan sesi var. Fan sussa coilwhine dediğiniz olayı duyuyorsunuz bu sefer ciddi derecede irite edici bir durum.

yabancı kaynaklardan vs. biraz araştırma yaptım bu sorunları thinkpadın en üst serisi x1'lerde bile yaşayan var.

Fan sesi için tpffancontrol diye basit bir program var indirdiğinizde basit bir ayarla fan kullanımını azaltabilir hatta tamamen kapatabilirsiniz eyvallah ama yeni aldığım ve sözde üst kalite olan bir bilgisayarın böyle şeylere muhtaç olması beni gıcık ediyor. iş yerinde kullandığımız 8-10 senelik hiç kapanmayan eski laptoplar da dahi hiç böyle bir problem yok.

açıkçası böyle olacağını bilsem almazdım.

merak ediyorum servise vs göndersem düzeltebilirler mi ? yahut sizin önerebileceğiniz farklı bir yöntem var mıdır ?
    birde acaba benim ram tek slotta mı 16 yoksa 8 + 8 mi bunu nasıl öğrenirim.
    içini açıp bir şeyler mi takmalı sökmeli garanti kapsamından çıkar mı hiç anlamadığım işler.

**şuana kadar kullandığım yöntemler;

güç ayarlarından max işlemci kullanımı vs düşürmek *** işe yaramadı
    biosdan birkaç şey değiştirdim ( netten okuduğum)*** işe yaramadı
    arka plan uygulamaların hepsini kapadım *** işe yaramadı

fan sesi için tek işe yarayanşey "Tpffancontrol" isimli uygulama. coil whine için se bende işe yarayan bir şey yok :)

yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.

• Tav1 T kullanıcısına yanıt
    CPU-Z programı ile RAM adedini görebilirsiniz. SS paylaşırsanız yorumlayabiliriz.

Eğer RAM' ler 8+8 ise ve 1TB ekstra disk olduğu halde coilwhine varsa durum çok ilginç bir hal alır. Çünkü coilwhine sorunu yaşayanlar ben dahil ram ve sata slotlarını doldurunca sesin kesildiğini tespit ettik. Sizde boş slot yoksa durum yeni boyut kazanır. Bu noktada tek 16 GB olduğunu düşünüyorum sizde. Yani bir RAM slotunuz büyük ihtimal boş.

Fan, laptopu kullandığımdan beri beni hiç rahatsız etmedi. Hatta kullandığım ve elime geçen tüm laptoplardan daha sessiz ve serin açık ve net olarak. Lenovo Vantage programını kurup Akıllı Soğutma özelliğini kapatın ve "Hızlı ve soğuk seçeneğini seçin". Bu şekilde sorun hala olursa BIOS güncellik durumunu kontrol edin.

Laptop kapağını açıp upgrade yapma konusu ise eğer dikkatli davranır fiziksel bir zarar vermezseniz garanti dışı kalmaz cihazınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farselem -- 18 Nisan 2020; 21:32:34 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.