Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Merhaba,

öncelikle ilgilenip yazdığınız için çok teşekkür ederim.

dediğiniz gibi vantage deki akıllı soğutma ayarını yaptım. Henüz bir değişiklik yok belki biraz kullanım yapmak gerekiyordur.

CPU-Z programını da indirdiğim söylediğiniz gibi SS ler aşağıda. Sanırım bende bir slot boş.. aşağıya resim ekliyorum spd kısmında slot 2 yi seçince hiçbir şey çıkmıyor çünkü.

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme

şimdi benim ne yapmamı önerirsiniz ? ram alabilirim ama hangi marka nerden alınır inanın hiç bilmiyorum. çok zorlayacak bir şey de yapmadığım için 8gb yeterli olur sanırım.

Bios Sürüm tarihi: LENOVO R11ET32W (1.12) 23.12.2019 diyor. sanırım en güncel halinde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tav1 T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Diğer fan ile alakalı programların hepsini kaldırıp bir kapatıp açın cihazı. Sadece Vantage programı kalsın ve resimdeki şekilde görünsün.

Tek RAM var. Bir slot boş. Bir 16 daha takmak şuanki şartlarda gereksiz olacağı için 8' lik yeterli olacaktır. Aşağıdaki RAM' i alabilirsiniz.
    www.webdenal.com
    Crucial 8GB DDR4-2666 CL19 Notebook RAM (CT8G4SFS8266)
    https://www.webdenal.com/crucial-ntb-8gb-2666mhz-ddr4-ct8g4sfs8266-kutulu_995942.html

• Dediğiniz gibi yaptım. tüm ayarlardan sonra bilgisayarı yarım saat dinlendirip tekrardan başladım ama lanet fan sesi hala devam ediyor. işin ilginci bilgisayarım doğru düzgün ısınmıyor bile.

tekrar tpfancontrol kurdum mecburen ama bu da canımı sıkıyor belli yani bilgisayar fan açmak istiyor arada hafif bi giriyor fan program baskılıyor hemen.. pek sağlıklı gelmedi bana.

bilgisayarcıya falan mı götürsem anlamadım ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tav1 -- 18 Nisan 2020; 23:40:40 >
  • Uyguna var mı ne önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İlk başlarda bana da fan abartılı çalışıyor gibi geliyordu ilk gelen bios güncellemeyi yaptım sonra normalleşt. Şarjdayken fan daha agresif devreye giriyor ama pildeyken normal bence. Akıllı mode açık vantagedan.
  • Merhaba, incehesaptan aşağıdaki kombinasyolu bilgisayarı aldım. Ram ve SSD takviyesi yapıcam, SSD için James Donkey yada Hi-Level 240gb alacağım gibi, Ram ne almalıyım onu bilmiyorum, sizler 2666 Mhz almışsınız, benim aldığım 3500U 8gb+256ssd versiyonuda 2666 Mhz ile mi çalışıyor acaba?

https://www.incehesap.com/lenovo-thinkpad-e595-20nf001ptx-notebook-fiyati-44010/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 25 Nisan 2020; 1:5:45 >
  • bendeki fan sorunu hala aynı malesef.

şuan bios ayarındayım fanlar her zamanki gibi wın wın çalışıyor. ( ve şuan bilgisayarda açık olan tek şey bu sekme)
    TechEpiphanyyoutube
    Gaming on AMD Ryzen 7 3700U Vega 10 in 2020 in 9 Games. Part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=_cPMZuLX3nU&t=1120s

ben bilgisayarı alırken yukarıdaki video kararımda etkili olmuştu. ben oyun oynayan bir insan değilim ona rağmen videoda bu bilgisayarın onboard olmasına rağmen o kadar sağlam oyunu çalıştırması falan etkiliydi benim için.

mount and blade bannerlord indirip kurdum biraz da merak ettim nasıl çalıştırcak diye sonuç hüsran en düşük grafiklerde bile takıla takıla çalıştırdı direkt kaldırdım.

yine belirtmek istiyorum bendeki versiyon 3700u 16 gb 1tb +512gb ssd li versiyon. yani kağıt üstünde gayet hatrı sayılır rakamlar

ama şu sıralar nette gezerken, masaüstünü yenilerken dahi :) takılmalar seziyorum. chromeda sekmeler arasında geçişte arayüz geç yüklenme vs. özellikle de youtube da.

ben açıkçası bu bilgisayardan memnun kalmadım. tek iyi yanı şuana kadar, klavye yazışı gerçekten iyi, irs ekranı, tasarımı ve materyal kalitesi.

onun dışında koca bir hüsran oldu benim için.

hoş belki windowsu yanlış yüklemişimdir yada yanlış ayarlarda kullanıyorumdur kim bilir ?

• Khalasar kullanıcısına yanıt
    Ben dahil diğer arkadaşların da cihazlarından 2666 MHz frekansında RAM çıktı. CPU-Z programı ile siz de kontrol edebilirsiniz.

Ben bunu kullanıyorum ve üzerindeki ile dual sorunsuz çalışıyor:
    www.webdenal.com
    Crucial 8GB DDR4-2666 CL19 Notebook RAM (CT8G4SFS8266)
    https://www.webdenal.com/crucial-ntb-8gb-2666mhz-ddr4-ct8g4sfs8266-kutulu_995942.html

Windows kurulumunda veya Update' ler sırasında bug veya sorun olmuş olabilir.

Temiz bir kurulum yapmanızı öneririm tekrar.

Mount and blade bannerlord ile cihazı eleştirmek bence haksızlık. Sıradan harici ekran kartı olan laptoplarda da verim alınamaz. GTX, RTX serisi kart olması lazım.

Ben 9700K gibi çok güçlü bir işlemcili masaüstü de kullanıyorum aynı zamanda. Buna rağmen 3500U Thinkpad' e geçince oyun hariç kalan işlemlerde bana kötü veya hantal hissettirdiği daha olmadı.
  • yukarıda bahsettiğiniz ram dan ben de sipariş geçtim. sanırım pztesinden başlamak üzere 5 iş gününde yollayacaklar.

Fan ve coilwhine sesiyse hala kafamın için ediyor gerçekten bu kadar sinir bozucu çok az şey gördüm ömrümde :) ram ile coilwhine çözülebilir diye umuyorum. fan içinse pz tesi müşteri hizmetlerini arayacağım.

bir de wifi card ını değiştiren var mı aranızda ? epey kötü olduğu söyleniyor zaten siz de bahsetmişsiniz. ben değiştirmek isterim bunu önerebileceğiniz bi wifi cardı var mı
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farselem

Ben dahil diğer arkadaşların da cihazlarından 2666 MHz frekansında RAM çıktı. CPU-Z programı ile siz de kontrol edebilirsiniz.

Ben bunu kullanıyorum ve üzerindeki ile dual sorunsuz çalışıyor:https://www.webdenal.com/crucial-ntb-8gb-2666mhz-ddr4-ct8g4sfs8266-kutulu_995942.html
    Hocam merhaba tekrar, takviye ram vs ssd'yi cihaza işletim sistemi kurmadan hiç açmadan direk takıp sonra mı işletim sistemi kurayım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 28 Nisan 2020; 17:21:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

Hocam merhaba tekrar, takviye ram vs ssd'yi cihaza işletim sistemi kurmadan hiç açmadan direk takıp sonra mı işletim sistemi kurayım sizce?

Alıntıları Göster
    Şarj adaptörü çıkmayan laptop mu olur hocam. Hemen satıcıyla iletişime geçin. Thinkpad böyle bir hatayı ambalajlamada yapmaz. Her ürün paketlendikten sonra tartılıyordur. İade ürün olma ihtimali çok yüksek. Dikkatli olun.

Fark etmez. İşletim sistemi kurduktan sonra da yapabilirsiniz. Bir avantaj veya dezavantajı yok.

• farselem kullanıcısına yanıt
    Haha, kutunun içine dik şekilde ayrı bir bölmeye konmuş adaptör, üstüne de kutunun kulakçığı geldiği için hiç farketmemişim o bölmeyi, oruçlu olmama veriyorum. Bir sorun yok içindeymiş.:) Teşekkürler bilgiler için.
  • Khalasar kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Kısa süreli bir şok oldu. Güle güle kullanın.

İlk izlenimlerinizi paylaşırsanız yeni alacak arkadaşlar için faydalı olur.
  • farselem kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, cihazı ben kullanmayacağım, kız arkadaşıma aldım, ram vs ssd'yi takıp vereceğim ona, ama ilk izlenimlerim oldukça iyi. 1-2 ay öncesine göre fiyatların artması üzücü, onun dışında gayet iş görür bilgisayar.
  • Güncelleme, coil whine sorunum tekrar ortaya çıkmadı.

Ne oldu nasıl oldu bilmiyorum, belki kullandıkça geçti.
  • Güncelleme;

1 Nisanda elime ulaşan "E595 Ryzen7 16 gb ram 1tb+512gb ssd" li bilgisayarıma geçen hafta coilwhine ve bir umut fanını susturur diye 8 gb ilave ram taktım.

Ancak en ufak bir değişiklik yok. Fan şuan bu postu yazarken bile çalışıyor. üstelik başka herhangi bir sekme vs açık değil.
    Hatta durumun garipliğini açıklaması için anlık aldığım cpu resmini de ekleyeyim.Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme
    Sözde "iş bilgisayarı" olarak pazarlanan bir modelin bu kadar sesli çalışması tam anlamıyla felaket benim için. Bu seste nasıl bir iş yapılır ve nasıl verimli olunur bilemedim açıkçası.

Herneyse zaten E serisinin thinkpad'in en kalitesiz serisi olduğu malum fakat yabancı forumlarda x ve p gibi en üst segment modellerde bile bu sorunu yaşayan var.

Kendi kullanıcı tecrübemden bu postu okuyacak arkadaşlara önerim bilgisayarın şekline karizmasına aldanıp sakın satın almayın. Ben bir daha lenovo alır mıyım ? Asla ! şimdiki aklım olsa dell,asus falan alırdım.Bakalım pazartesi servisi arayıp bahsedecem bu durumdan. Üründe hayal kırıklığı yaşattı, umarım aynısını servis konusunda yaşatmaz.

xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 21 Mayıs 2020; 12:47:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tav1

Güncelleme;

1 Nisanda elime ulaşan "E595 Ryzen7 16 gb ram 1tb+512gb ssd" li bilgisayarıma geçen hafta coilwhine ve bir umut fanını susturur diye 8 gb ilave ram taktım.

Ancak en ufak bir değişiklik yok. Fan şuan bu postu yazarken bile çalışıyor. üstelik başka herhangi bir sekme vs açık değil.
    Hatta durumun garipliğini açıklaması için anlık aldığım cpu resmini de ekleyeyim.
    Sözde "iş bilgisayarı" olarak pazarlanan bir modelin bu kadar sesli çalışması tam anlamıyla felaket benim için. Bu seste nasıl bir iş yapılır ve nasıl verimli olunur bilemedim açıkçası.

Herneyse zaten E serisinin thinkpad'in en kalitesiz serisi olduğu malum fakat yabancı forumlarda x ve p gibi en üst segment modellerde bile bu sorunu yaşayan var.

Kendi kullanıcı tecrübemden bu postu okuyacak arkadaşlara önerim bilgisayarın şekline karizmasına aldanıp sakın satın almayın. Ben bir daha lenovo alır mıyım ? Asla ! şimdiki aklım olsa dell,asus falan alırdım.Bakalım pazartesi servisi arayıp bahsedecem bu durumdan. Üründe hayal kırıklığı yaşattı, umarım aynısını servis konusunda yaşatmaz.
    CPU ısınızı hiç kontrol ettiniz mi? Termal macunda bir sıkıntı varsa soğutucu yeteri kadar iyi soğutamayıp mecburen devri arttırıyor olabilir. Sizin cihazın soğutma kabiliyeti ile ilgili bir sıkıntı var bence. Servisin düzeltmesi gerekir.

E serisi en alt Thinkpad segmenti ama diğer marka laptoplardan kalite olarak daha iyi. BMW 1 serisi en alt BMW segmenti ama bir çok diğer marka arabadan daha iyi.

RAM ilavesinden sonra CoilWhine kesildi mi?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.