Şimdi Ara

Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
9
Favori
18.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef kesilmedi coilwhine.

cpu ısısı boştayken 55-60 arası. şuan bu postu yazarken sadece bu sayfa açık ve 63 derece.

umarım dediğiniz gibi servisin düzeltebileceği teknik bir hatadır..
  • Selamlar.

Bir haftadır kullanıyorum bu bilgisayarı. Öncesinde t440p ve ilk çıkan x1 carbon modelini üçseneye yakın kullandıktan sonra daha büyük ekran için bu modeli,tercih ettim. bahsedilen fan ve ses sorunlarını şimdiye kadar yaşamadım. bekletimi tek karşılamayan konu klavyedeki tuşların malzeme kalitesi. T serisi ve x1 carbon klavyesi ve touchpadi çok daha iyi ve dokunma hissi çok daha pürüssüz kaliteli hissettiriyordu.

Bir bilen varsa şunu merak ediyorum;

T590 klavyesini buna takma şansımız var mıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canvns -- 16 Mayıs 2020; 20:5:41 >
  • merhaba arkadaşlar, e495 3700u modelini almayı düşünüyorum.
    8 gb ram ile geliyor direkt olarak 16 gb ram de ben takıp, 24 gb ile kullanmaya başlayacağım.

yukarıda birçok mesaj gönderilmiş ram uyumluluğu konusunda. ben açıkçası CL değerini sormak istiyorum, bir mesajda CL17 gördüm bir başkasında CL18. Fakat hb'deki ramlere baktığımda, 2666mhz'lerde cl19, 2400'lerde ise CL18 gördüm. Cihazın içerisindeki ram'in CL değeri tam olarak nedir acaba? 2666mhz ise CL18 veya 19 olması lazım diye düşünüyorum
  • ernuynk kullanıcısına yanıt
    Lenovo Thinkpad E595 | Ryzen 7 3700U 8GB 512GB SSD | İnceleme

valid.x86.fr
    AMD Ryzen 5 Mobile 3500U @ 2395.15 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/f4rtry

Durum bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farselem -- 25 Mayıs 2020; 22:2:8 >

• farselem kullanıcısına yanıt
    Epey detaylı olmuş, teşekkürler
  • ryzen 3500u veya 3700u modellerine 2k monitör bağlayan oldu mu hiç? herhangi bir problem yaşadınız mı?
  • E595 serisinde FN+Hesap makinası tuşuna bastığımda açılmıyor.

İşletim sistemi Win10 aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba
  • merhabalar,

başlıkta ağırlıkla incelenen 20NF001QTX kodlu Lenovo e595 modelini almaya karar vermiştim ama acaba fiyatı biraz daha düşer mi diye beklerken model stoklarda kalmadı. modelin şu anda satışta olan birçok farklı konfigürasyonu var. yalnız tüm bu modellerde özellik kısmında ekran kartı olarak intel hd graphics yazıyor. ürün açıklaması kısmında paylaşılan özelliklerde ise AMD Vega 10 dahili ekran kartı ile geldiği belirtilmiş. keza lenovo'nun kendi sitesinde de e595 modelinde AMD bütünleşik grafik kartı olduğu yazıyor.

şu anda stoklarda bulunmayan 20NF001QTX modelinde doğrudan vega 10 yazdığı için kafam karıştı açıkçası. acaba söz konusu modelin intel hd graphics ve amd vega 10 olmak üzere iki farklı versiyonu mu bulunuyor yoksa intel graphics yazanlar da vega 10 ile mi geliyor?

20NF001QTX modeli:
    intel hd graphics'li model:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarres90 -- 29 Haziran 2020; 18:29:3 >

• anarres90 A kullanıcısına yanıt
    Açıklamaya yanlış yazmışlar. AMD Ryzen işlemcili bir konfigurasyonda, Intel işlemcilere bütünleşik olan Intel HD Graphics gpu çekirdeği olamaz. Tam tersi de olamaz.

AMD Ryzen + Vega
    INTEL + Intel HD Graphics

Şeklinde olabilir.

Paylaştığınız 2 linkteki üründe de Ryzen 7 işlemci ve buna ek Vega 10 GPU çekirdeği mevcut.
  • teşekkür ederim cevabınız için. ben de aynısını düşünmüştüm ama emin olamamıştım.

bilgisayarı iş için alacağım ve elimdeki laptop yavaşlığıyla beni iyice baltalar oldu. o yüzden artık çok da vakit kaybetmeden almak istiyorum. 20NF001QTX satıştan düşmeden önce gördüğüm kadarıyla en çok satan e595 modeliydi. alternatifi olarak attığım 256 gb ssd'li model fiyat olarak pek uygun durmasa da diğer modelin yakın zamanda tekrar satışa çıkmama ihtimali düşündürüyor beni biraz.

bu başlıkta da tartışılan coil whine sorunu ışığında, bilgisayarı aldıktan sonra en azından bir ram takviyesi yapmayı düşünen biri olarak acaba nasıl bir yol izlemem mantıklı olur? yüksek ram ve ssd'ye sahip birçok farklı versiyon mevcut. hem maddi hem de olası bir coil whine sorununa çözüm olabilmesi adına 8 gb'lik modeli alıp sonradan ram ve ssd takviyesi yapmak mı şu şartlarda daha mantıklı olur yoksa doğrudan ram ve ssd takviye edilmiş modeller de aynı kapıya mı çıkar?

• Selamlar
    Bu konuyu yeni görüyorum. Thinkpad E595 (R5/8GB/256GB) modelini kullanmaktayım. Sonradan 8GB RAM ve 1TB HDD ekledim. Oldukça memnunum, bence gayet konforlu bir bilgisayar.

Coil whine ile hiç karşılaşmadım. Haftada birkaç gün oyun oynadığımda bilgisayar ısınınca ekran döndürmek istediğimde menteşelerden biraz gıcırtı geliyor, kasa sıcak değilken bu gıcırtı ya çok azalıyor ya da hiç olmuyor.

Windows 10 yanına Ubuntu 20 kurdum. Windows 10'da kusursuz bir şekilde tüm özellikleri gayet yüksek performansla çalışıyor, Lenovo System Update ve Lenovo Vantage bence olmazsa olmazı. Ubuntu 20'de ise daha da performanslı, donanıma ait sürücülerin hepsi kendiliğinden kurulu, ancak Lenovo Vantage yok ve onun yerini tutacak bir çözüm bulamadım, örneğin kamera gizlilik kipi, Esc/Fn ışığı, pil şarj eşiği vb. ayarlara müdahale edemiyorum. Bununla ilgili bilgisi olan biri yanıt yazabilirse sevinirim.

• yasinjanbert kullanıcısına yanıt
    Selamlar, sorunu yaşamıyorum ama çözümü Lenovo System Update programıyla veya pcsupport.lenovo.com adresinden hotkey yazılımını kurarak çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum

Lenovo PC teknik destek linki: https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/
    Lenovo System Update linki:
    support.lenovo.com
    Lenovo System Update for Windows 10 & 7 (32-bit, 64-bit) - Desktop, Notebook, Workstation - TR
    https://support.lenovo.com/tr/tr/downloads/ds012808

• anarres90 A kullanıcısına yanıt
    Fark yok. Fiyat analizi yapıp karar verebilirsiniz. Hangisi daha ucuza geliyorsa onu tercih edin. Montajı çok basit çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcansayan

Selamlar, sorunu yaşamıyorum ama çözümü Lenovo System Update programıyla veya pcsupport.lenovo.com adresinden hotkey yazılımını kurarak çözebilirsiniz diye tahmin ediyorum

Lenovo PC teknik destek linki: https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/
    Lenovo System Update linki: https://support.lenovo.com/tr/tr/downloads/ds012808
    Diğer bütün FN tuşları çalışıyor sadece Hesap makinası Çalışmıyor.

Ayrıca Enterasana bir durum daha var.Klavye Mouse Kayıt Programları Var.İşlevi aynı işi yapan 3 farklı programı kullanıyorum.

3 ündede ortak bir sorun var.Kayıt işleminde Atıyorum Bilgisayarımı tıklıyorum.Kayıt Ediyorum Oynat dediğimde.Seçtiğim yerin yaklaşık 2 cm altını tıklıyor.

Programlarda hata olabileceğini düşünerek.2 farklı windows 10 bilgisayarda denedim sorun yok Thinkpad'de var.Dedim Şuan onlardan tek fark windows dedim.

3 Farklı Windows ile denedim yine olmuyor.

Bu sorun Ve Hesap makinası Sorunu bütün windowslarda ortak.

Benim için kritik ihtiyaçlar ne yapacağim bilmiyorum :((

• farselem kullanıcısına yanıt
    anladım, teşekkür ederim.

diğer alternatifleri de değerlendirebileceğimi öğrenmiş oldum. dediğiniz gibi fiyat üzerinden bir kıyaslama yapıp ona göre karar vermek en iyisi olacak.
  • Arkadaşlar E 595 kullanıcılarana yine bir sorum olucak.

Ekran parlaklığı %100 olmasına rağmen ekran ışığı yeterli değil.

Bunun bir yolu varmı veya sorun olduğunu nasıl tespit edebilirim.
  • Ayarı var saatin ordan ,lenovonun programını kurduysan,onun içinde ayarları var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi güle güle kullansın. Konuyu biraz inceledim biraz bilindik Lenovo saçmalıkları mevcut. Windows 10 ile sürücülerin neredeyse hepsi sorunsuz yüklenmekte ekstradan Lenovo zımbırtılarını arayıp bulmak gerekecek. Zaman geçtikçe bu yazılımlar zamanında güncellemeyecek. Linux ile uyumlu diye sormaya gerek yok zaten özelleştirilmiş şeyler onca desteğe ve paraya rağmen direkt olarak çalışmıyor. Lenovo, IBM Thinkpad aldıktan sonra sanırım biraz bozdu. Özellikle klavyesi ve sağlamlığı için tercih edenlerde bu düşünceler yitip gitmiş.

Kullanan arakadaşlar sorumu cevaplarsa sevinirim fan devamlı çalışıyor mu yoksa ara ara mı çalışıyor ? Dell bilgisayarlarda genelde en azından 3-4 yaşındaki bilgisayarları işlemci sıcaklığı 60 derecede civarında çalışır 40 derece falan oldu mu kapatır.

Windows 10 başta olmak üzere yazılımların kararlığı nasıl ? Örnek olarak 3-5 gün uyut uyandır arkaplandaki yapılan işlemlerde bilgisayar tepkisi nasıl ? Sistem akıcı çaılışıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmclskn -- 14 Temmuz 2020; 7:6:1 >

• dmclskn D kullanıcısına yanıt
    Fan devamlı çalışıyor. Rahatsız edici bir sesi yok. Şarja takılı değilken duymak güç.

Windows 10 ve programların kararlılığı ile ilgili bir sıkıntı ben yaşamadım. Bir haftayı geçen sürelerde her gün uyut-başlat işlemi yapıyorum. Windows Update çıkmadıkça restart veya shutdown yaptığım olmuyor. Genelde sleep bir hantallığa sebep olur ama onu da hissetmedim ben. Belki Windows' un güncellemeleri neticesinde iyileşme kaynaklıdır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.