Şimdi Ara

LENOVO Türkiye'de neden UCUZ. fırsatmı yoksa tuzakmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eylül sonunda singapur aktarmalı olarak avustralyaya gideceğim ve singapurda en az 6 saat vaktim olacak.
    Bu fırsatı değerlendirip ucuza bir dizüstü almaya niyetlendim ve araştırmaya başladım burada ilgilendiğim model Lenovo 3000 n100 modeliydi.

Lenovo (IBM) nun sitesinden fiyatları görünce şaşırdım.

Singapurda fiyat $3298 Singapur doları 0,93 YTL yani makinanın fiyatı 3067 YTL

Amerikada $1718 USD kuru 1,4650 ytl yani makinanın fiyatı 2517 YTL

Türkiyede fiyat teknosada kdv dahil 2441 ytl ve yakın fiyatlı birkaç yer daha var.

Şimdi bu nasıl oluyoda oluyo....

Biz Türkiyede hep pahalı almaya alışmıştık bu malları acaba bir fırsatmıdır yoksa tuzakmı?

Şimdi bu durumda ben bu makinayı almaya karar verdim bir yerde bir yanlış yapıyorsam biri beni durdursun lütfen...

Not: Fiyatları lenovonun sitesinde teknosada satılan konfigürasyonu oluşturarak aldım. Ekran görüntülerini ekleyecektim mesaja ama bir türlü beceremedim resim yüklemeyi.

Konfigürasyon budur:

Ürün Kodu TY059TK
    Aile Lenovo 3000 N100
    İşlemci Cinsi Intel® Core Duo processor
    İşlemci Hızı ( mhz) Intel Core Duo T2400-1.83 GHZ
    Ön Bellek 2 MB
    Bellek (Mb) 1024-Mb Ddr2 Sdram (512+512) 533MHz
    Maksimum Bellek ( Mb) 2048 Mb Ddr Sdram Pc 2 5300 (667-MHz)
    Bellek Slot Sayısı 2 (2 Dolu)
    Sabit Disk ( Gb) 100 SATA (5400 rpm)
    Ekran Boyu ( Inch) 15.4"
    Ekran Tipi TFT WSXGA+ WVA
    Ekran Çözünürlüğü 1680 dpi X 1050 dpi
    Floopy Yok
    Optik Sürücü Dvd/R/Rw Dual Double Layer
    Ekran Kartı Nvıdıa Geforce 7300 128 mb ddr
    Ses Kartı Onboard
    Faks Modem 56K
    Network Kartı 10/100 Mb Onboard
    I/O Port 4 USB Prot (2.0) , TV-OUT(S-Video) , I-Link port , SD Card Slot
    Klavye Q Türkçe
    Mouse Touch Pad
    Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 3.5 saat
    Ağırlık (kg) 2.6 kg
    Kızılötesi Var
    Wireless Intel PRO/Wireless 2200BG LAN (802.11b/g);
    Bluetooth Var
    İşletim Sistemi Xp Home Türkçe
    Diger fingerprint stripe sensor with TruePrint Technology
    Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl Servis Merkezinde
    Top Seller Evet

LENOVO Türkiye'de neden UCUZ. fırsatmı yoksa tuzakmı?

• DOSTUM BELKİ SİNGAPURDA FİYATLAR YUKSEK OLMASIN DİĞER MAKİNALRDA FİYATLAR NASIL?
  • Onun için amerikayada baktım fiyat singapurdan düşük ama türkiyeden yüksek.

Lenovo nun sitesine baktığım için diğer markaların fiyatlarını bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihtash -- 2 Eylül 2006; 1:15:39 >
  • turkiyeyey kıyak yapmışlar anlaşılan
  • thinkpad r50e modeli 5 aydır kullanıyorum.
    çok memnunum.
  • çok saglam ve hızlı öalışan makinalar yapar ıbm ama tipsiz aletler ama lenovolar daha şık
    quote:

Orjinalden alıntı: aliok

thinkpad r50e modeli 5 aydır kullanıyorum.
    çok memnunum.
  • arkadasim singapurda saniyorum havaalaninda vaktin olacak sana onerim havaalanindaki butun teklonoji magazalarini gezip fiyat karsilastirman belki daha uygun fiyata daha guzel notebooklar bulursun oradakiler rekabet halinde genelde ben 2 yil once gitmistim ama sunu da belirtmeliyim ki gez gez bitmeyen bir havaalan fakati gezerken eglenceli saatler gecireceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİM artık ucuz değil! Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tr talep olmuyor mecburi fiat kırıyorlar.Bir araştırın Ibm Lenova olunca kaç kişi terchi ediyor türkiyede ürün satılmıyor malasef ama bence çok kaliteli ve güzel kasasıda çok güzel olmuş
  • çinliler aldı diye biliyorum IBM'i

ama makine çinden gelmiyormuş.

yalnız bu modeli çok tuttum. özellikle ekranı : 1680 x 1050
  • burda markadan kaybediyor kimse tercih etmiyor bu markası ben dahil
  • Arkadaşlar belki yeri değil ama lütfen bir fikir verirseniz sevinirim

Ben Lenovo 3000 N100 leptop aldım ve makineden çok memnunum fakat şarjı yaklaşık 1,5 saat gidiyor. Bekleme süresinin 3,5-4 saat olduğu söylenmişti fakat ben kullanalı hiç 2 saati bulmadı bu normalmi kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
  • Bu modelde 6 cell batarya var ve 6 cell bataryalı ve harici ekran kartlı hiçbir dizüstünün şarjı 3.5 - 4 saat dayanmaz.

Ancak bekleme modunda ve ekran parlaklığı iyice azaltılırsa belki.

6 cell bataryalı ve yüksek performanslı makinalar ortalama 1.5 - 2 saat gidiyor.

Şarj talimatlarına uyarak süre bir miktar uzatılabiliyor.
  • Ayrıca ben de bu makinadan almayı düşünüyorum daha doğrusu almayı düşündüğüm 2 modelden bir tanesi bu.

Hoşuna gitmeyen memnun olmadığın tarafları varsa paylaşırsan sevinirim.

Sanırım kasa üstündeki hoparlörleri çok zayıfmış onun gibi detayları önemsiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihtash -- 4 Eylül 2006; 12:18:36 >
  • Siz bu makineyi kullanıyorsunuz hoparlör yani ses durumu nasıl
  • Arkadaşlar lenovo N 100 1650x1050 çözünürlükteki ekranı mükemmel.Bugün yanımda DVD götürdüm. Sağolsunlar vatan bilgisayarda izlememe izin verdiler. Mükemmel görüntü sağdan soldan heryerden aynı. Laptop çok sağlam ve kaliteli gözüküyor. Ama ses ve kablosuz ağ bağlantısı konusunda şüphelerim var. Ses normal geldi ama diğer marka ların seslerini bilmediğim için yorum yapamıyorum. Vatanda kablosuz bağlantı % 60 lardaydı. Modemlerini sordum üst katta dediler. Laptopu alt katta denedim. normalmi % 58- %60 arası. qwer10 bize bilgi verebilirmisin bu konularda?
  • LENOVA Kullan1yorum N100 3000 Modeli yeni ald1m herseyini kotrol ettim.bu fiyata tam not verdim herkeze tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muza

LENOVA Kullan1yorum N100 3000 Modeli yeni ald1m herseyini kotrol ettim.bu fiyata tam not verdim herkeze tavsiye ederim

hangi modelini kaça nerden aldın ?
  • Ben de üzerinde hayli düşündüm ama sonra vazgeçtim ve HP Pavilion dv5196 aldım. Ama gözüm kaldı Lenovo'da. Alan arkadaşlar rahat olsunlar. Makine gayet güzel. Pil konusuna gelince, Pavilion'da da 6 cellli pil kullanılıyor, nVidia GO7400 ekran kartı var ve 2 saat civarında. Daha fazlasını da beklemeyin bence. Ancak kılavuzda yazan değerin altında. O zaman servise bir yolla derim ben. Pil arızalıysa değiştirirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.