Şimdi Ara

Lenovo ve monster arasında kaldım,bilenler lütfen yardım..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • foruma yeni katıldım,herkese merhaba öncelikle..
    uzun zamandır takip ediyorum yorumları falan,bayaa birşey öğrendim ama almak istedğim notebook seceneği sayısını anca 2ye indirebldm..
    birincisi LENOVOnun IDEAPAD Y530 59015498 modeli veya uzantısı Y530 59015499 olan model, birbirlerine çok yakınlar.cache farkları war biri 3mb diğeri 6mb ayrıca biriT9400 işemciye sahipken diğeri P8600 işlmciye sahip,bayaa araştrdım ve lenovo için çok guzel yorumlar okudum.. benim amacım sorunsuz HD video izleyebilme,genlde .mkv formatlı,HDMI den full hd lcdye bağlayarak,..aynı zamandada oyunlar için,çok performanslı bir makina değil belki ama call of duty 4-5,nfs,pes09 gibi oyunları rahat çalştrsın yeter,gta4 crysis gibi oyunlarda orta ayarlarda oynamaya razıyım..
    ama makine kaliteli olmasının karşılğı 2.700tl gbi bir fiyata geliyor. tam almaya karar wermştimki birden monster ile tanştım,Monster Z97V P84Z97V01 modeli 200$ dolar daha ucuz ve 9650M GT 1024mb karta sahip,üstüne parmakizi okucuyu vs gibi özellkleri var..
    lenovo ve bu mosnter modeli arasında kalmş durumdayım,eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.. biraz uzun yazdım ama okuyup öneri yapan arkadaşlara şmdiden tşk. ederim..

dediğim gibi esas isteğim birçok oyunu rahatca oynamak ve hdmı den full 1080p film izleme,genelde .mkv'ler..

• bendede HP dv5 1260et var. işlemcisi P8600 2.4ghz. Hd, .mkv tarzındaki film ve kliplerde K lite codeğin son sürümü ile sorunsuz çalışıyor. 9650m gt ile tüm oyunları iyi derecede oynyabilirsin, ancak Gta4 de ayarları kısman gerekir. monsterın işlemciside hd filmler için ideal. Lenovo nun ekran kartı biraz düşündürücü 9500gs oyunlarda 9650m gt nin yanına yaklaşamaz. tavsiyem monster
  • önerin için teşekkürler:) peky o ekran kartı çok ısınma yapmazmı?,yani makine donup kalırsa bi anlamı kalmaz,bide soğutucumu almam gerek?? ve anlamdığım bir şekilde, monsterin o modelinde USB çıkışı yok gözüküyor :s
  • Hocam usb'siz bilgisayar olur mu?En az 2 tane vardır.Isınma konusuna gelince bu makine elbette ısınır.Çünkü sistem güçlü olunca ısınma kaçınılmaz oluyor.9650m gt şu an için oyunlarda iyidir.9500m gs pek iyi bir kart değil.Monster kullananlara sorarsan ısınma sorunu onlara yöneltebilirsin...
  • ya anlamadım bnde,saçmalık olur yani usbsiz=) ısınma sorunundan çekindğim için lenovoya yönelmştim aslında, geçen tknosada çalışanın biri yardımcı oldu,lenovoya systemrequirementslab.com tan birkaç oyun denedik hepsinde full pass werdi,gta4te bile,yani bnde 9500gs pek ii değil diye bilyordum,ama istedğim birçok oyunu kaldırır gibi gözükuo.. ısınıp takılma olmasın istiyorum,ama illede monster diosanız birdaha düşüncem:)
  • dostum lenovo y530da soğutma daha ön plana cıkartılmıs ayrıca yüz tanıma sistemi var istde isen yanıma gelıp istedıgın oyunu t9400 işlemcılı makına ile yazılım ile test edebılırız özelden pm atarsan yardımcı olurum.diger ayrınlarınıda dinleme sansı edinebılırsın lenovo hakkında
  • ekran kartı istediğin oyunları çalıştırabilirse ve çok oyun oynamayı sevmiyorsanız(yani her yeni çıkan oyunu illa oynayacağım demiyorsanız)tavsiyem mutlak şekilde lenovodur!
  • monster ekran kartı(9650M GT) ,ekran çözünürlügü(1680 x 1050 px) ve hardisk(7200 rpm) avantajlarına sahip.gelelim lenovoya.Lenova ise işlemci (8600 veya 9400),ses sistemi birde işletim sistemine(vista premium)artıları .zira monsterın o modeli freedos olarak gelecek.

fikir vermesi için deneyimlerim:ben Y530 59015500 modelini kullanıyorum p8400 işlemci ve aynı ekran kartı(9500m g).3d mark 2006 puanı 2800.makinamın vista puanı 5.0.eğer lenovoyı seçersen seninde ekran kartından ötürü vista puanın muhtemelen aynı olacak.bugüne kadar crysis 2 yi performans ayarlarında aşırı ısınmadan ve hiç takılmadan ve kasmadan bitirdim.nfs undercover full özellikler için vista puanı 5.3 istiyo.full özelliklere yakın oynadım zorlanmadı cihaz.pes2009 un vista puanı 4.0.full özeliklerle oynarsın.geniş bir mkv klasörüm var ve en ağır filmde dahi işlemci yükü %50 ye gelmiyo pcde bi çok program açıkkende.full hd (1920x1080p)lcd yi hdmı bağlantısında oldukça başarılı sonuçlar aldım ayrıca.umarım faydalı olur bunlar..

bence monster daha ağır basıyo karar senin

• cwplarınız için teşekkürler,eğer lenovo .mkv kaldrıyosa ve dedğim gibi aşırı ısınmadan ayarlar full olmadan birçok oyunu oynayablıosam bana yeter,monsterdaki kart çok ii ama,lenovo işimi gördükten sora monstera gerek yok ozaman..
    EaGLeT ,hdmı bağlantısından sorunsuz .mkv izlediğin makine Y530 59015500 mi??
  • evet Y530 59015500 le hdmı-hdmı baglantısıyla izliorum.Mkv formatındaki film için verdiğim örnekteki filmin boyutu 11 GB.(%50 nin altında işlemci yükü)
    zaten almayı düşündüğün cihazın işlemcisi p8400 ün bi üst modeli mkvyi en iyi izlemek için dikkat edilmesi gereken aslında en basit codec yapılarını kurmak(ekstradan matruska codeci)
  • tamam o zaman,lenovo işimi görür gibi gözkuo,sırf kart için monstera gerek yok yani özellikleri biraz daha ağır basıyo ama,ısınma,donma gibi sorunlarla uraşmak istemıorm.. zten makine genlde hep açk olacak,download yüzünden.. dayanırmı sizce?
  • hepinize tşk.ederim y530 sonu 98 le biten modeli aldım,512 mb 9500G kartlı,her oyunu sorunsuz oynatıyor.. HD videolardada bayaa ii,işimi gördü:) ilgilerinze tşk.ler..
  • HD film izlemek için çok gelişmiş bir bilgisayar almak gerekmez. 1.8 core 2 işlemcili giriş seviyesi yeni nesil bir ekran kartı işini görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.