Şimdi Ara

Lenovo Y50-70 Harddisk/Cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 ay önce Lenovo Y50-70 edindim ve 1 ay önceye kadar sorunsuz çalışıyordu. Fakat 1 ay önce, garip bir cızırtı sesi gelmeye başladı bilgisayardan. Sesi kulaklık takınca ben duyuyordum, skype/ts gibi programlarda karşımdakiler de duyuyordu, yani direk bilgisayarın parçalarından gelen bi ses gibi değil de sanki bi programdan çıkan bi ses gibiydi, fakat monitöre ve bilgisayarın bazı noktalarına dokununca gidiyor, ayağımla bilgisayarın altındaki kablolara dokununca ses çok fazla artıyordu.

Bu sorun, 1 hafta sonra kendiliğinden geçip, sonra tekrar geldi. 1-2 Haftadır yine bir sorun yoktu, fakat önceden hiç FPS imin düşmediği çoğu oyunda, 30-40 lara kadar düşmeye başladı aralıksız oynayınca. En son dün, bilgisayarı normal kullanıp kapattıktan 2 saat sonra tekrar açmayı denediğimde, bilgisayardaki hiçbir .exe dosyası açılmıyor, memory read hatası veriyordu. Bilgisayara restart attığımda, lenovo "Repairing and diagnosing your pc" gibi bir şey deneyip, başarılı olamadığını, istersem bilgisayarı shut down edebileceğimi ya da advanced boot options dan bi şeyler yapabileceğimi söyledi. Shut down yapıp tekrar açtığımda, yine aynı yerde kalıyordum. Restore image point denediğimde, bir dosyayı silemediğinden (windows klasöründe bir dosya) restore edemedi, ben de refresh attım. Refresh den sonra bilgisayar açıldı fakat çok yavaştı. Bugün ise açmaya çalıştığımda, "no boot device found press any key to reboot the machine" hatası alıp bilgisayarı tekrar başlattığımda, harddiskten click sesleri duydum ve bilgisayar fonksiyon gerçekleştiremeyecek kadar yavaştı. Tekrar reboot attığımda (şuan) harddiskten arada bir ses geliyor fakat hala bilgisayar çok yavaş ve 2-3 fonksiyonu aynı anda gerçekleştiremiyor. Müzik dinlerken müzik birden donuyor, wmp crash falan oluyor.

Sorun HDD'de diye düşünüyorum, tam çözümü nedir bilen var mı ? :( Yeni bir laptop hdd si edinmek bütün sorunu çözer mi? ve demin bahsettiğim elektrik sorunu, o da zarar vermiş olabilir diye düşünüyorum, daha önce o sorunu yaşamış olan var mı ? :P

Teşekkürler

• cızırtı geliyor ise harddiskin kafası harddiske temas etmiş olabilir. harddiskin çizildiyse yenisini almak zorundasın. "no boot device found press any key to reboot the machine" yazısı harddiskte boot edilemeyecek bir dosyanın olmadığını gösterir bilgisayarı yeniden başlatınca windows açılıyorsa ve çok ağır çalışıyorsa harddisk hasar almış olabilir
  • Hdtune testi yapabilecek bir stabilite yok sanirim sorun hdd den gibi duruyor oem bol miktarda alim yapilan hdd koyduklari icin kalite kontrolunde sıkintilar oluyor eger hdtune testi alablirsen buraya at

Garantili cihazsa gonder hdd ni degissinler sen ugrasma ucuz cihaz degil hatali hdd de kabul edilemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Kasım 2015; 22:36:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Hdtune testi yapabilecek bir stabilite yok sanirim sorun hdd den gibi duruyor oem bol miktarda alim yapilan hdd koyduklari icin kalite kontrolunde sıkintilar oluyor eger hdtune testi alablirsen buraya at

Garantili cihazsa gonder hdd ni degissinler sen ugrasma ucuz cihaz degil hatali hdd de kabul edilemez

Merhaba, mesajınız için teşekkürler

Cihazı amerikadan getirttiğimiz için, maalesef garantiden yararlanamıyorum :(
    HDTune içinse, çok zor da olsa (programlar sürekli not respondinge geliyor, bilgisayar donuyor) benchmark testi yapabildim :P

• quote:

Orijinalden alıntı: matrixlord13

cızırtı geliyor ise harddiskin kafası harddiske temas etmiş olabilir. harddiskin çizildiyse yenisini almak zorundasın. "no boot device found press any key to reboot the machine" yazısı harddiskte boot edilemeyecek bir dosyanın olmadığını gösterir bilgisayarı yeniden başlatınca windows açılıyorsa ve çok ağır çalışıyorsa harddisk hasar almış olabilir

Dostum cızırtının kaynağının elektrikle ilgili bi sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü kablolara deyince falan cızırtı çok artıyordu. HDD den 1 gündür ses geliyor sadece, ve o seslerden acı çektiğini anlayabiliyorum :(

• xenovi21 X kullanıcısına yanıt
    Hem hiz tablosu hem saglik durumu tablosundan gorulecegi uzere hdd gidici onemli verilerinizi baska noktaya yedekleyin

Tavsiyem tekrar hdd yerine bu cihaza ssd yakisir

• quote:

Hem hiz tablosu hem saglik durumu tablosundan gorulecegi uzere hdd gidici onemli verilerinizi baska noktaya yedekleyin

+1 aynen katılıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Selamın aleykum dediğiniz gibi hddniz arızalı 4 ay olmuş alalı aslında bu kadar sürede sorun çıkarmaması gerekirdi tabi kullanıcı hataları varsa ( yere düşürme vurma vs) veya oyun oynamanızın ısınmaya sebebiyet verdiğini düşünürsek hardiske zarar verme ihtimalide var tabi laptop fan soğutucusu alıp alttan soğutmaya destek sağlayın madem oyun oynuyorsunuz yoksa bu durumlarla sürekli karşılaşırsınız
  • quote:

MEsajınız için teşekkürler, hafta içi biraz meşguldum rahatladım şimdi bakabildim :P

Biraz HDD lere baktım da, sata 2 ve sata 3 adlı hdd ler var. benim bilgisayarımın hangi sata hdd si kullandığını bilmiyorum, aldığım sata ona her türlü uyumlu olur mu? ya da bilgisayarımın içindeki hdd nin satasını nereden öğrenebilirim?

Teşekkürler tekrar :p
    sata 3 portu bulunur o cihazin icinde zaten sata portu geriye dogru uyumludur sata 3 porta sata 2 cihaz takilabilir sata 2 porta sata 3 alet de takilablir tam kapasite kullanamazsin o kadar

Diz ustu diskleri buyuk oranda 2.5 inch olur 3.5 inch olmaZ bazi modellerde daha ufak hddlerde kullanilir Edit: modelini okudum Icinde su linkteki varhttp://m.ebay.ph/itm/361352814788 hibrit model içinde ufak bir miktarda ssd var normal 5400 rpm den iyi bir disktir.

Mekanik hdd yerine o cihaza bir ssd alin o zaman o aletin tadi cikar.

içindeki hdd ve sorun meşhurmuş zatenhttps://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Y50-70-Windows-regularly-freezes-when-1TB-SSHD-is-spinning-up/td-p/1809301/page/8

performans ve yer onemli ise 7200 rpm wd black alin sadece performans ve sessizlik icin 250 gb ssd alin 850 evo tavsiye ederim

black içindeki 5400 rpm e göre az daha fazla gürültü yapabilir ama daha hızlıdır

WD Black 2.5" Sata3 750Gb 7200rpm 16Mb WD7500BPKX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Aralık 2015; 16:17:00 >

• quote:

sata 3 portu bulunur o cihazin icinde zaten sata portu geriye dogru uyumludur sata 3 porta sata 2 cihaz takilabilir sata 2 porta sata 3 alet de takilablir tam kapasite kullanamazsin o kadar

Diz ustu diskleri buyuk oranda 2.5 inch olur 3.5 inch olmaZ bazi modellerde daha ufak hddlerde kullanilir Edit: modelini okudum Icinde su linkteki varhttp://m.ebay.ph/itm/361352814788 hibrit model içinde ufak bir miktarda ssd var normal 5400 rpm den iyi bir disktir.

Mekanik hdd yerine o cihaza bir ssd alin o zaman o aletin tadi cikar.

içindeki hdd ve sorun meşhurmuş zatenhttps://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Y50-70-Windows-regularly-freezes-when-1TB-SSHD-is-spinning-up/td-p/1809301/page/8

performans ve yer onemli ise 7200 rpm wd black alin sadece performans ve sessizlik icin 250 gb ssd alin 850 evo tavsiye ederim

black içindeki 5400 rpm e göre az daha fazla gürültü yapabilir ama daha hızlıdır

WD Black 2.5" Sata3 750Gb 7200rpm 16Mb WD7500BPKX

Ssd yi fiyati yuzundek pek dusunmuyorum, 250gb hic yetmez hemde
    Yardiminiz icin tesekkurler, muhtemelen 7200rpm 750gb lik diski alacagim, fakat aklimda bi soru var, simdi hdd m muhtemelen bilgisayar cok isindigi icin oldu, bu 7200rpm ler daha hizli, aldigimda daha cok isinir, alacagim bir laptop sogutucusu bu isinma sorununu tamamen cozebilir mi?

Tekrardan tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hdd ısınmadan dolayı bozulmamış zaten link attım fabrikasyon sıkıntılı bir ürün muhtemelen en başında o sorun kendini hissettirmiyordu.

Ben daha işe gerçekten yarayan laptop sogutucu görmedim

0 -60 derece arasında çalışma sıcaklığı vardırhttp://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771435.pdf
  • quote:

Hdd ısınmadan dolayı bozulmamış zaten link attım fabrikasyon sıkıntılı bir ürün muhtemelen en başında o sorun kendini hissettirmiyordu.

Ben daha işe gerçekten yarayan laptop sogutucu görmedim

0 -60 derece arasında çalışma sıcaklığı vardırhttp://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771435.pdf

Peki tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Markayla da seni kısıtlamış gibi olmayayim seagate de 2.5 inch 7200 rpm modeller var. Hangisi uygunsa ona bakarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.