Şimdi Ara

Lenovo Y50-70 Sıcaklık sornu ve fps düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lenovo Y50-70 laptop kullanmaktayım, özelliklerini açıkladıktan sonra sorunuma geçmek istiyorum;

Nvidia gtx 960m 4gb
    İntel i7 4720hq 2.6 turbo 3.6
    1tb+8gb shdd harddisk
    16 gb ddr3 1600mhz ram
    Windows 8.1 ile birlikte kullanıyorum..

Şimdi sorunum şu şekilde örneğin gta5 i ndivia geforce experince optimum ayarlarda oynadığımda 50-70fps alıyorum lakin bu fpsler fazla sürmüyor çünkü,

Oyuna girdikten sonra yaklaşık 15-20dk içerisinde gpu ve cpu 92 dereceleri görüyor ve aştığıda oluyor, klavye dokunulmayacak bir hal alıyor..
    Sanırım yüksek sıcaklıktan kaynaklı ort 60 fpslerden 15-25 fpslere düşüş oluyor 1-2dakika öyle oynatıyor sonra tekrar ort 60 fpslere çıkıyor..
    Emin olmamakla birlikte sanırım o arada entegre olan işlemcinin grafik kartını kullanıyor çünkü ekran kartı kulanımı %30-50 lere düşüyor..

Ortalama 75 dereceye kadar indirdiği zaman gpuyu yani ekran kartını sonra tekrar %100 kullanmaya başlıyor haliyle fpsde normale dönüyor..

Fanlarında bir sorun yok ve notebook soğutucu kullanıyorum..

Garantiye gönderdim anakart değiştirildi ve recovery yapıldı hiç bir sıkıntısı yoktur diye bir notla geri geldi.

Lakin sorunum aynı şekilde devam etmekte.. Ne yapmalıyım???

• Son zamanlarda y50 kullanıcıları bende dahil olmak üzere sıcaklıklardan şikayetçi benimde bir anda max 80leri görürken 90lara cıkmaya başladı sıcaklıklar, işinin ehli bilen birine termal macunu yenilettirdim fakat hâlâ aynı, pek bilgim yok bu konularda fakat bir güncelleme falan mı sebep oluyor acaba bu sıcaklıklara ?
  • Yüksek Performans yerine Dengeli profilini deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben alacaktim vaz geçtim simdilik y500 le devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nvidia90

ben alacaktim vaz geçtim simdilik y500 le devam
    Dostlar bendee aynı cihazı kullanıyorum, ilk yaz geçirişim bu cihazla. 78 dereceyi gördüm bende GTA V oynarken, yarım saatten sonra cihaz inanılmaz ısınıyor fakat herhangi bir performans kaybı yok (ellerimin acıması dışında sorun yok). Bugün cihazın garantisi devam etmesine rağmen Ankara kızılay'da Mesut Bilgisayara götürdüm cihazı. Ve komple içinin açılıp temizlenmesini ve işlemcinin kenarına macun çekilmesini istedim. Zaten bu işlemi yapıyoarlarmış.

Bu cihazı almak isteyen varsa gerçekten almasın, ekim 2015'den beri denemediğim şey kalmadı performans süper fakat sıcaklık bitirdi beni. Bugün akşam ürünü teslim alacağım neticeyi cihazı denedikten sonra yazarım.

Ayrıca cihazda fpsnin düşmesi driverlardan veya virüsten kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Windows 10 ve 8.1 de deneyimlerim bu şekilde.

Ayrıca 240 GB SSD kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantekim -- 29 Ağustos 2016; 16:27:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cantekim

Dostlar bendee aynı cihazı kullanıyorum, ilk yaz geçirişim bu cihazla. 78 dereceyi gördüm bende GTA V oynarken, yarım saatten sonra cihaz inanılmaz ısınıyor fakat herhangi bir performans kaybı yok (ellerimin acıması dışında sorun yok). Bugün cihazın garantisi devam etmesine rağmen Ankara kızılay'da Mesut Bilgisayara götürdüm cihazı. Ve komple içinin açılıp temizlenmesini ve işlemcinin kenarına macun çekilmesini istedim. Zaten bu işlemi yapıyoarlarmış.

Bu cihazı almak isteyen varsa gerçekten almasın, ekim 2015'den beri denemediğim şey kalmadı performans süper fakat sıcaklık bitirdi beni. Bugün akşam ürünü teslim alacağım neticeyi cihazı denedikten sonra yazarım.

Ayrıca cihazda fpsnin düşmesi driverlardan veya virüsten kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Windows 10 ve 8.1 de deneyimlerim bu şekilde.

Ayrıca 240 GB SSD kullanıyorum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tekrar servise verdim bu sefer mecidiyeköydeki servise elden teslim ettim ederkende laptopla ilgilenecek olan arkadaşa detaylı olarak sıkıntılarımı anlatttım..

Sonuç ; Anakart tekrar değiştirildi fanla alakalı borularda dahil olmak üzere herşeyi değiştirdim sadece ekranın eski dedi :)
    Yarım saatlik kullanımımda Lenovo energy managerdan dengeli olarak kullanmakla beraber max 81 derece gördüm.
    Haliyle herhangi bir fps düşüşü yaşamadım..

2. kez gönderdiğimde sorun haloldu gibi. Daha sonra 2-3 saatlik performansını da yazarım.
    Sanırım energy managerdan yüksek performans değilde dengeli kullanmakta etkili oluyor(emin değilim)

• Gtx860 lısı var sıcaklık 70 üzeri cıkmıyor ve stabil herşey. Bir baktırın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregök

Gtx860 lısı var sıcaklık 70 üzeri cıkmıyor ve stabil herşey. Bir baktırın
    Bende de y70 ve y50 modeli mevcut.y50 bazen nvidia ekran kartına geçmiyordu.bazende oyun içi fps düşüşü oluyordu.recovery ile 8.1e geri döndüm çözüldü.Y70 modelinde ise sürekli mavi ekran hatası alıyordum.Servise gitti anakart ve ekran değişti,sorun çözülmedi.Ram sorunlu dedim gönderdm sorun yok diyip geri gönderdiler.Taramalarda bir sorun çıkmadı fakat ramlerin birini söktüğümde sorun çözüldü.y70e ssd taktıkdan sonra çok sıkıntı çektim.driverları kendi sitesinden yüklememe rağmen düzelmeyen ekran kartı sorunları oldu.Servise gönderip kendi recoverysini kurdurdum.3haftadır bir problem yok.
    Bence lenovo y50-y70 serisi modelleri windows 10,yada 8.1 temiz kurulum yaparsanız yazılımsal problem yaşamanız muhtemel.Cihazın ekran kartrnızı görmemesi,fps düşüşleri yazılımsaldır.Kendi başıma geldiği için söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackbox34

Bende de y70 ve y50 modeli mevcut.y50 bazen nvidia ekran kartına geçmiyordu.bazende oyun içi fps düşüşü oluyordu.recovery ile 8.1e geri döndüm çözüldü.Y70 modelinde ise sürekli mavi ekran hatası alıyordum.Servise gitti anakart ve ekran değişti,sorun çözülmedi.Ram sorunlu dedim gönderdm sorun yok diyip geri gönderdiler.Taramalarda bir sorun çıkmadı fakat ramlerin birini söktüğümde sorun çözüldü.y70e ssd taktıkdan sonra çok sıkıntı çektim.driverları kendi sitesinden yüklememe rağmen düzelmeyen ekran kartı sorunları oldu.Servise gönderip kendi recoverysini kurdurdum.3haftadır bir problem yok.
    Bence lenovo y50-y70 serisi modelleri windows 10,yada 8.1 temiz kurulum yaparsanız yazılımsal problem yaşamanız muhtemel.Cihazın ekran kartrnızı görmemesi,fps düşüşleri yazılımsaldır.Kendi başıma geldiği için söylüyorum.

Alıntıları Göster
    Crysis 3ü ultranın 1tık aşağısında yaklaşık 1- 1.5 saat oynadım notebook soğutucusuyla tabi, Ekran kartı 88 derece gördü ama fps düşmedi Allahtan :)

Şuan için sorun çözülmüş gibi duruyor. Ama fpsnin düştüğü 92dereceye yaklaşması beni korkutmadı değil :D

• emregök kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misin sen oyundaki sıcaklık değerinden bence yanlışın var.

İnternette geçen izledim çünkü monster bile 87 dereceyi görüyordu.
  • blackbox34 B kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal derken dostum biraz daha açar mısın? Çünkü biosta güncellemiştim recoveryde yapmıştım ama bendeki fps düşüşü çözülmemişti. Şuan 1- 1.5 saatlik crysis3 performansına dayanarak söylüyorum. Fps düşmedi
  • hezleky H kullanıcısına yanıt
    Wot oynuyorum. Nerdeyse tüm ayarlar maximumda. Hepsini fullemedim zira sürekli 60fps alacak şekilde ayarlı. Ekran kartı soğutucusuz(fan çıkış tarafını yükselttim altına silgi koyarak) max 69 derece gördü.
    Oyun dx11 arayüzünü kullanıyor. 88 derece ekran kartı için yüksek bir değer.
    Ben 3 defa macun değiştim. 3. seferde bu değerleri yakaladım. Bu soğutucu bloğun macun sürüldükten sonra yerleştirilip, vidalanması , kanımca sıcaklık değerlerine aşırı şekilde etki ediyor.
  • drk_m kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ''OCCT'' diye bir program var onu indirip dx11 benchmark testi yaparsan daha sağlıklı sonuç verir. Asıl maximum sıcaklık ayarlarını orda görürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezleky

Kardeşim ''OCCT'' diye bir program var onu indirip dx11 benchmark testi yaparsan daha sağlıklı sonuç verir. Asıl maximum sıcaklık ayarlarını orda görürsün
    fps 100+ den 10- lere düşmesi normalmi arada bir
  • Akinau kullanıcısına yanıt
    Normal olmaması lazım işte konuyu açma sebebim bu :)

Gaming Laptop adı altında satıyorsan stabil performans alman gerekli bence
  • hezleky H kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Sentetik benchmark sonuçları benim için önemli değil, sonuçta bilgisayarda oyun oynuyorum,benchmark değil.
    Oynadığım oyunlarda verdiği max. sıcaklık değerleri benim için daha geçerlidir.
    yine de sağol önerin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Selam,
    Sentetik benchmark sonuçları benim için önemli değil, sonuçta bilgisayarda oyun oynuyorum,benchmark değil.
    Oynadığım oyunlarda verdiği max. sıcaklık değerleri benim için daha geçerlidir.
    yine de sağol önerin için.
    Geçtiğimiz haftalarda bu macun olayını yaptırdım ankarada mesut bilgisayara. ilk zamanlarda macundan dolayı sıcaklık yüksek olabilir dediler, birkaç arkadaşım da aynı şeyi söyledi, ilk yaptığım testlerde 92 dereceye kadar çıktı bilgisayar 1,5 saat aida64le yaptım testi. oynadığım 2 oyun var fm 2016 ve gta 5 daha önceleri çok rahat oynuyordum bu oyunları fakat bu macun olayından sonra bilgisayar bi kasılmaya başladı ve 97 dereceleri görür oldum.. bütün bu olanlar win 10 da idi. şimdi 8.1 yükleyip tekrar deneyeceğim ki daha önce ki denemelerimde win 10 da sıcaklık daha fazla geliyordu ( test yapmamıştım ) macundan dolayı ilk dönemlerde daha sıcak olması normal mi ? çok çabuk ısınıp çok çabuk soğuyor cihaz

Dostum eğer fps kısıtlarsan gpu %100 çalışmaz. dediğin oyunu bilmiyorum ama grafikleri pc sistemini zorlayacak bir oyun değilse ve 60fps sabitlediysen dediğin sıcaklık normaldir.
    Grafikleri pcyi zorlayacak bir oyunda test etmeni öneririm. Crysis 3 gibi ve fps kısıtlaması yapmazsan daha iyi görürsün sonuçları teşekkürler.
    Allah'a emanet :)
  • Dostum benim bildiğimde macun yenilersen gpu ve cpu sıcaklık değerlerinin düşmesi gerekiyor zaten macunun amacı bu :)
    Ama ilk etapta yüksek sıcaklık mı veriyor orasını bende bilmiyorum. Ama mantıklı gelmedi bana.
    Bu arada dediğim program benchmark programı lakin, sıcaklık değerlerini ölçmek için tasarlanmış bir program sadece fps değil :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.