Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Y5070 deki bu renk sorununu çözmek için birisi bir yol göstermiş, aygıt yöneticisinden İntel 4600 Hd sekmesine girip "sürücüye geri dön" tıklanmasını istemiş. Bu şekilde renklerin canlılığının geldiğini söylemiş, durumu tam tespit edemedim, çünkü dediklerini yaptığımda fifa 2016 oyununa girdiğim zaman oyun sanki intel grafik kartından çalışıyor gibi kare kare açılıyor yavaş ve görüntüsü çok kötü, o nedenle bunu deneyemedim. 1. soracağım ben bu oyunu nvidia dan başlatıyorum neden intel sürücüsü yoksa nvidiadan açmıyor ? 2. si bu renk problemini nasıl çözebilirim.

oyunda bazen aralarda özellikle tekrar izleme moduna geldiği zaman yeşil öyle bi yeşil oluyor ki içeri girip top oynayasım geliyor. tabi bu dediğim saniyelik.
  • Merhaba herkese 1 1.5 senedir y5070 kullanıyorum fakat son zamanlarda sorunlar yaşamaya başladım csgo da low ayarlarda en az 150 fps de oynamayı sürdürüyordum fps: 170 var:0.6 ms ping:82 ms civarı değerler vardı son zamanlarda oyuna giriyorum pc çok fazla ısnıyor sıcaklık 80 -90 dan aşağı inmiyor ve üstündeki klavyeyi kullanırken rahatsız edicek kadar ısınıyor harici klavye kullanıyorum zaten fakat yine de rahatsız edici bir sorunumda bu pc bu kadar ısınırken cs go da dakikada bir fps 20-30 lara düşüyor var değeri 10 ms oluyor 0-1 arası olması gereken değer var mı benim gibi böyle bir sorun yaşayan ssd kullanıyorum bu arada içindeki 1 tb sshdyi çıkarıp ssd takmıştım.Sorun ne olabilir fikri olan ?

2 Dakika oyuna girip çıktıktan sonraki değerler-
     Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)
    Oyundan çıktıktan 10 dakika sonraki değerler-
    Oyundaykende 75 derece civarında değerler.

Bu videodada 15.saniyedeki fps düşüşünü görebilirsiniz

• aynı sorun bende de var fps düşmesi ama ısınma değerleri normal havanin sıcaklığından dolayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asiruhh1903 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benimde var hocam. Fazla sistem istemeyen oyunlarda bile fps düşüşü oluyor. Acaba termal macunu mu yenilemek gerekiyor? Çünkü yaklaşık 1 ay önce açtım bilgisayarın için 1 tane toz yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruhh1903

Merhaba herkese 1 1.5 senedir y5070 kullanıyorum fakat son zamanlarda sorunlar yaşamaya başladım csgo da low ayarlarda en az 150 fps de oynamayı sürdürüyordum fps: 170 var:0.6 ms ping:82 ms civarı değerler vardı son zamanlarda oyuna giriyorum pc çok fazla ısnıyor sıcaklık 80 -90 dan aşağı inmiyor ve üstündeki klavyeyi kullanırken rahatsız edicek kadar ısınıyor harici klavye kullanıyorum zaten fakat yine de rahatsız edici bir sorunumda bu pc bu kadar ısınırken cs go da dakikada bir fps 20-30 lara düşüyor var değeri 10 ms oluyor 0-1 arası olması gereken değer var mı benim gibi böyle bir sorun yaşayan ssd kullanıyorum bu arada içindeki 1 tb sshdyi çıkarıp ssd takmıştım.Sorun ne olabilir fikri olan ?

2 Dakika oyuna girip çıktıktan sonraki değerler-
    Oyundan çıktıktan 10 dakika sonraki değerler-
    Oyundaykende 75 derece civarında değerler.

Bu videodada 15.saniyedeki fps düşüşünü görebilirsiniz

benim aklıma gelen sadece fan temizliği ve yazılımsal olabileceği :/ ben senelerdir cs oynadım belki 2003-2004'ten beri, ani ms çıkışlarına sebebiyet ya girilen sitelerden çekilen veriler virüs vs ya da bilgisayarın kendini soğutamadığından. Ayrıca cs go aldım ve hani maçlara falan katılmadan normal kendim vakit geçirmek için oynuyorum dediğiniz gibi bir şey olmuyor hiç :/ dediklerimi deneyin isterseniz, ya da 0 dan güzel bir format işinizi görebilir

• Ayrıca problemsiz şekilde windows 10 kullanan var mı bu cihazda ?
  • Aldığımdan beri ısınma sorunu hariç, bir sıkıntısı olmadı bana. SSD ile kullanıyorum, termal macun değişip ısınma problemini biraz da olsa giderdim. Win 10 ile sorunsuz kullanıyorum.
    Isınma sorunu ile ilgili ufak bir mod denemem oldu, sonuç olumlu olursa onu da paylaşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Aldığımdan beri ısınma sorunu hariç, bir sıkıntısı olmadı bana. SSD ile kullanıyorum, termal macun değişip ısınma problemini biraz da olsa giderdim. Win 10 ile sorunsuz kullanıyorum.
    Isınma sorunu ile ilgili ufak bir mod denemem oldu, sonuç olumlu olursa onu da paylaşacağım.

Peki hangi driverları kullaıyorsunuz paylaşabilir misiniz ? Çünkü lenovonun sitesindeki driverların çoğu eski sürüm ve yenilerin bazıları uyumsuz :/
  • Seskartı sürücüsü y700 ün sayfasından, intel driverları intelin kendi sitesinden, nvidia sitesinden, card reader realtek kendi sitesinden. geri kalanlar y50-70 sayfasından.
    Birde aygıt yöneticisinden sistem aygıtları bölümünü sürücü güncelle menüsünden windows update den update ettirdim.
  • quote:

Seskartı sürücüsü y700 ün sayfasından, intel driverları intelin kendi sitesinden, nvidia sitesinden, card reader realtek kendi sitesinden. geri kalanlar y50-70 sayfasından.
    Birde aygıt yöneticisinden sistem aygıtları bölümünü sürücü güncelle menüsünden windows update den update ettirdim.

tamamdır deneyeceğim teşekkür ederim
  • quote:

Seskartı sürücüsü y700 ün sayfasından, intel driverları intelin kendi sitesinden, nvidia sitesinden, card reader realtek kendi sitesinden. geri kalanlar y50-70 sayfasından.

y700 ün sayfasında bir çok model var acaba hangisi biliyor musunuz bu ses kartı ?
  • win1064bit ses driver
    win7-64bit ses driver

Hangisine ihtiyacın varsa linkten indir.
  • Bilgisayar çok ısınmaya başladı. Sıcak yaz aylarında oyun oynayamayacak mıyız ?
  • _Ritter_ kullanıcısına yanıt
    Termal macun değişimi, alt kapakdaki filtre temizliğiyle, ısıyı düşürebilirsin.
  • Arkadaşlar bende bu bilgisayardan almak istiyorum i5 yada i7 li modelden 2. el satmak isteyen olursa bana pm ile ulaşsın

• Arkadaşlar ısınma sorunundan muzdarip olanlar linke bir göz atsın.
    http://forum.donanimhab...40772//tm.htm#118040772
  • jackal-tr J kullanıcısına yanıt
    abı bende bu bılgısayarda var dun csgo oynarken bı anda kapandı sonra EFI NETWORK 0 FOR IPv4 BOOT FAILED HATASI VERIYOR.(BOOT MENUSUNE GIRDIM HARDDISK NOT DETECTED YAZIYO ) sonra default boot devıce mıssıng or boot faıled ve no bootable devıce -- please restart system yazıyo yardımcı olur musun
  • bir önceki yazımdan kısa bir süre sonra kendim bilgisayarı açabildim lenovo solution center programı ile bilgisayar bileşenlerini tarattım HDD hiç bir testi geçemedi ve program otomatik lenovo supporta rapor yolladı ve sonrasında lenovo'dan bana gelen mailde laptop da donanımsal sıkıntı olduğu servis formu doldurarak yollamamı istediler ama o sıra laptop çalışıyordu ve yollarsam 1 ay civarı geri gelmeyecekti ve işlerim aksayacaktı yollamadım ve bugüne kadar idare etti ama bugün itibariyle mefta oldu mecburen yollayacağım fakat aynı saçma HDD yi takıp yeniden yollayacaklar SSD alsam acaba ölü HDD icindeki orjinal windowsumu (recovery kısmını) nasıl alıp SSD aktarabilirim
  • Bende ısınma sorunu yüzünden ikinci kez pc yi garantiye yolladım inşallah ilki gibi format atıp yollamazlar

• edibb181 E kullanıcısına yanıt
    Bir kerede ben yollamisitim anakarti değişmişlerdi.belki sende de ayni olur.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.