Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim makine de aynı şekilde disk %100 kullanımdan dolayı kasıyor. teknik servise yollasam değişim yaparlar mı acaba?
  • Selamün Aleyküm,

Yakın zamanda karşılaştığım bir sorun var, bu soruna denk gelen veya çözümü bilen?

Laptopta yeni kurulan bir oyuna girerken veya Windows Deneyimi Dizini'ne girip Derecelendirme yaparken fare meşgul (yuvarlak sürekli döner ya) şeklinde bir simge gözüküyor ve simge oturumu kapatıp açmayana kadar [yada reset atmadan] fare tıklama yapmıyor. Yani fare simgesi meşgul den bir türlü eski haline gelmiyor. Benim aklıma sürücülerle ilgili olabileceği geliyor ama tam emin olamadım, sorun touchpad den kaynaklanmıyor [harici mouse da aynı] yazılımsal olsa gerek

Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Hayırlı akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 17 Mayıs 2016; 22:23:28 >
  • Bilgisayarım uyku modu alıp uyandırdığım arada bir açılırken enerjiyi bir anda kesiyor öyle olunca bilgisayar kendinden geçiyor araştırdım ama hiçbir çözüm yolu bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstksk

Bilgisayarım uyku modu alıp uyandırdığım arada bir açılırken enerjiyi bir anda kesiyor öyle olunca bilgisayar kendinden geçiyor araştırdım ama hiçbir çözüm yolu bulamadım

Aşağıdaki sürücüler linkinden işletim sistemini seç,enerji yönetimi balığı altındaki herşeyi yükle, birde lenovo utility yazılımını yükle, sorunun muhtemelen düzelecek.
    Sürücüler

• drk_m kullanıcısına yanıt
    bakalım olur umarım cevabınz için teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_siverekli

Selamün Aleyküm,

Yakın zamanda karşılaştığım bir sorun var, bu soruna denk gelen veya çözümü bilen?

Laptopta yeni kurulan bir oyuna girerken veya Windows Deneyimi Dizini'ne girip Derecelendirme yaparken fare meşgul (yuvarlak sürekli döner ya) şeklinde bir simge gözüküyor ve simge oturumu kapatıp açmayana kadar [yada reset atmadan] fare tıklama yapmıyor. Yani fare simgesi meşgul den bir türlü eski haline gelmiyor. Benim aklıma sürücülerle ilgili olabileceği geliyor ama tam emin olamadım, sorun touchpad den kaynaklanmıyor [harici mouse da aynı] yazılımsal olsa gerek

Hayırlı akşamlar

?
  • Merhaba arkadaÅŸlar
    Yaklaşık 6 ay önce lenovo y5070 laptop aldım ve pek az kullanıyordum servise gitmeden önce en son açmamın üzerinden iki hafta geçmişti ve en son açışımda açılmadı servisten geldikten sonra ilk fark ettiğim ısınma probleminin olması ve bunun sonucunda özelliklerine tekrar baktım 4GB olan ekran kartı 2GB gözüküyor tekrar servise göndermeyi düşünüyorum peki böyle bir problem ile karşılaşan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaÅŸlar
    Yaklaşık 6 ay once lenovo y5070 laptop aldım ve pek az kullanıyordum servise gitmeden once en son acmanin üzerinden iki hafta gecmisti ve en son acisimda acilmadi servisten geldikten sonra ilk fark ettigim isinma probleminin olmasi ve bunun sonucunda ozelliklerine tekrar baktim 4GB olan ekran karti 2GB gozukuyor tekrar servise gondermeyi dusunuyorum peki boyle bir problem ile karsilasan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar geçen yıl mart ayında aldığım lenovo y5070 laptop bir kaç gündür açılırken sıkıntı çıkarıyordu (siyah ekranda ki lenovo yazısı geliyor orada kalıyordu) ve açılınca da arada takılma yapıyordu ve bugün eve geldim bilgisayarı açmak istedim fakat siyah ekrandaki lenovo yazısı geldi ve orada kaldı ilerlemiyor bazen altında o ufak topcuklar dönüp duruyor fakat açılmıyor bazen o topcuklarda takılı duruyor ne kadar beklersem fark etmiyor açılmıyor bende açma tuşunun yanındaki ufak düğmeye basıp (format düğmesi diyeceğim) format atayım dedim fakat loading files diyor orada da takılıp kalıyor sonrasında da boot menejer ile ilgili hata ekrana geliyor ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen

bu arada bu güne kadar açılması bir kaç saniye sürerdi çok hızlı bir şekilde açılıyordu bazı arkadaşlarda olan yavaş açılma gibi problemler bende yoktu ama şimdi hiç açılmıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Kardeş, yabancı forumlarda tek bir çözüm buldum diyen var , oda intel managemet engine versiyonunu 9 da düşürdüm, düzeldi demiş.
    Ben denemedim, ama istersen aşağıdaki linkten indirip deneyebilirsin. Umarım sorunun çözülür.
    Not: işletim sistemin win 10 sa maalesef 9 versiyonu yok yazılımın.
    Aişağıdaki win 8.1 için olanı:
    win 8.1 IME v9

EyvAllah araştırma / cevap için çok teşekkür ederim... Sorun devam ederse, denemekten başka çaremiz kalamayacak gibi :)

Nvidia driverının hangi sürümünü kullanıyorsun ? Stabil olan hangi sürüm acaba? Şuan [güncel olan] 364.72 sürümünü kullanıyorum, bilgisayar açılırken [windows 7 64 bit] "Hoş Geldiniz" yazısında kısa süreli bir donma oluyor, Nvidia'nın driverı yüklü değilken donma filan olmuyordu

quote:

Selamün Aleyküm,

Hayırlı akşamlar

Laptobun "Hoş Geldiniz" yazısında ki hafif donması ve mouse nin meşgul den normal haline dönmemesinin nedeni Synaptics (touchpad) driverının güncel olmamasından kaynaklanıyormuş. Üreticinin kendi sayfasından indirdiğim driver ile güncelledim, şu ana kadar herhangi bir sorun yok. Lenovo'nun kendi sitesindeki y50-70 ile ilgili driverların neredeyse tamamı eski sürüm, bu yüzden driver indireceğiniz zaman donanım üreticisinin kendi sitesinden indirmenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_siverekli -- 23 Mayıs 2016; 20:10:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: legolas0650

arkadaşlar geçen yıl mart ayında aldığım lenovo y5070 laptop bir kaç gündür açılırken sıkıntı çıkarıyordu (siyah ekranda ki lenovo yazısı geliyor orada kalıyordu) ve açılınca da arada takılma yapıyordu ve bugün eve geldim bilgisayarı açmak istedim fakat siyah ekrandaki lenovo yazısı geldi ve orada kaldı ilerlemiyor bazen altında o ufak topcuklar dönüp duruyor fakat açılmıyor bazen o topcuklarda takılı duruyor ne kadar beklersem fark etmiyor açılmıyor bende açma tuşunun yanındaki ufak düğmeye basıp (format düğmesi diyeceğim) format atayım dedim fakat loading files diyor orada da takılıp kalıyor sonrasında da boot menejer ile ilgili hata ekrana geliyor ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen

bu arada bu güne kadar açılması bir kaç saniye sürerdi çok hızlı bir şekilde açılıyordu bazı arkadaşlarda olan yavaş açılma gibi problemler bende yoktu ama şimdi hiç açılmıyor

arkadaşlar bilgisayar bir buçuk saat sonunda dosyaları yükleyemeyeceğini anladı ve usb ile format atmamı önerdi fakat usb ile format denememde de windows/system32/winload.efi ve bir sürü sıfırlı bir hata verdi ne yapabilirim ve bilgisayardaki sorun hakkında fikri olan varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legolas0650 -- 23 Mayıs 2016; 21:07:38 >

• son güncellemeler yüzünden oldu bence bende de donma oldu bütün oyunlarım silindi geri yükleme ile tekrar oyunlarımı yükledim bi baktım güncelleme sonrası gene siyah bi ekran allahtan düzeldi yoksa kırasım geliyordu pcyi
  • arkadaşlar hdd teste tutuyorum ve testte
    targeted read test
    funnel seek test
    smart short self test
    bu üç kısımdan geçemiyor ne oldukları hakkında pek bilgim yok yardımcı olurmusunuz hdd gitmişmi yaşadığım tüm bu sıkıntılar bunlarla alakalı olabilirmi
  • quote:

quote:

arkadaşlar geçen yıl mart ayında aldığım lenovo y5070 laptop bir kaç gündür açılırken sıkıntı çıkarıyordu (siyah ekranda ki lenovo yazısı geliyor orada kalıyordu) ve açılınca da arada takılma yapıyordu ve bugün eve geldim bilgisayarı açmak istedim fakat siyah ekrandaki lenovo yazısı geldi ve orada kaldı ilerlemiyor bazen altında o ufak topcuklar dönüp duruyor fakat açılmıyor bazen o topcuklarda takılı duruyor ne kadar beklersem fark etmiyor açılmıyor bende açma tuşunun yanındaki ufak düğmeye basıp (format düğmesi diyeceğim) format atayım dedim fakat loading files diyor orada da takılıp kalıyor sonrasında da boot menejer ile ilgili hata ekrana geliyor ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen

arkadaşlar bilgisayar bir buçuk saat sonunda dosyaları yükleyemeyeceğini anladı ve usb ile format atmamı önerdi fakat usb ile format denememde de windows/system32/winload.efi ve bir sürü sıfırlı bir hata verdi ne yapabilirim ve bilgisayardaki sorun hakkında fikri olan varmı acaba

Kardeş muhtemelen win10 yükseltme yapmışşsın. O nedenle onekey recovery çalışmaz. Usb format atmada ise normal şartlarda sorun çıkarmaması lazım.
    Media creation tool ile win 10 home sürümünü indirip belleğe kur(program bunu kurulumu otomatik yapıyor), daha sonra tekrar format atmayı dene.
    Olması lazım. Ben aynı yöntemle sorunsuz formatlıyorum.

windows 10 a yükseltmedim hep 8.1 de kullandım
  • legolas0650 L kullanıcısına yanıt
    Kardeş, o zaman kronik HDD sorunu sende de başgöstermiş. Harddiski buna benzer nedenlerle mefta olan arkadaşlar olmuştu,
    garantisi vrsa , yollamaktan, yoksa yeni bir HDD ile denemekten başka çare yok gibi.
    kronik sorunu nasıl bir sorun daha açıklayıcı yazabilirsen sevinirim ona göre ssd almayı düşüneceğim çünkü.
    bilgisayara format atıp açabildikten sonra bende fark ettim hdd bir sıkıntı olduğunu alet resme tekliyor düşe kalka çalışıyor suan sürekli takılmalar okuyamamaktan kaynaklı program hataları alıyorum
  • quote:

kronik sorunu nasıl bir sorun daha açıklayıcı yazabilirsen sevinirim ona göre ssd almayı düşüneceğim çünkü.
    bilgisayara format atıp açabildikten sonra bende fark ettim hdd bir sıkıntı olduğunu alet resme tekliyor düşe kalka çalışıyor suan sürekli takılmalar okuyamamaktan kaynaklı program hataları alıyorum

Kronik sorun, HDD kaynaklı takılmalar, HDD bilgisayar boştayken bile %80-100 arası çalışması, ve bir süre sonrada mefta olması şeklinde.
    SSD alacaksan hiç bekleme derim, Aldığına asla pişman olmazsın.
  • r00tsecurity R kullanıcısına yanıt
    Hocam bayağı geç gördüm kusura bakma.. Benim HDD'yi değiştirdiler muhtemelen değişirler ancak özensiz iş yapıyor Lenovo servisi imkanınız varsa SSD alıp takın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraltay67

Arkadaslar selamin aleykum iyi forumlar. 1 yilini doldurmamis Lenovo y5070 cihazim var. Bu arada degisimden sifir aldigim 3.cihazim.

Daha demin farkettim alt kasadaki vidanin bir tanesi dusmus. Bu nasil olabiliyor sizce. Cihazin icinden de bir citirdama geliyor elinize aldiginda ufak bir parca cikmis yerinden gibi. O kadar ciddi titizlikle kullanidigim cihazdaki bu sorunla karsi karsiya gelmis olan var mi veya kullananlar arasinda bana yardimci olabilecek bir arkadas varsa cok memnun kalirim cunku Lenovo nun bu tip sorularindan midem bulanmaya basladi cidden

Tesekkurler saygilarimla
    Bu mesaja eklenen görseller:

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)

Ya ben hiç bu kadar para verip bu kadar rezil kepaze olacağımı tahmin etmiyordum :) aynı olay bende de oldu fellik fellik vida aradım :D çok saçma bişey ya aynı şekidle tek vida düşmüş karşısındaki duruyor ve dediğiniz gibi de klavyeyi kastırmaya başlıyor3 aydır falan tek vidasız kullanıyorum :/

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.