Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de bilgisayardan memnunum. kronik bir soruna rastlamadım.
  • Öncelikle merhaba, cuma günü cihazı satın alarak aranıza katıldım. Ancak aldıktan sonra Windows 8'in kullanacağım programlarla(matlab,autocad,ansys,solidworks) uyumsuz olduğunu söylediler ve bu yüzden windows7'ye geçirmek için izin istediler ve bende konuya tam hakim olmadığım için izin verdim. Ancak windows7 ile açılış süresi 1 dakika 40 saniye ve yaklaşık 30 saniyede internete bağlanmasını bekliyorum. Açıldıktan sonra hiç bir sorun yok her şey gayet hızlı. Ancak bu geç açılma kafama takıldı. Sizce bunun sebebi ne olabilir ? Ve bugün kullandığım programların win8 ile uyumlu olduğunu öğrendim. Geri döneceğimi düşünerek win8 yedeğini almışlardı, siz olsanız win8'e geçer miydiniz bu durumda. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    i7li olan model
  • samet8758 kullanıcısına yanıt
    merhabalar, hayırlı olsun bilgisayarınız, win 8i tek geçerim ben. saydığın programlar neredeyse her yıl güncellenen programlar kendilerini yeni windowslara uyarlamamaları saçma olur bence. bende win 8.1e yüklü matlab 2013b 64bit var gayet güzel çalışıyor. diğer programlarda da sorun çıkmaz.
  • Cevabınız için teşekkür ederim, en kısa zamanda win8.1e geçiş yapacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayar 2 dakikadan uzun sürede açılıyor bunun için çözüm yok mu acaba ? Bütün driverlar güncel , intel rapid yüklü ama çok geç açılıyor yardımcı olursanız sevinirim.
  • Cihazın fanından "click" tıkırtı sesi geliyor. Normal fan sesi dışında gelen bu sesihttp://picosong.com/LFqC/ linke tıklayacak dinleyebilirsiniz. Bu tıkırtı sesi donanımsal bir sorun mudur? Cihazın tüm sürücüleri ve bios sürümü güncel.
  • arkadaşlar cihazı bende aldım harfidkste cızırtı sesi geliyor hani elektrik kaçağı olur ya öyle bir ses sanki sizce ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: qral623

arkadaşlar cihazı bende aldım harfidkste cızırtı sesi geliyor hani elektrik kaçağı olur ya öyle bir ses sanki sizce ne yapmalıyım

her cihazda var hocam o ses fazla kafaya takmamak lazım, fandan gelen ıslık gibi ötme sesi de var her cihazda
  • cihazı cumartesi günü media marktan aldım kafayı yiyecem yemin ediyorum hiç beklediğim gibi deil geç açılıp geç kapanıyor kulaklığı takıyorum jak girişine hani patanaj çekiyor ya öyle bi ses çıkıyor yemin ederim verdiğim paraya yazık diyosun lenovoya mail attım servise getirin diyorlar 4 günlük cihaz allah aşkına servisemi yollanır
  • Arkadaşlar linkte verdiğim ram lenovo y50 ile uyumlumudur??

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl10-notebook-ram.html#galeri
  • Bu bilgisayardaki geç açılma sorunu düzelmeyecek herhalde. Bir ara ilk mesaj da gösterilenleri yapınca düzelmişti daha sonra tekrar eski haline döndü. Kapatmıyorum bilgisayarı bekleme moduna alıyorum hep. Ayrıca açılışta disk kullanımı %100 oluyor tarayıcıya bile giremiyorum. Hem bilgisayar geç açılıyor onu bekle birde %100 disk kullanımı 5 dk sonra düzeliyor onuda bekleyince bilgisayarınız 10 dk içinde hazır. 3000 liralık bir bilgisayar için mükemmel hız değil mi ?

Edit: Yazmayı unutmuşum. Wifi de hiç iyi çekmiyor. 50 lirayada gidip usb li wifi antenlerden aldım rezillik dizboyu almayın arkadaşlar tek tavsiyem budur. Forum sitelerine bakıyorum benim donanım da mı sorun var diye yok arkadaş herkes aynı şeylerden şikayetçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazenidd -- 25 Şubat 2015; 23:21:34 >
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    qral623 Q kullanıcısına yanıt
    Fatura tarihine göre 30 gün içinde iade ve değişim hakkınız mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkman -- 26 Şubat 2015; 1:11:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ben de y50 almıstım 2 ay kadar önce gayet iyi gidiyordu ama bu akşam ekran parlaklıgı ayarlanmıyor başına gelen oldumu yada nasıl çözülücek bi problem bilen varmı acaba iyi forumlar herkeze ...

not : Fn ile aşşağı yukarı ok yönünde hareket edebiliyorum ama ekran hep sabit ayarda parlıyor ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JedediaH21 -- 26 Şubat 2015; 21:31:57 >
  • Yok bro bende de aynısı oluyor lolde fps 30 da oynatıyro güç tasarufunda :D
  • Selamlar arkadaşlar, benim sorun fiziksel ''left shift'' tuşu nasıl oldu anlamadım yukarı doğru atmaya basladı herhangi bir zorlama vs ne bileyim yamuk basma durumu falan olmadı yyada ctrl basarken belki altına doğru bastırmış olabilirim ve sorunu fark ettiğimden beridir tuşun altına doğru basınca hemen yukarı fırlıyor ne yapıpta yerine tam oturtabilirim :(
  • Arkadaşlar bu Y50 modelinden 4200H işlemcili gtx860M 4gb 1600mhz ram yeni aldım.. (Vatan bilgisayardan almış olan birisinden 4 aylık kullanılmış olarak 2. el aldım).. Burada da okuduğum şeylere cevap olarak bazı noktalara değinmek ve kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum:

Gördüğüm kadarıyla bir Harddisk'ten ses gelme sorunudur yazılmış gidiyor, öncelikle bu durum hakkındaki yazımı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim:
    Bilgisayarı aldığımda bu sese özellikle en ufak sesin bile olmadığı bir ortamda dikkat ettim ve kulağımı kasaya yakınlaştırarak ancak duyabildim. Yani normalde fark edilemeyecek kadar düşük bir tıkırtı sesi geliyor. Ancak bu çok nadir oluyor, bir süre aralıklı devam ediyor ve kendiliğinden kesiliyor. Çok uzun bir süre boyunca bir daha da olmuyor.
    Ben zaten klasik HDD hızlarından memnun olmadığım için gittim SSD aldım ve eskisini söküp, kendim taktım. Ancak çok ilginç bir şeyle karşılaştım, aynı tıkırtı sesi yine devam ediyor.. Evet belki de inanmayacaksınız ama bu sesin HDD ile hiç bir ilgisi yok, bunu ispatlamış oldum böylelikle.. SSD'den ses gelme ihtimali olmadığına göre, bu tıkırtı başka bir parçadan geliyor bundan emin olabilirsiniz.. Ve sesin en yakın kaynağı ise SuperBass'ın (laptopun altındaki) olduğu yer. Oralarda bir parça buna sebep oluyor ama nedir hala bilemiyorum. (Belki kasayı tekrar açınca o parçanın da ne olduğunu bulurum)..
    Yani pc'de kesinlikle HDD kaynaklı bir arıza , ses vs bulunmuyor.. Kaynak başka..

SSD'yi takmak için kasayı açınca oldukça iyi dizayn edilmiş ve kanallı soğutma sistemleriyle desteklenmiş bir yapı bulunuyor, bu açıdan oldukça profesyonel yapmışlar diyebilirim..

Ses kalitesi şuana kadar gördüğüm ve bizzat test ettiklerim içinde en üst düzey olanlarından birisi, bu kesin..

Klavyesinde hiç bir sorun göremedim, yaşamadım da.. Ancak touchpad'de bazen duraksamalar oluyor kaydırırken, neden olduğunu çözemedim. (mouse kullandığım için de fazla umursamadım).

İşlemci 4200H olduğu için son kapasite kullanınca soğutması için fan sesi artıyor haliyle ama bu sesin yüksek olduğunu söyleyemem. Her H Serisi kullanan laptopta aynı derecede oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla..

Isınma problemi ise neredeyse yok gibi.. 5-6 saat boyunca Call of Duty Advanced Warfare oynadım ve sadece klavyenin sol kısmında normal derecede ısınma oldu. Bundan daha az ısınabilecek Pc var mı piyasada bilmiyorum, o kadar ayrıntılı test edemedim.

En çok konuşulan meselelerden birisi de ekran olmuş.. Bu ekran 1920x1080 Full HD ve hakkını veriyor bence.. 4K çözünürlüğünde videolar izlerseniz youtube üzerinden, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Ancak Full HD ekranı laptoplarda kullanınca (diğer markalarda da) bazı ekstra görüntü ayarları yapmanız kaçınılmaz oluyor. Yapmazsanız, simgeler resimler vs bulanıklaşma olabiliyor. Ya da çözünürlüğünüzü bir kademe düşürmeniz gerekebilir.. Ekran, açısal olarak da tatmin edici. 180 derece görüş açısı yok tabi ki (150 civarlarında görüş açısından tamamen çıkıyorsunuz) ama bu fiyata gayet iyi ve idare eder bir ekran kalitesi var.

Bunlar dışında, bir kaç yazıda da okudum, bazen yavaşlamalar oluyor diyorlar.. Bunun nedeni ise tamamen 4GB ram ile alakalı.. Çok program açıp uzun süre pcyi yeniden başlatmayınca şişme oluyor evet. Zaten Lenovo'nun default yazılımları epey bir tüketime neden oluyor. Kesinlikle 70-80 lira daha verip bir 4gb ram daha almak lazım (henüz ben de almadım, yakında alırım)..

SSD harddiski takınca Windows8.1 açılma hızı ilk Lenovo yazısını gördükten itibaren 11 saniye civarlarında oluyor. (Masaüstü simgelerinin tam olarak gelmesine kadar geçen süre). Kapanma hızı da aynı sayılır.

Şarjı yüzde100 dolu iken, oyun vs oynamadan normal kullanımla ne kadar gidiyor bilmiyorum henüz test edemedim. Ancak Lenovo Energy Manager programını kesinlikle kullanın ve ihtiyacınız olmadığı sürece bataryayı kesinlikle yüzde100 şarj etmeyin. O programdaki koruma modunu açarsanız yüzde 70'e kadar şarj edip kapatıyor ve bu uzun ömürlülük açısından çok çok önemli bir konu. (Bundan önce 6 sene boyunca kullandığım Samsung'da da aynı olay vardı ve 6 sene sonunda hala şarjı 35-40 dakika gidiyordu.)

Klavye, ses, kasa, soğutma teknolojisi ve kanalları, şıklık, GTX860m kart, H serisi işlemci gibi piyasa pclerine göre avantajları oldukça fazla olan bir alet olduğunu söyleyebilirim. Fiyatına göre aylarca araştırmama ve beklememe rağmen bundan iyisini bulamadım, zaten bir kaç marka dışında bunları bir araya getiren yok piyasada..

Şuan aklıma gelenler bunlar oldu, yazdığım ufak tefek şeyler dışında hiç bir problem göremedim. Umarım çıkarmaz da.. Bu fiyatlarda emin olun bundan iyisi yok Türkiye'de.. Monster, Victor, MSI demeyin çünkü hepsini tek tek inceledim ve bu incelikte, bu şıklıkta ve optimize çalışma ayarlarında bir laptop piyasada mevcut değil. Konfigürasyon ve fiyat olarak bu saydıklarım içinde aynı özelliklere sahip aynı fiyatlarda aletler var tabi ki, ama dediğim gibi onları bir arada çalıştıran kasa, ses, ısınma, ağırlık, incelik vs gibi kavramlar sadece bu alette mevcut.. Deneyin, göreceksiniz.

Sorularınız, merak ettikleriniz olursa yazabilirsiniz, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım..
    Bu arada kasayı kendim açıp SSD'yi taktığım için garantisi bozuldu mu bilmiyorum. Böyle bir risk var olabilir, buna dikkat edin. Ama gidip de servise iki vida sökmesi için 70-80 TL para vermek çok anlamsız. Ama garantinin bozulması için de bıraktığım tek iz , vidaların içindeki tornavida izleri.. Onun dışında zaten çok basit ve kompakt şekilde açıp kapatabiliyorsunuz, herhangi bir bandrol vs yok..

Yardımcı olabilmişimdir umarım.. Ama ilk başta yazdığımı tekrar edeyim.. O tıkırtı sesi Harddisk'ten gelmiyor, bundan eminim test ettim onayladım:) Bu aleti alın tavsiye ederim. Sorun çıkarırsa da garantiye verin gitsin yenisini vermek zorundalar sonuçta..

• quote:

Orijinalden alıntı: brkman

Fatura tarihine göre 30 gün içinde iade ve değişim hakkınız mevcut.

Burada izlenilen yol çok önemli. Süreci akıllıca yönetmek gerekiyor. Cihazı akşam sekizde satın aldım sabah iade etmek için gittim. Almadılar. Almazlar. Cihazı onlara tamir için de teslim etmedim. Lenovo Türkiye ile irtibata geçerek direkt servis kaydı açtırdım. Servis cihaza Doa değişim kararı aldı. Mağazaya bu belgeyle gidince işler değişti. Kendileri göndermedikleri için bu belgeyi merkeze onaylatmak için gönderdiler. Üç gün içinde iade işlemi tamamlandı. Garanti kapsamında kendi üzerilerinden göndermiş olsaydım duyduğuma göre ilk önce merkeze gönderip kendileri tamir etmeye çalışacakmış! Çözüm bulunamaz ise yetkili servise veriyorlarmış. Bu en az bir ay demek! Değişim ne zaman olurdu Allah bilir... Bu süreçte Lenovo Türkiye resmen arkamda durdu. Satıcıya acımadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 2 Mart 2015; 7:04:30 >

• Kesinlikle aynı fikirde değilim. Ama şunu belirteyim, ben bilgisayarı pcdepo.com sitesinden yani mağazası olmauan bir firmadanaldığım için -ilk değişim- haricinde hep Lenovo Çözüm Merkezi ile irtibat halindeydim. Çalışanlar müşteri odaklı değil, kriz yönetimini bilmiyorlar ve çözüm sunamıyorlar. Ayrıca Lenovo Genel Müdürlüğü'nden Şebnem ve Deniz isimli iki kişi ile daha bağlantıya geçtim. Bu iki kişi beklenti olarak belli insiyatiflere sahip algısı uyandırırken, çözüm merkezindeki sıfatsız çalışanlardan bi' tık fazlası maalesef degilmiş. Sorun şu ki satın aldığım 3 cihaz da üst üste arızalı çıktı. Bu beklenmeyen bir durum ve bu noktada hem satıcı hem de üretici/dağıtıcı kendini sorumlu hissetmek durumunda fakat bu sorumluluğu salt hukuksal yükümlülüklerle sınırlandırınca samimiyetsiz ve itici bir durumla karşı karşıya kalıyorsunuz. Neden mi? Şöyle ki;

Cihazı Lenovo Onarım Merkezi'ne gönderdiğinizde 1 gün içerisinde bile DOA formu verdiğini varsayalım, müşteri açısından bu bir sonuç değil. Bu form ile beraber arızalı cihazı size gönderiyorlar. Gelen kargoyu satın aldığınız yere gönderiyorsunuz. Satın aldığınız firma arızalı ürün ile DOA formunu işleme alıyor. Bu işlem, Lenovo Türkiye Distribütörü'nden onay geldikten sonra başlıyor. Bu onay için de ben 4 gün bekledim. Onaydan sonra firma yeni cihazı adresinize gönderiyor.

3.defa cihazı değişim için gönderdim ve bugün sabah Lenovo'dan maile göre firma cihaz için yurtdışından parça bekliyormuş. Hemen arayıp sebebini sordum. Gönderdiğim faturada fiyat bilgisi olmadığı için böyle bir şey yapmışlar. Konuştuğum kişi son derece samimiyetsiz ve umursamaz ve kalıp cevaplar verdiği için suratına kapattım ve pcdepo.com ile iletişime geçtim. Şu süreçte Lenovo'dan daha çok anlayış gösterdiklerini söyleyebilirim. Bir ürünü sadece satmakla bitmiyor. Belki bundan sonra kimse benim yaşadığım durumu yaşamayacak, belki kimse benimle empati kuramayacak ama 2 ay içerisinde 4.defa yeni ürün beklediğinizi düşünün. Eğer başından beri süreçte onlarca telefon görüşmesi yapmasam tahminen 2 ay degil 4 ay beklemem gerekecekti. Anlatacak çok detay var. Benim önerim cihazı satın alır ve cihazla ilgili problem yaşarsanız direkt para iadesi isteyin.

• arkadaslar bu bahstettigim cpu nun bu bilgisayara fazla olmasi voltajoni kisma ordan kazandigimiz soguklukla da ekran kartina overlock yapma olayini basariyla yaptim, cpu nun saat degerlerini hic degistirmeden voltaji 70mv azalttim ve gpu core clock degerini 130 memory clock degerini 500 arttirdim, stress testi sirasinda eskiden cpu:95 gpu:65 oluyordu bu modifikasyon sonrasi cpu:86 gpu yine 65 oldu, pcmark11 eski degeri 5135 iken modifikasyon sonrasinda 5604 oldu, yani performans kazanmanin yaninda ustune bir de cpu dan 8-9 derece kazancimiz da olmus oldu, ilk ekran goruntulerini almayi unuttum ama modifikasyon sonrasi tum test goruntuleri aldim simdi yukluyorum
     Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)

• cpu voltaj azaltma için kullanılan program THROTTLESTOP gpu overclock için kullanılan MSI AFTERBURNER aynı anda açılan cpu ve gpu strest testleri P95 ve FURMARK,
    benchmark için 3DMARK11, yüzde 10 performans artışı ve cpu 88i gpu 66yı geçmiyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.