Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende i5'li versiyonunu kullanıyorum.Benim sorunum klavye ve menteşe ile ilgili. Sol shift tuşu arada bir basarken tıklıyor gıcırdıyor gibi.Gıcık edici bir gıcırdama.Sizde de oluyor mu?İkinci sorun ekranı açıp kapattığımda(indirim kaldırdığımda numpadin bulunduğu bölge içeri göçüp kalkıyor.Özellikle Power tuşunun olduğu bölüm.Sizce bu normal mi?
  • bende pc yi aldığımda sol sfift tuşu çıkmıştı 4 5 saat kullanım sonunda kalktı..servise gotürdüm kullanıcı hatası dediler..aynı zamanda touch pad te ufak bi boşluk vardı.. o boşluk olmaması gerekiyormuş.. bisürü kavga gürültü para iadesi aldım.. eğer touch pad te ufakta olsa boşluk vars servise götür.komple tuş takımı touch pad değiştiriyorlar..olurda bu yüzden gidersen tuşlarla ilgili birşey söyleme:) tuşlar kullanıcı hatası yüzünden kalkıyormuş başka kalkma ihtimali yokmuş..
  • Arkadaslar bende yeni alsim harddisk sshd die aldim fakat hdd cikti... Sizce ne yapmam gerekiyor... Bimeksten aldim ve alirken uc magazasinda degisik kisilere sordum biri bilmiyorum dedi diger hepsi sshd dedi kandirilmis olmak cok koyuyor... Gidip cok pis dovesim var adamlari 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS Update 2.0 Eklenmiştir. Performans,ısınma ve kablosuz ağ gibi bir çok iyileştirmeler içerir.
  • Mesajım bulunsun

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal-tr

BIOS Update 2.0 Eklenmiştir. Performans,ısınma ve kablosuz ağ gibi bir çok iyileştirmeler içerir.

Hocam bios update den sonra fandan farklı bi dönüş sesi geliyor sanki.sizde durum nedir?
  • Eskisine göre daha sık çalışıyor ve wasd kısmı eskisi kadar sıcak değil.

• Bios update lle sürekli bir gıcırtı duymaya başladım HDD'den
  • Hocam temmuz gibi alıcam bende vyeni model mi bekleyim ? Msı ge60 lenova y50-70 msı ge62 mknster tulpar t5 arasındayım

• Merhaba dostlar uzun suredir arastiriyorum bu laptopu i7li version kismetse yakin zamanda alicam fakat o kadar cok problemden konusulmus ki almaya korkar oldum. Ayrica pcdepodan almayi dusunuyorum bi kaf ayipli urun gonderdigi seklinde yorumlar okudum bu ne kadar dogru?

• munzox kullanıcısına yanıt
    4 tane cihaz değiştirdim, hepsi de problemliydi. Fakat benim tahminim y50 serisinin hepsinde bazı problemler var, bazı kullanıcılar aldırış etmiyor sanırım.
  • Arkadaşlar konu başında bulunan "Renk ayarlarının Çözümü" maddesinde @jackal-tr , ekstra ekran parlaklığı ve renk ayarları kalibrasyonunu vermiş. Fakat renkle ilgili kalibrasyonu fazlaca yanlış. Daha doğrusu doğru renk ve doğru kontrast oranınını kullanmak isteyen arkadaşlar için yanlış. Aşağıda adresini yazdığım site üzerinden ince ayar yaparak en doğru değerlere ulaştım.

http://www.lagom.nl/lcd-test/all_tests.php#colorbands.png

"SAĞ TIK> Grafik Özellikleri(Intel)> EKRAN" menüsünde "Renk> Temel> Renk İyileştirme" bölümünde;

TÜM RENKLER
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.8

KIRMIZI
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.8

YEŞİL
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.7

MAVİ
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.6

• quote:

Orijinalden alıntı: brkman

Arkadaşlar konu başında bulunan "Renk ayarlarının Çözümü" maddesinde @jackal-tr , ekstra ekran parlaklığı ve renk ayarları kalibrasyonunu vermiş. Fakat renkle ilgili kalibrasyonu fazlaca yanlış. Daha doğrusu doğru renk ve doğru kontrast oranınını kullanmak isteyen arkadaşlar için yanlış. Aşağıda adresini yazdığım site üzerinden ince ayar yaparak en doğru değerlere ulaştım.

http://www.lagom.nl/lcd-test/all_tests.php#colorbands.png

"SAĞ TIK> Grafik Özellikleri(Intel)> EKRAN" menüsünde "Renk> Temel> Renk İyileştirme" bölümünde;

TÜM RENKLER
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.8

KIRMIZI
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.8

YEŞİL
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.7

MAVİ
    Parlaklık= 30
    Karşıtlık= 43
    Gama= 0.6

aynen, bende ilk sayfadaki ayarları yapınca hiç beğenmemiştim, hatta renkler baya şaşmıştır, eve gidince sizin verdiğiniz ayarları denicem çok teşekkürler

• Degistigin 4 urunde y50 miydi? @brkman

• @flexii_87
    Rica ederim. Gama ve siyah/beyaz kontrast değerlerinin optimum değerleri bunlar. Linkteki siteye girip karşılaştırma yapabilirsin, emin olmak için. Özellikle fotoğraf ve video işleyen arkadaşlara bu değerleri öneriyorum.

@munzox
    Evet 4 ürün de Y50-70 (59-432245) modeliydi.

• Laptoptan iyice sogudum vallahi herkesin bi sikayeti var fakat f/p olarak gercekten iyi olmasi cezbetmisti. Fakat sinema ogrencisi olarak shop,montaj gibi programlarla urasiyorum tabi bunun yaninda oyun oynama olarakta istedigimi karsiliyor bu laptop fakat bilemedim y50'de uretim hatasi var sanirim.. @brkman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munzox -- 8 Nisan 2015; 0:18:26 >
  • Pcdepo ve Lenovo ailesi hakkında pek iyi şeyler söyleyemem maalesef. Eğer şansına problemiz bir bilgisayar alırsan pek çok yönden mutlu bir kullanıcı olabilirsin.
  • Arkadaşlar video izlerken anlık takılmalar yaşıyorum. Çözümü bilen varmı

• Kablosuz da ki kopmalara BIOS update deneyebilirsiniz. Program ekle kaldırda intel proset yazılımı olması gerekmekte. Bu programı kaldırmakta çözüm sağlayabilir.
  • Telefon ve bilgisayarı "bluetooth" ile eşleştiriyorum fakat telefon görüşmelerimi ya da telefonda dinlediğim müziği bilgisayara aktaramıyorum. Sürücü ve yazılım güncelleştirmelerini kontrol ettim fakat bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilecek birisi var mı?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.