Şimdi Ara

Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
21
Favori
39.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende i5 olanı var. 10 gün önce aldım fakat şöyle bir sıkıntı var. İşletim sistemi windows 8.1 uyku moduna alıp açtığımda kitleniyor. sonra ekranı kapattığımda uyku moduna geöiyor ve açılmıyor.
    nvdianın en son sürüm driverini kurdum, keza intel graphicste öyle.

uyku moduna aldığında açmak için gü. düğmesine basıp kapatarak açıyorum. haliyle windows sürekli reapir yapıyor. son sıralar repairde çalışmıyor direk sıfırlıyorum.
    nvidia driverin eskisini kaldırmadan güncelemeye çalıştığımda sürekli mavi ekran hatası verdi.güvenli modda kaldırdım açtım.

onekey recovery de fabrika ayarlı backup ı bulamıyor. lenovoyu aradım sorunu anlattım işletim sisteminden dedi yurt dışından dvd gönderiyorlar.

başka bu sorunu yaşayan varmı.

diğer gariplikler windows donuor arada mouse imleci kitleniyor ama klavye çalışıyor bazen ikisi kitleniyor.
    sorun donanımsal mı yazılımsal mı nasıl anlarım.

• Bende de online oyunlarda ping artışı olmaya başladı. Sorun modemde mi diye düşündüm ama modem daha 2 haftalık. Nasıl çözebiliriz bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkman

Telefon ve bilgisayarı "bluetooth" ile eşleştiriyorum fakat telefon görüşmelerimi ya da telefonda dinlediğim müziği bilgisayara aktaramıyorum. Sürücü ve yazılım güncelleştirmelerini kontrol ettim fakat bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilecek birisi var mı?
     Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)

usb kullan şarj aleinin kablosu zaten usb oluyo android kullanıyorsan

• Sorunum o değil, tam açıklayamadım sanırım. Akıllı cep telefonlarını bilgisayardaki bluetooth ile eşleştirdikten sonra telefonu bilgisayardan yönetebiliyoruz. Misal; handsfree telefon görüşmesi yapabiliyoruz ve cep telefonunda açılan müziği telefon yerine anında bilgisayardan dinleyebiliyoruz. Yani aslında bilgisayarın hoparlörünü telefonla eşleştirebiliyoruz. Fakat Intel'ın ağ kartı AC 7260'da bu bahsettiğim özelliği kullanamayan çok insan var forumlarda gördüğüm kadarıyla. Intel ve Lenovo'nun forumlarında herkes dert yanıyor bu durumla ilgili. Yardımcı olmaya çalışanlar ise temiz ve güncel driver&software kurulumu yapmayı öneriyorlar. Fazlaca bilgi kirliliği var etrafta fakat net bir çözümü yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: curufperlit

arkadaşlar bende i5 olanı var. 10 gün önce aldım fakat şöyle bir sıkıntı var. İşletim sistemi windows 8.1 uyku moduna alıp açtığımda kitleniyor. sonra ekranı kapattığımda uyku moduna geöiyor ve açılmıyor.
    nvdianın en son sürüm driverini kurdum, keza intel graphicste öyle.

uyku moduna aldığında açmak için gü. düğmesine basıp kapatarak açıyorum. haliyle windows sürekli reapir yapıyor. son sıralar repairde çalışmıyor direk sıfırlıyorum.
    nvidia driverin eskisini kaldırmadan güncelemeye çalıştığımda sürekli mavi ekran hatası verdi.güvenli modda kaldırdım açtım.

onekey recovery de fabrika ayarlı backup ı bulamıyor. lenovoyu aradım sorunu anlattım işletim sisteminden dedi yurt dışından dvd gönderiyorlar.

başka bu sorunu yaşayan varmı.

diğer gariplikler windows donuor arada mouse imleci kitleniyor ama klavye çalışıyor bazen ikisi kitleniyor.
    sorun donanımsal mı yazılımsal mı nasıl anlarım.

Mavi ekranda sürekli watchh_dog_vailation die bir hata veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle paylasım cok yararlı olmus eline saglık
    bendede aynı makınadan var yanlız lenovo settiing programını bir türlü bulamadım gecenlerde format atmıstım şimdi ise bulamıyorum yardımcı olabılırmısınız?
  • arkadaşlarbende yaklasık 5 aydır lenovo y50 kullanıyorum ve bugüne kadar sıkıntım yoktu. Dün kapattığım dada sıkıntısız dı fakat bugün işten gelip bilgisayarı açtım bilgisayar hdd hep %100 de çalışıyor görünüyor ve bir işlem yapmak imkansız kasılıp tıkanıyor. hiç bir işlem yaptırmadığı için bir çözüm yolu deneyemedim bende recovery tuşuna basıp recovery yapayım dedim fakat recoveryde konuyu açan arkadaşın recovery ile koydugu resimde 6 diye numaralandırdıgı ibre hep %0 ve initializing... deyip bekliyor hiç ilerleme yok saatlerce bekledim yine aynı. Şuan bilgisayarı hiç açamıyorum açınca recovery başıyor ama o kısımda kalıyor
  • Konu için çok teşekkürler.
    7 gün önce istanbul bilişimde GTX 860M maxwell versiyonlusunu aldım. Vatandan alacaktım ama arada dağlar kadar fiyat farkı vardı.Neyse ilk aldığım günler efsane sessizdi.Hem ince hem hafif hem iyi hemde sessiz ne güzel laptop diyordum fakat bir ara hdd %100 kullanıma çıktı ve aşırı ısınmaya başladı onun için birkaç şeyi durdurdum ve o sorunu düzelttim fakat şimdi fan sesi çok geliyor. Yani bir normal laptop kadar ama yeni alınmış ve daha sessiz çalışan bir laptop neden böyle anlamadım.. Bios update yaptım fakat fark etmedi fan tozu giderdim yine aynı. Çok nadir yatakta kucakta kullanırım yoksa hep masada kullanıyorum cihazımı. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
  • Arkadaşlar bios update ettim ama fan sesi arttı ya. İlk aldığım gün baya sessizdi. Şimdi ise sesli çalışıyor daha 1 hafta olmadı.
  • magic34 M kullanıcısına yanıt
    Upload ettiğim linkten dosyayı indirip "C:\Program Files (x86)\Lenovo\Lenovo Settings\" klasörü içerisine çıkarıp, "Lenovo Settings.exe" uygulamasının kısayolunu masaüstüne veya görev çubuğuna alarak kullanabilirsiniz.
  • Bilgisayarın ekran parlaklığı sabit bir yerde takıldı kaldı fn+aşağı/yukarı ok kombinasyonu çalışmıyor sağ tık yapıp ordan ayarladığımda da ayar çubuğu sürkleniyor ancak parlaklık değişmiyor bir çözüm önerisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B26

Bilgisayarın ekran parlaklığı sabit bir yerde takıldı kaldı fn+aşağı/yukarı ok kombinasyonu çalışmıyor sağ tık yapıp ordan ayarladığımda da ayar çubuğu sürkleniyor ancak parlaklık değişmiyor bir çözüm önerisi olan var mı ?

2 kere kapatıp açtım çözülmedi bir kere restart yapınca düzeldi silmeyim burda kalsın belki başkasının da başına gelir
  • ozqur333 kullanıcısına yanıt
    Ben de yaptım ama hiç öyle bir sorun olmadı , eskisi gibi normal yani.. Pc yi ısıtan başka bir program vs vardır muhtemelen,, işlemci kullanımına bakıp analiz edebilirsin ..
  • Bu makineyi alanların genel sorunları anladığım kadarıyla hep HDD kaynaklı.. İçinde gelen SSHD'ler performans olarak çok da iyi olmamakla beraber ısınma, sürekli çalışma, tıkırtı sesi, sistem kitlenmesi vs gibi sorunlar yaşatabiliyor.. Ben 256gb SSD taktım aldığım günden 5 gün sonra, ve şimdiye kadar hiç bir problemim olmadı.. Yani bu aletten performans ve stabil çalışma konusunda beklenti içindeyseniz mutlaka SDD takmalısınız. Şuan piyasada açmadığım oyun olmadı, geneli Full çözünürlükte ve enson ayarlarda.. Bütün işleme grafik vs programlarında oldukça tatmin edici , çünkü H serisi i5 işlemcinin performansı çoğu i7 modelden daha üstün.. Ekran kalitesi de gayet piyasadaki Full HD olanların ayarında, açısal olarak eksik yönleri var sadece..
    Yine de bu aletle ilgili kronik 2 sorun var bütün yabancı forumlarda da gördüm bunu:
    1. Sol shift tuşunda bazen zor basılma ve tık sesi gelme olayı oluyor.
    2. Windows 8.1 64bit işletim sisteminde pcyi uyku modundan uyandırınca , klavye tuş yenilemesi yavaşlıyor ve her defasında Denetim Masasından halletmek gerekiyor.

Bunun dışında anladığım kadarıyla bütün yaşanılan problemler HDD kaynaklı ve şiddetle SSD almanızı öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

arkadaslar bu bahstettigim cpu nun bu bilgisayara fazla olmasi voltajoni kisma ordan kazandigimiz soguklukla da ekran kartina overlock yapma olayini basariyla yaptim, cpu nun saat degerlerini hic degistirmeden voltaji 70mv azalttim ve gpu core clock degerini 130 memory clock degerini 500 arttirdim, stress testi sirasinda eskiden cpu:95 gpu:65 oluyordu bu modifikasyon sonrasi cpu:86 gpu yine 65 oldu, pcmark11 eski degeri 5135 iken modifikasyon sonrasinda 5604 oldu, yani performans kazanmanin yaninda ustune bir de cpu dan 8-9 derece kazancimiz da olmus oldu, ilk ekran goruntulerini almayi unuttum ama modifikasyon sonrasi tum test goruntuleri aldim simdi yukluyorum
     Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri) Lenovo Y50 Destek (Sorular,Sorunlar ve Çözümleri)

biraz geç oldu ama hocam oyunlarda fps olarak getirisi ne kadar oldu ?

edit: yeni gördüm %10 artış oldu demiş
    kendi yaptığım iki test ekliyorum
    OC'suz
    OC'lu core+135 memory+500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byhtk -- 15 Haziran 2015; 21:37:28 >

• Arkadaşlar laptopun ön sağ tarafı çok hafiften havada kalıyor mu? Öyle çok aman aman değil dediğim, dikkat edilmeyecek derecede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • byhtk kullanıcısına yanıt
    aynen sendeki gibi yüzde 10 artış oldu gtx 960m ile aynı olmuş oluyor ki 960m ile 860m birebir aynı çekirdeği kullanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

aynen sendeki gibi yüzde 10 artış oldu gtx 960m ile aynı olmuş oluyor ki 960m ile 860m birebir aynı çekirdeği kullanıyor

Bu kadar yüksek kazanç olması şaşırttı açıkçası %10 dan fazla
    Peki hiç voltajla oynama yaptınmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

Arkadaşlar laptopun ön sağ tarafı çok hafiften havada kalıyor mu? Öyle çok aman aman değil dediğim, dikkat edilmeyecek derecede.

Çok simetrik bakamayabilirim ama bende öyle bir durum yok hocam

• byhtk kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam. Benim dediğim ekran açık olduğunda bayağı bir hissediliyor dokununca. Resmen havada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.