Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Göndermemeniz tavsiye olunur. Sizi rahatsız ediyor ve garanti kapsamında ise gönderin
  • Herkese iyi günler 2 senedir Lenovo Y50 serisini kullanıyorum. Kasasından tutun klavyesine, tuş takımına hastayım ama ne varki şu ekran kalitesine ürünü aldığım günden beri takmış durumdayım. Eşimin Toshibasını kullanıp kendi bilgisayarıma geçtiğimde off poff çekiyorum bu makineye bu yapılır mı diye hep soruyorum. Artık panelimi değişmeyi bile düşünüyorum beni dizüstü bilgisayarımdan soğutuyor. Öneriniz varsa dinlemek isterim.
    Bu arada bunu söylerken alsam yine Lenovo almayı düşüneceğimi belirtmek isterim. Benim için servis hizmeti çok önemli. Ücretli değişim için gönderdiği birkaç tuşunu çizmiş olduğum (Daha doğrusu eşimin LOL oynarken tırnaklarının işkencesine dayanamayan Q ve W tuşları) klavyemi ve harddiskimi ücretsiz değişen LENOVO Servisine buradan teşekkürlerimi tekrar sunarım. Ve son olarak ekran çerçeveleri biraz daha zarif olabilirdi. Gerçi yeni model Y serisinde bunu düzeltmişler. ;) :) herkese İyi forumlar, İyi çalışmalar, İyi eğlenceler....

• quote:

Orijinalden alıntı: oktaytoksoz

Herkese iyi günler 2 senedir Lenovo Y50 serisini kullanıyorum. Kasasından tutun klavyesine, tuş takımına hastayım ama ne varki şu ekran kalitesine ürünü aldığım günden beri takmış durumdayım. Eşimin Toshibasını kullanıp kendi bilgisayarıma geçtiğimde off poff çekiyorum bu makineye bu yapılır mı diye hep soruyorum. Artık panelimi değişmeyi bile düşünüyorum beni dizüstü bilgisayarımdan soğutuyor. Öneriniz varsa dinlemek isterim.
    Bu arada bunu söylerken alsam yine Lenovo almayı düşüneceğimi belirtmek isterim. Benim için servis hizmeti çok önemli. Ücretli değişim için gönderdiği birkaç tuşunu çizmiş olduğum (Daha doğrusu eşimin LOL oynarken tırnaklarının işkencesine dayanamayan Q ve W tuşları) klavyemi ve harddiskimi ücretsiz değişen LENOVO Servisine buradan teşekkürlerimi tekrar sunarım. Ve son olarak ekran çerçeveleri biraz daha zarif olabilirdi. Gerçi yeni model Y serisinde bunu düzeltmişler. ;) :) herkese İyi forumlar, İyi çalışmalar, İyi eğlenceler....

Hocam ekrandan ne gibi bir şikayetiniz var? Mat olması mı canınızı sıkıyor.?

• Arkadaşlar merhaba, Lenovo Y50-70 i5 model laptop kullanıyorum alalı 1 sene oldu. İlk başlarda memnundum fakat oyunlarda ve normal internette gezerken kasma sorunu yaşıyorum. Bu yüzden ram yükseltmesi yapmak istiyorum. 8 gblık ram tavsiye edebilirmisiniz? 8 gb alınca 12 gb olucak yeni oyunları açmaya yetermi acaba ? Özellikle Bf1.
  • pinkcrow7 kullanıcısına yanıt
    Mat olmasınında etkisi var evet. Belki mat ekran daha iyi parlama yapmaz aydınlık ortamlarda rahat edersiniz diyeceksiniz ama en azından Toshiba L50-C-17K modeli ile karşılaştırma imkanına sahibim. İkisinide surekli kullanıyorum bana hem renk parlaklığı olarak çok daha iyi geliyor bana hemde gözümü çok daha az yoruyor.
  • oktaytoksoz O kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağıdaki linkde renk konusyla ilgili ayarları pylaşmıştım,
    bakın belki ekrana olan soğukluğunuzu bir nebze olsun giderir.
    https://forum.donanimhaber.com/m_117831501//tm.htm#117831501
  • quote:

Orijinalden alıntı: drk_m

Hocam aşağıdaki linkde renk konusyla ilgili ayarları pylaşmıştım,
    bakın belki ekrana olan soğukluğunuzu bir nebze olsun giderir.
    https://forum.donanimhaber.com/m_117831501//tm.htm#117831501

Hocam şimdi işteyim eve gider gitmez deniyorum hemen. İlgin için teşekkür ederim Lenovo Y serisi hakkında diğer yorumlarınızı da okudum. ;) Ama olmadı şu paneli değişcem ben deli ediyor beni :
  • Laptopu alalı 1 sene olmadı ama hiç memnun değilim mesela lol oynarken ani fps düşüklükleri yaşıyorum ve aşırı ısınıyor. Bugün csgo indirdim oyniyim dedim 10 dk oynadıktan sonra 85 90 dereceleri görmeye başladı ve oynayamadım. Boştaykende internette gezinirken falan kasmalar yaşıyorum. Youtubede video izlerken tam ekrana alınca ani donmalar oluyor. Ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz..
  • perfectci008 P kullanıcısına yanıt
    Fan ızgara temizliği + macun ve termal pad değişimi (her ikiside kaliteli olursa iyi olur.)
    Thermal pad kalınlıkları ; 0,7mm ve 1mm.
    Donmalar için, intel rapid depolama teknolojisini çalıştır, başarıma tıkla, devredışı bırak'a tıkla.
    Üzerinde gelen sshd yi kullanıyorsan takılma sorununu rapid depolama ile çözmüştü arkadaşlar.
    Ama makinadan performans istiyorsan, SSD şart. Makina adeta kanatlanıyor SSD ile.
  • Arkadaşlar merhaba, Lenovo y50-70 i5 modeline bu ram uyumlumudur?http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-impact-black-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-hx316ls9ib-8-p-BD304932

2. slota takmayı düşünüyorum. Şuanda 4gb ram var. Yardım ederseniz sevinirim.
  • mstrz M kullanıcısına yanıt
    Çalışır sorun olmaz .
  • Bilgisayar çok ısınıyor. Önceden oyunları oynarken hiç donma takılma olmazken, aynı oyunları şimdi açtığımda donma takılma oluyor sürekli. Hayatı zehir etmeye başladı. Bunun sebebi nedir? Donanımsal mı yoksa yazılımsal mı? Bilgisayarı formatlasam düzelir mi yoksa içini açıp termal macun falan değiştireyim mi?

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?
  • donerchief kullanıcısına yanıt
    Fan ve ızgara temizliği, macun ve termal pad değişimi.
    Sorununu çözecektir.
    Ben 3. değişimde ideal sıcaklığı yakaladım, extra bilgi olarak bulunsun.
  • quote:

Fan ve ızgara temizliği, macun ve termal pad değişimi.
    Sorununu çözecektir.
    Ben 3. değişimde ideal sıcaklığı yakaladım, extra bilgi olarak bulunsun.

Şu an cihazın garantisi bitmedi. Bu işlemleri açıp kendim yapabilirim ama garantisi bozulacağı için açmadım daha. Sizce bunları yapsam sorun kalkar mı ortadan?
    garanti kapsamında macun değişimi yapılıyor ise servise göndermeniz daha doğrudur. Garantiniz var ise son gününe kadar faydalanınız
  • arkadaşlar benim lenovo y500 vardı anakart değişti. y510p nin anakartı takıldı. eski anakartımdaki gt750m ekran kartı ve 16gb msata ssd elimde kaldı takamıyorum. yani msata girişi küçük olduğu için girmiyor. ekran karı da anakartta gt755m takılı olduğu için yanına gt750m takılmıyor. ikisini de satıyorum. daha doğrusu gt750m ile gt755m takas yapmak istiyorum elinde olan varsa.gerekirse üzerine ücret de ödeyebilirim. msatayı da takas yapabilirim başka msta ile. ilgilenen varsa mesaj atsın lütfen.
    Bende aynı sorunu yaşadım, ve 3. macun ve termal pad değişiminde ideal ısıyı yaakaladım.
    Bu işlemleri yapaken garantisi devam ediyordu. Yani risk senin. Birçok kişi de macun değişimiyle ısı düşüşü yaşadığını belirtiyor, yerli ve yabancı forumlarda. Düşün taşın kararını kendin ver. İstersen servisi arayıp garanti kapsamında macun termal pad değişimi yapıp yapmadıklarını sor. Yapıyorlarsa garantiye gönder.
  • quote:

Bende aynı sorunu yaşadım, ve 3. macun ve termal pad değişiminde ideal ısıyı yaakaladım.
    Bu işlemleri yapaken garantisi devam ediyordu. Yani risk senin. Birçok kişi de macun değişimiyle ısı düşüşü yaşadığını belirtiyor, yerli ve yabancı forumlarda. Düşün taşın kararını kendin ver. İstersen servisi arayıp garanti kapsamında macun termal pad değişimi yapıp yapmadıklarını sor. Yapıyorlarsa garantiye gönder.

Anladım hocam teşekkür ederim. Peki macun ve pad değişimince hangi ürünleri kullandınız? Aldığınız ürünlerin linklerini paylaşabilir misiniz?
    Pad thermal grizzly marka. Maalesef türkiyede yok, ebaydan almıştım.
    Ama bir hatam oldu, ben 1mm ve 0.5mm ısmarlamıştım. Bilgisayarda kullanılan padler 1mm ve 0.7mm kalınlığında çıktı.
    Ama zorda olsa 0.5mm de iş gördü.
    Macun olarak coolermaster mastergel maker kullanıyorum, ama inventus sitesinden noctua marka macun da alabilirsin

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastergel-maker-thermal-macun.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drk_m -- 27 Kasım 2016; 17:20:22 >
  • sol yön tuşu çıktı ne yapabilirim acaba servis dışında
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.