Şimdi Ara

lenovo y510p almak doğru bir secimmidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar asus n550jv alicaktim ama lenovo ekran kartı ile baya bi öne çıkıyor malum. Lenovodan memnun olanda olmayanda var. Sizin fikriniz nedir?

• Piyasada Y510p eski seri ve yeni gelen seri (755M ekran kartlı) mevcut ancak ne kadar düzeltildi yazılsa da işlemcisinde Turbo Boost sorunu var. Notebookcheck aşırı ısınma olduğu için bios özelleştirilerek Turbo boost deaktif edildiğini belirtmiş. Testlerde Turbo çalışıyor görünüyor fakat oyunlara girdiğiniz de 2.4Ghz'i aşamıyor. Yapılan karşılaştırmada "3.nesil i5" işlemci kadar skor alabilmiş. Sadece Ekran kartı olarak karşılaştırmak yanlış olur.

N550 serisinde de son 1 haftadır "code 43 - nvidia ekran kartı yok" hatası alanlar ve çözemeyenler var. HDD'den ses gelmesi kronik olarak bahsediliyor. 2 kişi de klavyedeki tuşların çıktığından bahsetmiş.

Son olarak MSI GE60 serisi var ama ısınma sorunu boost sorunu bir sorun yazıldı. Bios ve firmware update ile çözüldü deniyor ama yinede sorun yaşayan çok.

Aylardır yerli ve yabancı bir çok sitede incelemeleri takip ediyorum. Hepsinde bir sıkıntı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Piyasada Y510p eski seri ve yeni gelen seri (755M ekran kartlı) mevcut ancak ne kadar düzeltildi yazılsa da işlemcisinde Turbo Boost sorunu var. Notebookcheck aşırı ısınma olduğu için bios özelleştirilerek Turbo boost deaktif edildiğini belirtmiş. Testlerde Turbo çalışıyor görünüyor fakat oyunlara girdiğiniz de 2.4Ghz'i aşamıyor. Yapılan karşılaştırmada "3.nesil i5" işlemci kadar skor alabilmiş. Sadece Ekran kartı olarak karşılaştırmak yanlış olur.

N550 serisinde de son 1 haftadır "code 43 - nvidia ekran kartı yok" hatası alanlar ve çözemeyenler var. HDD'den ses gelmesi kronik olarak bahsediliyor. 2 kişi de klavyedeki tuşların çıktığından bahsetmiş.

Son olarak MSI GE60 serisi var ama ısınma sorunu boost sorunu bir sorun yazıldı. Bios ve firmware update ile çözüldü deniyor ama yinede sorun yaşayan çok.

Aylardır yerli ve yabancı bir çok sitede incelemeleri takip ediyorum. Hepsinde bir sıkıntı var.

Hocam 755m sli de turbo boost sorunu devam ediyor mu ona baktiniz mi ?

• Biz bu gidişle laptop alamicaz. Lenovoyu da geçtik ozamn i5 performansli alcaksam almam.Msi param yetse alicam ama 3bin ustu bi fiyat aşar beni. Bütçem 1200+max150 $ . Mühendislik öğrencisiyim Autocad vb programlar kullanicam tabiki de güncel oyunlarida oynamak isterim. Asus un ekran kartı gt 750 m beni fazla taşımaz heralde . En az bi 3/4 yıl kullanmam lazım. Dediğin gibi hepsinde bi sorun var. Fiyat düşer diye bekliyim mi yılbaşında belki msi fiyat düşürür. Yada yeni ürün piyasaya girer. N'apmaliyim sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue1299

Biz bu gidişle laptop alamicaz. Lenovoyu da geçtik ozamn i5 performansli alcaksam almam.Msi param yetse alicam ama 3bin ustu bi fiyat aşar beni. Bütçem 1200+max150 $ . Mühendislik öğrencisiyim Autocad vb programlar kullanicam tabiki de güncel oyunlarida oynamak isterim. Asus un ekran kartı gt 750 m beni fazla taşımaz heralde . En az bi 3/4 yıl kullanmam lazım. Dediğin gibi hepsinde bi sorun var. Fiyat düşer diye bekliyim mi yılbaşında belki msi fiyat düşürür. Yada yeni ürün piyasaya girer. N'apmaliyim sizce ?

Size başka konuda alıntı yapmıştım hocam hatta n11.com da alma şeklini göstermiştim

Teknoloji şans işidir aldığınız gün düşüp ürünüde kırabilirsiniz ve garanti vb. de işlemez anca kasko sağlama alır,

yani beğendiyseniz en uygun ve en sağlam yerden alın gitsin, iyileyende kötüleyende çıkar mutlaka

bkz: iki arkadaşımda var birinde y500, birinde y510 hatta birisi twitchten yayın yapıyor şu an y500 olan, bence gayet güzel ürün,

ha her ürün sorun çıkartır bu bir kullanmaya iki kronik hataya bağlıdır.

Bir bilgisayarcıya gidin sorun, (vatan pc vb. bilgisayarcılar değil) işi bilen önerecek onu alma bunu al diyecek ve dürüst olacak birisi en net cevabı verir.

Bu arada y510p gt755m ve sli değil şu an, y510 gt750m sli ve y510 gt750m olarak üç model var.

sli olan para eder diğerleri alınası değil.

• Biliyorum çok tşk ederim ayrica. Şan işi bencede dogru demişsiniz sorunda orda işte Şansız bi insanim. Ama yapcak bisey yok artık şansımız dönsün laptopu daha oncede dediğim bgibi Autocad, film ve oyun icin kullanicam. Lenovo y510 p sli yi alicam büyük ihtimal alirsam sadecenoteebok yada başka güvenilir bi siye öneriniz varsa ordan alabilirim. Bu arada önceden demiş olmam lazım kredi karti yok büyük ihtimal ödünç bulamamda o yüzden hediye cek işi şimdiden yattı. Siz yerimde olsaydiniz tercihiniz ne olurdu ? Çok kafa agirttim k.b. ayrica.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1299 -- 23 Aralık 2013; 2:07:18 >

• quote:

Biliyorum çok tşk ederim ayrica. Şan işi bencede dogru demişsiniz sorunda orda işte Şansız bi insanim. Ama yapcak bisey yok artık şansımız dönsün laptopu daha oncede dediğim bgibi Autocad, film ve oyun icin kullanicam. Lenovo y510 p sli yi alicam büyük ihtimal alirsam sadecenoteebok yada başka güvenilir bi siye öneriniz varsa ordan alabilirim. Bu arada önceden demiş olmam lazım kredi karti yok büyük ihtimal ödünç bulamamda o yüzden hediye cek işi şimdiden yattı. Siz yerimde olsaydiniz tercihiniz ne olurdu ? Çok kafa agirttim k.b. ayrica.

Ne demek hocam,

hmm... çek işi her türlü olur sanırım nakit alacaksanız??

bir arkadaş vs. peşin ondanda alabilirsiniz aynı sistem ile,

yada direkt peşin alacaksanız, vatanda var diye biliyorum.

Yaşadığınız şehir neresi mesela eğer yakın ise forumdan bile yardımcı olan çıkar peşin parayla alacaksanız .

Durumum olsa alırdım lenovo y510'u malum güçlü makina, alternatifleride fazlaca pahalı.

Tercih sizin kaskolu alın diyeceğim 200-300 tl sanıyorum bunların kaskosu zaten gold vs. var her yerde de yok.

n11.com, vatan, iyi fiyatlarda şu an zaten daha ucuza bulsam mesela 2300'e başka yerde çıksa ürün bende alacağım malum n11.com daki fiyat garantili
    200 tl fark x11=2400 tl çek getirir 2400 çekin değeri de 800-1000 tl civarı

• Evet hocam peşin alicam ayrica istanbuldayim. Netten alışverişe yabanci oldugum için biraz temkinliyim. Ayrica avrupa yakasindayim eger netten alirsam kargo ile alırım. Eger kendim almaya gidersem dönüşte metroya yada metrobüse binicez mecbur makineye bişey olur şimdi yolda kalabalık malum . Üzüntüden aklım çıkar. Vatandan aliyim lenovoyu diyodum 2500 ama % 30 indirim bitmis heralde 2700 yaziyo sitesinde bak şans olayimdan bahsetmiştim sana. Eger peşin alsam vatan ne kadar bir indirim uygular?Gold Kasko olayını tam olarak nedir biraz acarsaniz iyi olur. Son olarak netten mi yoksa vatandan mı almak iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1299 -- 23 Aralık 2013; 2:49:01 >

• Monster MS serisi yeni fiyat/performans ürününü tavsiye ederim.

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6412&urn=460081&lang=tr-TR
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarbeLeeMatkap

quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Piyasada Y510p eski seri ve yeni gelen seri (755M ekran kartlı) mevcut ancak ne kadar düzeltildi yazılsa da işlemcisinde Turbo Boost sorunu var. Notebookcheck aşırı ısınma olduğu için bios özelleştirilerek Turbo boost deaktif edildiğini belirtmiş. Testlerde Turbo çalışıyor görünüyor fakat oyunlara girdiğiniz de 2.4Ghz'i aşamıyor. Yapılan karşılaştırmada "3.nesil i5" işlemci kadar skor alabilmiş. Sadece Ekran kartı olarak karşılaştırmak yanlış olur.

Hocam 755m sli de turbo boost sorunu devam ediyor mu ona baktiniz mi ?

http://www.notebookcheck.net/Review-Update-Lenovo-IdeaPad-Y510p-GT-755M-SLI-Notebook.107108.0.html

Bu konudaki Turbo Boost ve CPU Performance başlıklarına bakabilirsiniz. İlk seriye göre bir düzelme var fakat tam olarak çözülmüş değil gibi görünüyor. Forumda sürekli soğutucu ile kullanmaktan bahsediliyor. Mobilite kalmadığı gibi ısı en büyük düşmanı bilgisayarın. Üreticinin bilerek kısıtlama yapması bunu ortaya çıkarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Monster MS serisi yeni fiyat/performans ürününü tavsiye ederim.

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6412&urn=460081&lang=tr-TR

Hocam gösterdiğiniz laptopa baktim. Istediğim özelliklerin hepsi var açıkçası. Yanlız stok da yok yazıyor ve ayrıca fiyatı 2.700 u buluyor pesin alma ön sipariş durumunda indirim yaptıklarını duydum dogrumudur. Bide çok bekletilyolarmis forumda sipariş veripte bir, bir buçuk ay bekledim diyenler vardı . Ilk kararım asus n550jv c217idi, sonra lenovo y510p oldu. Monster hiç hesapta yoktu. Yine karıştı kafam. Monster ne kadar kaliteli bilemicem ama şu noktada üç cihazdan hangisini almalıyım hiç bi fikrim yok. Param olsa üçünüde alırdım o zaman sıkıntı falan olmazdı

• blue1299 B kullanıcısına yanıt
    Hocam ön sipariş falan kalmadı ağustostan beri hemen teslim ama forumda eskide kalmış olanlar var bu konuda gelişmelerden haberleri yok. Siteyi incelerseniz geleceği muhtemel tarihi de 1-7 ocak olarak belirtmişler. Gelecek olan monsterlar msi ge60-70 serisi zaten. Nasıl derseniz de Monster Msi ve Clevo'dan kasaları alıp parçaları siz seçerek özelleştiriyorsunuz. Peki Msi kasalar birebir aynısı mı derseniz görmediğim için bir şey diyemiyorum muhtemelen tek farkları altın jak girişlerinin olmaması olacaktır
  • Msi yada clevo dan istediğimiz kasaları mi seçiyoruz yani ve bunun için ek bi ücret talep ediyolar mı? Ayrıca Monster kullanıcı yorumlarına baktığımda çok büyük bir kesim olumsuz yorum yapmış. Bugün vatana gidip lenovo y510p ye bakicam. Az bi para vermicem 2.5bin tl gibi rakam verip sonradan keşke bunu degilde şunu alsaydim demek istemiyorum. Ne alicagima hala karar veremedim açıkçası lenovu mu asus n550jv mi yada msi mi monster mi?
  • quote:

Msi yada clevo dan istediğimiz kasaları mi seçiyoruz yani ve bunun için ek bi ücret talep ediyolar mı? Ayrıca Monster kullanıcı yorumlarına baktığımda çok büyük bir kesim olumsuz yorum yapmış. Bugün vatana gidip lenovo y510p ye bakicam. Az bi para vermicem 2.5bin tl gibi rakam verip sonradan keşke bunu degilde şunu alsaydim demek istemiyorum. Ne alicagima hala karar veremedim açıkçası lenovu mu asus n550jv mi yada msi mi monster mi?
    Hemen teslim'e geçtiler, artık bekletmiyorlar. Ön sipariş verdiğiniz zaman bile söz verdikleri tarih aralığında ürünler gönderiliyor. Monster kalite ve performans konusunda ülkemizde seçilebilecek en iyi ürünlere sahip şirket diyebilirim. Zaten Clevo ve MSI konfigrasyonlarından oluşan ürünler sattıklarından aklınızda şüphe kalmıyor.

Monster alırsanız pişman olacağınızı sanmıyorum. Bende eşim için MS-17631 modelini almıştım, yanında 240gb ssd aldım, resmen uçuyor alet.

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Hemen teslim'e geçtiler, artık bekletmiyorlar. Ön sipariş verdiğiniz zaman bile söz verdikleri tarih aralığında ürünler gönderiliyor. Monster kalite ve performans konusunda ülkemizde seçilebilecek en iyi ürünlere sahip şirket diyebilirim. Zaten Clevo ve MSI konfigrasyonlarından oluşan ürünler sattıklarından aklınızda şüphe kalmıyor.

Monster alırsanız pişman olacağınızı sanmıyorum. Bende eşim için MS-17631 modelini almıştım, yanında 240gb ssd aldım, resmen uçuyor alet.
    Ben bugün Monster'dan Kemal Bey ile Q47P150SM02 modeli için görüştüm. Evet peşin alımlarda indirim yapıyorlar. Hatta kişiye özel indirim'de yapılıyor. Telefon açıp görüşebilirsiniz. Kampanyalı bir döneme denk getirirsem ciddi şekilde almayı düşünüyorum.

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=457736&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.UrguHMRdUQZ

• Bi mühendislik öğrencisine tavsiye edermisiniz Monster. Program , film ve olmazsa olmaz oyun icin kullanıcam. Beni bi 4 yıl götursun istiyorum.
  • quote:

Bi mühendislik öğrencisine tavsiye edermisiniz Monster. Program , film ve olmazsa olmaz oyun icin kullanıcam. Beni bi 4 yıl götursun istiyorum.
    bence gayet iyi seçim olur

http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_y510p_59380590_sli_notebook

monsterlar ile alakalı forumda iyi düşünmüyor kimse araştırd derim
  • Yani hocam lenovo sli mi al diyosunuz?
  • quote:

Yani hocam lenovo sli mi al diyosunuz?
    Bilgiyi hiçe sayıp sadece şunu al diyenlere kulak verirseniz cidden paranızı yanlış değerlendirmiş olacaksınız. Gerek Lenovo y510p gerek MSI GE ve GS serisi ürünler performans olarak iyi olmalarına rağmen ısınma sorunu olan ürünlere sahipler. Monster ise Clevo ve MSI GT serisi kasalar kullandığı için ısınma sorunu olmadığı gibi arka kapağın vidalarını söktüğünüz an SSD/HDD sökme takma işlemini bile garanti dışı kalmadan kendiniz yapabilirsiniz, tabi uzun kullanım sonrası fan temizliğini de kendiniz yapmanız mümkün oluyor.

Ayrıca Monster 17613 modelinin konusunu da yazmıştım, burada da söylüyorum, CD-RW bölümüne CD takarken notebook kasasının içine CD kaçırdım, teknik servisi aradığımda yönlendirme yaptılar, tek bir vidayı söküp CD-RW'ı yerinden sökerek içe kaçan CD'i çıkartı CD-RW'ı yerine takıp vidasını sıkıştırararak kullanmaya devam etmiştim. Kısaca bu olaylar hem çok basit şekilde yapılıyor hemde ürününüz garanti dışı kalmıyor. Ben hem aldığım Monster cihazımdan hemde teknik servisin ilgiyle yaklaşmasından çok memnun kaldım. Sizde Monster alırsanız buraya gelip memnuniyetinizi dile getireceğinize eminim.

• Bugün bimeks ve vatana baktım. Vatan koskoca istanbul forumda kuruyemişci kadar dükkan acmis bu yuzden lenovoya bakamadım. Ama asus ve msi ge60 modelini gördüm. Asus gerçekten çok hoş tasarım falan ayrıca msi içinde çok kaba falan diyolar bence gayet iyiydi. Bimekste birisiyle konuştum işte aklimdakiler böyle falan diye bana asusu önerdi . Msi ve monsterin musteri hizmetlerinin kaliteli olmadığını söyledi . Servislik işin çıksa nasıl halletceksin dedi. Adam bi yandan haklı ama öbür yandanda elektronik cihazlardaki garanti olayina ben pek inanmiyorum ya musteri hatasi diyolar yada tamam biz yapicaz ama xx ücreti odemelisiniz vs. Uzun ömürlüluk açısından lenovo yi eledim. Asusa karar kıldım ama senin Monster hakkındaki yorumların da gayet mantıklı. Istanbuldayim yarin yada çarşamba günü sadecenotebook yada ebrardan almayı düşünüyorum. Bu aksam iyice bi Monster da arastiriyim. Bide hocam sizin monster kullanıminiz nasildir yani oyun için mi film yada çizim tasarım gibi ne şekilde kullaniyosunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.