Şimdi Ara

LENOVO Y510P KULLANICILARI KULÜBÜ [Kullanıcılar] [Ürün İncelemesi] [Testler] [SSS] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
849
Cevap
10
Favori
40.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ultra ile high detayın cok bir farkı yok gözle görülen
  • quote:

Orijinalden alıntı: energycatalyst

Ultrada oynayamayacakmiyim bf4 ü

2700 tlye bir laptopta bf4'ü full hd high'da oynuyosun öp başına koy.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: energycatalyst

Ultrada oynayamayacakmiyim bf4 ü

ayarlarını ultra yap msAA 2x yap oynarsın.
  • energycatalyst kullanıcısına yanıt
    oynayabilirsin bende farcry 3, bioshock infinite var bf4 yüklü değil ama yüklüydü windows modunda sorun yaşadım tam ekranda da evga ile oyun içi sıcaklık değerlerini göremediğim için bendeki oyun dosyasında sorun var sanıp sildim ama onu da ultrada tam ekran oynarken hiçbir sorun yaşamadım. yalnız sen niye o sorunu yaşıyorsun bilmiyorum. dengeli veya yüksek performans ayarında ve fişte çalıştırıyorsun değil mi? bildiğim o soruna yol açan tek şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 30 Mart 2014; 22:40:03 >
  • arkadaş ekran görüntüsü almadan hemen önce değerleri sıfırlamış.. minimum sıcaklık ile maksimum sıcaklık aynı derece olamaz ve anki değer ile maksimum arasında da genelde 5-10 derece fark olur.

maralex: lütfen sıcaklık değerlerini hiç sıfırlamadan oyunu açın ve yine hiç sıfırlamadan ya da programı kapatıp açmadan ekran görüntüsü alınız diğer türlü bende sizle aynı değeri görüyorum soğutucunun anlamı yok o zaman. eğer siz sıfırlamadıysanız hwmonitor de sorun var ya da bilgisayarınızda çünkü minimum değer ile maksimum eşit olamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 30 Mart 2014; 22:41:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gigzara

arkadaş ekran görüntüsü almadan hemen önce değerleri sıfırlamış.. minimum sıcaklık ile maksimum sıcaklık aynı derece olamaz ve anki değer ile maksimum arasında da genelde 5-10 derece fark olur.

maralex: lütfen sıcaklık değerlerini hiç sıfırlamadan oyunu açın ve yine hiç sıfırlamadan ya da programı kapatıp açmadan ekran görüntüsü alınız diğer türlü bende sizle aynı değeri görüyorum soğutucunun anlamı yok o zaman. eğer siz sıfırlamadıysanız hwmonitor de sorun var ya da bilgisayarınızda çünkü minimum değer ile maksimum eşit olamaz

Hocam birde arkadaşın batarya seviyesi bu şekilde sizdede ayımı bendekimi düşük  LENOVO Y510P KULLANICILARI KULÜBÜ [Kullanıcılar] [Ürün İncelemesi] [Testler] [SSS]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrStolas -- 30 Mart 2014; 23:51:01 >

• MrStolas kullanıcısına yanıt
    bende designed capasity 52.800 full 53,300 civarı bir şey. bir de % 99 a kadar gayet hızlı bir şekilde doluyor ama %100den sonra da dolmaya devam ediyor bi 10 -15 dakika kadar niye bilmiyorum en iyi pil durumuna alınca problem yok 60 a gelince hemen duruyor tam kapasiteyi kullanırken böyle gördüm bir de film izlerken(wifi kapalı kablo kullanıyorum internet için) 2 saat sürüyor %100den 10 a düşmesi. ama yine de garip arkadaşın 10.000 mWh fazla göstermesi.. sizde kaç gösteriyor?

bu arada az önce exxema nın hwmonitor den değerlerine göz attım o da 62-64 gösteriyor.. bizdekinin göstergesinde mi sorun var nedir..
    acaba şununla alakalı olabilir mi? ben aldıktan 1 hafta sonra yanlışlıkla pil göstergesi sıfırlama işlemi yaptım 2 kere(birincisi yanlışlıktı ikincisini düzeltmek için yaptım) bilgisayarı da mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştım bu süreç devam ederken. bu işlemi de % 90 civarıyken başlatmıştım belki bununla ilgili bir sorun olabilir.siz yaptınız mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 31 Mart 2014; 1:12:07 >

• quote:

bende designed capasity 52.800 full 53,300 civarı bir şey. bir de % 99 a kadar gayet hızlı bir şekilde doluyor ama %100den sonra da dolmaya devam ediyor bi 10 -15 dakika kadar niye bilmiyorum en iyi pil durumuna alınca problem yok 60 a gelince hemen duruyor tam kapasiteyi kullanırken böyle gördüm bir de film izlerken(wifi kapalı kablo kullanıyorum internet için) 2 saat sürüyor %100den 10 a düşmesi. ama yine de garip arkadaşın 10.000 mWh fazla göstermesi.. sizde kaç gösteriyor?

bu arada az önce exxema nın hwmonitor den değerlerine göz attım o da 62-64 gösteriyor.. bizdekinin göstergesinde mi sorun var nedir..
    acaba şununla alakalı olabilir mi? ben aldıktan 1 hafta sonra yanlışlıkla pil göstergesi sıfırlama işlemi yaptım 2 kere(birincisi yanlışlıktı ikincisini düzeltmek için yaptım) bilgisayarı da mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştım bu süreç devam ederken. bu işlemi de % 90 civarıyken başlatmıştım belki bununla ilgili bir sorun olabilir.siz yaptınız mı bilmiyorum

Bendeki değerlerde sizinkiyle aynı  LENOVO Y510P KULLANICILARI KULÜBÜ [Kullanıcılar] [Ürün İncelemesi] [Testler] [SSS]
    Acaba cihazı alındıklarında ilkönce hiç çalıştırmadan 12-18 saat şarz edip sonramı çalıştırdılar ama sonuçta bu piller li-on piller eski dönemde kaldı o önceden şarz edip tam batarya durumları diye biliyorum.Eğer öyleyse 10.000 mWh da çok büyük bi fark önceden şarz etmenim bu fark yaratması bana çok saçma geliyo.Dediğiniz pil sıfırlama olayını bende yaptım yapmadan öncede yaptıktan sonrada değerlerim aynıydı.

exxemanın bilgisayarı 750m olan model ama sonuçta aynı pili kullanıyor. notebookcheck den kontrol edeyim dedim onlar da rakamsal olarak (en azından mWh cinsinden) bi değer vermemişler wifi ile internet kullanımı 2 saat civarı sürüyor demiş. o yüzden internetten de bi karşılaştırma yapamıyorum tüm değerler ya süreyle alakalı ya da mAh

yok onunla alakalı olduğunu sanmıyorum olsa sanırım 10.000 den daha fazla bi fark olurdu bir de eğer sizde de %100 den sonra bi 10 dakika daha dolmaya devam ediyorsa bence o 10.000 lik kısım gösterilmiyor göstergede sorun olmalı. ben bununla alakalı lenovoyu aramıştım ilk şarj yapın demediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 31 Mart 2014; 1:42:19 >
  • quote:

exxemanın bilgisayarı 750m olan model ama sonuçta aynı pili kullanıyor. notebookcheck den kontrol edeyim dedim onlar da rakamsal olarak (en azından mWh cinsinden) bi değer vermemişler wifi ile internet kullanımı 2 saat civarı sürüyor demiş. o yüzden internetten de bi karşılaştırma yapamıyorum tüm değerler ya süreyle alakalı ya da mAh

755m sli serisi 750m sli serisine göre dahada iyileştirilmiş batarya ile geliyor ama benim eski modelinde bataryasında 62000 gösteriyo 'sistem idle sıcaklıkları' altındaki değerlerime bak saçma bi durum var ortada..
    http://77.92.138.243/m_87301825/f_//tm.htm#87343097

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrStolas -- 31 Mart 2014; 1:48:24 >

• Arkadaşlar bende bir ay kadar önce Y510p aldım bimeksten 755m SLI olan versiyonu.Ondan daha önce MSI GE70 2OE almıştım 20 gün sonra iade ettim oyunlarda sürekli sorun çıkardığı için.Lenovodan daha memnunum.Yalnız oda şimdilerde oyunlarda kasmaya başladı çözemedim nedenini tam olarak.Neyse siz hangi soğutuyucu tavsiyedersiniz Y510P için?Malum yaz kapıda havalar ısınacak iyi bir soğutucu lazım olacak
    siz o bilgisayarda da ilk şarj yapmadınız değil mi? o zaman ilk şarjla alakası yok zaten yeni pillerde gerek de yok. yarın bi arayıp sormak lazım lenovoya bende de %100den sonra dolmaya devam ediyor ama kullanırken de serbest atlayış yapmış gibi bayağı hızlı bi şekilde düşmeye başlıyor. dakika olarak değerler hemen hemen aynı.
  • quote:

siz o bilgisayarda da ilk şarj yapmadınız değil mi? o zaman ilk şarjla alakası yok zaten yeni pillerde gerek de yok. yarın bi arayıp sormak lazım lenovoya bende de %100den sonra dolmaya devam ediyor ama kullanırken de serbest atlayış yapmış gibi bayağı hızlı bi şekilde düşmeye başlıyor. dakika olarak değerler hemen hemen aynı.

Yok hocam hiç şarz etmedim direk kullanmaya başladım bi sormak lazım ilginç bi durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrStolas -- 31 Mart 2014; 2:29:56 >
  • balzach B kullanıcısına yanıt
    nasıl bir kasmadan bahsediyorsunuz? ben 1 aydır ara ara oyun oynuyorum günde en az 4 saat civarı pek sorun yok şimdilik. pilde çalışırsa belki kasma yapabilir onun dışında bi sebep yok şimdilik(donanım kaynaklı bir sebep varsa bilemem elinizdeki bilgisayarın donanımsal sorunu olmadığını varsayarak bunu söylüyorum). soğutucu olarak zalman nc3000 kullanan bir arkadaşımız var, coolermaster u2 plus kullanan var her ikisi de 5-6 dereceden fazla bi fark olmadığını söyledi. yani 10 derece soğutmasını bekliyorsan biraz zor. ben henüz almadım soğutucu ama hangi modeli alacaksanız bilgisayarın hava deliklerine hava iletebilen bir model almanızı tavsiye ediyorum çoğu soğutucu bilgisayarın atl touchpad kısmına hava veriyor bizde orası hiç ısınmıyor üst tarafa hava vermesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 31 Mart 2014; 4:25:42 >
  • Burdaki bilgilere göre bahsettiğimiz olay pil enerjisiyle ilgili bi durum;
    Pil kapasitesi, amper-saat (Ah) ile ifade edilir. Watt-saat (Wh) olarak ifade edilen pil enerjisi, pil kapasitesi (Ah) ve voltaj (V) üzerinden belirlenir.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&docname=c01864986#c00596784_cap
    hmm.. bu durumda kapasite hakkında bir şey söyleyemeyiz ama o 10.000 lik fark voltajdan gelebilir bizimkinin voltajı 11.500 onlarınki 12.800. ben yine de bi pil testi yapmak istiyorum öncelikle bi vpn programı arıyorum şimdilik ondan sonra pil için programa göz atarım youtube da engellendikten sonra ve dns ayarları da pek işe yaramadığı için vpn şart oldu bu linkini verdiğiniz yazıya da bi göz atıyorum şimdi en azından pili nasıl kullanmamla ilgili fikir edinmek için
  • Forumları araştırdım bu konuyla ilgili fazla takılmayın bu değerlere ortalama 2 -2.30 saat gider diye yorumlar okumuştum
    yok kapasitesine takılmadım da hp nin sitesinde bu ifadeyi buldum "Dizüstü bilgisayar, 2 haftadan daha uzun bir süre (bir duvar adaptörü ya da masaüstü modülü ile) AC gücüne sürekli takılı kalacaksa, pili dizüstü bilgisayardan çıkarın." ben 10-12 günde bir pilde kullanıyorum ama diğer zamanlarda sürekli ac gücünde çalışıyor(%60 dolu olarak). pili çıkartırsam da elektrik kesildiğinde zarar verebilir. sürekli güçte kalması ne kadar etkiliyor onu da bilmiyorum ama 2 yıl sonra 30 dakikalık şarj kapasitesi ile de kalmak istemiyorum
  • quote:

yok kapasitesine takılmadım da hp nin sitesinde bu ifadeyi buldum "Dizüstü bilgisayar, 2 haftadan daha uzun bir süre (bir duvar adaptörü ya da masaüstü modülü ile) AC gücüne sürekli takılı kalacaksa, pili dizüstü bilgisayardan çıkarın." ben 10-12 günde bir pilde kullanıyorum ama diğer zamanlarda sürekli ac gücünde çalışıyor(%60 dolu olarak). pili çıkartırsam da elektrik kesildiğinde zarar verebilir. sürekli güçte kalması ne kadar etkiliyor onu da bilmiyorum ama 2 yıl sonra 30 dakikalık şarj kapasitesi ile de kalmak istemiyorum

Acaba bzim modellere batarya ayrı olarak satılan bi site varmıki sonuçta bataryasız kullanımda elektrik gidince cihazın zarar görmesini göze alamayız o yüzden yedek batarya şart gibi duruyo

evet benim endişem o. şu an var satılıyor da 2 yıl sonra da hala satılır mı bilmiyorum. başka sitelerdense lenovo servisinden falan almak daha iyi bataryayı. bildiğim kadarıyla ssd sağlıyorlar batarya da satarlar herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.