Şimdi Ara

Lenovo Y510p Termal macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Y510p gt755m sli modeli sahibiyim. Dün akşam bilgisayarımı ameliyat edercesine termal macunlarını değiştirdim çünkü öncesinde altına termaltake massive markalı fanı koymama rağmen assassins creed blag flagte (94 derece) ve far cry 3 ve 4 de (97dereceyi) gördüm. Aldığim zalman gri oje şeklindeki 32 tl lik macunu bakır soğutmanın altındaki ekran kartı yongasına ve işlemci üzerine ve 2. ekran kartına da bilgisayar ilk yapılırken ki miktar kadar (ilk açışım bilgisayarı) uyguladım. Tozlu olan heryerin tozu fırçca ve nefes kuvvetiyle temizledim. Bütün bunlara Rağmen aynı kaldı sıcaklıklar ve bazen 1 ve 2 derece oynayarak eski değerlerinde üstüne çıktı. Bununla alakalı bütün konuları ve forumları okudum.
    Siz söylemeden söyleyeyim.
    Macunu fazla sürmedim bigisayar yapılırken ne kadar sürülmüşse o kadar sürdüm bezelye tanesi kadar
    Kapatırken vidaları gayet güzel sıktım
    Herşeyi yerli yerine oturttum youtube da video var zaten
    Alkol bez yardımıyla eski macunu çok güzel temizledim
    Size sorum:
    Etki etmesi için süre mi gerekiyor?
    Gerekiyorsa ne kadar sürer? Veya başka nerede yanlış yapmış olabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Kurtul -- 3 Temmuz 2016; 5:00:26 >

• Up up yardım bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereken seyleri yapmissin herhangibi eksik yok aklinda suphe olmadigina gorek unuttugun birşeyde yok zaten youtube videolarindada bu modelin cok isindigi videolari var 1. gpu 94 2.gpu 97 falan goruyor...
    Herhalde ben sabit 1 noktada kullaniyor olsam alt kapagini acar sogutucu uzerinde kullanirdim ki yaptigim zamanlar oldu.
    biliyorsun bulundugumuz mevsim geregince klimali ortamda bulunmuyorsaniz ortalik yaniyor.
  • Bende y510p sahibiyim. En son 1 yıl önce garantiye yollayıp macunlarını yenilettim. Fakat kendimi bildim bileli maksimum 99 dereceye kadar çıkıyor ekran kartları. Yani bizim bilgisayar için normal bu sıcaklıklar endişelenecek bir şey yok. Zaten bu nesil ekran kartları ve işlemciler 120 lere kadar dayanabiliyormuş. Bilgisayarı ilk aldığım dönem bende çok korkuyordum bilgisayar 90 ların üstüne çıkınca oyunu kapatıyordum falan fakat gereksiz olduğunu anladım.
  • hocam birincisi macunu bezelye tanesi kadar degil, yonganin parlak yuzeyine zar kalinliginda sureceksin. ikincisi bakir yuzeyin tam oturdugunu anlaman icin. tekrardan sokup yonganin uzrine surdugun macun bakir yuzeye tam olarak gecmisse hic ellemeden ayni sekilde geri takacaksin. eger bakir yuzeyde macunun temas etmedigi yerler varsa bakiri cok zorlamadan milimetrik bukerek temas etmeyen yuzeyi tekrar tepit edeceksin.

bezelye tanesi kadar surdugun icin muhtemelen yogurt gibi her yere akmistir ve dogru taktigindan emin de olsan temas edip etmedigini anlayamazsin. kolay gelsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz hort gibi olacak ama y510p ile bu ülkede benim kadar içli dışlı olan başka son kullanıcı yok. bundan adım kadar eminim. y510p yi soğuk tutmak için yapabileceklerini sıra ile yazacağım;
    1. heatsinkteki vidaların altına 1 mm lik 2 şer adet pul koyacaksın ama heatsinkteki bütün vidalara koyacaksın birine koymayıp pc yi öyle ısıttığın an gpu na veda edersin, aynı işlem 2.kart içinde geçerli.(gırtlak yükte bile her iki gpu da 3,4 derece cpu da ise 6,7 derece kesin düşer. yurtdışındaki sayko arkadaşın biri yapmış ve tr de yapan ilk kişiyim. y510p topiğini incelersen görürsün.)
    2. sıvı metal termal macunlardan süreceksin (ben denemedim ama 1 2 derece azaltır)
    3. vekesin çözümü ise alt kapağı sökeceksin pc en fazla 86 derece görüyor daha fazla ısınmıyor. bu pc nin soğutması gayet yeterli ama gerizekalı lenovo mühendisleri alt kapağı nasıl tasarladı ise pc ye taktığın an ısı 10 15 derece artıyor buda t junction değeri olan 100 dereceye varmasına 2 derece kalması demek (86 vs 98-99 derece).

alttaki filreyi sökmekle uğraşma 1 derece bile soğumaz aksine daha çabuk tozlanmasını sağlar. kesin çözüm için kapağı sök öyle kullan. eğer benim y150p bozulmamış olsaydı frezecide alt kapağın alüminyum olanını ek fan ve hava girişi sağlayacak şekilde yaptıracaktım ama lenovo servisindeki insanımsılar pc yi garanti dışı bıraktı, parası ile yeni anakart aldım bana sıfır yerine yanık anakart gönderdiler gittim yeni pc aldım. ne yap ne et bir daha lenovo marka kürdan bile alma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.