Şimdi Ara

Lenovo z50 laptopta windows ekranı gelmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konu hassas onun ıcın yardımcı olmanızı cok istiyorum. Yaklaşık 4 sene önce trafik kazasında hayatını kaybeden amcaoğlumun laptopundaki fotoğraf,video vb dosyaları hatıra olarak saklamak istiyorduk fakat laptopu actıgımızda windows gelmiyor sadece onekey recovery ekranı gelıyor ne yaptıysam windowsa ulasamadım. Laptop markası lenovo z50 modeli. Yani power tusuna basıyorum herşey iyi hoş ama windows yerine onekey recovery ekranı acılıyor. Harddiskte veya windowsta mı sorun var acaba. Format atmak istemiyorum icindeki dosyalar ailesi icin önemli. O yüzden nasıl bir çözüm bulabiliriz yardımcı olabilecek var mı acaba ? Bilgisayarı actıgımda gelen ekranın fotoğrafı aşağıdaki gibi. Cevaplarınızı beklıyorum tesekkurler.
    hizliresim.com
    hataaa - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/SeFo7b

Edit : Windowsu güvenli modda acmayıda denedim . mouse geldi fakat masaüstü gelmedi siyah bir ekran geldi. mouse imlecini hareket ettirebiliyorum fakat siyah ekran var sadece hiç bir tepki vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmac28 -- 2 Mayıs 2020; 2:4:35 >

• Bu ekrandan önce Novo buton menüsünü görüyormusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 2 Mayıs 2020; 1:47:41 >
  • Novo butondan kastın nedir acaba ? bilgisayarı recovery tusu ile actıgımda gelen menüyü kastediyorsan evet görüyorum . fakat her secenegi deniyorum ve bilgisayar acıldıgında sürekli aynı ekran gelıyor windows gelmiyor
  • En iyisi windowsu açmaya çalışmakla hiç uğraşma.Cihazdan HDD'yi sök ve USB HDD kutuya tak.HDD'nin içine bu şekilde uğraşmadan ulaşabilirsin.Ayrıca eğer ihtiyaç olursa recovery yapman da daha kolay olur.Bir başka yolu ise HDD'yi sökmeden Pardus gibi live işletim sistemleriyle de hdd'ye ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muski -- 2 Mayıs 2020; 2:56:42 >
  • Bu yöntemle her klasöre + masaüstündeki dosyalara ulasmak mümkün mü acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winpe tarzı uygulamalar ile veya pardusla yada başkaca linux versiyonlarıyla ulaşmak tabii ki mümkün.Pardusu indirip PİW.exe ile usb belleğe yazdırıp,biostan bootu usb belleğe alıp yada F2 veya Fn+F2 yaparak boot menüden usb belleği seçersin.Sonra kurulum menüsü geldiğinde pardus çalışanı seçersin.Pardus ram'a kurulur ve açılır.Oradan bilgisayarın hdd'sine,işletim sisteminin masaüstüne ulaşıp dilediğin dosyaları başka bir usb'ye kopyalayabilirsin.
  • muski kullanıcısına yanıt
    win pe olayını arastırdım denedim fakat beceremedim sımdı pardusu deneyecegim umarım bunu yaparım ve olumlu bir cevap yazarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Laptop Kamera Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    aslında ben sana şöyle acıklayayım. ben winpeyi usbye kurdum . bilgisayara taktım boot ettim olduda. komut sistemi geldi sadece . buradan sonra yapmam gereken birşey varmıydı acaba yoksa amac zaten komut sistemini acıp dosyaları almak mı. eğer öyleyse bundan sonrası ıcın yeterli bilgiye sahip degilim
  • Siz pardusu deneyin birde bakalım ulaşabilecekmisiniz dosyalara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muski

Siz pardusu deneyin birde bakalım ulaşabilecekmisiniz dosyalara.
    şuan kurdum pardusu acıldı bilgisayar fakat . hiçbirşekilde dosyalara erişemıyorum nedense. 991 gb hddyi dosya yöneticisinden görüyorum. Fakat boş yazıyor. Boş olması mümkün değil . Bir yerde yanlıs mı yapıyorum acaba
  • tmac28 T kullanıcısına yanıt
    maalesef 900 gblık disk boş gözüküyor hiç bir şekilde dosya yok . windowsa bile yok harddiskte. kendi kendine silinmiş hersey nasıl mumkun böyle birşey. harddisk kendini mi resetledi nasıl olmuş olabilir acaba
  • Birisi silmiş olabilir.
  • Sayın tmac28.Eğer hdd'de hiç bir şey olmasaydı o zaman şu hatayı vermesi gerekirdi.Non system disk or disk error.Bu hata hdd'nin boş yada bozuk olduğunu gösterir.Eğer bilgisayar açılışında bu hata yoksa içeriğinde bir şeyler var demektir.Bunun için acele etmeyin.Başka bir yolda latoptan hdd'yi çıkarıp harici usb kutusuna takıp öylece içeriğine bakmak.Bunda dahi bir şey gözükmezse recovery programları ile geri getirilebilir.Benim 1tb hdd'yi windows kurulumu esnasında yanlışlıkla sildim.Fakat EaseUS programıyla partition recovery yaptım.Herşey geri geldi.Eğer laptoptaki bilgiler sizin için önemliyse burada yapabileceğiniz bir takım yanlışlıklarla hdd'nin recovery ihtimalini bitirebilirsiniz.Bu konuda bir uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.
    cidden cok garip geldi bana . bilmeyen birisi ugrassa yanlış birşeyler yapsa diyorum yine bu hale getiremez harddiski cok zor yani. destek icin tesekkurler biraz daha arastırma yapıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.