Şimdi Ara

Lenovo Z500 Batarya Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Garantisinin bitmesine 18 gün kalan Lenovo Z500 laptopumda batarya sorunu var fişten çektiğimde 5 -10 dk içinde %7 şarj kaldı uyarısı veriyor ve 2 dk sonra kapanıyor.Sorun bataryada mı ? Garantiye verirsem sıfırlama(format) atarlar mı ?Atmamalarını istesem atmadan tamir edebilirler mi ? Çok önemli dosyalarım var içinde yedekleyenemeyecek kadar büyük.Yardıma ihtiyacım var...

• Garanti bitmeden verin batarya değişimi yapılabilir

Sorunları yazın derse; Full şarjlı batarya 5 dk'dan fazla gitmiyor diyebilirsiniz.
  • sanerdk kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim derim :D ama beni korkutan format atılıp atılmaması atılmaz değil mi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansursuzluk5225

teşekkür ederim derim :D ama beni korkutan format atılıp atılmaması atılmaz değil mi :D

Önemli dosyalarınızı Google Drive vb. cloudlara atın zaten çoğu şeyi internetten edinebiliyorsunuz bu dönemde yani dosyalar gitsede birşey olmaz diye düşünüyorum. Pil için format atmazlar muhtemelen
  • quote:

Format atmayın diye özellikle belirtin.zaten formatlamazlar.

siz verilen formda ÖNEMLİ bilgiler olduğunu FORMATLANMAYACAK diye yazın. her ihtimale karşı tabi yedeklemek en garantisi.

yedekelenemeyecek kadar büyük ne olabilir? merak ettim. kaç TB?
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle.Lenovo z500 marka dizüstü bilgisayarımı 2013 yılının yaz aylarında almıştım ve gerçekten şu son zamanlara kadar çok memnundum.Hala memnunum ancak son bir haftadır bir sorunla karşı karşıyayım.Bundan yaklaşık 1 ay önce pili dengeli durumuna ayarlayıp şarj olurken %60'dan sonrasını elektrikten çek diye komut vermiştim.Gayet de memnumdum(Bir hususu belirtmeden geçmeyeyim.Bilgisayara son iki aydır fazla derecede oyun yüklenmişti)Şu son bir hafta içinde şarjdan çektiğinde %59-60'larda iken aniden %6'ya iniyordu.Yani şöyle anlatayım şarjı full olsa bile fişten çeker çekmez 3-4 dakika içinde bittiği için laptopu şarja takılı olmadan kullanamıyorum.Neden böyle oldu bilmiyorum.Şu anda başka bir arkadaşa Lenovo Servisi Energy Management programı üzerinden pil göstergesi sıfırlama işlemini önermiş bende aynı şeyi deniyorum.Umarım pil göstergesi sıfırlama işlemi işe yarar.Peki bu işlem işe yaramazsa siz forum üyeleri olarak laptopumun bataryasının eski o 4-5 saat süren dayanıklılığına dönmesi için bana hangi işlemleri tavsiye edersiniz?Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didierdrogba_12 -- 7 Ağustos 2015; 17:29:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ioz

quote:

Format atmayın diye özellikle belirtin.zaten formatlamazlar.

siz verilen formda ÖNEMLİ bilgiler olduğunu FORMATLANMAYACAK diye yazın. her ihtimale karşı tabi yedeklemek en garantisi.

yedekelenemeyecek kadar büyük ne olabilir? merak ettim. kaç TB?

Ya şöyle söylim videolar :))) fotolar oyunlar orjinal oyunlar ödevler falan 400gb ayarında kesinlikle gitmemesi gereken dosya var :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Lenovo Isınma Sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • akşam koy sabaha kadar yedeklensin

servise tembihlerseniz formatlamaz zaten ama yinede işgüzar biri çıkarsa ne yapacaksın?

yani bu sana dataları geri getirmez

oyun videolar vs gereksiz nihayetinde bulunur. 1 ayda hepsi indirilir en geç.

ama önemli olan diğer bilgi belge vs.dir bana göre.

:))
  • En fazla batarya değişirler bide bios güncelleme yaparlar, format atmaları saçma olur sonuçta sorun donanımsal.. Siz yinede tembih edin format vs işi olursa atmayın diye..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.