Şimdi Ara

Lenovo Z500 Ethernet Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DAYANAMAYIP KASAYI AÇTIM VE ETHERNET GİRİŞİNİ KURCALADIM ÇALIŞMAYA BAŞLADI TEŞEKKÜRLER.

Merhaba 3 yıldır Lenovo z500 kullanıyorum dün akşam duruduk yere Ethernet simgesi bilgisayarımdan kayboldu.Sadece Wi-Fi ile bağlanabiliyorum.Modemin modeli HG658 V2.Sorunsuz çalışıyordu birden gidince modemi resetledim değişen bir şey olmadı LAN1 ışığı yanmıyor bilgisayarda ethernet bağlantısı görünmüyor hiçbir şekilde.Uyguladığım işlemler şunlar:

Ethernet kablosu değiştirdim işe yaramadı.
    Bilgisayarımı formatlayıp temiz kurulum yaptım zaten yapacaktım bu da bahane olmuş oldu fakat yine çıkmadı.
    Windows Update ile son güncelleştirmeleri yükledim değişen bir şey olmadı.
    Lenovo'nun sitesinden Ethernet sürücüsüne baktım driver linki kaldırılmış tıklayınca error yazıyor sadece.
    BIOS güncelledim bir şey değişmedi.

Ne yapmalıyım acaba? Modemin kullanım klavuzunu okudum bir bilgi yok ki zaten tak çalıştır modem.Bilgisayar da formatlandı.Acaba bilgisayarın kasasını açıp bios pilini mi takıp çıkarmalıyım? Öyleyse nasıl yapabilirim? Daha önce termal macun yenilemişliğim var bu bilgisayarda ama bios pili nerde nasıl çıkarılır bilmiyorum.Yoksa modemi garantiye mi göndermeliyim? Lütfen yardımcı olun delirmek üzereyim...

Bilgisayara Ait Ekran Görüntüleri:
    Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok

Lenovo Z500 Ethernet Yok

Modem,Ethernet Kablo ve Giriş Fotoğrafları
    Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakuryuuha -- 27 Aralık 2016; 22:21:44 >

• Aygıt yöneticisinde ethernet görünmüyor.Buda bozulduğu anlamına geliyor.Modemi garantiye gönderecek durumda yok.Bıos pili ile uğraşmayın boşuna.Ya wifi kullanacaksınız yada anakart tamirine gireceksiniz (ki ben tavsiye etmem)geçmiş olsun
  • pinkcrow7 kullanıcısına yanıt
    Acaba gerçekten bir yolu yok mu? Yani durduk yere böyle bir sıkıntı olması çok sinir bozucu.
    Belki anakart sürücüsünde sıkıntı vardır diye GPU-Z ve AIDA64 Extreme programlarıyla anakart modelime bakmaya çalıştımm <invalid> yazıyor bu normal bir durum mu? Lenovo Security Center ile tarama yaptığımda anakart sıkıntısız çalışıyor olarak görünüyor kafam çok karışmış durumda.

ping 192.168.1.1 testini yapınca çıkan sonuçları da atayım belki bir yol bulabiliriz diye çünkü sıkıntıya düştüm fiyatına baktım anakart 550 tl

Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Bakuryuuha

Acaba gerçekten bir yolu yok mu? Yani durduk yere böyle bir sıkıntı olması çok sinir bozucu.
    Belki anakart sürücüsünde sıkıntı vardır diye GPU-Z ve AIDA64 Extreme programlarıyla anakart modelime bakmaya çalıştımm <invalid> yazıyor bu normal bir durum mu? Lenovo Security Center ile tarama yaptığımda anakart sıkıntısız çalışıyor olarak görünüyor kafam çok karışmış durumda.

ping 192.168.1.1 testini yapınca çıkan sonuçları da atayım belki bir yol bulabiliriz diye çünkü sıkıntıya düştüm fiyatına baktım anakart 550 tl

Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok
    Lenovo Z500 Ethernet Yok

Merhaba
    Aygıt yönetisinde .ethernet kartınızı hiç görmediği için yapabileceğiniz birşey yok.Boşu boşuna sürücü indirmeye çalışmayın.Lenovo programında Anakartınız sağlam görünebilir zaten anakart tamamen arızalı demiyorum.Ethernet kartı arızalanmış ve buda anakart üzerinde...

• pinkcrow7 kullanıcısına yanıt
    Anladım napalım wi-fi devam o halde.Girişi değiştirebilir miyiz yoksa anakart mı değiştirmeliyiz?Bu arada cevap için teşekkür ederim
  • Gizli aygıtlara bak. Ordan gözüküyorsa BIOS update yap.
    8.1 https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/71cn51ww.exe
    8 https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/71cn51ww.exe
    7 https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/71cn51ww.exe

Hepsi aynı gözüküyor ama deneyebilirsin. Şarjın %30un üstünde olsun. Açılmama ihtimalide var cihazın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo Y700 Jack Problemi
    9 yıl önce açıldı
    Lenovo Laptop Önerisi !!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.