Şimdi Ara

Lenovo Z500 İnceleme (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.011
Cevap
42
Favori
314.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de z500 (i5 , 6gb , 2b nvidia ) kullanmaktayım.Uygun sabit diski nerden buldununz ? Link atarsanız çok iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan-6666

ben de z500 (i5 , 6gb , 2b nvidia ) kullanmaktayım.Uygun sabit diski nerden buldununz ? Link atarsanız çok iyi olur

Hepsi uyuyor.Sen sadece ssd kızağı alacaksın ve cdroma takacaksın.Bilgisayarcı felan halleder.
  • Ben Ressam kullanıcısına yanıt
    harddisk zaten 1TB SSHD özellikte yine de ssd kızağı gerekli mi? bir de cdrom ile nasıl bir bağlantısı var harddskin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan-6666

harddisk zaten 1TB SSHD özellikte yine de ssd kızağı gerekli mi? bir de cdrom ile nasıl bir bağlantısı var harddskin?

Hocam bende hdd vardı.Ssd ve hard disk kızağı aldım.Bilgisayarcı arkadaş ssd'yi hdd yerine, eski hddyi ise cdrom kısmına taktı.Cdrom artık yok zaten işimde yok.
  • Ben Ressam kullanıcısına yanıt
    eyvallah cevabın için teşekkürler..
  • Selam dostlar.

Bilgisayar Z500 i7 serisi. Ben ssd disk almayı düşünüyorum. içindeki harddiski de uygun bir aparatla cd sürücü yuvasına koymayı düşünüyorum. Sizlere iki sorum var.

1. içindeki cd sürücü yuvası hangi çeşit, kalınlığı (7,5 mm, 9,5 mm, 12,5 mm) nedir? ona göre aparat alacağım.
    2. harddsiki olduğu gibi ssd ye kopyalasam windows kaldığı yerden çalışmaya devam eder mi? (lisans anahtarı için)

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanahmet -- 9 Kasım 2016; 23:49:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanahmet

Selam dostlar.

Bilgisayar Z500 i7 serisi. Ben ssd disk almayı düşünüyorum. içindeki harddiski de uygun bir aparatla cd sürücü yuvasına koymayı düşünüyorum. Sizlere iki sorum var.

1. içindeki cd sürücü yuvası hangi çeşit, kalınlığı (7,5 mm, 9,5 mm, 12,5 mm) nedir? ona göre aparat alacağım.
    2. harddsiki olduğu gibi ssd ye kopyalasam windows kaldığı yerden çalışmaya devam eder mi? (lisans anahtarı için)

Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. Benim bilgisayarım da aynı model. i7 li olan. Ben bu sorunun yanında bir de hangi Rami almalıyız diye soracaktım. 16 gb lık ram yüklemeyi düşünüyorum 2x8 olarak. Bu mümkün mü? Performansa katkısı nasıl olur? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dt.Taha

quote:

Selam dostlar.

Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. Benim bilgisayarım da aynı model. i7 li olan. Ben bu sorunun yanında bir de hangi Rami almalıyız diye soracaktım. 16 gb lık ram yüklemeyi düşünüyorum 2x8 olarak. Bu mümkün mü? Performansa katkısı nasıl olur? Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

kendi soruma kendim cevap vereyim.

en ucuzundan 240 gb ssd aldım ve de yine en ucuzundan ayarlı 9,5 mm hhd-cd kutusu aldım. içindeki kendi hdd'ye format çektim ve cd sürücü kısmına taktım, ssd'yi de orjinal hdd'nin yerine taktım. ssd'ye micrisoftun kendi programını yükleyip usb üzerinden windows 10 yükledim.

yüklemede sıkıntı çıkmadı. hatta lisans anahtarımı bulup kendisi lisansladı. bilgisayar canavar gibi oldu. ilk yüklemede 6 saniyede açılıyordu. kendi programlarımı kurdum, açılma hızı 8-9 sn oldu. programların açılma hızı çok güzel. eski hdd de yedek disk olarak çalışıyor.

mükemmel yani.

• quote:

quote:

quote:

Selam dostlar.

en ucuzundan 240 gb ssd aldım ve de yine en ucuzundan ayarlı 9,5 mm hhd-cd kutusu aldım. içindeki kendi hdd'ye format çektim ve cd sürücü kısmına taktım, ssd'yi de orjinal hdd'nin yerine taktım. ssd'ye micrisoftun kendi programını yükleyip usb üzerinden windows 10 yükledim.

yüklemede sıkıntı çıkmadı. hatta lisans anahtarımı bulup kendisi lisansladı. bilgisayar canavar gibi oldu. ilk yüklemede 6 saniyede açılıyordu. kendi programlarımı kurdum, açılma hızı 8-9 sn oldu. programların açılma hızı çok güzel. eski hdd de yedek disk olarak çalışıyor.

mükemmel yani.

Hocam aldığınız ürünleri paylaşabilir misiniz? Bir de hepsini kendiniz mi yerleştirdiniz yoksa bilgisayarcıdan yardım aldınız mı? Driverları falan kurmak sıkıntı olmadı mı? Sonuçta eski harddiskinize format atmışsınız. Tüm back up bilgileri gitmiştir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam dostlar.

mükemmel yani.

Hocam aldığınız ürünleri paylaşabilir misiniz? Bir de hepsini kendiniz mi yerleştirdiniz yoksa bilgisayarcıdan yardım aldınız mı? Driverları falan kurmak sıkıntı olmadı mı? Sonuçta eski harddiskinize format atmışsınız. Tüm back up bilgileri gitmiştir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

selam dostum.

aldığım ürünler

hdd-cd kutusu Magic Sata 9.5 Mm Ssd Harddisk Kutusu Kızak, kargo dahil 21 tl. fiyatı ne olursa olsun ister 20 tl ister 200 tl yaptığı iş ve veri yolu hızı aynıymış. sadece dikkat edeceğin ayarlı olması lazım. bu ürün de ayarlı.

ssd disk Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD SDSSDA-240G-G26. bu 240 gb ssd disklerin arasında en ucuz olanı. dikkat edin ama bunların bir de G25 mdeli varmış. o iyi değilmiş. nesi iyi değil ben de bilemedim.

bu ürünleri hepsi burada sayfasından aldım.

montaj işini ise youtube videolarını izleyerek yaptım. kolay oldu. pek kolay değil ama zor da değil. zorluk olmadı.
    windows 10'u ise usb bellekten yükledim. 10 - 15 dakika içerisinde yükledi maşallah. dediğim gibi lisans anahtarını da kendisi buldu.

takıldığınız ve sormak istediğiniz bir şey varsa elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım size inş. şimdiden kolay gelsin size.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam kıymetli zamanınızı ayırıp yazmışsınız. Parçaları temin ettikten sonra bi sorum olursa tekrar sizi rahatsız ederim. saygılar.
  • lenovo z 500 pişmanlıktır.bir çok kronik hataları vardır .uzak durun bence
  • Arkadaşlar win10'a geçtim ama artık energy management çalışmıyor, ne yapmam gerek? Driverlarını buldum Lenovo'nun sitesinden fakat yükleyemiyorum analamadım bi türlü aynı sorunu yaşayan varmı?
  • Arkadaslar uzun zamandan sonra gruba mesaj yazacagim. Simdi arkadaslar bende z500 i7 740m var ben bu bilgisyari windows 10'a update ediyim mi yoksa 8.1 kalsin mi? . Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keles71

Arkadaşlar win10'a geçtim ama artık energy management çalışmıyor, ne yapmam gerek? Driverlarını buldum Lenovo'nun sitesinden fakat yükleyemiyorum analamadım bi türlü aynı sorunu yaşayan varmı?

Lenovo Websitede Windows 10 Energy Management yok, Teknik bölümü arayıp uzaktan bağlantı kurup yüklüyorlar.
  • onurmx kullanıcısına yanıt
    Windows 10' a yüksetlme yapamazsın 2016' da Windows 10 yükseltmesi kapatıldı. Temiz kurulum(format) yapman gerekir. Ancak Windows 10 kurarken recovery bölümünü silersen OneKey Recovery alanını kullanarak, Windows 8' e geri dönemezsin. İleride bu alanın yeniden kurulmasını istersen ücret ödemen gerekebilir. Ayrıca Windows lisans anahatarını kullanabilmen ürün anahtarının desteklediği Windows 10 işletim sistemini kurman gerekir. Örnek veriyorum Windows 8 Single Language bir işletim sistemine sahipsen Windows 10 işletim sisteminide Windows 10 Home Single Language olarak kurman gerekir yoksa ürün anahtarını kullanamazsın. Eğer daha önce bu işlerle uğraştıysan ve OneKey Recovery alanını da pek önemsemiyorsan Windows 10 kurabilirsin.
  • röpteşembır kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 20 Mart 2021; 21:27:30 >
  • Recovery alanının yüklenmesi için servise göndermen gerekiyor yaklaşık 70 - 80 TL Olması lazım
  • lenovo z500üme taktığım sandisk ultra 3d ssdnin testine aşağıdaki videoda yaptım arkadaşlar test sonuçlarına bakabilirsiniz.

Emin Yunakyoutube
    Sandisk Ultra 3d Ssd 500Gb Speed Test | Lenovo z500/z510
    https://www.youtube.com/watch?v=NR6HXdfm8nA

• Merhaba arkadaşlar, bu letopdan 3 yıl önce ikinci el olarak 1480 tlye almıştım, halen kullanıyorum, sadece dvd söküp 1tb oraya taktım, sonra ssd yerine sandisk 240gb ssd taktım. Ekran flex değişti, birde i5 3230 dan i7 3630qm yükseltme yaptım, başka bir ekleme yapmadım :)
    gt740m 2gb modeli var, halen taş gibi, batarya 2 saat gidiyor.

Varsa sorularınız alayım
  • 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.