Şimdi Ara

Lenovo Z570

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce bir sürü konu açtım düzgün bi yardım eden olamadı açıkçası.

Lenovo z570

6 GB Ram

2 GB Ekran Kartı GT540M

i7 2670 QM 2.20 Ghz

Bilgisayarı ilk aldığımda canavar gibiydi. Geçen yaz almıştım güncel oyunları rahatlıkla oynuyordum. Prototype 2 Crysis 2 vb. vb. Highda full çözünürlükte oynuyordum. Rahattı ısınmada vardı fakat kasmıyordu.

Kışın ortalarında bir şey oldu ne olduysa.Herşey kasmaya başladı LoL da sabit 60 fps alırdım şimdi düşüp yükseliyor.

Geçen sene yazın vindictus ' u highda oynarken şimdi lowda kastı.

Bi kaç küçük boyutlu oyun indirdim kasma yok fakat takılma var.

Driver'im güncel.

Sizce neden kaynaklanıyor olabilir çok sıkıldım bu durumdan.Fırlatasım geliyor ? Ne yapmam lazım istediğiniz şeyleri atabilirim.

• Bilgisayar normalde kasıyor mu?

Windows 8 kullanıyorsunuz sanırım görev yöneticisini açıp oradaki yüzdeleriyle birlikte screenshot atabilir misiniz?
  • Optimus devreye girmiyor olabilir. Bende olmuştu. Tek çaresi format başka türlü ne yaptıysam düzelmedi. Optimusu combofix gibi 3. parti yazılımlar iptal edebiliyor ve bir daha devreye alınamıyor ta ki formata kadar. Optimus nvidia ekran kartının oyunlarda devreye girmesini sağlayan nvidia teknolojisi.
  • aynı bilgisayar bendede var aynı şekilde ilk aldığımda canavar gibiydi LOL de denememiştim fakat diğer oyunlarda iyidi birden taşırken biryerden bir yere bişimi oldu bilmiyorum birden makine acayip kasmaya başladı aynı şekilde 30 fps zor almaya başladım LOL de 23-17-16 falan gidip geliyordu dedim servise vereyim servise verdim fanıda bozulmuştu o ara üflemiyordu geldiğinde eskisindende iyi halde geldi dedim ekran kartınımı değiştirdiler ne yaptıklarına dair bir fikrim yok ama bir garantisi geçmediyse bir servise yolla düşünebildigin bütün şikayetleri söyle fanıda bozulmuş olabilir belki çok ısınmadan yapmışda olabilir emin değilim

ayriyetten şuan LOL de lowda 270-250 arası fps almaya başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betara -- 17 Temmuz 2013; 1:29:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

Bilgisayar normalde kasıyor mu?

Windows 8 kullanıyorsunuz sanırım görev yöneticisini açıp oradaki yüzdeleriyle birlikte screenshot atabilir misiniz?

Windows 7 Home Premium kullanmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: betara

aynı bilgisayar bendede var aynı şekilde ilk aldığımda canavar gibiydi LOL de denememiştim fakat diğer oyunlarda iyidi birden taşırken biryerden bir yere bişimi oldu bilmiyorum birden makine acayip kasmaya başladı aynı şekilde 30 fps zor almaya başladım LOL de 23-17-16 falan gidip geliyordu dedim servise vereyim servise verdim fanıda bozulmuştu o ara üflemiyordu geldiğinde eskisindende iyi halde geldi dedim ekran kartınımı değiştirdiler ne yaptıklarına dair bir fikrim yok ama bir garantisi geçmediyse bir servise yolla düşünebildigin bütün şikayetleri söyle fanıda bozulmuş olabilir belki çok ısınmadan yapmışda olabilir emin değilim

ayriyetten şuan LOL de lowda 270-250 arası fps almaya başladım

Teşekkürler yorumun için serviste beklemek zor gelir yani bir nevi bağımlı gibiyim bilgisayara :D.Zaten öğlen bimekse bir soracağım onlar bir şey yapamazsa zaten aracılığıyla tek çare servise göndermek olur. Garantisi duruyor. Sizce servisten kaç günde gelir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: thewatchthis

quote:

Performans sekmesi ne durumda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z500 i7
    7 ay önce açıldı
    LENOVO Z510 KULLANICILARI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yüklediğin programlar çakışıyor olabilir. bu da bilgisayarın performansını etkiler,ilk günkü gibi olmasını bekleyemezsin.
  • quote:

quote:

quote:

Performans sekmesi ne durumda?

Bilgisayar normalde kasmıyor kasmayan oyunlarda düşük boyutlularda takılmalar meydana geliyor zaman geçtikçe. Mesela far cry 3 te oyuna ilk girdiğimde bir problem olmuyordu fakat sonradan oynanış rahatsızlaşıyordu kasmaya başlıyordu.

Buyrun : Screenshot'u uploadladım fakat oyunda değil. Oyundayken mi çekmem lazım fotoğrafı eğer öyleyse söyleyin yeniden oyun içinde çekerim. ;

http://k1307.hizliresim.com/1c/k/qdyzp.png

• Ram'inizin bu kadar tüketilmesi normal mi?
  • quote:

Ram'inizin bu kadar tüketilmesi normal mi?

Ben anlamıyorum pek ne yapmam lazım ? Aldığım yere götürüp yardım mı istesem
  • 6 gb ram windows 7 de bu kadar fazla kullanılmamalı. Benim windows7 bilgisayarımda bir sürü program var 3 gb ram ile %35 tüketiyor işlemlerden yüksek bellek tüketen programlardan gereksizleri silip deneyebilir misniz?
  • quote:

6 gb ram windows 7 de bu kadar fazla kullanılmamalı. Benim windows7 bilgisayarımda bir sürü program var 3 gb ram ile %35 tüketiyor işlemlerden yüksek bellek tüketen programlardan gereksizleri silip deneyebilir misniz?

Bir sürü program indirdim sildi bişeyler yaptı fakat aynı. Gereksiz pek bişey yok sadece 1-2 oyunum var. onlarda her zamankiler.
  • quote:

quote:

6 gb ram windows 7 de bu kadar fazla kullanılmamalı. Benim windows7 bilgisayarımda bir sürü program var 3 gb ram ile %35 tüketiyor işlemlerden yüksek bellek tüketen programlardan gereksizleri silip deneyebilir misniz?

Bir sürü program indirdim sildi bişeyler yaptı fakat aynı. Gereksiz pek bişey yok sadece 1-2 oyunum var. onlarda her zamankiler.

işlemlerde bellek bölümünde herhangi bir program fazladan tüketmiyor değil mi?
  • bana servisden 20 günde geldi fakat dediğim gibi 20 gün beklemek bukadar büyük bir performans artışı için az bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betara -- 17 Temmuz 2013; 22:35:55 >
  • quote:

quote:

quote:

işlemlerde bellek bölümünde herhangi bir program fazladan tüketmiyor değil mi?

Tekrar söylediğim gibi pek anlamadığım için işlemleri 2 sayfa halinde ss aldım.

1:http://j1307.hizliresim.com/1c/k/qf8qu.png

2:http://j1307.hizliresim.com/1c/k/qf8vr.png

başka istediğiniz varsa atacağım direk ss'sini.

• quote:

bana servisden 20 günde geldi fakat dediğim gibi 20 gün beklemek bukadar büyük bir performans artışı için az bile

Doğru söylüyorsun aslında. Şikayetlerin nelerdi ? aynılarını söylermisin ? Benimkileride ekleyip son çare gönderirim büyük ihtimal . Ama önce küçük bir şeyse boşuna göndermeyeyim diye aldığım yere başvuracağım.

• Yani cidden benden kat kat düşük sistemli birinin lowda açamadığım oyunun onun highta oynaması koyuyor :(
  • Bilgisayara format atıp bir deneyebilir misiniz? İşletim sistemi orijinal ise yedekleme yaptıktan sonra açılışta F4'e basmanız yeterli olacaktır.
  • quote:

quote:

bana servisden 20 günde geldi fakat dediğim gibi 20 gün beklemek bukadar büyük bir performans artışı için az bile

Doğru söylüyorsun aslında. Şikayetlerin nelerdi ? aynılarını söylermisin ? Benimkileride ekleyip son çare gönderirim büyük ihtimal . Ama önce küçük bir şeyse boşuna göndermeyeyim diye aldığım yere başvuracağım.

fan'ım çalışmıyordu / 2. ekran kartı(nvidia) devreye girmeme / turbo boost 'un devreye girmemesi diye sorunlar söylemiştim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.