Şimdi Ara

LENOVO Z580 BİOS DÜŞÜRME (95WW'DEN 35WW'YE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lenovo Z580 Kullanıcılar Platformu'na bu bilgiyi yazmıştım fakat dışardan kullananlar bu yazıyı bulmaları daha kolay olacağı için buraya yazmak istedim.Ve şimdi sizlere bu yöntemi paylaşmayı istiyorum:

https://drive.google.co...0b2ZjZGxxeWc/edit?pli=1

1-Önce bu linkteki dosyaları indirin.
    UEFIWinFlash.msi bu dosya instal dosyası bunu önce bir kurun.Uygulama program files x86 klasörüne kurulum yapacak.(Win 8)
    2-Şimdi 5FCN35WW.exe dosyasını çalıştırın ve flashlayacak ama ekranda birşey olmayacak.Programı sakın kapatmayın açık kalsın.Daha sonra C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\ExtractTemp buraya gelin orada 5FCN35WW.WPH dosyasının çıkarılmış olduğunu göreceksiniz.
    3-Şimdi 5FCN35WW.WPH bios dosyasını da bu klasöre atın(UEFIWinFlash.msi'nin kurulduğu yerin içerisine).
    4-Daha sonra cmd ekranı açın yönetici olarak.
    5- cd "C:\Program Files (x86)\UEFI Winflash" bu yazıyı yapıştırıp enter tuşuna basın.Daha sonra 35ww bios için ;
    winflash.exe /sv /sn /force bkfp bkoa3 /ipf bios ec /file 5FCN35WW.WPH bu kısmı yapıştırın ve enterlayın.Bir iki hata mesajı çıkacak.Tamam tamam yapın.Bios eskiye dönecek.

NOT :Arkadaşlar bu dosyayı indirmekten ve bu kısımlardan dolayı oluşan sorunlardan ben sorumlu değilim.Bu yöntemi uygulamadan önce her şeyi göz önüne alarak yükleyin ama dediğim gibi ben sorumlusu değilim!Bu link kesinlikle bana ait değildir,içinde virüs vs. var ise ben karışmam!

Eğer herhangi bir sorun olmadan dönerseniz bir teşekkürü hor görmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --kemal-- -- 7 Mart 2015; 0:11:27 >

• Riskler nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdayd

Riskler nelerdir?

Riskleri bilmem ben sadece uyarı bu!
    Leptopunuz kilitlenir garanti dışı filan kalırsa sorumlusu ben değilim
  • Selam, Kemal Bey
    Güzel bi anlatım olmuş. Akşam denedim bios eski haline 35ww döndü . fakat bios da yazılı olan bilgisayarın seri numarası değişti. çok uzun bir numara çıktı. bu sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybercop71

Selam, Kemal Bey
    Güzel bi anlatım olmuş. Akşam denedim bios eski haline 35ww döndü . fakat bios da yazılı olan bilgisayarın seri numarası değişti. çok uzun bir numara çıktı. bu sorun olur mu?

Murat Bey merhaba,
    Sorun olur yada olmaz bunu bilemem ben zaten not kısmında belirttiğim gibi leptopta oluşabilecek herhangi bir sorundan asla sorumlu değilim,tamamen kendi kararlarınız ile bu yöntemi uygulamak zorundasınız.Benim bu konuyu açmamda ki sebep, insanların benim gibi bios versiyonunu yanlışlıkla yükseltip , yükseltilen bios versiyonu sonucunda bir takım sorunların önüne geçmesi ve türkçe sitelerde yeterli çözüm yönteminin taraflarca paylaşılmamasıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba verdiğiniz link çalışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcfalsi

Merhaba verdiğiniz link çalışmıyor

Link çalışmıyorsa dosyanın adını kopyalayıp google'da aratarak alternetif linkler bulabilirsiniz,ben daha sonra linki yenileyecem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel bir anlatım olmuş, ancak link çalışmıyor.Linkin orjinali burada.
    https://drive.google.com/file/d/0B0WHa9HogN6lcW90b2ZjZGxxeWc/edit?pli=1

Ayrıca konuyla ilgili Lenovo forumunda da bir açıklama mevcut, İngilizce bilenler onu da okuyabilir.
    https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Guide-BIOS-Downgrade-from-5FCN95WW-to-5FCN35WW/td-p/1781189/highlight/false

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uqr007 -- 21 Ekim 2015; 0:17:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uqr007

Çok güzel bir anlatım olmuş, ancak link çalışmıyor.Linkin orjinali burada.
    https://drive.google.com/file/d/0B0WHa9HogN6lcW90b2ZjZGxxeWc/edit?pli=1

Ayrıca konuyla ilgili Lenovo forumunda da bir açıklama mevcut, İngilizce bilenler onu da okuyabilir.
    https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Guide-BIOS-Downgrade-from-5FCN95WW-to-5FCN35WW/td-p/1781189/highlight/false

Evet link çalışmıyor bir kaç kişi bana mesaj attı fakat epeydir meşgul olunca linki yenileme şansım olmuyor,bu arada yeni link için teşekkürler. :)

• kardeşim eline emeğine sağlık konu güncel çalışıyor yazılanları harfiyen yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız teşekkür ederim
    bataryanızı takınız eğer uygulama hata veriyor sa f2 başlat menüsüden yeni 95 ww için ordan en altta disable olanı enable yapıyoruz sonra sıkıntı olmadan uygulanıyor.
  • Amaç nedir peki? Eski sürüm yenisinden daha mı iyi yani neden düşürüyoruz ? Bilgim yok o yüzden soruyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bRs*

Amaç nedir peki? Eski sürüm yenisinden daha mı iyi yani neden düşürüyoruz ? Bilgim yok o yüzden soruyorum :)

Bios güncellendikten sonra bir takım sıkıntılar çıktı ve bende ingilizce forumlardan yardım buldum (çevirdim).Türkçe forumlarda buna yönelik çözüm olmadığından bende burada paylaşmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: --kemal--

quote:

Amaç nedir peki? Eski sürüm yenisinden daha mı iyi yani neden düşürüyoruz ? Bilgim yok o yüzden soruyorum :)

Bios güncellendikten sonra bir takım sıkıntılar çıktı ve bende ingilizce forumlardan yardım buldum (çevirdim).Türkçe forumlarda buna yönelik çözüm olmadığından bende burada paylaşmak istedim.

Hocam sorduğum zaten hangi sorunlar olduğundan bios düşürdünüz? Bios kaynaklı sorunları yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz. Bende güncel olanı kullanıyorum fanın genelde yüksek devirde çalışmasından başka sorun yok gibi. Hoş sürüm düşürdüm denedim yine aynı demek ki biostan değilmiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: --kemal--

quote:

Hocam sorduğum zaten hangi sorunlar olduğundan bios düşürdünüz? Bios kaynaklı sorunları yazarsanız biz de bilgilenmiş oluruz. Bende güncel olanı kullanıyorum fanın genelde yüksek devirde çalışmasından başka sorun yok gibi. Hoş sürüm düşürdüm denedim yine aynı demek ki biostan değilmiş.

Aradan belki 2 yıl geçti sorunları hatırlayamıyorum ama, lenovo logosu çıkmıyordu bende leptop açıldığı belli olmuyordu. Ve ses açıp kapatma ikonu küçüktü, yani tamamı sığmıyor ki sadece ses açma kapama değil parlaklık azaltıp açma gibi.Ve fan da sürekli çalışıyor gibi geldi bana. Hatırlayabildiklerim bunlar. Bİosu güncellemenin ne mantığı var birde? 16 gb ram takmak bu leptop için çok saçmalık olur bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.