Şimdi Ara

Lenovo z710 Nasildir??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
4
Favori
33.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz Z710 aldığınızı yazmıştınız. Birkaç mesaj önce soruyu size de sormuştum. Panelin renkleri konusunda bir yorum yapsaydınız keşke.

Lütfen alınmayın ama forumlarda gördüğüm şu konu, bilgi arayışında olan birçok kişiyi rahatsız ediyor: Bilgiyi alana kadar konular deşiliyor sorular soruluyor. Daha sonra bilgiyi alan kişi kaybolup gidiyor. Aldığı ünü ile ilgili yorum bırakmıyor. Sorulduğunda sessiz kalıyor. Ama daha sonra birden yine ortaya çıkıyor ve yine bir soru soruyor.
    Soru sormak için biraz da yanıt ve yorum yazmak gerekmez mi?
  • Daha önce teknik serviste çalışan tanıdığım vardı. ve yazımı onun yanında geçirdim diyebilirim. lenovonun 5-6 farklı serisinden pc gelmişti sanırım(notebooklar eski modellerdi.2012 yazın da gelen modellerdi. şimdikilerinde farklı olabilir ) . ve bunları tamır etmek için açtığında ben yanındaydım ve malzemelerin ne olduğunu gördüm diyebilirim. üstündeki model numaralarından aynı olduğunu anlamak çok zor olmaması gerek . buna dayanarak sana birşeyler söyledim. çok istiyorsan yarın abimin pcsiyle beraber fotosunu çeker atarım. sonuç olarak lenovo babamın markası değil bunu kişileştirmiyorum. sadece sizi bilgilendirmeye çalışıyorum. bunu neden bu kadar sert karşıladığını anlamadım.
  • bende yok öyle bi sorun ondan yazma gereği duymadım
  • Arkadaslar, bn bütün yorumları okudum ayrıca etrafımdan tavsiyeler de aldım, elektronik mağazaları da gezdim, suan z710 u da almayı düsünüyorum fakat söyle bi durum var ki sakarya da üniveriste okuyorum, gezdiğim hiç bir yerde z710 u bulamadım artık istanbuldaki arkadaslarıma rica ettim bi bakın diye, ya sizce pisadan bu kadar çabuk yok olmaı normal bi şey mi ki ya da sizce bulabilir miyim ? tavsiyelerinizi bekliyorum :)
  • Arkadaşlar benim Z710'u teknik servisten geri aldım ve iade ettim, anakartı arızalıymış. Yeni aldığım bir ürünün anakartının arızalı çıkması beni düşündürüyor, bence sizi de düşündürmeli. Alırken duygularınız "bu fiyata bu özellikler, çok iyi ya alayım" demenizi sağlayacak, ki Lenovo'nun stratejisi de anladığım kadarıyla bu; fakat umarım mantığınız da "ucuz etin yahnisi yavan olur" atasözünü aklınıza getirsin.

Ben bu ürünü iade edene kadar işkence çektim, servis başta sorunu hiçbir şekilde kabul etmedi, uzaktan çözemedim sorunu. 100 km yol gittim ve teknik servisin yerinde, teknisyenlere sorunu göstererek anlattım, tırnaklarımla kazıyarak zar zor iade kararı çıkarttım. Bundan sonra Lenovo mu aman arkadaş uzak dursun. Risk almayı seven arkadaşlar tercih edebilirler. Tabi ki Lenovo'nun hepsi arızalı, hepsi kötü olacak diye bir iddiam yok. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: lenovo'da, diğer kaliteli markalara göre sorun yaşama olasılığınız daha yüksek. Sorun yaşarsanız da sizi epey uğraştıracakları ve aldığınız güne lanet edene kadar pişman edeceklerini de unutmayın.

• hazardouspunch H kullanıcısına yanıt
    Hocam çok geçmiş olsun. Fiyatı yüksek elektronik ürünlerde bu tarz sorunlar gerçekten de cansıkıcı. Neyseki siz çok emek vermişsiniz ama ucuz atlatmışsınız (iade ederek). Alışveriş işe gerçekten de şans işi. Ne kadar da ararştırırsak araştıralım, sonunda ürüne özgü bir sorun yaşanabiliyor. Herşeye rağmen kurumsal firmaların küçük firmalardan iyi olduğunu düşünüyorum. Mesela MSİ alacağım sırada okuduğum servis sorunları beni üründen vazgeçmeye yönlendirdi. Lenovo o nedenle yine birçok markadan öndedir. Elbette Lenovo kusursuzdur anlamında değil ama sonuçta her marka üründe sorun yaşanabiliyor.
    Z serisi Lenovolar f/p olarak şu anda piyasanın en iyisi maalesef. Ben yeni PC arayışındayım ve gt740m ekran kartlı, yeni nesil 2,x işlemcili, en az 6 gb ram olan ve sshd hardiski olan başka cihaz yok. Vatan tekno markette ekranda tuhaflık görmeme rağmen hala bu ürüne ait kronik sorun mu yoksa teşhirdekinde mi hata vardı onu araştırıyordum. Eğer renkler her laptopta o şekilde değilse (ki artık %99 o şekilde olduğna karar verdim) cihazı alacaktım. Şu anda vageçmiş durumdayım.
    Bu arada ekranla ilgili yukarıda sorduğum "mavi ton ağırlıklı renk" sorunu sizde de varmıydı? Tecrübeli gözler Laptopun ekranına tek başına bile baksa anlıyor ama tecrübesiz gözler yan9ında bir laptop olmadığı sürece ekranda bir renk sapması olduğunu farketmiyor.

• arkadaslar biri bna cevap dönebilir mi ? Bir arkadasım bulunduğu ilde vatan da olduğunu söyledi hemen almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım ? ilk yazdığım mesajı da okumanızı tavsiye edrim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Hocam çok geçmiş olsun. Fiyatı yüksek elektronik ürünlerde bu tarz sorunlar gerçekten de cansıkıcı. Neyseki siz çok emek vermişsiniz ama ucuz atlatmışsınız (iade ederek). Alışveriş işe gerçekten de şans işi. Ne kadar da ararştırırsak araştıralım, sonunda ürüne özgü bir sorun yaşanabiliyor. Herşeye rağmen kurumsal firmaların küçük firmalardan iyi olduğunu düşünüyorum. Mesela MSİ alacağım sırada okuduğum servis sorunları beni üründen vazgeçmeye yönlendirdi. Lenovo o nedenle yine birçok markadan öndedir. Elbette Lenovo kusursuzdur anlamında değil ama sonuçta her marka üründe sorun yaşanabiliyor.
    Z serisi Lenovolar f/p olarak şu anda piyasanın en iyisi maalesef. Ben yeni PC arayışındayım ve gt740m ekran kartlı, yeni nesil 2,x işlemcili, en az 6 gb ram olan ve sshd hardiski olan başka cihaz yok. Vatan tekno markette ekranda tuhaflık görmeme rağmen hala bu ürüne ait kronik sorun mu yoksa teşhirdekinde mi hata vardı onu araştırıyordum. Eğer renkler her laptopta o şekilde değilse (ki artık %99 o şekilde olduğna karar verdim) cihazı alacaktım. Şu anda vageçmiş durumdayım.
    Bu arada ekranla ilgili yukarıda sorduğum "mavi ton ağırlıklı renk" sorunu sizde de varmıydı? Tecrübeli gözler Laptopun ekranına tek başına bile baksa anlıyor ama tecrübesiz gözler yan9ında bir laptop olmadığı sürece ekranda bir renk sapması olduğunu farketmiyor.

Teşekkür ederim, umarım kimsenin başına gelmez. Biliyorum fiyat/performans olarak iyiler fakat birçok kişinin göz ardı ettiği konu şu: Hepimiz bilgisayar alırken fiyat/ performans olarak bakıyoruz. Değerlendirmeye katmamız gereken diğer boyutları unutuyoruz: Sağlamlık, satış sonrası müşteri hizmetleri teknik servis kalitesi. Bu bilgisayarları alırken kendimizi kandırıyoruz ve cebimizden sandığımzdan çok daha fazla para çıkıyor. Lenovo nasıl diğer markalardan daha ucuza satabiliyor diye düşününüz:
    - Hammadde fiyatları aynı (hepsi aynı üreticilerden aşağı yukarı aynı fiyata alıyorlar (işlemciyi intelden, ekran kartı nvidia, işletim sistemi Microsoft, vb.)

Peki Lenovo nasıl daha ucuza mal ediyor?
    Müşterinin bilgisayar alırken hesaba katmadığı sağlamlık ve satış sonrası teknik hizmetlerden kısarak. Böylece ucuza yüksek performanslı bilgisayar satıyor gibi görülüyor ve daha çok satıyor.

Peki bunun sonucunda ne oluyor?
    Bilgisayarınız diğer sağlam markalardan kısa sürede ömrünü yitiriyor ve daha kısa sürede yeni bir bilgisayar almak zorunda kalıyorsunuz. Yada benim gibi bilgisayarı tamir ettirmeye çalışırken ömrünüzden ömür, cebinizden paranız gidiyor.
    Ama müşteri psikolojisi böyle işliyor, sonradan cebimizden çıkan veya çıkabilmesi olası paraları hesaba katmakta çok iyi olmadığımız bir gerçek.

Hayatınız boyunca: kaliteli markalardan alacağınız bir bilgisayara 4 yılda bir ortalama 2 bin TL verecekken, Lenovo alırsanız muhtemelen 2-3 yılda bir 1.500 TL veriyorsunuz ve daha düşük kalite bir bilgisayar alıyorsunuz. Uzun vadede zarar etmiş oluyorsunuz fakat alırken herşey mantıklı geliyor.

• hazardouspunch H kullanıcısına yanıt
    Peki ekranla ilgili yukarıda sorduğum "mavi ton ağırlıklı renk" sorunu sizde de varmıydı?
  • Aferin, ne mutlu sana! "mavi ton ağırlıklı renk" gibi bir saçmalık görememen ne güzel. Bir daha laptopa öyle saçmalıklar yapma olur mu!
  • 3. absürt mesajın ardından artık yazma ihtiyacı hissettim.
    1 mesajı, 3 mesajı olan şahısların çıkıp ukala ve çirkin üsluplarla birşeyler söylemesi, iyi niyetli girişimlerin olmadığını gösteriyor. Forumda 8. yılım dolmak üzere ve bu konu başlığında gördüğüm terbiyesiz tarza daha hiç rastlamadım. Demekki ya firma çalışanları, yada tekno market çalışanları yeni olan bu ürünün ismine leke gelmesin diye yoğun bir çaba sarfediyor: Yani yeni üyelik yapıp yanıt veriyor. Sanırım amaç ürünün satışlarına zarar gelmemesi. Bu ukala üslupları, ki 3. kez karşılaşıyorum sadece bu konu içerisinde, gerçekten iyi niyetli ve çıkarsız yazılar olduğunu düşünmek için hiç bir neden yok.

Yoksa bu çirkin üslüp nedir insanlarımızda, anlamak gerçekten güç. Birilerinin eşşeğine kışt mı denildi? Ukala ve burnu havada bu tarzlar nedir?
    "mavi ton ağırlıklı renk" için yurt dışından dahi lenovonun kendi forumunda şikayet yazılmış. Ürünü alacak biriydim, ramak kalmıştı ve renk olayı nedeniyle vazgeçmek üzreydim. Şimdi bu ticari kaygısı olan (muhtemelen bu şahıs sadece bir kişi, faklı üye isimleri alarak ürünü yüceltmeye çalışıyor) kişi nedeniyle üründen iyice soğudum. "Saçma" mesajlar yerine ürünün panelinde renk sapması olmadığını karşılaştırmalı olarak gösteren birileri çıksa idi, insanlar sadece teşhirdeki Z 510 da sorun olduğunu düşünecekti. Şimdi ise çok daha farklı düşünceler beliriyor inşaların kafasında.

• chips kullanıcısına yanıt
    selam chips,

Öncelikle yazmış olduğun herşey için çok teşekkür ederim.Çünkü ben ve benim gibi bir çok arkadaşımıza tercüman olduğunu düşünüyorum.BİLGİ ALMAK İSTERKEN KONULARIN BAŞKA BAŞKA YERLERE GİTTİĞİNİ İNSANLARIN SORULAN SORULARA DENEYİMLERİNİ PAYLAŞMALARI YERİNE BİRBİRLERİNE SALDIRMALARI konusunda...

Ve görüyorum ki çok basit bir konu için ve bu konuda cvp alabilmek için bile ne kadar dil döktüğüne şahit oldum.Alt tarafı ekran renklerinin normal olmadığını ve bunun nedeni nin doğal olup olmadığını soruyorsun.Ve bir kişi çıkıpda söylememekte.hatta öyle ki:saçma bulunlar bile çıkmakta.

Ve ben zaman zaman bu forum'da bir cihaz ya da vs şeyler için bilgi almak istediğimde kendimi sayfalarca yazı okurken buluyorum.Çünkü bilgi edinmek'den ziyade insanların burada birbirleriyle atışmalarını okuyup duruyorum.

Son olarak şu tespitinide gayet yerinde buldum.

Demekki ya firma çalışanları, yada tekno market çalışanları yeni olan bu ürünün ismine leke gelmesin diye yoğun bir çaba sarfediyor: Yani yeni üyelik yapıp yanıt veriyor. Sanırım amaç ürünün satışlarına zarar gelmemesi. Bu ukala üslupları, ki 3. kez karşılaşıyorum sadece bu konu içerisinde, gerçekten iyi niyetli ve çıkarsız yazılar olduğunu düşünmek için hiç bir neden yok.

Herkeze iyi günler.

• rossi_barborossi R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yazı için. Artık kendimden şüphe etmeye başlamıştım :)
    Yıllardır o kadar forum gezdim, her birinde soran taraf olduğum gibi yanıtlayan taraf oldum, ama bu konu başlığındaki gibi bir durumla hiç karşılaşmadım.

Olayı çok iyi analiz etmişsiniz ve özellikle şu cümle çok vurucu olmuş:
    "Ve ben zaman zaman bu forum'da bir cihaz ya da vs şeyler için bilgi almak istediğimde kendimi sayfalarca yazı okurken buluyorum."

Elinize sağlık
  • arkadaşlar abimin yanına gidemedimiğim için foto çekemedim ama sadece bilgisayarın kendi fotosunu çektim. [simage][/simage]
     Lenovo z710 Nasildir??? Lenovo z710 Nasildir??? Lenovo z710 Nasildir??? Lenovo z710 Nasildir??? Lenovo z710 Nasildir???

• bu arada firma çalışanı falan değilim. öğrenciyim. bildiğim şeyleri dile getirirken ukala davranmış olabılırım. bunun içinde sizden özür dilerim. amacım kesinlikle sizi fikir sahibi yapmaktır başka bir amacım yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrates41 -- 14 Aralık 2013; 15:28:42 >
  • beyler ciddi ciddi 2 ay içerisinde bu ürünü almayı düşünüyorum dediğiniz gibi fiyat performans göz doyurucu

genelde sessiz ortamlarda bulunurum ve uzun süreli bilgisayar kullanırım ağırlık ise hiç problem değil dediğiniz gibi rahatsız edici ses ve renk sorunu var mı üründe?

bu ürün olmazsa daha alt bi seviye laptop alacağım ya da başka uygun fiyata bunun gibi bilgisayar bulmayı umacağım. buna rakip bi öneriniz varsa lütfen söyleyin :)
  • Beyler Z710 dan piyasada eser yok elimde para içimde heves kaldım ortada.... Ayrıca vatan bilgisayarın yaptığı pazarlama taktiği değil. Üç defa aradım belki öyledir diye ama YOK arkadaşlar piyasada bu pc.
    Sizden bir fikir alayım Z510 nasıl sanırım Z710 un küçük ekran tipi doğrumudur?
  • Alanlar nereden aldı bu ara da yada satabilme olasılığı olan bildiğiniz bir yer söyler misiniz?
    vatandai media markt, teknosa, gold da yok ???
  • arkadaşlar geçen pazargunu söğütözünde ve keçiörende bulamadım ve en sonunda batıkent vatan computerda buldum saat 9da ucarak gittim aldım ve bir tane daha olduğunu biliyorum bence bir arayıp sorun. z710 a gelıncede ısınma problemının olmaması ,ekran kartı, işlemcisi , 6mbcache belleği , ekran boyutu 17.3 olması gibi özellikleriyle 1923 gibi bir fiyata gayet mantıklı olarak aldım ben muhendislik alanında 3boyutlu olarak yapıların cızımınde kullanıyorum ve gayet yeterlı. ekran cozunurlugu tabıkıde aman aman ıyı degıl ama bence yeterlı az paraya cok sey ıstıyorsunuz bu ozellıklere gore baska pcler 3000 civarı
  • beyler z500 laptopum var oyunlarda gayet iyi fps ler 30-35 civarında ve hight ayarlarda geziyor.Gta 4 , Crysis 3-2 , battlefield 3,black ops 1-2 , farcry 3 , pes 2013 , fifa 2014 , blur , assasins creed III kurulu hepsi gayet akıcı oynanıyor 740m li pc almadan önce bende şüphe etmiştim ama çok iyi çıktı çünki gpu su yüksekmiş pc 745m olsa daha iyi tabi arasında dağlar kadar fark yok ama %9 bir fark varmış...
    http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1852&gid2=1714&compare=geforce-gt-740m-64-bit-edition-vs-geforce-gt-745m

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.