Şimdi Ara

Lenovo z710 Nasildir??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
4
Favori
33.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 7 x64 kurdum ama ara sıra bilgisayar mavi ekran hatası veriyor. Ekran kartının sürücüsünden dolayı olduğunu yazıyor.

arkadaşlar elinde windows 7 x64 için stabil sürücüleri bulunan var mıdır?? varsa zahmet olmazsa net e yükleyebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djmuji

windows 7 x64 kurdum ama ara sıra bilgisayar mavi ekran hatası veriyor. Ekran kartının sürücüsünden dolayı olduğunu yazıyor.

arkadaşlar elinde windows 7 x64 için stabil sürücüleri bulunan var mıdır?? varsa zahmet olmazsa net e yükleyebilir mi?

Nvidia Experience ile otomatik olarak güncelleyebilirsin. Beta sürümü yükleme yalnız. Beta sürümü sıkıntılı. Geforce R 331.82 sürümü şu an en stabil sürüm.
  • Nvidianın güncel sürücüsü 331.82 . Birlikte çalıştıklarından olsa gerek İntel sürücüsü de kararlılığı etkiliyor. (Bkz:Nvidia Optimus) İsterseniz bendeki sürücü versiyonlarını yazayım. Bazılarını Lenovo sitesinden yüklemişltim. Böyle sorunlarım kalmadı.

Bu arada Bimekse yazdığım yoruma bu konunun linkini vermiştim ama yayınlanmadı. Neden acaba ?
  • gt740m yi ücret karşılığında daha üstün bi gt serisiyle değiştirmem mümkün mü ?
  • İçine baktım . GT740M anakarta montajlı , bu durumda değişmesi imkansız maalesef. Önceki bilgisayarımda da aynı şekilde montajlı GT420M vardı. 2 yıl kullandım. Değiştirmek mümkün olsaydı onu kullanırdım. Zira o da i7 idi. Ama oyunlarda yetersiz kalmaya başladı artık.
  • neden böyle bir şey yapıyorlar ki ? bir anlam veremiyorum
  • arkadaşlar bilgisayarın içindeki ramleri söküp iki adet 8lik takamayı düşünüyorum bizim ramler 1600lük müydü? bir de marka model sıkıntı yaratıor mu ddr3 olduğu sürece hepsi uyuyor mu?
  • Ram hızını anlamada yetersiz kaldım. Yorum yapabilecek var mı..

Lenovo z710 Nasildir???
     Lenovo z710 Nasildir???

Bu arada windows 8 yükledim. Performans sonuçları böyle. (SSD var)

Lenovo z710 Nasildir???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95A7E9C1A -- 18 Ocak 2014; 9:38:31 >

• Hocam, ram frekansı 1600 mhz lenovonun sitesinden de bu anlaşılıyor, ssd den sonra bilgisayarınız epey iyileşmiş ama bu ekran kartının kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef gerçekten dandik bir ekran kartımız var. En azından artık o donma sorununu yaşamıyorum tek tesellim bu.
  • Ekran kartı vasat da bu fiyata da alınacak başka notebook yoktu. Bunu almadan önce bazı oyuncu notebooklarına bakmıştım. GTX ekran kartları var ama fiyatlar 4000-7000 TL arası. Ona o parayı vereceğime 800 TL daha harcayıp bir GTX650 Ti boost , bir 8 GB ram bir de 650W güç kaynağı aldım, 2 senelik masaüstüme taktım. Canavar gibi oldu. Gerçi i5 ama oyunlar çok güzel çalışıyor artık. İleride anakart ve işlemci de değişince daha da iyi olacaktır. Demek istediğim sırf oyun için pahalı bir notebook almanın bir mantığı yok.

Lenovoda doğrusu şu anda sorunum yok gibi ama hala korkuyorum. Program yüklemeye bile çekiniyorum. Nereden ne yapacağı belli değil.
  • Ben de fiyatına kanıp aldım zaten, masaüstü iş görmüyordu benim için güçlü ram ve işlemcisi olsan taşınabilir büyük ekranlı bilgisayara ihtiyacım vardı, fiyat olarak en uygunu buydu nitekim muadillerinden 1000tl kadar ucuz zaten, ancak ekran kartı problemleri canımı sıktı programlarım hata veriyordu, neyseki şimdilik bir sıkıntı yok, 450 tl verip ramleri de 16gb yaptım eldeki ramleri de satacağım artık.
  • Hocam bir de hangi ssdyi taktınız, ekstra yuva var mı yoksa mevcut harddiski çıkarıp mı ssd taktınız veya dvdyi bilgi verirseniz sevinirim.
  • Mevcut olanı çıkarttım. Elimde 128 Samsung 840D evo vardı. Bunu taktım. CD-ROM yerine de normal 640 GB bir disk taktım. Üzerinden çıkan 2. disk olarak çalışmadı nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95A7E9C1A -- 23 Ocak 2014; 22:35:18 >
  • SSD'nin nasıl takılacağına yönelik birkaç özel mesaj aldım. Bilgi paylaşımının artması için burada yaptıklarımı yazıyorum.

Samsung 840 Evo - Aslında ssd ile bir program geldi ama işimi görmedi. Paragon'dan bir yazılım satınaldım bu da olmadı. Geri iade ettim. Macrium ise ücretsiz bir program. Kullanımı kolay. SSD'yi ikinci disk olarak takıp kopyalamanız gerekiyor. Ben caddy denilen adaptörlerden kullandım . 9 mm yüksekliğinde olmalı. Buna dikkat edin piyasada 12 mm olanları yaygın. Bende bundan vardı biraz kesip biçtim 9 mm oldu ama zor işmiş .Siz 9 mm bulun derim. Bunun içine ssd'yi takıp dvd-rom yuvasına sokuyorsunuz. Tabi önce arka kapağı çıkarıp dvd-romu tutan bir civatayı sökmeniz gerekiyor . Veya USB - sata çeviricilerden kullanılabilir. Bu daha pratik. Elinizde bir harici usb harddisk varsa SSD'yi onun içine geçici olarak takıp kopyalama yapılabilir.

Kopyalamaya gelince SSD Boyutu düşük olduğundan önceden diski boşaltmak gerekiyor yoksa sığmaz. (Clone yapıyoruz)
    kopyalama bittikten sonra SSD'yi asıl diskin yerine takıyoruz.

• Ben cihazı ekrandaki beyaz bir lekeden dolayı iade ettim. Değişim onayı alıp, aldığım yere götürüp verdim. Para iadesi yapılmasını bekliyorum. Yalnız şöyle bir durum var. İade işlemiyle ilgili BDH denen servis online ortamda kayıt açmadı. Ve cihazı iade alana kadar hiçbir şekilde internet üzerinden seri numarası ile sorgulama yapamadım. Muhtemelen cihazın ekranı değiştirilip piyasaya tekrar sıfır ürün gibi sürülecek... Olur da bu formu ziyaret edip Z 710 alan olursa AB20357291 seri numaralı ürünü sıfır ürün olarak almasın... İthalatçı firma Penta Bilişim, satıcı firma Vatan Bilgisayar... Cihaz üzerinde işlem yapan firma BDH teknik servis... Genel olarak cihazla ilgili puan verecek olursam. 2055 lira için gayet uygun bir cihaz. Özellikle işlemci performansı gayet üst düzey... 17.3 ekran olması da iyi... Kötü yanlarına gelecek olursak, ekran kartı performansı çok sıkıntılı, optimus geçişi yaparken kaç defa blue screen hatası aldığımı hatırlamıyorum... hdd performansı da aynı şekilde çok kötü... kendi kendine kilitlenmeler, normalden fazla sesli çalışması gibi problemleri var... Ekran kalitesi de aynı şekilde beklenenin altında.... Yurt dışındaki cihazlar ile kıyasladığınızda Türkiye'ye ithal edilen Z 710'ların 3. 4. kalite olduğunu rahatlıkla anlarsınız. Lenovo'nun sitesinde bile ürün GT 745/128 bit olarak görünürken ülkemizde satılan cihazların tamamı GT740m 64 bit ekran kartına sahip. Ayrıca yurt dışındaki ekranlar full hd, bizdekiler 3. sınıf LED ekran... Geriye elle tutulur tek şey kalıyor o da kasa kalitesi... Yine de piyasayı göz önünde bulundurarak söylüyorum 2000 lira bu cihaz için uygun... Daha yüksek bir ücret ödemek ise 2-3 yıllık sürede pişmanlıktan başka bir şey değil. Ve Lenovo'nun kalitesini o kadar öven biriyken BDH denen dolandırıcı servis ve Lenovo'nun anlaşmış olduğu müşteri hizmetleri teleperformance sayesinde, Lenovo'dan da soğudum.

• Q2ID Q kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin doğru olabilir, benim aldığım cihazda da touchpad üzerinde şeffaf yapışkan ve hoparlörlerin oradaki yapışkan hava yapmış gibi gelmişti bilhassa touchpaddeki cidden hava yapmıştı, kurulum yaparlarken ben yanlarına geldiğimde sanki kendileri oynarken hava aldırmış gibi bir intiba bırakmaya çalıştılar, acil böyle bir cihaza ihtiyacım olduğu için fiyatı da uygun diye ses çıkarmadım, ama az sayıda piyasada olan bu cihazları toparlayıp düzeltip bize satıyorlar gibi, ekran kartı geçiş olayını yapamıyor çok sıkıntılı, klavye de berbat bir basıyor bir basmıyor alışamadım çok basit olmuş. sadece işlemci başarılı bir de 17.3 olması işime yarıyor geri kalan herşey fasafiso 1000tl daha verip acer ın 32 gb ramli cihazını alsaymışım diyorum. sadece 8lik 2 ram zaten 460 tl olmuş durumda.
  • etd39 kullanıcısına yanıt
    Daha önce Acer kullanıcısıydım, Acer ürünleri de fiyat performans açısından gayet alınabilir türden... yalnız son 2 yıldır Türkiye pazarında bir durgunluk var. Destek bilişim adlı servis Acer'in Türkiye'deki pazarını kuruttu niteliksiz hizmetiyle... yaşadığım bazı sorunlardan dolayı Acer'e yaklaşmak istemedim açıkcası. Yoksa V3 serisinden 1-2 cihaz gayet alınabilir gibi duruyor i5 işlemcili GTX 760 ekran kartlı, 2300 küsür lira olan bir model var. Kartımın limiti açılsın tekrar Acer'e dönüş yapabilirim bir ihtimal. Ama forum takip edip de Z710 alacak arkadaşlar paylaştığım seri numarasını kontrol ederek alsın. Veya aldıktan sonra gerekli itirazı yapsın... Çünkü yenilenmiş ürünü sıfır cihazmış gibi satmak nitelikli dolandırıcılık suçdur... ve BDH denen firma sunduğu hizmet ve yaptığı katakulli ile Lenovo'nun kalitesini yerin dibine sokmaktadır.
  • arkadaşlar hwmonitorle pcnin ısınmasına bakayım dedim ısınma değerleri yüksek geldi bana.İşlemci çok zorlamadığım anda bile 35-40 larde.Ekran kartı da aynı şekilde zorlamadığım halde 46 dereceden aşağı inmiyor. Sizde durum nedir acaba ?
     Lenovo z710 Nasildir???

buda chrome bi kaç sekme açınca oluşan değerler
     Lenovo z710 Nasildir???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrates41 -- 5 Şubat 2014; 0:19:06 >

• sokrates41 kullanıcısına yanıt
    Niye isinmiyor dersen haklisin :) Gayet normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan önce acer 5920 bilgisayarım vardı.pc 5 yıllıktı pcnin ısısdığını hissedebiliyordum değerler 40-45 arasındaydı. bana ondan yüksek geldi.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.