Şimdi Ara

Lenovo z710 Nasildir??? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
4
Favori
33.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , yeni Z710 aldım. Problemim var. İki ekran kartı var HD4600 ve GT740M . Nvidia Optimus kullanarak aralarında geçiş yapılıyor. Eğer GT740M kullanırsam oyunlar kapanıyor. Nvidia ekran sürücüsü cevap vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu şeklinde bir mesaj geliyor. Bir süre sonra da windows kullanılmaz hale geliyor. pencereler cevap vermez oluyor. Kapatmak zorunda kalıyorum. Sürücüleri güncelledim, eski sürücüleri denedim, windows 8.1 e yükselttim. Bir türlü çözemedim. Denediğim Oyunlar Starcraft 2 , Battlefield 3 Battlefield 4. Hepsinde de sorun var. Benzer sorun yaşayan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95A7E9C1A -- 21 Aralık 2013; 15:02:35 >
  • kardeşim bende z710 kullanıyorum benimde aynı sorunlarım var nasıl çözüm bulacağım bilmiyorum. senin yaptığın aynı şeyleri bende yaptım güncellemer felan. bide sana bi sorum olacak klavyedeki bütün tuşların ışıklarını yakmayı biliyor musun ?
  • FN + Space ışıkları yakıyor.

Bugün BF4 'te bir güncelleme geldi. Video sürücüsünü yükseltmemi istedi. Daha önce de denemiştim ama yine de yaptım. BF4 ve Starcraft normal çalışmaya başladı. İlginç ..

Donanım sorunu değil sanırım. İşlemci ve GPU sıcaklığını izledim. Ne kadar zorlasam da GPU en fazla 73 derece oluyor. Bunu yaparken Blender ile GPU render yaptırıp , Starcraft 2 oynadım. Problem olmadı.

Ama Battlefield 3 hala aynı sorunları yapıyor. Yine de şu anda BF3 kapansa bile windows kararsız hale gelmiyor. Sadece driver güncelledim . Bir de aygıtlardan Nvidia ses çıkışını devre dışı bıraktım .Bunun dışında birşey yapmadım. Sorunum biraz azaldı ama tam istediğim gibi değil hala.
  • biraz hayal kırıklığına uğradım işlemci fılan herşey iyide gt740m pek tatmin etmedi beni oyunda...the elder scrolls skyrim de 4 gb 1333mhz hızında ram, hd radeon 6510 ve i5 2.8 işlemcili 3 yıllık masaüstü bilgisayarım bile low ayarda 60 fps verirken z710 50 civarı verdi.. ekran kartını yükseltme gibi bir seçeneğim yoktur sanırım ?
  • Ekran kartı gerçekten hayal kırıklığı gibi görünüyor. Yine de GTX serisine geçmeden de çok daha iyi bir pc bulmak zor. Ona geçince de fiyat çok artıyor. Bende de 2 yıllık bir desktop var. Geçenlerde bir GTX650Ti takmıştım. O kart bundan neredeyse 4 kat daha hızlı. Bunu CUDA ile 3D render hızına bakarak söylüyorum. Bir de BF4 1920 * 1080 de en üst ayarlarda bile takılma hiç olmadan oynuyordum. Bunda ise Hem çözünürlük düşük hem de en fazla orta seviye grafik kullanabiliyorum.
  • Hocam aynı problem bende de var bu sorunu çözebildiniz mi? Herşeyden memnunum ama tasarım programı çalıştırdığımda nvdia kernel kendini kurtardı diyor bilgisaya kilitleniyor
  • Evet çözdüm.Windows 7 yükledim. Hiçbir sorunum kalmadı. Windows 7 için wifi driverini kurmakta çok zorlandım ama oldu sonunda. Şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halitcan

Evet çözdüm.Windows 7 yükledim. Hiçbir sorunum kalmadı. Windows 7 için wifi driverini kurmakta çok zorlandım ama oldu sonunda. Şiddetle tavsiye ederim.

Z710 alma arefesindeyim, şimdi bu cihazı alırsam win 8 veya 8.1 ile kullanamayacak mıyım?

Bir de ekranda pikseller çok belli mi? Ben cihazı canlı görmedim ama bazı resimlerde sanki pikseller çok belirgin gibi görünüyor. Kullanıcı olarak ne dersiniz?

Son olarak oyun performansı nasıl?
  • Bu Windows 8 sorununun bana özgü olduğunu sanmıyorum. Servise de danışmadım ama böyle birşey çok saçma . Denemeden çalışmayan bir sistemi nasıl satarlar bilmiyorum. Benzer sorunlar Vista zamanında da birçok kişide olmuştu. Birçok kişi ya XP yükledi ya da servisle kavgalar etti.

Windows 7 ile oyun performansı yeterli diyebilirim. BF4 rahatlıkla oynanıyor. Bendeki model 1600 * 900 . Aldığımda pikseller çok rahatsız etmişti.Yazılar yumuşak değil. Belki daha önce kullandığım Fujitsu 1920 * 1080 ve 15 inch olduğundandır. Şu an alıştım. O kadar rahatsız etmiyor. Bir de kontrast sanki düşük gibi geldi. Elimden birçok bilgisayar gelir geçer. Genele göre ekranı kötü diyebilirim. Bütçeme göre uygundu .Fazla araştırmadan aldım. Şu anda sorarsanız yeni alacaklara pek tavsiye etmem. Biraz daha araştırın derim.
  • Merhaba ben de 10 gün kadar önce, lenovo Z710 aldım.
    Yaklaşık 2 ay önce bu bilgisayarın internetten beğenmiştim ve ilk satışa girdiğinde, biraz geç davrandığım için bir baktmıştım ki ürün tükenmiş.
    Bekledim yeniden satışa gelecek mi diye ve gördüğüm an hemen harekete geçtim. Vatan bilgisayardan son kalan 1-2 bilgisayara zor yetiştim.
    Bilgisayarı aldığım gibi hemen kontrol ettim, çünkü buradan sorun olduğunu okuyunca kuşkulanmıştım.
    Herhangi bir ses felan gelmiyordu ama görüntü çözünürlüğü pek iyi olmadığını ilk bakışta anladım.
    Daha sonra USB'lerden birinin çalışmadığını farkettim. Hemen ürünü götürdüm, kontrol ettiler ve usb'nin çalışmadığını gördüler, hemen yenisini verdiler.
    Yeni gelen bilgisayarı da kontrol ettim ve herhangi bir sorunu olmadığını gördüm, ama ekran çözünürlüğü gerçekten gözü rahatsız ediyor, ama yapacak bir şey yok.
    Şimdilik pek bir program vs. yüklemedim ama internete giriyorum vs. pek sorun yok. Büyük ekranı cazip gelmişti ama çözünürlük kısmından biraz gözü tırmalıyor.
    Beyaz rengin mavi görünmesi evet biraz var gibi, fakat ışığı sonuna kadar açtığınız zaman beyaz oluyor, tabi ışık patlaması oluyor gözlerde o ayrı...
    Klavyenin ışıklarını da şimdiye kadar hiç açmamıştım, forumdan okuyup açtım, bilgi verenlere teşekkür ederim.
    Bu arada bu fn tuşuyla başka neler yapabiliyoruz? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimcimist -- 29 Aralık 2013; 2:03:02 >

• chips kullanıcısına yanıt
    oyun performansı kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiasco -- 9 Ocak 2014; 9:36:15 >
  • hmm.. Teşekkür ederim, ucuz etin yahnisi yavan oldu maalesef, 2008de aldığım hp hala takır takır çalışıyorken bu bilgisayar aldığım günden beri ekran kartı hatası veriyor, bu başka donanımlarda da problem olabileceği anlamına geliyormuş araştırdığım kadarıyla ama win7de sıkıntı yok diyorsanız sıkıntı sanırım win8 ile gt740 arasında..
  • Zamanla düzelir herhalde. O zaman geçeriz.
    Hem bu arada Lenovo'nun sitesinde windows 7 sürücüleri yayınlanmış. Biz bu mesajalrı yazmaya başladığımızda yoktular. (Olsaydı keşke Wifi ile bu kadar uğraşmazdım. ) Buradan aslında sorunları bildikleri çıkarımını yapabilirmiyiz ?
  • Z710 kullanıcıları arasına katılalı 1-2 gün oldu. Genel olarak işlemci performansının iyi olduğunu söyleyebilirim. Ekran kartı ve ekranla ilgili problemler var. Ekran renkleri çok sönük... HD videolarda pikseller görünüyor. Kasa kalitesi tasarım olarak idare eder, sağlamlık olarak da gayet sağlam gibi. Ama kasada kullanılan malzemenin kalitesini pek gözüm tutmadı. Son olarak klavyeye alışamadım, klavyesi de bir garip geldi, eski laptopla baya özdeşleştiğimden midir nedir özellikle enter kısmına yakın tuşlar baya iç içe girmiş gibi. Ve klavye kasadan çok kolay ayrılabiliyor. Cihazı ilk açtığımda klavye kısmının kasadan hafif şekilde ayrık olduğunu görmem bu izlenimi bıraktı. Bu kadar yazmışken batarya ile ilgili de bir iki kelime edeyim... Batarya performansı belki de kimsenin rahatsız olmadığı ama cihazın en büyük eksiği diyebileceğim türden bir eksik. 1,5 saati zor çıkarıyor normal kullanımda. Ekran büyüklüğünden midir, işlemci-ekran kartının enerji tüketiminden midir nedir oldukça çabuk bitiyor pil... Bunda 4 hücreli pil kullanılmasının da rolü büyük olsa gerek. 2014 yılına giriyoruz halen 4 hücreli batarya kullanılıyor. Belki pilde kullanılan teknoloji farklı olduğundan 4 hücrelidir diyeceğim de, açık şekilde şarj sorunu olan bir cihaz. Umarım pil aşınma seviyesi düşük hızda olur da bataryaya para bayılmak zorunda kalmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 31 Aralık 2013; 11:32:37 >

• Bu arada ekran kartını güncelleyen arkadaşlarda ram derecelendirmesi nedir yazabilirler mi? Normalde ram derecelendirmesi 8.1 iken güncellemeden sonra 7.9'a düştü. 8GB tek slot ram ve +4 gb ram takıp 12gb rame yükselttim yine değişen bir şey yok.

• Windows 7 home premium - SSD var ona takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95A7E9C1A -- 31 Aralık 2013; 20:12:59 >
  • Teşekkürler dostum. SSD takman gerçekten farkettirmiş.
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/138051/lenovo-ideapad-z710-59-391748-w8-.aspx#comments

Bimeks büyük vurgun peşinde Z710'un fiyatını 3400 lira olarak tekrar yükseltmişler. Nasıl bir zihnyettir anlamak mümkün değil.
  • Şu an web fiyatı 2387,07 TL KDV dahil **
  • Evet ben de tekrardan baktım düşürmüşler fiyatı. Dün gece 3400 lira yazıyordu, keşke ekran görüntüsü alsaydım. Ne şekilde saçmaladıklarını ölümsüzleştirirdim. Muhtemelen yanlış fiyat girilmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.