Şimdi Ara

Lens Firmware Uptade?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Eos 650D kullanıcısıyım ve af ile ilgili sıkıntılarım var.Cihaz bir netliyor bir netlemiyor.Takıldığı zamanlarda elle ufak bir oynama yapıyorum sonra netlemeyi yapıyor.Sanırım lensteki af motoru arızalı.Bu normalmidir alalı daha 1 ay oldu.Sürüm güncellemesi yapayım belki düzelir dedim 1.0.1 den 1.0.4 e güncelledim ancak hemen altında lens yazılım güncellemesi var ve versiyon 1.0.0 görünüyor.Biraz araştırdım ancak nasıl güncelleyeceğimi bulamadım.Yardım ederseniz sevinirim.Bu arada konuyu yanlış yere açtıysamda kusura bakmayın.

[simage]
     Lens Firmware Uptade?
    [/simage]
    [simage]
     Lens Firmware Uptade?
    [/simage]

• otomatik netleme yaparken netlemediği zaman bunu elle yapıyorsan normaldir. Büyük ihtimalle dişliler erimiştir/kırılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 7 Ağustos 2013; 21:29:42 >
  • lens yerine tam oturuyor mu? lensi takarken çevirdiğiniz yönde bir takılma noktası vardır ve o noktaya gelince çıt sesini duyarsınız ve bırakırsınız. bu çıt sesinden sonra bazen lens 1 mm kadar daha çevrilebilir. bu durumda lensin makine ile iletişim kurmasını sağlayan konnektörler kayar. "elimle müdahale edince düzeliyor" dediğiniz için bu seçenek aklıma. daha önce nikon makinede benzer bir durum yaşamıştım.

lensinizi başka makinede denediniz mi?

makinenizde başka lens denediniz mi?

bunlardan sonra yazılım güncellerdim ben olsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rabelisa

otomatik netleme yaparken netlemediği zaman bunu elle yapıyorsan normaldir. Büyük ihtimalle dişliler erimiştir/kırılmıştır.

Bunu yeni farkettim el ile çok ufak bir oynama yapınca yeniden netlemeye başlıyor.Dediğim gibi makineyi alalı 1 ay oldu ve nerdeyse aldığımdan beri bu sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

lens yerine tam oturuyor mu? lensi takarken çevirdiğiniz yönde bir takılma noktası vardır ve o noktaya gelince çıt sesini duyarsınız ve bırakırsınız. bu çıt sesinden sonra bazen lens 1 mm kadar daha çevrilebilir. bu durumda lensin makine ile iletişim kurmasını sağlayan konnektörler kayar. "elimle müdahale edince düzeliyor" dediğiniz için bu seçenek aklıma. daha önce nikon makinede benzer bir durum yaşamıştım.

lensinizi başka makinede denediniz mi?

makinenizde başka lens denediniz mi?

bunlardan sonra yazılım güncellerdim ben olsam.

Evet bu çıt sesini net olarak alıyorum ancak sonra kayıyo mu kaymıyo mu bilemiyorum.Maalesef deneyemedim ancak bu tarz makine kullanan kişilere danıştığımda bu senin bozabileceğin birşey değil,muhtemelen üretim hatasıdır ve sorun lensten kaynaklanıyodur.Canon servisleri gayet ilgilidir sıkıntı yapmadan değiştirirler dediler.Gold bilgisayardan almıştım gidip garantiye vermekten başka çarem yok sanırım.Belki bu resimde görünen lens firmware update ile sorun gider diye düşündüm ama nasıl yapabileceğime dair hiç bilgi bulamadım maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk_06

quote:

otomatik netleme yaparken netlemediği zaman bunu elle yapıyorsan normaldir. Büyük ihtimalle dişliler erimiştir/kırılmıştır.

Bunu yeni farkettim el ile çok ufak bir oynama yapınca yeniden netlemeye başlıyor.Dediğim gibi makineyi alalı 1 ay oldu ve nerdeyse aldığımdan beri bu sorun var.

otomatik moddayken el ile çeviriyorsunuz yani? Ufak veya değil. Her türlüsü zararlı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berk_06

quote:

otomatik moddayken el ile çeviriyorsunuz yani? Ufak veya değil. Her türlüsü zararlı.

Anlatamıyorum galiba netleme yapmadığı için hatta fotoğrafı çekmediği için kurcalarken farkettim bunu.Eğer bunun neden olmuş olabileceğine ve çözüm yollarına dair bir fikrin varsa paylaşırsan sevinirim.Yoksa sağlıklı bişey olmadığını bende biliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 uptade sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.