Şimdi Ara

Lens hakkında edinmem gereken detaylar ?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10 yildan beri gozluk kullaniyorum. 2 gun once ozel hastanede muayene oldum ve numaralarimi olcturdum. Doktor lens kullanabilecegimi soyledi ve acuvue oasys lenslerden aldim. Lensi goze takmak 3-4 dakika ve cikartmak da bir o kadar suruyor. Takarken vec ikartirken en buyuk problem goz kapaklarini refleks olarak kirpmak. Buna engel olabilirseniz montaj cok basit. Ancak benim lenslerimden sag taraftaki biraz bulanik gosteriyor. Ters takmadigima eminim ve sol taraf ile capraz degistirip bir de oyle deneyecegim. Bulanik gosterende bir imalat hatasi mi var diye suphelenmeye basladim. Eger iki gozdeki lenslerin de ayni netlikte gostermesini saglayabilirsem, nispeten rahat bir cozum elde etmis gibi olacagim. Bugun toplam 10 saat kadar gozumde lensle dolastim, su anda bir miktar batma hissi mevcut gozlerde. Eger birkac gun daha devam edip uyum saglarsam kullanabilirim, ancak aksi halde mecburen durmak zorunda kalacagim. Devlet hastaneleri lens satmiyor, ozeller satiyor. Aldigim lensin kutusunda 6 adet var , fiyati da 65 tl. Satarken 1 adet 1 ay kullanilir dediler ancak kutusunda 2 hafta sonunda degistirilmesi gerli oldugu yaziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: allforone

Kullandığın kontakt lens fazla düzdür. Diklik/düzlük BC değeri ile ölçülür. Normalde göz kırpma hareketi ile 0.5-1 mm hareket normal. Ama senin tarif ettiğin normal değil. Kullandığın lensin BC değerinde bir düşme yapmak (dikleştirmek) gerekebilir (Bunu net bir şekilde ancak muayene ile öğrenebilirsin, keratometrik değerlerin ölçülmeli.Tersinin tavsiye etmem, fazla sıkı hareketsiz lens kısa ve uzun vadede korneaya oldukça zararlı olabilir çünkü. kendi kafana göre bc değerini ayarlama)

quote:

Orijinalden alıntı: Cenk

Göz doktoru sana kaç numara kullanacağını yazıyor zaten. Sana marka da öneriyor. Fakat sen istediğin başka bir markayı da alabilirsin. Gözün alışma süresi var. İlk birkaç gün zahmetli geçebilir, takamazsın kolay kolay. Sonra ki günler rahatlarsın. Mesela ilk 2-3 gün takamamış biri olarak, benim şuan lens takmam 1 dakikamı bile almıyor. ( 2 senedir lens kullanıyorum. )

Soru: Lens kullanan arkadaşlar; benim şuan kullandığım lensler gözümden kayıyor. Yani gözümde gene duruyor ama taktıktan sonra hafif aşağı doğru gidiyor. Mesela renkli lenste kullandım, özellikle orda aşağı kayarsa altında ki renk belli oluyor. İyi bir görünüş olmuyordu. Bunun çapına göre falanmı almamız gerekiyor, lensin tam gözümüze oturması için? Lensler bu yönden kaça ayrılır? Tam gözümüze oturan bulmamız mümkün mü yani? Bunu cevaplayan olursa çok sevinicem. Teşekkürler şimdiden.

Hocam zaten gözü kırpınca lens yerine oturuyor. Yani gözü tam olarak kapsıyor. Fakat çok kısa bir süre sonra hafif tekrar aşağı kayıyor. Bu benim gözümde bi rahatsızlık, görme bozukluğu vb. oluşturmuyor. Fazla da belli olan birşey değil. Ama gözü tamamen kaplamak varken bi kısmı neden belli olsun? Cevabın için teşekkür ederim ayrıca.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tagopasa -- 10 Eylül 2009; 18:45:57 >
  • lens en fazla kaç numara olabiliyor bilgisi olan var mı mesela 5 - 6 numara falan olur mu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.