Şimdi Ara

_ LENS _ Konusu, Bakarmısınız, Takarmısınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Horus_Aha

quote:

Orjinalden alıntı: Starlight^

gözlerim bozuk,yeşil renkte ve şeffaf renk kullanıyorum.gözümdeyken hiç fark edilmiyor

Sen öyle san... nezaketimizden söylemiyoruz... hiç doğal göz ile lens arasındaki fark belli olmazmı sanıyorsunuz.. ama karşı değilim.. takan, takar... beni sarmaz, başka.

Benimki fark edilmeyen cinsten.Ürünün tek örneği.Bugüne dek kimse fark etmedi.Ben bile bakıyorum aynaya çok çok dikkatli bakınca fark ediyorum o ayrı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Permanent.

quote:

gözlerim bozuk,yeşil renkte ve şeffaf renk kullanıyorum.gözümdeyken hiç fark edilmiyor

Acı varmı dostum göz kırpınca felan

Şaka maka bende düşünüyorum da ondan soruyorum,alışmak zorluk çıkartıyor mu gözümü ellemeyi bırak ellemeyi düşündüğümde bile içimi bir sızı kaplar

Hayır,alışırsın ilk 1 hafta biraz zorluk çekersin o kadar.Sonra çok rahat takmaya başlarsın.Yalnız çok titizlik gerektirir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Numaralı şeffaf kullanıyorum memnunum vallaha. Gözlükten ucuza geliyor Bugün gözlük alayım dedim camlarım 260 lira tutuyor be çerçeve 250 yuh be. Senede bir 120 lira lense veriyorum mis gibi.

Bir kutuda mavi numaralı alayım diyorum. Esmer ten siyah saç nasıl gider acaba

Senede kaç tane lens kullanıyorsunuz

Starlight^ hocam titizlik konusunda şüphen olmasın söz konusu gözüm olunca amenna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Permanent. -- 13 Mart 2009; 23:20:58 >

• saçmalamışsın biraz.bende şeffaf lens var çok yakından bakmazsam kendim bile anlayamam gözümde olduğunu sen nasıl uzaktan anlayacaksın?renkli lens kullananlara birşey diyemem doğal durmuyor ama onların tercihi yani.tiksinti filan demişsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan2121

quote:

Numaralı şeffaf kullanıyorum memnunum vallaha. Gözlükten ucuza geliyor Bugün gözlük alayım dedim camlarım 260 lira tutuyor be çerçeve 250 yuh be. Senede bir 120 lira lense veriyorum mis gibi.

Renkli hiç alma.. çok kötü duruyo.. lens olduğu baya bi belli oluyo.. doğal takıl..
    Bendeki şeffaf aslında ama ortası mavi gibi ama şeffaf mavi.. ama takınca şeffaf ..güneşe çıkıncada hafif maviye çalıyo...ama şeffaf..

Anlatamadım yaaa. Aslında şeffaf ..

anlamadım Hareli denilenlerden mi ışığa göre mavi ya da doğal göz rengin geçiş yapıyor böyle daha doğal duruyor.

• Valla ben aylık kullanıyorum.Benim gözlerim sag 3.00 sol 2.70 olunca 2 kutu almak zorunda kalıyorum.Bir kutu 3 ay gidiyor.Yani kısacası bana 6 ay gidiyor.Fiyata gelince,100 veya 110 tl değişiyor.
  • Bi kartal gözü çakmak var aslında ahh ah
  • quote:

quote:

Senede kaç tane lens kullanıyorsunuz

Starlight^ hocam titizlik konusunda şüphen olmasın söz konusu gözüm olunca amenna

hocam benim iki gözüm farklı numara mecbur çift kutu alıyorum. 12 çift ediyor 6 aylık lens. senede 4 kutu alıyorum 120 YTL tutuyor oda lensin fiyatına göre. Şu anda aldığım biomedics lensler 30 35 lira kutusu. 60 a da var 70'e de.

Ama artık 2 ayda bir değiştiriyom lensleri pekde bişey fark etmiyor ayda bir değiştirmek biraz keseye zarar

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaan2121

quote:

Renkli hiç alma.. çok kötü duruyo.. lens olduğu baya bi belli oluyo.. doğal takıl..
    Bendeki şeffaf aslında ama ortası mavi gibi ama şeffaf mavi.. ama takınca şeffaf ..güneşe çıkıncada hafif maviye çalıyo...ama şeffaf..

Anlatamadım yaaa. Aslında şeffaf ..

anlamadım Hareli denilenlerden mi ışığa göre mavi ya da doğal göz rengin geçiş yapıyor böyle daha doğal duruyor.

Valla markası focus kutusuda bu. galiba senin dediğinden oluyo

_ LENS _ Konusu, Bakarmısınız, Takarmısınız ?

• quote:

hocam benim iki gözüm farklı numara mecbur çift kutu alıyorum. 12 çift ediyor 6 aylık lens. senede 4 kutu alıyorum 120 YTL tutuyor oda lensin fiyatına göre. Şu anda aldığım biomedics lensler 30 35 lira kutusu. 60 a da var 70'e de.

Ama artık 2 ayda bir değiştiriyom lensleri pekde bişey fark etmiyor ayda bir değiştirmek biraz keseye zarar

Desenize 0.25 lik fark için 2 kutu alacağım olsun aynı kapıya çıkmayacak mı sonuçta son kullanma tarihleri yoktur umarım

• quote:

quote:

Sen öyle san... nezaketimizden söylemiyoruz... hiç doğal göz ile lens arasındaki fark belli olmazmı sanıyorsunuz.. ama karşı değilim.. takan, takar... beni sarmaz, başka.

Kaç defa şeffaf lensli birine bakıp lensini farkettin? Renklilerde emin değilim ama şeffaflar çok zor.2 senedir kullanıyorum henüz farkeden olmadı ve farkedilmesi de imkansız gibi birşey.

Ayrıca adam gözlerim bozuk demiş, tabii ki takacak.Görünüş için takanlara ise acayip kılım, gözlerine zarar veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulaZz -- 13 Mart 2009; 23:42:28 >

• Uzun süreli lens kullanımının göze zararı var mı?

Uzun yıllar lens kullanıldığında gözün kornea tabakasının beslenmesini bozmuş oluyoruz. Korneanın dışarıdan oksijen alan bir yapısı var, yani damarlar ona oksijen götürmüyor. Havadan oksijen alıyor.

Şimdi biz bunun üstünü şapka ile kapatır gibi yaşadığımızda kornea oksijensiz kalıyor ama bu ne öldüren ne de güldüren bir durum.

Yani oksijensiz kalıyor derken tamamen de oksijensiz kalmıyor. Kronik bir az havasızlık diyelim biz buna.
    Bu böyle devam ettiğinde de uzun yıllar sonra oksijende yeterli gelmediği için bu sefer göz kendine yeni damarlanmalar yapıyor. Korneanın etrafında gözümüzün o beyaz olan tabakasının olduğu yerlerde kırmızı damarlar ortaya çıkıyor, bu korneanın oksijensiz kaldığının bir belirtisi. (Göz kırmızılığı)

Lens takan hastalarıma şunu tavsiye ediyorum ; Eve geldiniz ve o akşam dışarı çıkmayacaksınız artık evdesiniz o zaman illa da yatmayı beklemeyin ve lensinizi çıkartın ki korneanız havalansın.

• quote:

Orjinalden alıntı: rulaZz

quote:

quote:

Kaç defa şeffaf lensli birine bakıp lensini farkettin? Renklilerde emin değilim ama şeffaflar çok zor.2 senedir kullanıyorum henüz farkeden olmadı ve farkedilmesi de imkansız gibi birşey.

Ayrıca adam gözlerim bozuk demiş, tabii ki takacak.Görünüş için takanlara ise acayip kılım, gözlerine zarar veriyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: ®ed

saçmalamışsın biraz.bende şeffaf lens var çok yakından bakmazsam kendim bile anlayamam gözümde olduğunu sen nasıl uzaktan anlayacaksın?renkli lens kullananlara birşey diyemem doğal durmuyor ama onların tercihi yani.tiksinti filan demişsin

yaw, ben renkli lensler için dedim.. en alası da olsa fark ediliyor.. fark edilince bana tiksinç geliyor.. ne yani yalan mı söyliyeyim..? hiç doğal durmuyor.. şeffaf lenslerde ise göz bebeğinin etrafında cam kesiğinden belli oluyor zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horus_Aha -- 14 Mart 2009; 1:14:09 >

• Lazer tedavisinden önce 2 yıl numaralı lens kullandım bir kişi bile farketmedi. İlk kullandığım markada gaz geçirgen özelliği yoktu sanırım gözümün rengi değişmişti biraz, sonraki aldığım marka gayet kullanışlıydı. Yalnız lensle gece uyumayın sabah çıkartması çok zor oluyor.
  • Basket, Futbol oynarken ani bir darbeyle düşme ihtimali var mı?
  • quote:

quote:

Desenize 0.25 lik fark için 2 kutu alacağım olsun aynı kapıya çıkmayacak mı sonuçta son kullanma tarihleri yoktur umarım

Son kullanma tarihi var ama öyle kısa değil Bide lesnleri mutlaka çıkart akşamları. Eğer ilk defa kullanacaksan tavsiyem budur. ÖYle ayda lensler falan satış taktiği bana göre, tamam rahat çoğu lense göre fiyatıda pahalı ama göz sağlığı için evde çıkartın bence lensleri. ÖZellikle pc başında çok oturanlar için. Gözlerimiz çok uzun süre açık kalıyor dikkatli bakıyoruz ve kuruyor doğal olarak bu zararlı bişey , özellikle gece yatarken yattığımız yatakta illaki toz olur gözümüz kapalı olsa bile lense toz yapışabilir, lens kurur zaten göz kapağımız kapalı bide bir protez ile yatıyoruz bence sakıncalı.

Gözümde lensleri en fazla 2 gün tuttum aralıksız ama çoğu zaman rahatsızlık verdi. Bazı kişiler var lensi bikere takıyor 1 hafta çıakrtmıyor hatta 1 ay çıkartmıyanlar var. Güvenmeyin arkadaşlar benden size tavsiye yani isteidğinizi yapın ama çok gerekli olmadıkça lenslerle yatmayın çok uzun günler çıakrtmadan kullanmayın. En güzeli eve gelince çıkartın gözlüklerinizi takın.

Gözlük takmayı sevmeidğim için yakışmıyor da o yüzden lens kullanıyorum ben eve gelince de gözlük takıyorum. Göz rahatlar hava alır hem tazeler kendini.

• quote:

Orjinalden alıntı: Alp

Basket, Futbol oynarken ani bir darbeyle düşme ihtimali var mı?

çok zor. ben o kadar oynadım hiç birşey olmadı. ancak birinin kafana arkadan sağlam bi şaplak indirmesi lazım ki gözünden düşsün ama o bile zor.
  • poff bende böyle bi konu açmıştım lenslerim gelmiş numaralı astigmat ve renksiz lens ama ne yazıkkı ben ıspartada okuyorum ve lensler ankarada :S kargo ile göndereceklerdi falak önce bir doktor ile denemem gerektiği için 2 hafta daha lensiz gözlükler ile idare edecez ki nefret ediyorum lens kullanmakdan
  • bende gözlük kullanıyorum lise bittiğinden beri. Lens takmak istiyorum aslında çünkü gözlükden nefret eden bir insanım. Özellikle sıcak havalarda gözlük varken insanın yüzü daha fazla terliyor. Birde yüz şekliniz çok garip geliyor gözlüğü çıkarınca. İlk okuldayken bir arkadaşım vardı. Sokakda da görürdüm onu bazen. En son gördüğümde gözlüğünü çıkarmış tanıyamadım.

O yüzden lens kullanmak istiyorum ama göz doktorları gıcıklınamıdır artık bilemiyorum bana lens yazmıyorlar. O sebeplede lens alıp kullanamıyorum. Gerçi gözümde ışıya karşı hassasiyet var. Kimi zaman gözüm sulanıyor. O yüzden lens vermiyolar galiba en son gittiğim doktor lens varken rahatsız eder gibi bir ifade kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Laser filan düşünüyorum dediğimizde şaşırtıcı bir şekilde fazla önermem o işi dedi. Neden diye sorduk belli süre sonra aynı işlemin tekrar edilmesi gerekebiliyor kısaca laser tedavisi kalıcı olmayabiliyor dedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Lazer tedavisinden önce 2 yıl numaralı lens kullandım bir kişi bile farketmedi. İlk kullandığım markada gaz geçirgen özelliği yoktu sanırım gözümün rengi değişmişti biraz, sonraki aldığım marka gayet kullanışlıydı. Yalnız lensle gece uyumayın sabah çıkartması çok zor oluyor.

vay be neleri de varmış yalnız göz rengi nasıl değişebilir onu aklım almadı

Lazer tedavisi nasıldı ? Gözün şimdi nasıl ? Tavsiye edermisin ? Dostum aydınlat biraz bizi sürekli gözlük lensle olacak iş değil bu (en azından benim için)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.