arkadaşlar ben 5 gündür lens kullanıyorum. doktorun yazdığı lens, purevision. size bir kaç sorum olacak. yanıtlarsanız çok sevinirim. öncelikle gözlük numarası olarak sağ gözüm 1.75, sol 1.50 çıktı (miyop) ve doktor lens daima düşük yazılır dedi ve 1.25 verdi (iki göz için de). gözlüğüm 1.50 idi. şimdi araç kullanırken tabelaları gözlükle olduğu kadar okuyamıyorum, okulda da tahtayı zor okuyorum (hatta okuyamıyorum). yani gözlük daha netti. doktor lens düşük yazılır diye beni kandırdı mı acaba? lensin de mi 1.50 olması gerekiyordu sizce? diğer sorunum ise lens gözümde sürekli batma, kaşıntı falan yapıyor ve alt göz kapağım lense her sürtüşünde hissediyorum, gözümde yabancı cisim hissi sürekli mevcut. acaba 10-15 günü doldurunca geçer mi? lensin gözümde olduğunu hissetmek istemiyorum. deneyimli arkadaşların yanıtlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
Not: lensleri akşam çıkarıp temiz solusyona koyduğumda solusyon toz oluyor. demek ki gözümde lens tozlarla birlikte duruyor ve büyük ihtimalle batma, kaşıntı gibi rahatsızlıklara bu tozlar neden oluyor. lensi çıkarınca rahatsızlık hemen gidiyor. sizde de bu toz olayı mevcut mu? normal mi bu durum?
Numarası düşük verildiği doğru gözlerin lens alıştıkça görüntü düzelir diye düşünüyorum.
Toz olayının olması garip. Bu şikayetlerini doktora iletmeni tevsiye ederim. Batma olayının olmaması gerekir. Ya sen yanlış takıyorsun ya da lenslerde bir problem var. Lensleri hissetmemen gerekir.
tanıdıklarımdan ve forumdan okuduklarım kadarıyla ilk alışana kadar batma olayı oluyor.Ama net görmemeyi bilmiyorum.İstersen bi arama yap, onlarca sayfalık bir lens konusu vardı
her lens her göze uyum sağlamaz .. bazıları sert veya yumusak lens olur .. markasına göre kullanım rahatlığı değişir .. benim ilk lenslerim öleydi ...hiç kullanamadım .. ve sonra sında degiştirdim ciba vision night &day lenslerinden aldım .. çok memnunum doktorun tavsiye ettiği lensi değiştirdim ..
tavsiyelerim ... gözünde batma veya kayma varsa arada bir 2 solusyon damlat gözüne... dahada olmuyorsa lens takmadan önce gözlerine solusyon damlat .. genede olmuyorsa doktora tekrar görün belki verdigi lensiin BC numarası uymuyordur gözlerine ...
ilk gunlerde olur o batma olayı alışırsın toz da herkesin dikkatini cekmez .. özellikle dısarda hele bu mevsimde cok rahatsız eder seni polenler, cicek tozları falan , sonra okul olayı varsa tebesirden uzak durucaksın, temizliğe cok dikkat ediceksin .. lensi çıkarmadan ve takmadan önce ellerini yıkayıp kurulamadan lensi eline alıcaksın ince ayrıntılar bunlar ama ayrıntılar bütünü oluşturur hocam .. ..bide trafikte cok oyalanmamaya bak..
quote:
Orjinalden alıntı: budden
Numarası düşük verildiği doğru gözlerin lens alıştıkça görüntü düzelir diye düşünüyorum.
Toz olayının olması garip. Bu şikayetlerini doktora iletmeni tevsiye ederim. Batma olayının olmaması gerekir. Ya sen yanlış takıyorsun ya da lenslerde bir problem var. Lensleri hissetmemen gerekir.
teşekkür ederim, 1 hafta daha kullanıp doktora bunları anlatacağm hala devam ediyorsa şikayetlerim. toz olayına gelince; lensi takmadan elimi yıkayıp havluyla kurulayınca havludan çok küçük toz parçalarının elimde kaldığını farkettim (ip gibi ama çok çok küçük şeyler). bu tozlar da lensi solusyona koyarken elimden solusyona geçiyor galiba. bazen güneşin odaya yoğun geldiği zaman havada uçarken gördüğümüz küçük tozlar gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: azizcinar
tanıdıklarımdan ve forumdan okuduklarım kadarıyla ilk alışana kadar batma olayı oluyor.Ama net görmemeyi bilmiyorum.İstersen bi arama yap, onlarca sayfalık bir lens konusu vardı
teşekkür ederim, günlerdir saatlerce araştırıp okuyorum zaten
her lens her göze uyum sağlamaz .. bazıları sert veya yumusak lens olur .. markasına göre kullanım rahatlığı değişir .. benim ilk lenslerim öleydi ...hiç kullanamadım .. ve sonra sında degiştirdim ciba vision night &day lenslerinden aldım .. çok memnunum doktorun tavsiye ettiği lensi değiştirdim ..
tavsiyelerim ... gözünde batma veya kayma varsa arada bir 2 solusyon damlat gözüne... dahada olmuyorsa lens takmadan önce gözlerine solusyon damlat .. genede olmuyorsa doktora tekrar görün belki verdigi lensiin BC numarası uymuyordur gözlerine ...
doktor ölçümlerden sonra heralde uygun bc değerinde bir lens yazmıştır, bc 8.6. araştırmalarımdan sonra ben de night&day almayı düşünmeye başladım. ciba visionun türkçe sitesinde yazdıkları doğruysa tam aradığım lens bu. lensin gözünüzde olduğunu unutacaksınız diyor... çok sağol hocam.
quote:
Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin
ilk gunlerde olur o batma olayı alışırsın toz da herkesin dikkatini cekmez .. özellikle dısarda hele bu mevsimde cok rahatsız eder seni polenler, cicek tozları falan , sonra okul olayı varsa tebesirden uzak durucaksın, temizliğe cok dikkat ediceksin .. lensi çıkarmadan ve takmadan önce ellerini yıkayıp kurulamadan lensi eline alıcaksın ince ayrıntılar bunlar ama ayrıntılar bütünü oluşturur hocam .. ..bide trafikte cok oyalanmamaya bak..
polenlere karşı alerjim var zaten, her sabah alerji ilacı içiyorum gerçi ama yine de lensler daha çok hassaslaştırıyor gözü galiba. okula gelince tebeşir yok, üniversitedeyim, boardmarker kalemler var, sorun yok temizlik konusunda çok titizimdir, antibakteriyel olduğu için protex sabun kullanıyorum gözüm mikrop kapmasın diye. yalnız kurulamadan demişsin, ben kuruluyorum çünkü lens kullanımını araştırırken kurulayın yoksa lens ya elinize yapışır ya da kayıp düşebilir diyordu. gerçi kurulasam da solusyonun içinden lensi alırken zaten elim ıslanıyor, sorun teşkil etmez herhalde trafiğe gelince okula gidip gelmek için her gün 87 km yol yapıyorum. trafikten kaçış yok tüm ayrıntılara değindim. çok teşekkür ediyorum..
elini kurulama derken havlunun uzerindeki pamuk,kucuk toz gibi parcacıklar eline yapışmasın diyeydi ..ama bu lens işi bıktırır insanı ya hergece cıkar her sabah tak..ablam 1 sene dayanabildi resmen çile bide işe gec falan kaldıgını farzedersek.. lenslerle uyyamıyosunda ..en iyisi ya gözluk kullanıcaksın yada göz içi lens taktırıcaksın.ablam göz içi lens kullanıyo.. biraz riskli gibi görunuyo ama kesin cözum
quote:
Orjinalden alıntı: samsunlu.gelin
elini kurulama derken havlunun uzerindeki pamuk,kucuk toz gibi parcacıklar eline yapışmasın diyeydi ..ama bu lens işi bıktırır insanı ya hergece cıkar her sabah tak..ablam 1 sene dayanabildi resmen çile bide işe gec falan kaldıgını farzedersek.. lenslerle uyyamıyosunda ..en iyisi ya gözluk kullanıcaksın yada göz içi lens taktırıcaksın.ablam göz içi lens kullanıyo.. biraz riskli gibi görunuyo ama kesin cözum
haklısın, artık elimi kurulamıyorum lens konusunda inat ettim, ne yapıp edip alışacağım buna. kız arkadaşım gözlüksüz daha çok beğendi. tüm zorluklarına katlanırım artık
ben arkadaşın kullandığı Bausch and Lomb purevision kullanıyorum fakat hiç bir rahatsızlığını görmedim ayrıca sadece haftada veya 10-15 günde bir çıkarıyorum gözüm rahatlasın diye. Tek sorunum gözümden kayıyor o da sanırım gözümü yanlış ölçtüler.
o toz olayı bendede var lens tozlu olduğunda takarsan gözünde batma acı gibi şeyler olur ben onun için her lens takıcamda çok diiil 1damla sıkarım lense elimdeyken gözüme öyle ypıştırırım hem ferahlıyo gözüm hem temiz temiz kullanıyom ilk soruna gelirsek benimde 1.50di 1.25 aldım gözlük takınca daha netti kısmı doğru onu bende farkettim ama çok aşırı bi fark yok çok miniminnacık öbür sefere internetten sipariş verirsin 1.50 alırsın farketmez purevision uyunan lens galiba ben yıllık aldım takıp çıkarmalı uyunanı tavsiye etmiyorum ben pek gözünde böyle ateşi varmış hissi yanıyo hissi oluyo havada alamıyo gözün onun için çıkarmalıyı tercih et derim yukarda bide göz içi lens duydum araştırıcam şimdi yeni duydum kulağa güzel geliyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme