Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.680
Cevap
112
Favori
668.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım yasal açıdan belgeli bir şekilde satış yaptığına bir kanıt olarak kullanıyor. MH ile görüşüp sorabilirsiniz ben 1 ay önce aldığım reçeteyi göndermiştim.
  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    BC değerleriniz lens ile uyuşuyor değil mi ? Bende aynı sorunu yaşadım acuvue oasys de meğersem ilk gittiğim doktor gözümün BC değerini yanlış yazmış yada ölçmüş her neyse daha sonra ki muayene de fark ettik, sorunu yeniden muayene olunca anlamıştı doktorum.
  • cagrimir kullanıcısına yanıt
    ZEISS dışında bütün popüler lens markalarını ve çeşitlerini denedim.3 yıllık lens kullanıcısıyım ve 1.5 yıldır biofinity kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Her koşulda en memnun olduğum lens oldu. Bilgisayar başı , gün içinde uzun kullanım vs. gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flat_kil

ZEISS dışında bütün popüler lens markalarını ve çeşitlerini denedim.3 yıllık lens kullanıcısıyım ve 1.5 yıldır biofinity kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Her koşulda en memnun olduğum lens oldu. Bilgisayar başı , gün içinde uzun kullanım vs. gibi.

Dailies total denedim geçen, çok beğenmedim açıkçası. Biofinity siparişi verdim. İnşallah memnun olurum.
  • quote:

BC değerleriniz lens ile uyuşuyor değil mi ? Bende aynı sorunu yaşadım acuvue oasys de meğersem ilk gittiğim doktor gözümün BC değerini yanlış yazmış yada ölçmüş her neyse daha sonra ki muayene de fark ettik, sorunu yeniden muayene olunca anlamıştı doktorum.

BC değeri hangisi hocam? Reçetede yazmıyorda? Acaba ölçüm mü hatalı oldu diyeceğim ama bugün kontrole gittim doktora. Lensler gözümdeyken kontrol etti. Herhangi bir sıkıntı yok dedi. Bir ay bu lensi kullanın olmadı başka markaya geçelim dedi. Buyrun reçete bu. Lenslerle birebir örtüşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sizin BC(temel eğri) değeriniz reçeteye göre 8.6 şuan kullandığınız acuvue oasys ise 8.4. Maalesef sizde de böyle bir durum var sanırım benle aynı durumu yaşadınız. Tabi ki ben yanlış bilgilendirmek istemem sonuçta doktor değilim sadece 3 senelik lens kullanıcısıyım ve yaşadığım şeyi örnekleyerek size söyledim fakat sizin bc değeri 8.6 olan lensler kullanmanız gerekiyor reçete de yazan bilgiye göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizin BC(temel eğri) değeriniz reçeteye göre 8.6 şuan kullandığınız acuvue oasys ise 8.4. Maalesef sizde de böyle bir durum var sanırım benle aynı durumu yaşadınız. Tabi ki ben yanlış bilgilendirmek istemem sonuçta doktor değilim sadece 3 senelik lens kullanıcısıyım ve yaşadığım şeyi örnekleyerek size söyledim fakat sizin bc değeri 8.6 olan lensler kullanmanız gerekiyor reçete de yazan bilgiye göre.

İyi de hocam bunu doktor bilmiyor mu acaba? Üstelik kendisi de Air Optic marka lens kullanıyormuş. Bizzat sordum hatta solüsyon için tavsiyesini de aldım. Bunu gözden mi kaçırdı yoksa sallamadı mı acaba? Bir de acuvue'lerde 8.4 olduğunu nerden anlıyoruz? Yazıyor mu kutusunda felan?
  • quote:

Tamam hocam astigmat olmayan gözüm için verilen lens kutusunda 8.4 yazıyor diğeri doğru yani 8.6 Yarın ilk iş gerizekalı gözlükçünün yolunu tutmak olacak. İyi ki uyardın ben hep derece ve ax lere bakıyordum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 26 Kasım 2016; 0:47:38 >

Tabi ki yazıyor kutunun üstünde görürsünüz zaten ya da atıyorum bir lens satış sitesinde acuvue oasys ürününe girin mesela orada da yazar. Bakın ben doktora bir şey demek istemiyorum tekrardan onu belirtmek isterim ben sadece reçetenize göre yorum yapmak istedim. Bende de ya bir gözden kaçma oldu ya da fazla ilgisizlik oldu çünkü ilk muayenem de 5 dakika bile sürmeden her şey bitmişti. Sadece başka bir doktora yaşadığınız bu durumu ve bir önceki lens reçetesi ile gidip anlatmanızı tavsiye ederim.

Üstteki mesajı yeni gördüm sorunu anladıysanız sıkıntı yok o zaman iyi geceler :)

• Merhaba arkadaşlar 1 derece miyop um ve bc oranım 8,6. Gözlüğe bir türlü alışamadığımdan dolayı lens almaya karar verdim. Deneme ürünü olarak tanıdık optik ci den air optix marka lensleri aldım 1 gün kullandim görüntü pek net değil gibi geldi. Gece yatarken solüsyon a koyup sabah işe giderken geri taktım. Gün ortasında durduk yere sol gözümden çıktı, bende gidip geri verdim, optik ci de bana comfort elegance diye bi lens verdi. Görüntü kalitesi gayet iyi kuruluk, batma da yok ama air optik soğan zarı gibiyken bu comfort elegance mandalina kabuğu gibi. Bide araştırıyorum hiç bilinen bişi değil. 1 haftalık lens kullanıcısıyım, adam akıllı bişi alıp yoluma devam etmek istiyorum. Opti-free marka büyük boy iki şişe losyonum var. Bc değeri 8,6 ya uygun ne önerirsiniz?? Acuvue oasys yada pruvesion 2 hd mi deneme liyim,veya bana uygun bi lens önericek var mı acil yardım

• quote:

Üstteki mesajı yeni gördüm sorunu anladıysanız sıkıntı yok o zaman iyi geceler :)

Hocam yalnız bişey takıldı aklıma. Acaba hangi değer doğru şimdi? Doktorun ölçümü 8.6 ama gelen lens 8.4. Şimdi mantıken gözlükçü yanlış sipariş vermiş oluyor değil mi? Çünkü ölçümün doğru olduğunu varsayıyorum. Doğru mu düşünüyorum? Bugün ilk iş gözlükçüye gidip kutuyu iade edip yenisini mi isteyim?

BC değeri 8.6 olan lensi gözünüze taktığınızda bir sıkıntı yoksa değerinizin 8.6 olduğunu öğrenebiliriz. Diğer durum içinse büyük ihtimal gözlükçünüz yanlış lens verdi.

• alprnx A kullanıcısına yanıt
    Biofinity denemenizi tavsiye ederim. Lens alırken bc değerinizin uyuşmasına dikkat edin eğer acuvue oasys alırsanız gözünüze uygun olmayacaktır çünkü sizin bc değeriniz 8.6 lensin ki ise 8.4 olacak.

• Merhaba arkadaşlar 1 derece miyop um bc değerim 8,6. 2 gün air optix denedim memnun kalmadım. Ne tavsiye edersiniz, biofinity iyi midir, nerde sipariş etmem gerekir

• quote:

BC değeri 8.6 olan lensi gözünüze taktığınızda bir sıkıntı yoksa değerinizin 8.6 olduğunu öğrenebiliriz. Diğer durum içinse büyük ihtimal gözlükçünüz yanlış lens verdi.

Hocam gözlükçüden çıktım şimdi. Kadın illa diyor ki bc değerinden olmaz ama istiyosanız iade alırız. Alın dedim alacaklar ve pazartesi air optic gelecek. Kadın dediği astigmat olmayanlarda bir tek air opticde 8.6 var diyor. Acuvuede zaten astigmat dışında 8.6 üretim yok diyor. Yani iki farklı marka kullanmış olcam. Pazartesi iade edin bende yenisini vereyim dedim. Hatta renu marka solüsyon bile aldım acaba ondan mo diye yok alakası yok. Misal bu mesajı cepten yazıyorum. Bildiğin bulanık görerek yazıyorum. Bunun alışma süresi ile alakası olmadığını düşünüyorum bariz bir hata var. Hemen hemen tüm 8.6 yazan reçetelere 8.4 veriyoruz bir sorun olmuyor diyor kadın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

quote:

Hocam gözlükçüden çıktım şimdi. Kadın illa diyor ki bc değerinden olmaz ama istiyosanız iade alırız. Alın dedim alacaklar ve pazartesi air optic gelecek. Kadın dediği astigmat olmayanlarda bir tek air opticde 8.6 var diyor. Acuvuede zaten astigmat dışında 8.6 üretim yok diyor. Yani iki farklı marka kullanmış olcam. Pazartesi iade edin bende yenisini vereyim dedim. Hatta renu marka solüsyon bile aldım acaba ondan mo diye yok alakası yok. Misal bu mesajı cepten yazıyorum. Bildiğin bulanık görerek yazıyorum. Bunun alışma süresi ile alakası olmadığını düşünüyorum bariz bir hata var. Hemen hemen tüm 8.6 yazan reçetelere 8.4 veriyoruz bir sorun olmuyor diyor kadın.

Ben de ilk başladığımda bilgisayar kullanırken ve kitap okurken bulanık görme sorunu yaşıyordum daha sonra geçti.BC değerini elbette doğru olmalı onu değiştirin ama ilk etapta gözünüz alışasıya kadar panik yapmayın.Bide iki gözünüzde farklı marka lens önermiyorum her markanın yapısı değişiklik gösteriyor.

• flat_kil kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz üzere biofinity marka lens i aldım. Hocam Allah razı olsun şu ana kadar kullandıklarım arasında kesinlikle en iyisi herkeze tavsiye ederim. Takar takmaz hemen uyum sağladı, batma, yanma gibi vakalar kesinlikle olmadı gözümde hiç hissetmiyorum bile

Kesinlikle alakası yok aynı durumu ben yaşadım. Alışma durumu, solüsyon vs ile de alakası yok. Yeni air optix aqua modeliniz gelsin anlayacaksınız zaten. Benim tavsiyem ilk başlarda birer kutu alarak markaları deneyim edinin en iyisi hangisi ise daha sonra devamlı o markadan kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederim. Air optix aqua dan memnun kalmazsanız biofinity önerebilirim çok kaliteli bir lens ben genelde bütün marka ve çeşitlerini denedim en iyisi biofinity. Bir şey olursa yine buralardayım. :)
    Edit: İki gözünüzde farklı markalar kullanmak da bir dezavantaj onu belirteyim gerçi sizin gözünüz nasıl bir tepki verecek bilemiyoruz ama olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 26 Kasım 2016; 22:54:21 >
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.