Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.680
Cevap
112
Favori
668.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doktorun verdiği deneme lensini kullanıyorum.Üstünde B harfi var hangi marka lenste B harfi yazıyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ben yeni lens kullanmaya basliyacagim. Muaniye oldum bugünde lenslerimi teslim alicam lensim air optix aqua ilk lensim olucak bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir alinca nasil takmaliyim. Nasil cikaricam ve her aksam solüsyon suyunu yenilemem mi lazim.

• Ben de yeni başladım bu lensi almayı düşünüyorum

• veterans V kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, evet yeni modeli dediğim hydraglyde oluyor. Benim gözümde kuruluk var gerçi hangi markayı denediysem bir süre sonra gün sonuna doğru rahatsızlık duysam da farklı lens markalarında farklı sonuçlar alabiliyorum. Mesela airoptixlerden yeni iki çift açtım 2 gün gözlerim tahriş oldu fabrikasyon solisyonu yüzünden bugünlerde iyi şimdilik fakat bu lenste hoşuma gitmeyen şey suni gözyaşlarıyla pek uyumlu değil, bulanıklık yaratıyor.

Bu zamana kadar en çok hoşuma giden lens biofinity oldu şimdi yine zamlanmıştır Allah bilir dolardan dolayı pahalı lenslerden bir tanesi maalesef :/

Vallahi ben seneler önce muayene oldum ve sık sık da giderim eskiden 6 ayda bir giderdim şimdi numaralar değişmediği için senede 1 gidiyorum. Öyle anormal bir ölçüm metoduyla karşılaşmadım. İlk muayenemi zaten hiç hatırlamıyorum doktor bana O2 Optix vermişti şimdiki adı airoptix olan lens :) onun değerleri üzerinden devam ettim hep. BC8,6 diye geçiyordu. Uzun süredir gittiğim doktor yıllar sonra senin gözün 8.4 dedi şaşırdım halbuki hep 8.6 kullandım problem olmamıştı. Zaten 8.6 standart orta bir değer.

Dia ise çap oluyor. Hem BC uyumsuz hem dia uyumsuz olursa göze ya dar ya da bol gelir ve gözden çıkma problemi oluşur. Bu zamana kadar böyle sorunla karşılaşmadım. Doktorunuz size 8.6 önerdiyse öyle devam edebilirsiniz.

Purevision HD değil de ilk modeli benim daha çok hoşuma gidiyordu. HD nin bir numarasını görmedim ben bir de bir süre sonra çok yanma yapmaya başladı bende değiştirdim zorunlu olarak. Ama kimileri çok memnun kalıyor işte göz yapısı ile alakalı bir durum bende lanet kuruluk var

Astigmat 0.50 yi geçmiyorsa torik lense gerek yok zaten 0,75 bile bazen göz numarasına ek 0,25 bir değer ile tolere ettirebiliyor doktorlar ama daha yüksek astigmatlarda torik lens şart oluyor maalesef.

Ben de de astigmat var 0,75 civarında torik almıyorum gözlüğe göre anormal bir fark oluşmadı şimdiye kadar :) maalesef farklı kutu lensler almak ocağımıza incir ağacı dikiyor benim de numaralarım farklı

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için :) Aslında yazdıklarınızı biliyorum. Benim sormak istediğim, çoğu doktor benim ki gibi kafasına göre mi yazıyor değerleri. Mesela ben ilk muayeneye gittiğimde, araştırarak gittiğim için belli düşünceler vardı kafamda. İşte bc dia ölçecek uygunsa verecek falan filan. Ama gittiğim de sanırım sadece göz yaşıma baktı. Daha sonra doktoru test etmek için bc ve dia değerlerini sormuş cevap olarak birbirinin tersini almıştım. Yani dia değeri diye 8.6 falan demişti, dia falan yoktu. Açıkcası bende bildiği vardır herhalde diyip fazla kurcalamamıştım ama şimdi bir kurtlandım acaba farklı doktorada görünsem mi diye ? Her gittiğimde de fazla uğraştırmadan şak diye yazar verir elime reçetemi o yüzden doktor değiştirmekte de kararsızım. Onun için sormuştum bunu. Sonradan gittiğiniz doktor aslında 8.4 demiş o doktor nasıl anlamıştı bunu?

Bir de o değişik lens mevzunda mesela purevision 8.6 olduğu için kullanıyorum. Astigmat içinse yine 8.6 olduğu için oasys kullanıyorum.(farklıdan kastımda buydu yani sol gözüm için farklı marka sağ gözüm için farklı marka lens kullanmak zorunda kalıyorum çünkü bir markanın normal lensi ile torici arasında bc değeri farkı oluyor, bunun çözümü hakkında sormuştum) Bir ara farklı almak istediğimde bc değeri büyüklüğünden dolayı lens gözümde durmuyor kayıp gidiyordu değiştirmek zorunda kalmıştım. Siz farklı marka denemek istediğinizde bu değerleri nasıl tutturuyorsunuz onu merak etmiştim hani deneme lensi gibi bir imkana falan mı sahipsiniz? Yoksa yeni kutu aldığınızda uysada uymasada onu mu kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterans -- 1 Aralık 2016; 20:17:07 >

• yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt
    hemen pes edip ben bunu kullanamam diye düşünme.lensi zar zor takabilirsin taktıktan sonra çıkaramayacağını düşünebilirsin. bana ilk gün doktor muayeneden sonra kendisi takmıştı daha sonra eve gidince uyurken çıkaramamıştım. 2 gün falan gözümde kaldı. sonra bir şekilde çıkarmıştım ve zamanla alıştım. yaklaşık 6 yıl oldu sanırım gayet memnunum. sana tavsiyem evde gözlük dışarı çıkarken lens kullanman. evde de lens takarsan gözün çok yorulur solüsyonu ise lensi her kutuya koymadan önce değiştirmelisin. ben bazen solüsyonum az kaldığında idare etsin diye bazen değiştirmiyordum ama doğrusu ve normal olanı her seferinde değiştirmek.
  • 395808 3 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Hocam başladım lense alıştım 2 gun oldu biraz takmada veya çıkarmada sorun yaşıyorum ama aliscam yılmak yok.

• Arkadaşlar lensmarkette ben alırken karta taksit imkanı vardı. Şimdi tekrardan alayım diyorum ama taksit seçeneği yok. Artık sadece tek çekim mi yapıyorlar?

• arkadaşlar merhaba uzun yıllardır gözlük kullanıyorum.artik lens kullanmak istediğim için bugün göz doktoruna muayene oldum sanirim hem miyop hem astigmat var gözlerimde sağ ve sol gözün astigmat derecesi 1 derece farklimi benmi yanlış yorumluyorum.doktor ayni lensi kullanabilirsin numaralar ayni dedi. reçeteyi aşağıya ekliyorum.bilgili ve tecrübeli arkadaşlar dan lens tavsiyesi istiyorum 2 gözünde numaralari ayni.bu arada moto kuryeyim işim gereği günün 12 saati motosiklet kullaniyorum.lens ve solusyon tavsiyelerinizi bekliyorum birde uygun fiyatli güvenilir alabileceğim bir yer.şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonised -- 6 Aralık 2016; 12:26:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lonised

arkadaşlar merhaba uzun yıllardır gözlük kullanıyorum.artik lens kullanmak istediğim için bugün göz doktoruna muayene oldum sanirim hem miyop hem astigmat var gözlerimde sağ ve sol gözün astigmat derecesi 1 derece farklimi benmi yanlış yorumluyorum.doktor ayni lensi kullanabilirsin numaralar ayni dedi. reçeteyi aşağıya ekliyorum.bilgili ve tecrübeli arkadaşlar dan lens tavsiyesi istiyorum 2 gözünde numaralari ayni.bu arada moto kuryeyim işim gereği günün 12 saati motosiklet kullaniyorum.lens ve solusyon tavsiyelerinizi bekliyorum birde uygun fiyatli güvenilir alabileceğim bir yer.şimdiden teşekkürler

Değerlerin ve günlük kullanımını göz önüne alırsak air optix aqua yi öneririm hocam. Lens market den senelik olarak indirimli alabilirsin bc dia değerleri 8.6 ya uygun

• bc değeri uygun air optix bosch lamb yada Acuvue OASYS for ASTIGMATISM vardi bende OASYS aldım umarim pisman olmam.
  • Yalnız değerleriniz aynı değil, neye göre aldınız. Ya reçetede ya da doktorun söylediğinde bir hata olmalı.

• evet ayni değilmiş sağ sol farkli aldim 2 kutu az önce taktim lensten yaziyorum beyler.degisik bir duygu :)
  • lonised L kullanıcısına yanıt
    Gonuzun biri 1.70 diğeri 1 75 sanırım. Bende cuma gunu başladım yeni kullanmaya air optix aqua kullanıyorum ilk lensim oldu gayet memnunum batma v.b olaylar yok tavsiye ederim. Alıştım artik.

• Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 6-7 yıldır lens kullanmaktayım. Doktordan aldığım ilk lensim çok güzel bir lensti. Kuruma, düşme vs gibi olumsuz durumları hiç yaşamıyordum diyebilirim. Markası Sauflon 55 UV ve gerçekten f/p ürünüydü. Kutusu 40TL şuanda. Arada 1 kutu Air Optix Aqua maceram dışında (gözüme uyum sağlamadı gece 12 civarı pat diye düşüyordu hiç memnun kalmadım) başka lens markası kullanmamıştım. Taa ki bu yaz ayında Sauflon'un ithalatında sıkıntı olduğunu ve kimsenin elinde olmadığını öğrenene kadar. Yazın Elegance 55UV aldım güç bela (80-90 dedi durumu anlatıp internetten aldığımı söyleyince 55e bırakmıştı) Memnunum ancak bunu da internette bulamadım. Bana önerebileceğiniz fiyat performans ürünü miyop lensi var mıdır? Sağ lensim düştü tek lens geziyorum 1 haftadır, araba kullanırken sıkıntı oluyor

• Artı olarak ücretsiz olarak test lensi gönderen siteler var mı? Test edip almak daha mantıklı olur sanırım
  • Selamlar bende uzun zaman önce solüsyon faciasından sonra ilk defa bugün araştırmalarım sonucu biofinity lensi aldım ürün çok hassas gözden çıkarması biraz uğraştırdı ama direk uyum sağladım batma falan yok ama ilk biraz görüntü netleşmedi sonra toparladı tavsiye edebilirim solüsyon olaylarından sonra 2 tane küçük aldım biotrue ve puremoist hangisi sorun çıkarmassa ondan devam ederim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkpoe -- 11 Aralık 2016; 16:41:45 >
  • Selamlar ben de gözlükleri bırakıp lens kullanmak istiyorum. Öğrenmek istediğim lens muayenesi devlet hastanelerinde yapılıyor mu. Bu konuda net bir şey bulamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakankptn

Selamlar ben de gözlükleri bırakıp lens kullanmak istiyorum. Öğrenmek istediğim lens muayenesi devlet hastanelerinde yapılıyor mu. Bu konuda net bir şey bulamadim

Gerektiği kadar özenli değil ama evet yapılıyor.
  • Jumanji J kullanıcısına yanıt
    Bc değeriniz 8,6 ise tavsiye edeceğim kesinlikle biofinity dir. Şu ana kadar kullandıklarım arasında kesinlikle en iyisi. Uzun süredir kullanıyorum göze çok iyi uyum sağlıyor ve herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Kuruma, görüntü de netlik bozukluğu, uzun süre takınca düşme felan hiç biri olmadı. 10-20 fazla verip biofinity öneririm.

• 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.