Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.680
Cevap
112
Favori
668.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ben bugün lens reçetesi yazdırdım. Dia değeri olarak 14.2 bc olarak da 8.6 yazmış doktor. Ama internetten baktığım sitelerde 8.6'ya 14.5 değerlerini fix görüyorum. 14.2 yerine 14.5 almam bir şey fark ettirir mi? Bu şekilde sipariş etmiş insanları ya da göz doktorlarını beklerim cevaplamaya :) İyi forumlar
  • İnternetten lens alabilceğim güvenilir siteleri paylaşır mısınız ? Yurtiçi veya yurtdışı sitesi olabilir fark etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Beyler merak ettigim bisey var. Lensmarket uzerinden hd purevision 2 alacaktim siparisi verdim. Site uzerinden alisveris yaparken dia bc sph cyl ve ax degerlerini bilmeniz gerekiyor. Benim recetemde 2 deger var sadece. Bc degeri ve dioptri degeri. Ben daha once optikciden bu receteyle lens almistim ve sikinti yasamadim ama internetten siparis verdikten sonra musteri hizmetlerinden aradilar. Recetenizde astigmat degeri yazmiyor ama siz astigmat lens siparisi vermissiniz dediler. Bu lensi alsaniz dahi kullanamazsiniz dediler. 5 senedir astigmat gozlugu kullaniyorum falan dedim. Neyse siparisi iptal ettim tekrardan muayene olayim diye. Randevu alamadim gittim tekrar eski receteyle lens aldim. Zeissin contact day 30 diye gecen bi lens aldim. Taktim simdi gozumde bi sikinti yasamadim. Lens kutusunun uzerinde bc 8.9 dia 14.20 pwr 2.25 yaziyor. Bildigim kadariyla astigmat cyl degeri olarak geciyor. Yani suan kullandigim lens miyop lensi sanirim? Astigmatim olduguna eminim ama miyop lensi kullaniyorum galiba. Isin garip yani su ki daha onceki lensimde de bu lensimde de sikinti yasamadim.

En iyisi ozel hastanede muayene olmak. Devlet hastanesinde bastan savma is yapiyorlar.

Recetenin fotografini da atiyorum. Bu recetede astigmata dair bir sey var mi mesela?

Bu recetede astigmat yazmıyor sizde ona göre almışsınız bc 8.9 astigmat için kullanılıyor birde banada öyle yazmışlardi

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Beyler merak ettigim bisey var. Lensmarket uzerinden hd purevision 2 alacaktim siparisi verdim. Site uzerinden alisveris yaparken dia bc sph cyl ve ax degerlerini bilmeniz gerekiyor. Benim recetemde 2 deger var sadece. Bc degeri ve dioptri degeri. Ben daha once optikciden bu receteyle lens almistim ve sikinti yasamadim ama internetten siparis verdikten sonra musteri hizmetlerinden aradilar. Recetenizde astigmat degeri yazmiyor ama siz astigmat lens siparisi vermissiniz dediler. Bu lensi alsaniz dahi kullanamazsiniz dediler. 5 senedir astigmat gozlugu kullaniyorum falan dedim. Neyse siparisi iptal ettim tekrardan muayene olayim diye. Randevu alamadim gittim tekrar eski receteyle lens aldim. Zeissin contact day 30 diye gecen bi lens aldim. Taktim simdi gozumde bi sikinti yasamadim. Lens kutusunun uzerinde bc 8.9 dia 14.20 pwr 2.25 yaziyor. Bildigim kadariyla astigmat cyl degeri olarak geciyor. Yani suan kullandigim lens miyop lensi sanirim? Astigmatim olduguna eminim ama miyop lensi kullaniyorum galiba. Isin garip yani su ki daha onceki lensimde de bu lensimde de sikinti yasamadim.

En iyisi ozel hastanede muayene olmak. Devlet hastanesinde bastan savma is yapiyorlar.

Recetenin fotografini da atiyorum. Bu recetede astigmata dair bir sey var mi mesela?

Merhabalar, astigmatınız çok yüksek değil ise, astigmatı tolere etmek için Sferik değeri arttırabiliyor doktorlar.

Açıkçası, bu numaralarla aldığınız herhangi bir lens iyi gösteriyosa şanslısınız. Torik lensler, normal lenslere göre daha konforsuz.

• Bugün lensi solüsyona koydum kabıyla birlikte,mikrop kapmasın diye üç kez elimi yıkadım yakında paranoyak olmazsam iyidir

• Gözlerim kuruyor benim bu sıcakta. Lens sürekli batıyor. Gözlük kullanmak lens kullanmaktan zormuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar bu verilere göre lens tavsiyeniz var mıdır. Netice de göz çaplarım birbirinden farkli.

Sağ göz 8.40 / Sol göz 8.50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.g.991 -- 4 Temmuz 2017; 7:35:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b.g.991

Merhaba arkadaşlar bu verilere göre lens tavsiyeniz var mıdır. Netice de göz çaplarım birbirinden farkli.

Oasys 8.4-8.8 arası to lere edebiliyor

• Lens gözü kurutur mu?

Bir de lens göz kapağının arkasına kaçıyormuş çıkmıyormuş falan diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: b.g.991

Merhaba arkadaşlar bu verilere göre lens tavsiyeniz var mıdır. Netice de göz çaplarım birbirinden farkli.

Oasys 8.4-8.8 arası to lere edebiliyor

doktor banada 8.6 demiş diğer gözüm 8.5 ,oasyste bulamadım ölçüleri bir sıkıntı olur mu ki

• Bu gözlük reçetesindeki yazan aks değeri lensler içinde aynı mı acaba..Toric lens alacağım.Doktor dia ile bc yi yazmış ama aks değerini yazmamış.Gözlük değerindeki aks değeriyle lensteki aks değeri aynı mı acaba.Önceki lensimde gözlük değerindeki aks ile lensteki aks aynıydı.Ama sağ gözüm içinde toric lens alacağım için aks değeri 20 yazıyor..Lensi alırkende mi 20 yi seçmeliyim.Sol gözdeki gözlük aks değeriyle lensin aks değeri aynı.
  • CYL -0,25 görülüyor fotoğrafta lens alırken CYL -0,25 olarak bulamıyorum nedeni nedir ?
  • Benim lensin var ama takamıyorum yani dışardan biri takabiliyor ama ben kendi gözüne takerken korkup gözümü kırpıyorum ve gözüm baya hassas yani damla bile damlatamiyorum benim gibi olup bu hassasliktan kurtulan var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: peptidoglikanq

Benim lensin var ama takamıyorum yani dışardan biri takabiliyor ama ben kendi gözüne takerken korkup gözümü kırpıyorum ve gözüm baya hassas yani damla bile damlatamiyorum benim gibi olup bu hassasliktan kurtulan var mi ?

Var. Bana doktor bile takamadi 40 dakika ugrasti yok senin reflekslerin cok guclu hayatta takamazsin dedi. Eve gittim butun gun ugrastim azim ettim taktim. 3 saat denemisimdir gozlerim kan canagina donmustu, refleks falan kalmadi artik.

O degil de hangi ara +5 sene olmus takali zaman cabuk akiyor.

• pikachu_ehm kullanıcısına yanıt
    Gözünüzü kurutabilir tabi ki uzun süre takarsanız lenslerin üzerindeki nem miktarı azalacaktır doğal olarak. Ayrıca bu zaten çok normal. Bu zamana kadar ben hiç çevremde filan da duymadım göz kapağının arkasına kaçtı filan diye bunlar bence şehir efsanesi olabilir eğer birilerinde yaşandıysa bile 4 senelik lens kullanma tecrübemde ne duydum ne de yaşadım böyle bir şeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylimem

CYL -0,25 görülüyor fotoğrafta lens alırken CYL -0,25 olarak bulamıyorum nedeni nedir ?

Derece çok düşük olduğu için doktorlar yazmaz genelde. Ama yazmış sizin doktor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pasha10

Arkadaşlar selamlar.

Bugün gözlük derdinden kurtulmak adına doktora gittim muayene oldum , lens reçetemi aldım.Bir optiğe girdim ancak airoptix markaya 145 lira diyor , lensmarkette 89.90. bende bu siteden alayım dedim ancak ;

Sph(pwr) değerini bulamadım bir türlü. Receteyi aşağıya ekliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir diğer sorumda doktor reçeteyi yazarken 2.75 lens yok 2.25 yazdım dedi. Tuhafıma gitti ama o an bişey de demedim. Bu doğru bir şey mi sizce :)

Hocam yıllardır lensmarket üzerinden alışveriş yapıyorum ben. Optikçilerden lens almayın. 60 liralık normal lens için 100 lira fiyat çekiyorlar. Torik lens için de 140 150 lira fiyat çekiyorlar. Lensmarkette 85 90 civarı zaten.

• Merhaba arkadaşlar,

gözlük reçetemde miyop numaralarım
    sağ: 1,00-115 / sol: 1,25-60 olmasına rağmen doktor

lens reçetesine
    sağ: 1,00-110 / sol: 1,00-60 yazmış.

Axe'ın falan neden birbirinden farklı olduğunu biliyorum da, neden sol göz için lens sph numarasını gözlük numarasından farklı yazmış anlayamadım. Sipariş ederken gözlüğe göre yani 1,25 olarak mı sipariş etsem daha iyi olur acaba? Yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abc1905

Merhaba arkadaşlar,

gözlük reçetemde miyop numaralarım
    sağ: 1,00-115 / sol: 1,25-60 olmasına rağmen doktor

lens reçetesine
    sağ: 1,00-110 / sol: 1,00-60 yazmış.

Axe'ın falan neden birbirinden farklı olduğunu biliyorum da, neden sol göz için lens sph numarasını gözlük numarasından farklı yazmış anlayamadım. Sipariş ederken gözlüğe göre yani 1,25 olarak mı sipariş etsem daha iyi olur acaba? Yardımcı olur musunuz?

Doktorlar genelde 2 kutu lens almamamız için iki gözün orta derecesini alarak yazıyorlar reçeteye. Ama gözlükte böyle bir şey yok.

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Axe'lar zaten farklı yani her türlü 2 kutu alacağım. Bu durumda 1.25 almam daha doğru olur değil mi?

• 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.